-
Σόρυ που θα σε αγνοήσω,αλλα δεν αξίζεις ούτε δευτερόλεπτο απο τον χρόνο μου.Και με το επόμενο νικνέιμ σου,πάλι το ίδιο θα ισχύει.Και εξω αν βρεθούμε,πάλι το ίδιο θα ισχύει.
-
Κι εγω αν σε πετυχω φανταζομαι το ιδιο θα συμβει μιας και ΔΕ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ.
Οσο για το ποσο χρονο εχεις αφιερωσει,φαινεται απο τα σεντονια στις προηγουμενες σελιδες,και απο το ποστ στις 8.10...Πρωτη φροντις το πρωι και τελευταια το βραδυ.Θλιβομαι που σου χω γινει εμμονηΑπ'οτι φαινεται εχεις μπλεχτει σ'εναν κυκεωνα συναισθηματων και σκεψεων που σε οδηγει σε διαταραχη.Κανονικα θα πρεπε να παραδεχτεις οτι διαφωνουμε και να ληξει εκει η ιστορια.Οχι ομως.Εσυ επιμενεις να με πεισεις χρησιμοποιωντας ολοενα και πιο ευτελη μεσα και καταληγοντας φυσικα σε προσβολες.Δεν εκπλησσομαι απο οσο εχω παρακολουθησει και σε αλλα τοπικ την ιδια στρατηγικη ακολουθεις.
Εφοσον δεν μπορεις να με πεισεις θεωρεις οτι πρεπει να ειμαι προβληματικο ατομο,ασυμβατο με τον κατ'εσέ ορθο τροπο σκεψης.Απο τη στιγμη μαλιστα που ορθωνω λογο κι αναστημα,θα πρεπει συμφωνα με την κοσμοθεωρια σου να ειμαι ατομο δειλο,με κουσουρια,που κρυβεται πισω απο ψευτικες ταυτοτητες,αναξιο του χρονου σου
Και καπου εδω αναρωτιεμαι,αν προσπαθεις να πεισεις εμενα ή τον εαυτο σου.Καταλαβαινω πως ειναι δυσκολο(αν εισαι οντως ενηλικος) να χεις φτασει σε μια ηλικια και ανα αντιλαμβανεσαι πως καποια πραγματα τα χεις μαθει λειψα ή διαφορετικα απο οτι ειναι και πως υπαρχει περιθωριο να αναθεωρησεις
Ενα ειδος αναλφαβητισμου της επιστροφης.
Κι εδω φαινεται το ελλειμα ανδρισμου σου,η αδυναμια να παραδεχτεις οτι δεν τα ξερεις ολα.Γνωριζε παντως πως η 'τακτικη' σου ειναι διαφανη για μενα και δε χαμπαριαζω.Τοσα χρονια στα fora εχω γνωρισει δεκαδες τυπακια που πισω απο την ανωνυμια τους χρησιμοποιουν τακτικες του στυλ 'σε ξερω εγω εσενα' 'κι εχεις αλλα nicks' κτλ για να μειωσουν τον αλλο.Χωρις επιτυχια.
-
Τι να σε πώ.Και μονο που ξερεις οτι η ταυτότητά σου ειναι γνωστη και στους μοντς και παρ'όλα αυτα κανουν τα στραβα ματια,θα'πρεπε να μπορεις να παραδεχτεις και ποιός εισαι.
Κρυψου λοιπών πίσω απο το δαχτυλάκι σου,και μιλα για τον αντρισμο των άλλων. -
Πολλα πραττουν οι μοντς,και πιστεψε με αδυνατω να τα ερμηνευσω ολα.Οι ελαχιστες αποδειξεις γι'αυτο που λες απο σενα ή απ'τους μοντς θ'αρκουσαν για να ληξει το ζητημα εδω και να 'μπω στη θεση μου'.
εσυ γνωριζοντας ομως οτι κατι τετοιο ειναι δυσκολο να αποδειχτει τεχνικα ειτε απο την πλευρα μου ειτε απο την πλευρα των αρχων εδω μεσα, συνεχιζεις να επιμενεις στο ιδιο (ανοστο) αστειακι για λογους που μου διαφευγουν.Ευγε.
