-
Το συμπέρασμα παντού κοινό είναι.
Απλά σε κάθε περιοδικό επιλεγουν στο τέλος με διαφορετικά κριτήρια.
Το ST είναι το στριφτερό της παρέας αλλά λίγο ψόφιο από μοτέρ συγκριτικά με τα άλλα.
Τα Colt,GTi,FR έχουν ροπάτα δυνατά μοτέρ,αλλά δεν είναι ότι πιο απολαυστικό σε στροφες.
Οπότε δίλημμα μεταξύ ST και σε κάποιο από τα άλλα 3 δεν νομίζω να υπάρχει.
Το δίλημμα θα ήταν πιο από τα Colt,FR,GTi να προτιμήσει κανείς -
A και το ότι το ST είναι το πιο στριφτερό,δεν το κάνει το πιο γρήγορο σε μια διαδρομή με στροφές.
Απλά το πιο ευχάριστο.
Με τα άλλα μπορεί να στρίψεις λίγο πιο αργά(πολύ πιο άχαρα βέβαια)αλλά στην μικρή έστω ευθεία που θα ακολουθέι,η όποια διαφορά θα καλυφθεί. -
Επειδή τυχαίνει να έχω διαβάσει τα συγκεκριμένα άρθρα και από τα 3 περιοδικά:
DRIVE: Polo GTI
EVO: Fiesta ST
4T: Colt CZT ( αξίζει να αναφέρουμε πως οι 'καλεσμένοι' δοκιμαστές Ισμήνη Φαμπιάτου και Λευτέρης Μανιαδάκης-αμφότεροι οδηγοί αγώνων- βγάζουν τον δικό τους νικητή, Ibiza FR και Fiesta ST αντίστοιχα). Το Colt αποτελεί προτίμηση των συντακτών του περιοδικού! -
Ο χρήστης gregorym έγραψε:
φιλε tazz και mirage δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλιώς δεν θα άνοιγα το θέμα. αν έγινα κουραστικός ας κλείσει το θέμα εδώ. απλά ζητάω την γνώμη κάποιον οι οποίοι ασχολούνται με το χώρο του αυτοκίνητου και μπορεί να έχουν προσωπική εμπειρία πάνω σε αυτά τα δυο μοντέλα και νομίζω πως μπορούν να με βοηθήσουν.Φίλε μου, δε γίνεσαι κουραστικός. Όμως, όταν λες ότι αφενός ζητάς τη γνώμη τρίτων, αφετέρου δηλώνεις ότι θες αποκλειστικά γερμανικό αυτοκίνητο, κάπου αντιφάσκεις, δε νομίζεις;
Τέλος πάντων, για να μη σε κουράζω εγώ, απ' όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας θα περίμενα να οδηγήσω πρώτα το 207 turbo πριν πάρω οποιαδήποτε απόφαση αγοράς. Από τα δύο που προτείνεις, δε θα έπαιρνα κανένα.
Άσε που έχω την εντύπωση ότι αν κάνεις λίγη ακόμα υπομονή, θα βρεις κάτι εξίσου διασκεδαστικό, με λιγότερα χρήματα, από ιαπωνία μεριά
-
Ο χρήστης AlexV έγραψε:
Επειδή τυχαίνει να έχω διαβάσει τα συγκεκριμένα άρθρα και από τα 3 περιοδικά:
DRIVE: Polo GTI
EVO: Fiesta ST
4T: Colt CZT ( αξίζει να αναφέρουμε πως οι 'καλεσμένοι' δοκιμαστές Ισμήνη Φαμπιάτου και Λευτέρης Μανιαδάκης-αμφότεροι οδηγοί αγώνων- βγάζουν τον δικό τους νικητή, Ibiza FR και Fiesta ST αντίστοιχα). Το Colt αποτελεί προτίμηση των συντακτών του περιοδικού!Ακριβώς έτσι.Το ωραίο είναι ότι τα νούμερα που προκύπτουν από τις μετρήσεις των 3 περιοδικών είναι .Άκρη δεν βγαίνει.Λογικό,αφού τα αυτοκίνητα τεστάρονται από διαφορετικούς οδηγούς σε διαφορετικές συνθήκες.
