-
Φίλτατε mjacob θα μου επιτρέψεις να κρατήσω την Ατομική μου θεώρηση περί του Φιλοσοφικού συστήματος και επειδή έχω σπουδάσει πολλά χρόνια στην ζωή μου θα αφήσω την Φιλοσοφική σχολή [αν και εφόσον υπάρχει] στους άλλους
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Φίλτατε mjacob θα μου επιτρέψεις να κρατήσω την Ατομική μου θεώρηση περί του Φιλοσοφικού συστήματος και επειδή έχω σπουδάσει πολλά χρόνια στην ζωή μου θα αφήσω την Φιλοσοφική σχολή [αν και εφόσον υπάρχει] στους άλλουςΜωρέ άστη σε όποιον θες. Το ότι έχεις σπουδάσει πολλά χρόνια στη ζωή σου, δεν αντιλαμβάνομαι πως σε βοηθάει, αλλά για να το λες... Το γιατί δεν είναι 'εντελώς ανεξάρτητα' το καταλαβαίνεις ή όχι;
Το αντιπαράδειγμα : 'είναι αδύνατο να πιστεύεις στο Μπράχμαν, να είσαι χριστιανός τη πίστει και μέλος της μουσουλμανικής εκκλησίας.' το παραδέχεσαι ή όχι;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Φίλτατε mjacob θα μου επιτρέψεις να κρατήσω την Ατομική μου θεώρηση περί του Φιλοσοφικού συστήματος και επειδή έχω σπουδάσει πολλά χρόνια στην ζωή μου θα αφήσω την Φιλοσοφική σχολή [αν και εφόσον υπάρχει] στους άλλους
Μωρέ άστη σε όποιον θες. Το ότι έχεις σπουδάσει πολλά χρόνια στη ζωή σου, δεν αντιλαμβάνομαι πως σε βοηθάει, αλλά για να το λες... Το γιατί δεν είναι 'εντελώς ανεξάρτητα' το καταλαβαίνεις ή όχι;
Το αντιπαράδειγμα : 'είναι αδύνατο να πιστεύεις στο Μπράχμαν, να είσαι χριστιανός τη πίστει και μέλος της μουσουλμανικής εκκλησίας.' το παραδέχεσαι ή όχι;
Μα φυσικά και δεν είναι εντελώς ανεξάρτητα ήταν λάθος έκφραση από μέρους μου τώρα τα πολλά χρόνια σπουδών πως βοηθάνε; σίγουρα σε τίποτα σε ένα τετοιο χώρο τα υπόλοιπα έχουν και την απαραίτητη δόση αστεισμού φυσικά γιατί εδώ μέσα όταν μιλάς χωρίς αυτή την ... δόση κινδυνεύεις να σε χαρακτηρίσουν φα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η επιστημη,ουδεποτε ασχολήθηκε με το θεμα,και ο λόγος ειναι οτι το θεμα ειναι ανυπαρκτο και απλα φανταστικο (οπως τα ιπταμενα μπαρμπούνια)
Αν,υπάρξουνε αποδειξεις (ή εστω καποιας μορφης ενδειξεων-οχι στα λογια των 'πιστων' που βλέπουνε οραματα και θαυματα και λοιπά κουραφεξαλα) πιστευω οτι δεν θα χασει την ευκαιρια να ασχοληθει και να πάρει θεση.
Δεν αποτελει καποιου ειδους δόγματος εκ'μερους της επιστημης η μη πίστη στο θεο.Αποτελει απλά ανυπαρκτο γεγονός.Δεν οφειλει να μελετηθει απο την επιστημη που ερευνα πραγματικα γεγονότα (και ούτε φυσικα να αποποδειχτει οτι δεν υπάρχει θεός )
Το ίδιο ισχυει και οποιοδηποτε αλλο φανταστικο ισχυρισμο.Δεν θα μελετησει ποτε η επιστημη τον ισχυρισμο μου περι υπάρξεως ιπταμενων μπαρμπουνιών,διοτι η θεωρια μου ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ οποιασδηποτε ενδειξεως.
