-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το 99 % των Χριστιανών ή, τεσπα, όσων πιστεύουν ότι υπάρχει μια 'ανώτερη δύναμη', δεν βγαίνουν έξω να το διαλαλήσουν. Αντίστοιχο ποσοστό των άθεων, αντίθετα, το κάνουν.Μάλιστα...Να υποθέσω και τα δημοψηφίσματα πότε για τη FYROM και πότε για τις ταυτότητες εμείς τα διοργανώσαμε οι...αντι - Ελληνορθόδοξοι μηδενιστές! Είμαστε οργανωμένοι πάντως , δεν λέω!
Μιλάμε για θρησκείες, για μια ακόμα φορά, χωρίς να το κάνουμε πραγματικά: Κάποιοι απλά επιτίθενται στο Χριστιανισμό - και μάλιστα στον Ελληνορθόδοξο, και κάποιοι προσπαθούν να φέρουν τα πράγματα στα ίσια. Είναι, τουλάχιστον σ' εμένα, ολοφάνερο ότι σ' αυτό το φόρουμ 'θεούσες' δεν υπάρχουν! Υπάρχουν όμως αντι - Ελληνορθόδοξοι μηδενιστές. Δεν έκανε τπτ η εκκλησία, δεν ήταν τπτ το Βυζάντιο, καλοί, ξαφνικά, οι Δυτικοί (και οι νέες τους σταυροφορίες, φαντάζομαι), δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι 'άλλοι'.
Δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανέναν! Απλά δεν είμαστε εμείς οι καλοί και άγιοι και ΟΛΟΙ άλλοι οι κακοί. Στο όνομα του Θεού έχουν γίνει μπόλικα αίσχη και οχι μόνον οι σταυροφορίες! Μίλησα και για την καταστροφή των ελληνικών ναων της προηγούμενης θρησκείας.
Άντε και όλα αυτά τα δεχόμαστε. Γιατί, όμως, δεν προσπαθούμε να ενημερωθούμε πριν μιλήσουμε ή, ακόμα χειρότερα, γράψουμε; Τα έχουμε ξαναπεί, δεν είναι τυχαίος ο μη διαχωρισμός εκκλησίας - κράτους στη Ελλάδα. Αν τα πράγματα πήγαιναν όπως 'αλλού', θα είχαμε κι εδώ ένα Βατικανό, που καμία ανάγκη δεν θα είχε τους μισθούς πείνας του Ελληνικού Δημοσίου. Πριν κατηγορήσουμε την Ελληνορθόδοξη εκκλησία για το 'μη διαχωρισμό', ας ανοίξουμε τα μάτια μας. Ιστορία δεν είναι αυτό που γράφουν οι εφημερίδες από τότε που μάθαμε να διαβάζουμε και δώθε.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως εσύ είσαι πιο διαβασμένος από τους υπόλοιπους; Τι μας κάνει εμάς λαό 'ειδικών απαιτήσεων' για να χρειαζόμαστε ΑΚΟΜΗ την Εκκλησία μέρος του Κράτους; Το ότι είχαμε τους Οθωμανούς 400 χρόνια στην πλάτη μας; Ημασταν οι μόνοι; Οι άλλοι λαοί που βρέθηκαν στην ίδια θέση, γιατί έχουν χωριστούς ρόλους για Κράτος και Εκκλησία; Οι μισθοί πείνας είναι η αιτία που γίνεται όλο το παραεμπόριο γύρω από την Εκκλησία (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες); Ας αναλάβει λοιπόν μόνη η Εκκλησία τα έξοδα! Ας βάλει ειδικούς ν' αξιοποιήσει την περιουσία της (και να μην πηγαίνει σε ημέτερους...) για να αυξήσει τους μισθούς! Για τα κληροδοτήματα δεν έχεις να πεις κάτι; Που παρανόμως νέμεται ακόμη η Εκκλησία, αντίθετα από τη βούληση των δωρητών να πάνε στα χέρια του Κράτους μόλις αποκτήσει κρατική υπόσταση το έθνος;
Τελικά ποια ιστορία είναι η σωστή; Αυτοί που μας μάθαιναν στα σχολεία; Αν ναι γιατί την αλλάζουν τώρα; Από όσο μπορώ να δω, δεν λες κατι διαφορετικό από αυτά που μάθαμε... Αρα; Προς τι η αλλαγή; Υπάρχει κάποια συνωμοσία κατά του έθνος όπως λέει η Εκκλησία;Βαρέθηκα, επίσης, ο κάθε ψευδώνυμος να με κατηγορεί για θεούσα κάθε φορά που δεν μπορεί να εξηγήσει τι γράφει ο ίδιος. Έλεος, δλδ!