Το κακό είναι ότι κανένα περιοδικό δεν βγάζει μια μικρή υποσημείωση να ξεκαθαρίσει ότι τα νούμερα είναι άκρως υποκειμενικά και δεν μπορούν να σχηματίσουν σαφή εικόνα για την δυναμικότητα και συμπεριφορά των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.
Παράδειγμα,στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ στο τελευταίο τεύχος το ST κάνει 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο πάνω από τον χρόνο που έχει κάνει δοκιμαστής(;)των 4ΤΡΟΧΩΝ με ST σε παλαιότερο τεύχος στην πίστα των Μεγάρων.
ΤΕΥΧΟΣ 432 ST 1:18.8
ΤΕΥΧΟΣ 428 ST 1:17.9
Κι όμως ο συντάκτης του τελευταίου τεύχους που πετυχαίνει 1:18 το αποδίδει στον αδύναμο κινητήρα του ST και όχι στον τρόπο οδήγησής του,ξεχνώντας ή μην έχοντας διαβάσει το τεύχος 428 και την επίδοση 1:17.
Αν κάποιος αναγνώστης δεν έχει διαβάσει και τα 2 τεύχη για να καταλάβει το κουκουρούκου της υπόθεσης θα έχει λάθος εικόνα και εντύπωση για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Και δυστυχώς υπάρχουν αναγνώστες που διαβάζουν τις μετρήσεις των περιοδικών με ιδιαίτερη ευλάβεια.Και με γνώμονα αυτές αποφασίζουν ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσουν τελικά. -
Oι χρόνοι σε πίστα ακόμα κ με τον ίδιο οδηγό μπορεί να παίζουν +-1δευτερόλεπτο αν είναι σε διαφορετικές μέρες.
Η πρόσφυση που βγάζει η πίστα δν είναι ίδια πάντα -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Oι χρόνοι σε πίστα ακόμα κ με τον ίδιο οδηγό μπορεί να παίζουν +-1δευτερόλεπτο αν είναι σε διαφορετικές μέρες.
Η πρόσφυση που βγάζει η πίστα δν είναι ίδια πάνταΚαι χίλιες δυό ακόμα παράμετροι.Το θέμα είναι ότι στους αριθμούς που προκύπτουν από μετρήσεις των περιοδικών δεν πρέπει να τους αναλογεί μεγαλύτερη βαρύτητα από όση πραγματικά αξίζουν.
Και το κακό είναι ότι η πλειονότητα των αναγνωστών πρώτα τρέχει στους πίνακες μετρήσεων για να δει πόσα δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερο είναι το ένα από το άλλο αμάξι,και μετά διαβάζει το κύριο άρθρο ή δεν το διαβάζει καθόλου. -
μη ψαχνετε ρε παιδια τα γυρολογια...το ενα ειναι ατμοσφαιρα και το αλλο τουρμπο χωρις ουσιαστικες αλλαγες πολο...
αν τα κανεις ενα τεστ ντραιβ θα ναι η μερα με τη νυχτα..το ενα θαναι σφαιρα στις ευθειες και μολις βλεπει στροφη θα το πιανει δυσφορια...
το αλλο θα θελει χρονο να γεμισει την ταχυτητα στην ευθεια αλλα θα ειναι σιγουρα πιο καλο σε στροφιλικι..
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Η πρόσφυση που βγάζει η πίστα δν είναι ίδια πάνταΚαι χίλιες δυό ακόμα παράμετροι.Το θέμα είναι ότι στους αριθμούς που προκύπτουν από μετρήσεις των περιοδικών δεν πρέπει να τους αναλογεί μεγαλύτερη βαρύτητα από όση πραγματικά αξίζουν.