Οταν με το καλο ανακαλύψω ιπταμενα μπαρμπούνια,τοτε να εισαι βεβαιος οτι η επιστημη θα ασχοληθει μαζι τους.Δεν τιθεται κανενα θεμα απολυτης θεσεως της επιστημης επι του θεματος δηλαδη.Απλα,το θεμα ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ,λόγω ανυπαρξίας.*
Πολύ απλα πραγματα.
To ότι η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει σήμερα το 'τάδε'(ανεξάρτητα ακόμα κι από θρησκείες αν το θες) δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υφίσταται.
Τα δόγματα τα καθορίζουν οι θρησκείες και μόνον,γι αυτό και σου είπα ποιό πάνω 'άσε και μια πόρτα ανοιχτή',-τα πάντα ρει- και μην είσαι απόλυτος.
Δεν έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια σκέψης κι έρευνας ως άνθρωπος για να βγάλεις ένα απλό συμπέρασμα.
Το ότι είναι ένα κεφάλαιο που ίσως να μην αφορά την επιστήμη το δέχομαι (αν και πιστεύω πολλοί το ερευνούν 'απτά' κι όχι φανταστικά) αλλά αυτό δε σημαίνει απ την άλλη ότι πρέπει να καταργήσουμε κάθε τι φιλοσοφικό.
Δες μόνο απ τα αρχαία κείμενα πόσα έχουν επιβεβαιωθεί σήμερα και πόσο ελεύθεροι στην σκέψη ήταν οι άνθρωποι αλλά και πνευματικά ανώτεροι ώστε να διατυπώνουν φιλοσοφικές συζητήσεις διαφορετικών απόψεων αναιρώντας ο ένας τον άλλον,άλλες φορές βάσιμα θέτοντας τα θεμέλια της εξέλιξης κι άλλες φορές νοητά όταν δεν μπορούσαν να αποδείξουν κάτι χειροπιαστά (όπως πχ περι ψυχής τη στιγμή που κάποιοι άλλοι δήλωναν ότι 'με το θάνατο τελειώνουν όλα').Αυτός όλος ο τρόπος σκέψης απαιτεί απεγκλωβισμό από απόλυτα θρησκευτικά καθεστώτα όπως ο χριστιανισμός.
Τοσο απλά που στο (ξανα-ματα)λέω,και όμως αδυνατεις να το εννοήσεις ,επειδη δεν θες να ξεβολέψεις την εγωιστική σου θεική φαντασιωση.
Σε μένα το λες αυτό?
Μήπως έκανες λάθος πόστ?
Θα έπρεπε να είχες καταλάβει ότι ποιό πολύ φιλοσοφώ παρά αδυνατώ να κατανοήσω.
Δε θα σκάσω κι όλας αν τελικά δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη αλλά αυτά τα απόλυτα που απαγορεύουν τον άλλον να σκέφτετε το τι και πως είναι που καμιά φορά νομίζω ότι μάλλον ζούμε ακόμα στον ανύπαρκτο σκεπτικισμό του μεσαίωνα.
Ο κόσμος πάει μπροστά μέσα απ την αμφιβολία και τα ερωτηματικά κι όχι στηριζόμενος στην απολυτότητα.*Ολα αυτα,όσων αφορα τη συζητηση περι ανωτερης δυναμεως γενικά.Το περι χριστιανικής φυσεως (μουσουλμανικής,ινδιανικης,αφρικανικης,δωδεκαθειστικης,ινδουιστικής,σατανιστικής κ.λ.π-κ.λ.π) του θεού,αποτελούνε σημεια συζητησεων αναμεσα σε αυτες τις θρησκειες που αυτοι εκφραζουν.
Αν και θα ήθελα πολύ να ήμουν Δωδεκαθειστής αυτό δεν είναι εφικτό σήμερα γιατί πολύ απλά δεν διαθέτουμε το επίπεδο διανόησης/φιλοσοφίας και σκέψης εκείνων των ανθρώπων σήμερα.
Οπου αυτό γίνετε στην εποχή μας είναι ποιό πολύ θα έλεγα τεχνητό παρά ουσιαστικό.
Ακόμα και το να φτιάξεις έναν ναό σήμερα στην τύχη,με απλές αντιγραφές δεν αναβιώνει κανείς την ουσία των πραγμάτων.