Δεν νομίζω να σε κατηγόρησα για θεούσα. Αν αυτό νόμισες ζητώ συγνώμη. Οπως περιμένω να ζητήσεις κι εσύ το ίδιο, για τα παιχνιδίσματα με το nick μου, έστω γιατί ΝΟΜΙΣΑ πως δεν ήσουν καλοπροαίρετος. Ακόμη και πλάκα να έκανες, εμένα δεν μου άρεσε. Οπως και η δικιά μου φαντάζομαι. Το κλείνουμε το θέμα εδώ αν θέλεις.
-
Με τετοια πρωτη προταση, περιμενεις να εχει νοημα να διαβασει κανεις παρακατω; Οσο διεθνες και να ειναι το ιντερνετ, σε ελληνες πολιτες απευθυνεσαι! Σεβασου τη νοημοσυνη τους! (τουλαχιστον)
Φίλε ο καθένας διαβάζει ό, τι τον συμφέρει, από τα πολύ παλιά τα χρόνια - κι ενίοτε το ερμηνεύει με τον ίδιο τρόπο.
Προφανως! Εδω αλλοι πιστευουν σε εβραϊκα παραμυθια και τα ονομαζουν και 'Αγια Γραφη'
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Με τετοια πρωτη προταση, περιμενεις να εχει νοημα να διαβασει κανεις παρακατω; Οσο διεθνες και να ειναι το ιντερνετ, σε ελληνες πολιτες απευθυνεσαι! Σεβασου τη νοημοσυνη τους! (τουλαχιστον)
Φίλε ο καθένας διαβάζει ό, τι τον συμφέρει, από τα πολύ παλιά τα χρόνια - κι ενίοτε το ερμηνεύει με τον ίδιο τρόπο.
Προφανως! Εδω αλλοι πιστευουν σε εβραϊκα παραμυθια και τα ονομαζουν και 'Αγια Γραφη'
+35!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι μισθοί πείνας είναι η αιτία που γίνεται όλο το παραεμπόριο γύρω από την Εκκλησία (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες); Ας αναλάβει λοιπόν μόνη η Εκκλησία τα έξοδα! Ας βάλει ειδικούς ν' αξιοποιήσει την περιουσία της (και να μην πηγαίνει σε ημέτερους...) για να αυξήσει τους μισθούς!Και να φορολογηθει, οπως ολοι, συμπληρωνω...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ρε κουκ, αν θελει καποιος να με πεισει οτι μονο το 1% των χριστιανων διαλαλει την πιστη του, υποτιμαει τη νοημοσυνη ΟΛΩΝ ακομη και αυτων που τον πιστεψαν.
Ελεος δηλαδη, δεν κατεβηκαμε απο το διαστημα! Ο Ψωμιαδης, ο Παπαγεωργοπουλος απο ποιους βγαινουν; Τα 3 εκατομμυρια που υπεγραψαν στο αυτοσχεδιο δημοψηφισμα τι ειναι; Αλλοδαποι; Ξαναελεος!Ρε συ greo, αυτοί που υπέγραψαν βγαίνουν και το διαλαλούν? Γιατι απο όσο ξέρω κάτι γριούλες και άλλοι συνταξιούχοι ήταν η πλειοψηφία όσων υπέγραψαν. Και αυτοί δεν κάνουν κατήχηση.
Οσον αφορά στο 'ολοι εδω' κλπ...κάνε μου την χάρη και μην υποτιμάς τα πιστεύω των άλλων.