Ταυτοχρονα ειμαι κι ο Μπιν Λαντεν,ας μην κανουν αλλο τα στραβα ματια
-
Ο Αυρηλιανός όρισε την 25η Δεκεμβρίου, κάθε έτους, σαν ημέρα εορτασμού του Θεού Ήλιου.
Η Χριστιανική Εκκλησία όρισε την 25η Δεκεμβρίου, σαν ημέρα γέννησης του Χριστού (αφού κανείς δεν ξέρει πότε γεννήθηκε!! )Είπατε κάτι?
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι, σωστά. Αλλά το είπα για να δείξω πως η Εκκλησία υιοθέτησε γιορτές των Παγανιστών και τις ενέταξε στην νέα 'επίσημη θρησκεία'.Οχι Παγανιστές. Μάλλον Μίθρας.
-
O ηλιος πρεπει να ηταν απο τις 'θεοτητες' που λατρευτηκαν απο τους ανθρωπους πολύ παλιώτερα απο τον οποιονδηποτε 'Μιθρα'.Δηλαδη,και ο Μιθραισμος κληρονόμησε αυτην την ημερομηνια απο παλιώτερες εποχες.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο Αυρηλιανός όρισε την 25η Δεκεμβρίου, κάθε έτους, σαν ημέρα εορτασμού του Θεού Ήλιου.
Η Χριστιανική Εκκλησία όρισε την 25η Δεκεμβρίου, σαν ημέρα γέννησης του Χριστού (αφού κανείς δεν ξέρει πότε γεννήθηκε!! )Είπατε κάτι?
Το μονο που μπορουμε να πουμε (εγω τουλαχιστον) ειναι πως ...ανακαλυψες την Αμερικη!
Η 25η Δεκεμβριου ειχε συνδεθει σαν οροσημο με θρησκευτικο περιεχομενο με πολλες θρησκειες/δοξασιες πολυ πριν αλλα και μετα την ιδρυση του Χριστιανισμου.
Πολυς κοσμος 'γιορταζε'(ή μαλλον του γιορταζαν) τα γενεθλια του στις 25 Δεκεμβριου(η γενικοτερα στο χειμερινο ηλιοστασιο):Mithra,Διονυσος,Attis,Hotus,Ηλιοςκτλ.
και ειναι μαλλον λογικο καθως αναφερομαστε σε εποχες οπου ο κοσμος ασχολουνταν με γεωργικες-κτηνοτροφικες εργασιες και οργανωνε μεγαλο μερος της ζωης του με βαση το φως της μερας.Εξαλλου η διαρκεια της μερας παιζει καθροστικο ρολο στον κιρκαδιο και κιρκανιο ρυθμο του ανθρωπου,και ειναι φυσικο το χειμερινο ηλιοστασιο να αποκτα ακομα και υπερφυσικη σημασια.(κυκλος ζωης θανατου,αναγεννηση της φυσης κτλ)
Συνεπως οι περισσοτερες θρησκειες θα πρεπε να εχουν καποιο στερεο οροσημο σαν σημειο αναφορας προκειμενου να εχει απηχηση,να 'πιασει' στον κοσμο.Το αυτο επραξε και η χριστιανικη εκκλησια.
-
-
Αντιγράφω από τον σημερινό 'Ιό'
Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον
Oι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστούμενη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας και διαδόχους τούτων.
Το Αγιον Ορος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ην ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Εθνη, κατά τον Θ' μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μεν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δε αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών και Κυριάρχων Μονών και πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν και κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των διαδόχων Αυτών.
Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι' αλλεπαλλήλων τυπικών και Χρυσοβούλων των ιδρυτών και ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος (882), Ιωάννου Τσιμισκή (972), Κωνσταντίνου Μονομάχου (1046), Στεφάνου Δουσάν (1346) και άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων και των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.
Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν καί αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων και επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων.
Των εν Αγίω Ορει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ' όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Ορους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.
Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.
Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους.