Κι εδώ είναι το πρόβλημα σήμερα,ότι πρέπει να αποκτήσουμε ξανά το πνευματικό μας υπόβαθρο.
Τα λεω εν τάχει γιατί το Δωδεκαθεο δεν ήταν θρησκέια με την ιδιότητα που γνωρίζουμε σήμερα αλλά ήταν μια κοσμοαντίληψη γενικότερα εν μέσω της οποίας το 'συνολικό αποτέλεσμα' γνωρίζουμε και σήμερα......φιλοσοφία/τέχνες/γράμματα/επιστήμες/αστρονομία/μαθηματικά/γεωμετρία κλπ σε πλήρη έξαρση.
Κοντολογίς είναι μια κοσμοαντίληψη την οποία αδυνατούμε σήμερα να κατανοήσουμε γι αυτό και είναι ατυχές να τοποθετείς το πάνθεον του Δωδεκάθεου μαζί με το σωρό των επιβλαβών και φασιστικών μονοθειστικών θρησκειών. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σα να λέμε 'είναι αδύνατο να είσαι αριστερός και να διάγεις βίο καπιταλιστή...' δηλαδή...;;
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Συγνωμη βρε παιδια να ρωτησω δηλ.
Οτι εχουν γραψει οι αποστολοι η αλλιως οτι γραφει το ευαγγελιο ειναι ψεμματα?Οι απόστολοι έχουν γράψει ένα κάρο παπαριές,λειτούργησαν ως οι χειρότεροι δυνάστες του Ελληνισμού και τα κείμενά τους είναι γεμάτα από ανθελληνικά μυνήματα.
Οτι θαυμα εχει γινει στις μερες Του η οτι απο αυτα εχει γραφτει ειναι ψεματα?
Μπορείς να πεις ένα θαύμα που έγινε στις μέρες γιατί όπως μου τα λες μάλλον πρέπει να εξεταστώ για αλτσχάιμερ
Δηλ ολοι μας ειμαστε μ,,,,,,,,,ες μετα συνχωρησεως η καποιοι ειναι πιο εξυπνοι και ξερουν με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ οτι ολοι αυτοι που ονομαστηκαν αποστολοι ειναι ψευτες?
Και γιατι αυτες οι αποδειξεις δεν μπορουν να πεισουν -αν υπαρχουν-τους τοσους θεου πιστευωντος ανα τον κοσμο?
Δεν υπαρχει καμμια δοση αληθειας στην χριστιανικη θρησκεια?
Μηπως εχουμε ξεφυγει χρονιαρες μερες?Δεν ξέρω αν είστε μ@λάκες πάντως εβραιόδουλοι είστε,αυτό είναι σίγουρο.
Το αν η πλειοψηφεία βλέπει τον εγκληματικό χριστιανισμό εν μέσω της αγαθότητας κι επιφανειακά (γιατί οι θρησκευτικοί ταγοί φροντίζουν να αποκρύπτουν τα βασικά) αυτό δε σημαίνει ότι έστω κι άθελά τους δεν λειτουργούν ως εβραιογενίτσαροι. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑΑν η επιστήμη σήκωνε τα χέρια ψηλά σήμερα ακόμα με τα γομάρια θα κυκλοφορούσες και ίσως να ήσουν......ιεροεξεταστής
Δε θυμάμαι εκείνη η περιοδος να παρήγαγε κάτι άλλο εκτός από παπαδαριό και μοναχούς. -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Μήπως θα έπρεπε να διαχωρίσετε τις έννοιες πίστη, θρησκεία, εκκλησία
Είναι τρία εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους πράγματα.Είναι ένα και το ίδιο.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Σα να λέμε 'είναι αδύνατο να είσαι αριστερός και να διάγεις βίο καπιταλιστή...' δηλαδή...;;
Είδες να βάζω μέσα πουθενά το βίο/πράξη; Δεν έγραψα να είσαι χριστιανός και να ζεις σαν ταοϊστής.
Το τρίπτυχο ήταν πίστη-θρησκεία-εκκλησία.Η ατομική πρακτική είναι κάπως διαφορετικό ζήτημα, γιατί υπεισέρχεται σε μεγάλο βαθμό ο κοινωνικός παράγοντας [και η υποκρισία φυσικά].