Πρώτον γιατι δεν ξέρεις τι πιστεύω π.χ. εγω και Δεύτερον γιατι δεν θα ήθελες να αναφέρονται σε αντιλήψεις όπως η δική σου π.χ. με μειωτικούς χαρακτηρισμούς ή με τσουβαλοποίηση. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οι μισθοί πείνας είναι η αιτία που γίνεται όλο το παραεμπόριο γύρω από την Εκκλησία (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες); Ας αναλάβει λοιπόν μόνη η Εκκλησία τα έξοδα! Ας βάλει ειδικούς ν' αξιοποιήσει την περιουσία της (και να μην πηγαίνει σε ημέτερους...) για να αυξήσει τους μισθούς!
Και να φορολογηθει, οπως ολοι, συμπληρωνω...
Όλοι; Οι δάσκαλοι κλπ απεργούντες εκπαιδευτικοί και τα ιδιαίτερα που κάνουν τα απογεύματα, συμπεριλαμβάνονται;
-
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ!!!
ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΘΕΟ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ!!!
ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΘΕΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣΤΕ ΤΟΝ!!!
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ!!!
ΖΗΤΩ Ο CHRISTSLAVE!!! -
Οι μισθοί πείνας είναι η αιτία που γίνεται όλο το παραεμπόριο γύρω από την Εκκλησία (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες); Ας αναλάβει λοιπόν μόνη η Εκκλησία τα έξοδα! Ας βάλει ειδικούς ν' αξιοποιήσει την περιουσία της (και να μην πηγαίνει σε ημέτερους...) για να αυξήσει τους μισθούς!
Και να φορολογηθει, οπως ολοι, συμπληρωνω...
Όλοι; Οι δάσκαλοι κλπ απεργούντες εκπαιδευτικοί και τα ιδιαίτερα που κάνουν τα απογεύματα, συμπεριλαμβάνονται;
Καθένας που κλέβει το κοινωνικό σύνολο συμπεριλαμβάνεται! Και όλοι όσοι παίρνουν λεφτά κάτω από το τραπέζι τα κλέβουν από όλους μας! Είτε είναι δωράκια σε παπά γιατί μας ευλόγησε, είτε είναι δάσκαλος , καθηγητής κλπ κλπ και μας ...διάβασε! Αλλά εδώ δεν μιλάμε για φορολογικές κλίμακες σωστά;
-
Την άποψη μου για τη θρησκεία, και όχι για την εκκλησία, την διατύπωσα 3-4 σελίδες πριν.
Ως προς την εκκλησία, συνεχώς προβάλλονται επιχειρήματα σχετικά με τον όποιο ρόλο διαδραματίζει σε κοινωνικό, αλλά και ιστορικό επίπεδο.
Δεν ξέρω πόση είναι πια η αδυναμία των ανθρώπων που θέλουν να άρχονται, αλλά τόσος κόσμος που έχει 'απωλέσει την ελληνόρθοδοξη ταυτότητα του' μια χαρά διαβιώνει, εκφράζει μια ηθική που βασίζεται πρώτα στο δίκαιο και μετά σε υπερβατικές προ-παραδοχές, και μπορεί άνετα να διαθέτει συναισθηματική πληρότητα.
Τι σημαίνει αυτό κατ' εμέ; Πως ο όποιος ρόλος της εκκλησίας έχει ατονίσει- αν όχι πεθάνει. Εδώ και 300 χρόνια έχουμε συνειδητοποίησει πως ο άνθρωπος μπορεί να ορίσει την ζωή του μακριά από τέτοια 'πνευματικά ιδρύματα', και μάλιστα με περισσή ευτυχία...
Βέβαια, έχει καπαρωθεί η έννοια της εθνικής αυτοδιάθεσης από το ελληνορθόδοξο λόμπι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για λίγη Λογική...
-
Κλέβει?
Κάτσε γιατι αυτό είναι βαρύ και πολύ ισοπεδωτικό.
Μου μοιάζει σαν αυτό που ακούγεται πολύ 'ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και κλέβουν'...Κατ' αρχήν, οι παπάδες είναι όντως δημόσιοι υπάλληλοι.
Θεωρείς οτι είναι ολοι τους σαν τα λαμόγια που βρίσκονται επικεφαλείς?
Μήπως οι περισσότεροι είναι οικογενειαρχες που πιστεύουν σε αυτό που πιστεύουν και προσπαθούν να είναι καλοί άνθρωποι?