-
:vomiting:
-
Ευτυχως που οι ευχες τους δεν εισακουσθηκαν.
-
Για κάντε έναν κόπο οι Θεοφοβούμενοι (οι περισσότεροι από τύψεις βέβαι αλλά.......) και δείτε το Zeitgeist
Δεν είναι Η βίβλος της ιστορικής απάτης του Χριστιανισμού αλλά μόνο που θα κουδουνίσει τα μυαλά ορισμένων φτάνει
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για κάντε έναν κόπο οι Θεοφοβούμενοι (οι περισσότεροι από τύψεις βέβαι αλλά.......) και δείτε το ZeitgeistΔεν είναι Η βίβλος της ιστορικής απάτης του Χριστιανισμού αλλά μόνο που θα κουδουνίσει τα μυαλά ορισμένων φτάνει
Το zeitgeist μιλαει πιο πολυ για το πως δημιουργηθηκε η θρησκεια, οχι για τις πολιτικες τις.
-
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
Για κάντε έναν κόπο οι Θεοφοβούμενοι (οι περισσότεροι από τύψεις βέβαι αλλά.......) και δείτε το Zeitgeist
Δεν είναι Η βίβλος της ιστορικής απάτης του Χριστιανισμού αλλά μόνο που θα κουδουνίσει τα μυαλά ορισμένων φτάνει
Το zeitgeist μιλαει πιο πολυ για το πως δημιουργηθηκε η θρησκεια, οχι για τις πολιτικες τις.
Δεν είπα το αντίθετο
Ούτε μπορεί να αναλυθεί η όλη απάτη κι ο επεκτατισμός των 17 αιώνων σε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο άλλωστε χωρίζετε σε τρία μέρη,θρησκεία/πολιτική/οικονομία.
Απλά όποιος έχει τα κότσια τα ψάχνει και παραπέρα και βγάζει τα συμπεράσματά του,ο δογματικός θα επιμένει ακόμα ότι η γη είναι επίπεδη -
Οι παπάδες το έχουν πιάσει το νόημα και τα κονομάνε και τρώνε με χρυσά κουτάλια, μόνο οι ανθρωπο-αμνοί νομίζουν ακόμα ότι δίνοντας τον πλούτο τους θα ελεηθεί η ψυχή τους και τα 'αμαρτήματά τους'.
Ρε μαμώτο, δεν πήγα να γίνω παπάς, ο μαμάκας... Θα είχα γερή μπάζα μέρι τώρα.
-
Κατά τα άλλα...αποσύρονται από τα εγκόσμια..για να γίνουν καλόγεροι!
Φυσικά, οι ιερωμένοι είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Αλλά κανείς δεν το αναφέρει. Ακόμα και σε άρθρο της 'Καθημερινής', σήμερα, τα ποσά αναφέρονταν σε έξοδα Διοικητικών Υπαλλήλων, και όχι Προσωπικού.
Δηλαδή, είναι εκπρόσωποι του Θεού (αποκλειστικοί αντιπρόσωποι ), αλλά πληρώνονται από το Κράτος! Μέγκλα!
-
Και ποιος θες να τους πληρώνει; Ο θεός ο ίδιος;
-
Ο συγκεκριμένος 'θεός', που τους διορίζει, τους πληρώνει κιόλας. Δεν αναρωτιέμαι! Βοεβόδα!
-
πρόσεχε μην αμολήσω τίποτα κομιτατζήδες
Πήρε το αυτί μου για καινούρια μόδα: Δηλώνεις μαθητευόμενος μοναχός εις Άγιον Όρος και παίρνεις την πολυπόθητη αναβολή από τον στρατό.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πήρε το αυτί μου για καινούρια μόδα: Δηλώνεις μαθητευόμενος μοναχός εις Άγιον Όρος και παίρνεις την πολυπόθητη αναβολή από τον στρατό.
φαντάζομαι η βεβαίωση σπουδών δεν θα είναι τζάμπα...
λέει ο λαός 'προσκυνημένοι' και ξέρετε ποιοι είναι τέτοιοι πάντα και με τη βούλα...
Περί εκκλησίας