Εδώ ας πούμε ότι έχουμε το 'τίμιο ζάρι' των κλασσικών παραδειγμάτων πιθανοτήτων
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Μα φυσικά και δεν είναι εντελώς ανεξάρτητα ήταν λάθος έκφραση από μέρους μου τώρα τα πολλά χρόνια σπουδών πως βοηθάνε; σίγουρα σε τίποτα σε ένα τετοιο χώρο τα υπόλοιπα έχουν και την απαραίτητη δόση αστεισμού φυσικά γιατί εδώ μέσα όταν μιλάς χωρίς αυτή την ... δόση κινδυνεύεις να σε χαρακτηρίσουν φαΟΚ, παρανόηση
-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν και θα ήθελα πολύ να ήμουν Δωδεκαθειστής αυτό δεν είναι εφικτό σήμερα γιατί πολύ απλά δεν διαθέτουμε το επίπεδο διανόησης/φιλοσοφίας και σκέψης εκείνων των ανθρώπων σήμερα.Ποια διανόηση και μλκιες ρε G60
Τις παιδίσκες στα δάση θέλουμε και να βγαίνουμε να τις σατυρίζουμε ομαδικώςΑντ' αυτού έχουμε τους κομπλεξάρηδες τους χριστιανούς που έτσι και δουν γνήσιο έκφυλο μαμήσι αρχίζουν τα τρισάγια Διδάσκουν τη μονογαμία, πηδήδι μετά το γάμο και ιστορίες για αγρίους.
Κι εκεί κολλάει και το γεγονός ότι η ελευθερία του ενός στην πίστη δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ελευθερία του άλλου. Με τέτοια που διδάσκουν τα παιδιά τους, εμείς πως θα γεμίσουμε τα δάση;
-
Ελληνική Νομαρχία - Ο Προδοτικός Ρόλος της Εκκλησιας στην Τουρκοκρατία
Πως ο Ελληνας έγινε πρόβατο του χριστιανισμού
MΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΡΟΒΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν και θα ήθελα πολύ να ήμουν Δωδεκαθειστής αυτό δεν είναι εφικτό σήμερα γιατί πολύ απλά δεν διαθέτουμε το επίπεδο διανόησης/φιλοσοφίας και σκέψης εκείνων των ανθρώπων σήμερα.
Ποια διανόηση και μλκιες ρε G60
Τις παιδίσκες στα δάση θέλουμε και να βγαίνουμε να τις σατυρίζουμε ομαδικώςΑντ' αυτού έχουμε τους κομπλεξάρηδες τους χριστιανούς που έτσι και δουν γνήσιο έκφυλο μαμήσι αρχίζουν τα τρισάγια Διδάσκουν τη μονογαμία, πηδήδι μετά το γάμο και ιστορίες για αγρίους.
Κι εκεί κολλάει και το γεγονός ότι η ελευθερία του ενός στην πίστη δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ελευθερία του άλλου. Με τέτοια που διδάσκουν τα παιδιά τους, εμείς πως θα γεμίσουμε τα δάση;
Δηλαδή, βασικά, είσαι Οικολόγος, Γιακόμπ ε?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
To ότι η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει σήμερα το 'τάδε'(ανεξάρτητα ακόμα κι από θρησκείες αν το θες) δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υφίσταται.
Σαφεστατα.
Δεν σημαινει όμως 'με την καμια' οτι υπάρχουνε καποια πραματα,που η επιστημη αδυνατει να αποδειξει τη μη-υπαρξή τους.
Μεχρι λοιπών να τεκμηριωθει οτι τα πραγματα αυτα υπάρχουν,οφειλουμε να δινουμε βαση ΜΟΝΟ σε αυτα που μεχρι στιγμης γνωριζουμε.
Δεν τιθεται θεμα αλλωστε,για το αν βγουμε λαθος καποτε στα ματια καποιου που υποστηριζε μια 'αλφα' παπαρια.Σημασια εχει οτι εμεις θα το ανακαλύψουμε μετα απο ερευνα και θα το μελετησουμε (γνωρισουμε) ενώ αυτος απλά το υποστηριζε ΧΩΡΙΣ να εχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιχειρημα πανω στο οποίο να στηριζεται.