Και το κακό είναι ότι η πλειονότητα των αναγνωστών πρώτα τρέχει στους πίνακες μετρήσεων για να δει πόσα δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερο είναι το ένα από το άλλο αμάξι,και μετά διαβάζει το κύριο άρθρο ή δεν το διαβάζει καθόλου.Χρειάζεται εξαιρετική κριτική ικανότητα όταν διαβάζεις άρθρα από διαφορετικά περιοδικά! Το σημαντικό είναι η ικανότητα του φιλτραρίσματος όλων των πληροφοριών που λαμβάνουμε από τον περιοδικό τύπο(και από τα άλλα ΜΜΕ), ο συνδυασμός και η σύγκριση των απόψεων και η κατάληξη σε συμπέρασμα που εμείς θεωρούμε ότι είναι σωστό(στο επίπεδο που αυτό είναι εφικτό βέβαια)! Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν γίνεται χαμός απόψεων!!! Στο συγκεκριμένο συγκριτικό μπορεί ο νικητής σε κάθε περίπτωση να είναι διαφορετικός αλλά σε γενικές γραμμές η αίσθηση που αποκομίζουν όλοι οι οδηγοί από το κάθε αυτοκίνητο είναι η ίδια.[/u]
-
Οι μετρήσεις σίγουρα βοηθάνε το τελικό συμπέρασμα.
Αλλά δεν είναι από μόνες τους το τελικό συμπέρασμα
Δεν πρέπει να τους δίνουμε περισσότερη βαρύτητα απ'όση τους αναλογεί,απλά ενδεικτικές είναι..άρα συμφωνούμε -
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
φιλε tazz και mirage δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλιώς δεν θα άνοιγα το θέμα. αν έγινα κουραστικός ας κλείσει το θέμα εδώ. απλά ζητάω την γνώμη κάποιον οι οποίοι ασχολούνται με το χώρο του αυτοκίνητου και μπορεί να έχουν προσωπική εμπειρία πάνω σε αυτά τα δυο μοντέλα και νομίζω πως μπορούν να με βοηθήσουν.
Φίλε μου, δε γίνεσαι κουραστικός. Όμως, όταν λες ότι αφενός ζητάς τη γνώμη τρίτων, αφετέρου δηλώνεις ότι θες αποκλειστικά γερμανικό αυτοκίνητο, κάπου αντιφάσκεις, δε νομίζεις;
Τέλος πάντων, για να μη σε κουράζω εγώ, απ' όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας θα περίμενα να οδηγήσω πρώτα το 207 turbo πριν πάρω οποιαδήποτε απόφαση αγοράς. Από τα δύο που προτείνεις, δε θα έπαιρνα κανένα.
Άσε που έχω την εντύπωση ότι αν κάνεις λίγη ακόμα υπομονή, θα βρεις κάτι εξίσου διασκεδαστικό, με λιγότερα χρήματα, από ιαπωνία μεριά
φίλε tazz απο την αρχή ζήτησα την γνώμη του φορουμ όσον αφορά το polo gti και το fiesta st(βλέπε τίτλο θέματος). Είμαι λάτρης των γερμανικών αυτοκινητων για πολλούς και διαφορους λόγους(βλέπε ενεργητικη και παθητική ασφαλεια,γεωμετρια και ποιότητα κατασκευης).Δεν θέλω να υπάρξει κάποιο είδος παρέξήγησης και ευχαριστώ για την γνώμη σου όπως και όσους έγραψαν στο θέμα.
¨οσον αφόρα τα περιοδικά όρισμενες φορές νομίζεις οτι γράφουν ανθρωποι που είναι ασχετοί με το θέμα γίατι τα άθρα τους και οι συγκρίσεις τουσ είναι πολύ ελλιπης.βασίκα όλα χρηματίζονται στην σημερινή ζωη και γιατί να μην χρηματιζονται και τα περιοδικά.
οπότε δεν θα πρέπει να τα λαμβάνεις υπόψην σου . απλώς να ενημερώνεσαι.