Μήπως τελικά αυτή η αντιμετώπιση από την Πολιτεία έλυσε (κάποτε) και κοινωνικά προβλήματα αλλά και χαλάρωσε την θεοκρατία?Μήπως άλλο η Εκκλησία (Χριστόδουλοι κλπ) και άλλο οι παπάδες?
Μήπως θα πρέπει να προσπαθήσεις να δεις τα πράγματα και από άλλες οπτικες γωνίες?
Η είσαι τόσο φανατισμένος υπερ της αποψης σου που τελικά μοιάζεις με αυτό που κατηγορείς? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ρε κουκ, αν θελει καποιος να με πεισει οτι μονο το 1% των χριστιανων διαλαλει την πιστη του, υποτιμαει τη νοημοσυνη ΟΛΩΝ ακομη και αυτων που τον πιστεψαν.
Ελεος δηλαδη, δεν κατεβηκαμε απο το διαστημα! Ο Ψωμιαδης, ο Παπαγεωργοπουλος απο ποιους βγαινουν; Τα 3 εκατομμυρια που υπεγραψαν στο αυτοσχεδιο δημοψηφισμα τι ειναι; Αλλοδαποι; Ξαναελεος!Ρε συ greo, αυτοί που υπέγραψαν βγαίνουν και το διαλαλούν? Γιατι απο όσο ξέρω κάτι γριούλες και άλλοι συνταξιούχοι ήταν η πλειοψηφία όσων υπέγραψαν. Και αυτοί δεν κάνουν κατήχηση.
Οσον αφορά στο 'ολοι εδω' κλπ...κάνε μου την χάρη και μην υποτιμάς τα πιστεύω των άλλων.
Πρώτον γιατι δεν ξέρεις τι πιστεύω π.χ. εγω και Δεύτερον γιατι δεν θα ήθελες να αναφέρονται σε αντιλήψεις όπως η δική σου π.χ. με μειωτικούς χαρακτηρισμούς ή με τσουβαλοποίηση.Δεν εχω βρει καποια φραση μου που να λεει 'ολοι εδω' κλπ, οποτε δεν καταλαβαινω τι λες.
Δευτερον: Εσυ νομιζεις οτι δεν το διαλαλουν; Δηλαδη τι εννοεις 'διαλαλουν'; Τριγυρναν στους δρομους και φωναζουν 'Ειμαι ΧΟ, Ειμαι ΧΟ'; Ε αν εννοεις αυτο, οχι δεν το διαλαλουν
Παρομοιως εχεις δει καποιον απο το 99% των αθεων να φωναζει στους δρομους 'Ειμαι αθεος, ειμαι αθεος' (αυτοι σου θυμιζω το διαλαλουν οπως γραφτηκε και συμφωνησες).Τριτον και το λουρι της μανας: Οποιος θελει μπορει να αναφερθει σε οτι γραφω και πιστευω, οπως θελει. Μπορω να υπερασπιστω ανετα τις θεσεις μου και τις ιδεες μου. Το ιδιο κανω και εγω με τους αλλους εφοσον τις δημοσιοποιουν ή εφοσον με επιβαρυνουν (οπως με επιβαρυνει ως ελληνα πολίτη η 'Εκκλησια της Ελλαδος'). Αν θελουν να μην εχω αποψη, ας παψουν να ζουν με τα λεφτα μου...
Δεν σε επιασα! Υπαρχει νομος που τους εξαιρει; Και αυτοι και οι εμποροι που εχουν μαγαζακια αντιπροσωπειες ή επιχειρησουλες και κοβουν ψευτικα τιμολογια και εμφανιζουν πλαστα εξοδα. ΟΛΟΙ ειπαμε Εγω τα πληρωνω μεχρι δεκαρας. Εσυ;
-
Ηλία σε παρακαλώ ενημέρωσέ με για τα εξής:
- Τι ακριβώς είναι ο 'ελληνορθόδοξος χριστιανισμός';;;; (Έλεος με τα δόγματα που εμπλέκουν εθνικότητες. Ας το αντιληφθούμε ότι μόνο δεινά και συρρικνώσεις φέρνουν τέτοιες προσμίξεις)
- Από πότε οι άθεοι διαδηλώνουν την 'αθεϊα' τους, τη στιγμή που οι 'ελληνορθόδοξοι', λίγο ως πολύ όπως μας λες 'στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν'; Προσωπικά δεν είδα και πολλούς να βγαίνουν στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, ή τις εφημερίδες να διαλαλούν την ανυπαρξία θεού. Αντιθέτως ο ένας και μόνος πραγματικός θεός με ελληνική υπογραφή μάλιστα, έχει γίνει σπόνσορας εκκλησιαστικών παραγόντων, πολιτικάντηδων της κακιάς ώρας και πρόσφατα σε τηλεορασάνθρωπους.