Ειναι τουλαχιστο κωμικο το να υποστηριζεις την υπαρξη καποιου πραγματος,χωρις να υπάρχει το παραμικρό τεκμηριο για την στηριξή του.Μονο λόγια του αερα.Τα δόγματα τα καθορίζουν οι θρησκείες και μόνον,γι αυτό και σου είπα ποιό πάνω 'άσε και μια πόρτα ανοιχτή',-τα πάντα ρει- και μην είσαι απόλυτος.
Εχεις καποιο προβλημα επικοινωνιας.
Σου το εχω εξηγησει πολλές φορες και παλιώτερα,το οτι ολες οι πόρτες ειναι ανοιχτες (ακομα και κατ'ιδίαν θυμαμαι το ειχαμε ξαναμιλήσει,και σου ξαναδωσα και τοτε αυτη την απάντηση) και οτιδηποτε μπορει να αφορα τη γνωση θα αποτελει πραγματικα στόχο για την επιστημη.
Η θεση μου (η 'απόλυτη') βασιζεται στα οσα γνωριζουμε μεχρι στιγμης.Αν αυριο αλλαξουν αυτα τα πραματα που γνωριζουμε,η θεση θα ακολουθει εκεινα.
Αλλα,ποτε δε θα ακολουθει καποιες αερολογιες.
Ειμαι σιγουρος οτι και πάλι δεν θα καταλαβεις τι λέω,και θα ξαναρωτησεις σε λιγο καιρο τα ιδια πραματα.Δεν έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια σκέψης κι έρευνας ως άνθρωπος για να βγάλεις ένα απλό συμπέρασμα.
Οι γνωσεις του συμπαντος,ισως να μην γινουνε ποτε ολοκληρωτικα κτημα μας.Αυτο ομως δε σημαινει οτι μεχρι τοτε δε θα βασιζουμε τα λογια μας πάνω στις μεχρι στιγμης γνωσεις μας.
Το ότι είναι ένα κεφάλαιο που ίσως να μην αφορά την επιστήμη το δέχομαι (αν και πιστεύω πολλοί το ερευνούν 'απτά' κι όχι φανταστικά) αλλά αυτό δε σημαίνει απ την άλλη ότι πρέπει να καταργήσουμε κάθε τι φιλοσοφικό.
Τι εννοεις οτι καποιοι ερευνουνε απτα;Δωσε παραδειγματα,και πηγες.
Δες μόνο απ τα αρχαία κείμενα πόσα έχουν επιβεβαιωθεί σήμερα και πόσο ελεύθεροι στην σκέψη ήταν οι άνθρωποι αλλά και πνευματικά ανώτεροι ώστε να διατυπώνουν φιλοσοφικές συζητήσεις διαφορετικών απόψεων αναιρώντας ο ένας τον άλλον,άλλες φορές βάσιμα θέτοντας τα θεμέλια της εξέλιξης κι άλλες φορές νοητά όταν δεν μπορούσαν να αποδείξουν κάτι χειροπιαστά (όπως πχ περι ψυχής τη στιγμή που κάποιοι άλλοι δήλωναν ότι 'με το θάνατο τελειώνουν όλα').
Τα αρχαια κειμενα,ητανε μια σουπα πολλών απόψεων.Για καθε αποψη που εχει επιβεβαιωθει (κατα καποιον τροπο-οχι και με καποια σχετικα υψηλη ακριβεια) σημερα,υπάρχουν αλλες εκατο που εχουν γελοιοποιηθει.
Ελευθεροι στη σκεψη,ήτανε καποιες αυλές,στωές και κηποι.Καποιοι δασκαλοι,και καποιοι μαθηταδες.Το 99% των ανθρωπων του αρχαιου κοσμου,ειχανε πολύ χειροτερη πνευματικη καλιεργεια απο ενα σημερινο μαθητη της δευτερας δημοτικουΑυτός όλος ο τρόπος σκέψης απαιτεί απεγκλωβισμό από απόλυτα θρησκευτικά καθεστώτα όπως ο χριστιανισμός.