-
Καταρχήν όταν λές ενεργητική ασφάλεια τι εννοείς? Γιατί όλα τα αυτοκίνητα την προσφέρουν σε αυτή την κατηγορία αφού και δυνατά μοτέρ έχουν και από καλά έως πάρα πολύ καλά είναι στημένα.
Για την παθητική αν πάς στο http://www.euroncap.com θα δείς οτι δεν είναι προνόμιο μόνο των Γερμανικών και μάλιστα πολλά μη-γερμανικά τα καταφέρνουν καλύτερα.
Την γεωμετρία δεν την κατάλαβα
Την ποιότητα κατασκευής ούτε...Αν μιλάς για το πώς δείχνουν τα πλαστικά τότε υπάρχουν αυτοκίνητα με καλύτερη 'ποιότητα κατασκευής' από τα 2 που βάζεις στην ψηφοφορία ( ναι για το 207 μιλάμε πάλι ).
Όπως καταλαβαίνεις εγώ σε θεωρώ προκατειλημένο και θεωρώ οτι φράσεις όπως 'λάτρης' δεν ταιρίαζουν σε ένα καταναλωτικό αγαθό όπως είναι το αυτοκίνητο πόσο μάλλον όταν τα στεγανά έχουν σπάσει εδώ και πολύ καιρό. Ακόμα και οι θρυλικές Mercedes έχουν καταποντιστεί στις στατιστικές που αφορούν τόσο την αρχική ποιότητα/ικανοποίηση όσο και την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Καλό είναι λοιπόν όταν αγοράζουμε κάτι τόσο ακριβό να λειτουργούμε με διευρυμένα κριτήρια και πέρα από κολλήματα, λατρείες αγάπες και λουλούδια.
Το GTi είναι παλιό πολύ παλιό και ναι μέν έχει καλύτερο ξεπέταγμα στις ευθείες αλλά είναι πολύ χειρότερο στις στροφές και σε καμιά περίπτωση δεν δίνει την επιθυμητή αίσθηση σε αυτές. Αν θές ένα αμάξι για ευθείες με δυνατότητες βελτίωσης του μοτέρ πάρε το Polo.
To Fiesta πάλι δεν είναι τόσο γρήγορο αλλά σίγουρα στρίβει καλύτερα και σίγουρα έχει καλύτερο feedback απο το VW.
Εφόσον μιλάμε για αυτά τα 2 πάντα εγώ θα αγόραζα το Fiesta.
Αν διευρύνουμε το παιχνίδι θα περίμενα να δώ το 207 ( έχει και μοτέρ BMW αν προτιμάς να το βλέπεις ως τέτοιο:lol:) και θα κοιτούσα ίσως και το Golf TSi με τα 140 άλογα καθώς θεωρώ οτι είναι καλύτερα στημένο από το Polo και σίγουρα πιο σύχρονο και ασφαλές ( για παθητική ασφάλεια μιλάω ) και άρα μια συνολικά καλύτερη αγορά. -
Συμφωνω απολυτα με τον Mirage.
Προκειται να δωσεις ενα τσουβαλι λεφτα.Σταματα να σκεφτεσαι υποκειμενικα.
Ασε τα κολληματα με τα Γερμανικα,τα απολυτα νουμερα σε πιστα και ολες τις παρεμφερη ανοητες και αχρειαστες πληροφοριες.
Κατσε ψαξου καλυτερα στην εγγυηση,στο πιο ειναι πιο αξιοπιστο,πιο ειναι πιο οικονομικο(και σε συντηρηση και σε αγορα-αν αγορασεις με δοσεις),πιο σου αρεσει περισσοτερο και σε κανει να αισθανεσαι 'καπως' οταν το οδηγεις,ποιο εχει καλυτερους χωρους-ειναι πιο πρακτικο,ποιανου ειναι πιο πληρης ο εξοπλισμος και φυσικα ποιο ειναι 'ποιο' αυτοκινητο οδηγικα και ασε τα φουμαρα περι 0-100 και αχρηστων δευτερολεπτων ή και δεκατων του δευτερολεπτου στις διαφορες των επιδοσεων.