- Αν για παράδειγμα επιδιώξουμε να μετατρέψουμε το Φανάρι σε 'Βατικανό', τότε έχει λυθεί το πρόβλημα του χωρισμού κράτους-εκκλησίας; Κακά τα ψέματα, οι προφάσεις για κάτι που έρπεπε να έχει γίνει εδώ και καμιά 100στή χρόνια ολοένα και λιγοστεύουν (για την ακρίβεια είσαι ο πρώτος που ακούω να επικαλείται το Βατικανό για τον μη χωρισμό της ορθόδοξης -εν Ελλάδι- εκκλησίας από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος).
ΥΓ. Κι όμως η ιστορία (τουλάχιστον η πρόσφατη) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γράφεται στις εφημερίδες. Εκεί που ΔΕΝ γράφεται (ή τέλος πάντων συνεχίζει να αλλοιώνεται) είναι τα σχολικά εγχειρίδια δημοτικού.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κλέβει?
Μου μοιάζει σαν αυτό που ακούγεται πολύ 'ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και κλέβουν'...Κατ' αρχήν, οι παπάδες είναι όντως δημόσιοι υπάλληλοι.
Μήπως οι περισσότεροι είναι οικογενειαρχες που πιστεύουν σε αυτό που πιστεύουν και προσπαθούν να είναι καλοί άνθρωποι?
Μήπως τελικά αυτή η αντιμετώπιση από την Πολιτεία έλυσε (κάποτε) και κοινωνικά προβλήματα αλλά και χαλάρωσε την θεοκρατία?Μήπως άλλο η Εκκλησία (Χριστόδουλοι κλπ) και άλλο οι παπάδες?
Μήπως θα πρέπει να προσπαθήσεις να δεις τα πράγματα και από άλλες οπτικες γωνίες?
Η είσαι τόσο φανατισμένος υπερ της αποψης σου που τελικά μοιάζεις με αυτό που κατηγορείς?Διάβασε λίγο προσεκτικότερα:
Καθένας που κλέβει το κοινωνικό σύνολο συμπεριλαμβάνεται! Και όλοι όσοι παίρνουν λεφτά κάτω από το τραπέζι τα κλέβουν από όλους μας! Είτε είναι δωράκια σε παπά γιατί μας ευλόγησε, είτε είναι δάσκαλος , καθηγητής κλπ κλπ και μας ...διάβασε! Αλλά εδώ δεν μιλάμε για φορολογικές κλίμακες σωστά;
Δεν είπα πως όλοι είναι κλέφτες. Είπα γι' αυτούς που κυνηγούν τα δωράκια κλπ κλπ. Αυτοί είτε είναι παπάδες, είτε πολιτικοί, κλπ κλπ κλέβουν από μας, αφου τα δωράκια κάτω από το τραπέζι δεν φορολογούνται σωστά; Τα ίδια ισχύουν για όλους τους φοροφυγάδες. Ο παπάς που δέχεται το δωράκι για το γάμο σου, ταυτόχρονα φοροδιαφεύγει, έτσι δεν είναι; Προφανώς δεν λέω πως αυτά τα κάνουν όλοι! Μιλώ γι' αυτούς που τα κάνουν, ό,τι επάγγελμα και να κάνουν. Σαφές;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κλέβει?