Εστιαζεις σε μια θρησκεια,και εξαιρεις τις αλλες;
Γιατι;Οι υπόλοιπες θρησκειες σε αφηνουνε να σκεφτεις χωρις το φόβο;Σε μένα το λες αυτό?
Μήπως έκανες λάθος πόστ?
Θα έπρεπε να είχες καταλάβει ότι ποιό πολύ φιλοσοφώ παρά αδυνατώ να κατανοήσω.
Δε θα σκάσω κι όλας αν τελικά δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη αλλά αυτά τα απόλυτα που απαγορεύουν τον άλλον να σκέφτετε το τι και πως είναι που καμιά φορά νομίζω ότι μάλλον ζούμε ακόμα στον ανύπαρκτο σκεπτικισμό του μεσαίωνα.
Ο κόσμος πάει μπροστά μέσα απ την αμφιβολία και τα ερωτηματικά κι όχι στηριζόμενος στην απολυτότητα.Μακη,μη με κανεις να ψαχνω να κανω κουωτ στα μηνυματα σου τεσσαρων σελίδων πίσω.Εσυ δεν μας ειπες οτι 'θα ηθελες να υπάρχει ανωτερη δυναμη,αλλα χωρις μουσια';Μονος σου δεν εντοπισες και το εγωιστικο στοιχειο αυτου του πραγματος που θα ηθελες να πιστευεις;Τι μου λες τωρα;
Τεσπα,επειδη αυτες οι αντιπαραθεσεις σε οδηγουνε σε μακροσκελη πόστ χιλιοειπωμενων και μη αναγνωσμενων μηνυματων,και επειδη το εχω βαρεθει ολο αυτο το γραψιμο ανευ λόγου,θα σταματησω.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (2)
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κι εκεί κολλάει και το γεγονός ότι η ελευθερία του ενός στην πίστη δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ελευθερία του άλλου. Με τέτοια που διδάσκουν τα παιδιά τους, εμείς πως θα γ@μίσουμε στα δάση;
Δηλαδή, βασικά, είσαι Οικολόγος, Γιακόμπ ε?
φυσιομπήχτης, επίτιμος δασαρχίδης,forest'ον όπου μπορ'ς
on topic η επίδραση τη φύσης στη γυναικεία λίμπιντο είναι αξιοσημείωτη.
έρχεται απο το πουθενά και προτείνω σε όποιον το αμφισβητεί να προχωρήσει σε field tests -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μακη,μη με κανεις να ψαχνω να κανω κουωτ στα μηνυματα σου τεσσαρων σελίδων πίσω.Εσυ δεν μας ειπες οτι 'θα ηθελες να υπάρχει ανωτερη δυναμη,αλλα χωρις μουσια';Μονος σου δεν εντοπισες και το εγωιστικο στοιχειο αυτου του πραγματος που θα ηθελες να πιστευεις;Τι μου λες τωρα;
Aλλο πράγμα τι θέλω ή τι νομίζω ότι υπάρχει κι άλλο τι δεδομένα έχουμε μέχρι τώρα.
Δεν είμαι φαντασιόπληκτος όπως νομίζεις.
Μάλλον εσύ αδυνατείς να κατανοήσεις μια άλλη αντίληψη των πραγμάτων.
Αυτό όσο αναφορά τη συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο.
Για τα ποιό πάνω.....Τεσπα,επειδη αυτες οι αντιπαραθεσεις σε οδηγουνε σε μακροσκελη πόστ χιλιοειπωμενων και μη αναγνωσμενων μηνυματων,και επειδη το εχω βαρεθει ολο αυτο το γραψιμο ανευ λόγου,θα σταματησω.
όπως θέλεις,no problem
-
μην στελνετε συνεχεια βιντεο και διαφορα αλλα για να πεισετε οτι η εκκλησια τα εχει κανει θαλασσα,το ξερουμε ηδη πριν απο σας.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μην στελνετε συνεχεια βιντεο και διαφορα αλλα για να πεισετε οτι η εκκλησια τα εχει κανει θαλασσα,το ξερουμε ηδη πριν απο σας.Δεν τα έχει κάνει θάλλασα τώρα ,πάντα έτσι ήταν.
Δε βέπω να αντιδράτε όμως και να τάσεστε υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.
Περί εκκλησίας