Η είσαι τόσο φανατισμένος υπερ της αποψης σου που τελικά μοιάζεις με αυτό που κατηγορείς?Διάβασε λίγο προσεκτικότερα:
Δεν είπα πως όλοι είναι κλέφτες. Είπα γι' αυτούς που κυνηγούν τα δωράκια κλπ κλπ. Αυτοί είτε είναι παπάδες, είτε πολιτικοί, κλπ κλπ κλέβουν από μας, αφου τα δωράκια κάτω από το τραπέζι δεν φορολογούνται σωστά; Τα ίδια ισχύουν για όλους τους φοροφυγάδες. Ο παπάς που δέχεται το δωράκι για το γάμο σου, ταυτόχρονα φοροδιαφεύγει, έτσι δεν είναι; Προφανώς δεν λέω πως αυτά τα κάνουν όλοι! Μιλώ γι' αυτούς που τα κάνουν, ό,τι επάγγελμα και να κάνουν. Σαφές;
Απολύτως σαφές. Δεν το κατάλαβα καλά όταν το διάβασα.
Να με συγχωρείς. -
Το 99 % των Χριστιανών ή, τεσπα, όσων πιστεύουν ότι υπάρχει μια 'ανώτερη δύναμη', δεν βγαίνουν έξω να το διαλαλήσουν. Αντίστοιχο ποσοστό των άθεων, αντίθετα, το κάνουν.Μάλιστα. Η ΄΄κυρίαρχη θρησκεία΄΄ έγινε κυρίαρχη χωρίς να το διαλαλεί κανείς και πάνω απ'όλα με την ελεύθερη βούληση όλων.
Δεν φαντάζομαι πάντως να εννοείς ότι κάποιος θα έπρεπε να ντρέπεται που είναι άθεος! Ε;Μιλάμε για θρησκείες, για μια ακόμα φορά, χωρίς να το κάνουμε πραγματικά: Κάποιοι απλά επιτίθενται στο Χριστιανισμό - και μάλιστα στον Ελληνορθόδοξο, και κάποιοι προσπαθούν να φέρουν τα πράγματα στα ίσια. Είναι, τουλάχιστον σ' εμένα, ολοφάνερο ότι σ' αυτό το φόρουμ 'θεούσες' δεν υπάρχουν! Υπάρχουν όμως αντι - Ελληνορθόδοξοι μηδενιστές. Δεν έκανε τπτ η εκκλησία, δεν ήταν τπτ το Βυζάντιο, καλοί, ξαφνικά, οι Δυτικοί (και οι νέες τους σταυροφορίες, φαντάζομαι), δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι 'άλλοι'.
Δηλαδή όποιος κάνει κριτική στην εκκλησία και τη θρησκεία είναι εχθρός του έθνους;
Άντε και όλα αυτά τα δεχόμαστε. Γιατί, όμως, δεν προσπαθούμε να ενημερωθούμε πριν μιλήσουμε ή, ακόμα χειρότερα, γράψουμε; Τα έχουμε ξαναπεί, δεν είναι τυχαίος ο μη διαχωρισμός εκκλησίας - κράτους στη Ελλάδα. Αν τα πράγματα πήγαιναν όπως 'αλλού', θα είχαμε κι εδώ ένα Βατικανό, που καμία ανάγκη δεν θα είχε τους μισθούς πείνας του Ελληνικού Δημοσίου.
Είπε κανείς ότι είναι τυχαίος ο μη διαχωρισμός; Ποιους εξυπηρετεί αυτό; Τους ΄΄άθεους΄΄;
Πριν κατηγορήσουμε την Ελληνορθόδοξη εκκλησία για το 'μη διαχωρισμό', ας ανοίξουμε τα μάτια μας. Ιστορία δεν είναι αυτό που γράφουν οι εφημερίδες από τότε που μάθαμε να διαβάζουμε και δώθε.
Βαρέθηκα, επίσης, ο κάθε ψευδώνυμος να με κατηγορεί για θεούσα κάθε φορά που δεν μπορεί να εξηγήσει τι γράφει ο ίδιος. Έλεος, δλδ!Ιστορία είναι μόνο ό,τι γράφει το σχολικό βιβλίο;
-
ipan,
Ο χρήστης στην προηγούμενη σελίδα, ililias έγραψε:
Φίλε ο καθένας διαβάζει ό, τι τον συμφέρει, από τα πολύ παλιά τα χρόνια - κι ενίοτε το ερμηνεύει με τον ίδιο τρόπο. -
Δλδ η εκκλησία δεν προπαγανδίζει/προσηλυτίζει (σ)τον χριστιανισμό; Και ταυτόχρονα απαγορεύεται οι άλλες θρησκείες να το κάνουν;
Το να ακούω ότι το 99% των χριστιανών δεν διαλαλούν το πιστεύω τους είναι τουλάχιστον αστείο.
-
ililias Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν διαβάζουμε..
-
Η **εκκλησία **αποτελούμενη από **Ανθρωπους **έχει Αδυναμίες, οπότε είναι αλήθεια ότι Κάποιοι από αυτούς 'θα τα παίρνουν' ...
Υπάρχουν κι άλλοι - πολλοί - και αφανείς που κάνουν πολλά... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ηλία σε παρακαλώ ενημέρωσέ με για τα εξής:Πέτρο με συγχωρείς, αλλά για όλα όσα με ρωτάς 1. δεν είμαι ειδικός και 2. δεν προλαβαίνω να σου απαντήσω αναλυτικά. Αδυνατώ, λοιπόν, να σε ενημερώσω, μπορώ όμως να σου πω με όσο λιγότερα λόγια μπορώ τη γνώμη μου:
- Τι ακριβώς είναι ο 'ελληνορθόδοξος χριστιανισμός';;;;
Αυτό που λέει: Έλληνας ορθόδοξος χριστιανός! Αν μιλάμε για χριστιανισμό γενικά, ο όρος είναι αδόκιμος. Αν όμως μιλάμε για την Ελληνική εκκλησία και τους Έλληνες ιερείς, πως αλλιώς να το πούμε;
- Από πότε οι άθεοι διαδηλώνουν την 'αθεϊα' τους, τη στιγμή που οι 'ελληνορθόδοξοι', λίγο ως πολύ όπως μας λες 'στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν'; ...
Προφανώς δεν διαβάζεις 4τφ...
- Αν για παράδειγμα επιδιώξουμε να μετατρέψουμε το Φανάρι σε 'Βατικανό', τότε έχει λυθεί το πρόβλημα του χωρισμού κράτους-εκκλησίας;
Δεν κατάλαβες καθόλου τι έγραψα και μάλλον δεν γνωρίζεις γιατί, πότε και πως δεν έγινε ο πλήρης διαχωρισμός. Το είχαμε ξαναγράψει σε άλλο παρόμοιο θέμα, αλλά αυτά περνάνε στα ψιλά.
Με δυο λόγια, αυτό που λέω είναι ότι η 'εν Ελλάδι Ορθόδοξη Εκκλησία' όπως μάλλον θέλεις να τη λέμε, συνδέθηκε με το Ελληνικό κράτος, παραχωρώντας του το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της. Αν το Ελληνικό κράτος ήθελε σήμερα να πετάξει όξω την εκκλησία, θα έπρεπε να της επιστρέψει την περιουσία. Και το (βασανιστικό) ερώτημα είναι: Την έχει; Αν, πάντως, δεν είχε παραχωρηθεί αυτή η περιουσία στο κράτος μας, εμείς θα νοικιάζαμε από την 'ΕΕΟΕ' χωράφια να καλλιεργήσουμε κι αυτή (η ΕΕΟΕ) θα ήταν κάτι σαν το Βατικανό εν Ελλάδι, καταλαβαίνεις, πιστεύω! Το Φανάρι δεν κολλάει πουθενά!ΥΓ. Κι όμως η ιστορία (τουλάχιστον η πρόσφατη) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γράφεται στις εφημερίδες.
Αυτό ακριβώς, το 'με τον ένα ή τον άλλο τρόπο', είναι που θα αποφύγει κάποιος διαβάζοντας Ιστορία μακριά από εφημερίδες, μακριά από τη σύγχιση του σήμερα...
Εκεί που ΔΕΝ γράφεται (ή τέλος πάντων συνεχίζει να αλλοιώνεται) είναι τα σχολικά εγχειρίδια δημοτικού.
Άλλαξαν πάλι, προς το καλύτερο - λένε όσοι γνωρίζουν. Αυτή τη νέα αλλαγή εμείς δεν τη συζητήσαμε πουθενά![/quote]
Περί εκκλησίας