Οποτε καλυτερα συμπεριελαβε και το 207 και το CZT ,κανε οπωσδηποτε Test drive σε οσα σε ενδιαφερουν και αποφασισε μονος σου εντελως. -
Δεν είναι κακό να έχει κάποιος τις προκαταλήψεις του εφόσον δέχεται να τις πληρώσει και να συμβιβαστεί με αυτές....
Αλήθεια σε ποια πόλη της Γερμανίας φτιάχνεται το Polo???
Και η ερώτηση είναι: πόσο γερμανικό θεωρείται αν φτιάχνεται ας πούμε στην Ισπανία ή στην Ουγγαρία.....Πάντως κι εγώ θα είχα πρόβλημα, έχω αρχίσει να κοιτάω την κατηγορία περιμένοντας και το Swift Sport, το καλό 207 και το G Punto (αν και δύσκολο το βλέπω για ιταλικό... προκαταλήψεις είπαμε ). Ενώ στα χαρτιά μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα τελικά πρέπει να τα οδηγήσουμε.... Και τι θα πει δεν στρίβει ή στρίβει άχαρα κλπ. Αν στρίβει το ένα με 80χλμ στρίβει και το άλλο με 80χλμ αφού έχουν αντίστοιχο βάρος, κατανομή του, λάστιχα κλπ. Άρα πού είναι το μυστικό? Νομίζω ότι η διαφορά είναι στην αίσθηση που προσφέρουν, στο feedback που δέχεσαι από το τιμόνι, το φρένο, την αμεσότητα του γκαζιού, την πληροφόρηση από το κάθισμα στα οπίσθια κλπ κλπ. Και αυτά είναι που όταν οδηγήσεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ξέρεις ότι τα έχει και σου τα προσφέρει και έτσι σου δίνει χαρά στην οδήγηση και εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο. Άρα test-drive. Κι αν δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις διαφορά τότε πάρε όποιο ήθελες από πριν με βάση τις εντυπώσεις άλλων ή οικονομοτεχνικά κριτήρια.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καταρχήν όταν λές ενεργητική ασφάλεια τι εννοείς? Γιατί όλα τα αυτοκίνητα την προσφέρουν σε αυτή την κατηγορία αφού και δυνατά μοτέρ έχουν και από καλά έως πάρα πολύ καλά είναι στημένα.
Για την παθητική αν πάς στο http://www.euroncap.com θα δείς οτι δεν είναι προνόμιο μόνο των Γερμανικών και μάλιστα πολλά μη-γερμανικά τα καταφέρνουν καλύτερα.
Την ποιότητα κατασκευής ούτε...Αν μιλάς για το πώς δείχνουν τα πλαστικά τότε υπάρχουν αυτοκίνητα με καλύτερη 'ποιότητα κατασκευής' από τα 2 που βάζεις στην ψηφοφορία ( ναι για το 207 μιλάμε πάλι ).
Όπως καταλαβαίνεις εγώ σε θεωρώ προκατειλημένο και θεωρώ οτι φράσεις όπως 'λάτρης' δεν ταιρίαζουν σε ένα καταναλωτικό αγαθό όπως είναι το αυτοκίνητο πόσο μάλλον όταν τα στεγανά έχουν σπάσει εδώ και πολύ καιρό. Ακόμα και οι θρυλικές Mercedes έχουν καταποντιστεί στις στατιστικές που αφορούν τόσο την αρχική ποιότητα/ικανοποίηση όσο και την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Καλό είναι λοιπόν όταν αγοράζουμε κάτι τόσο ακριβό να λειτουργούμε με διευρυμένα κριτήρια και πέρα από κολλήματα, λατρείες αγάπες και λουλούδια.
Το GTi είναι παλιό πολύ παλιό και ναι μέν έχει καλύτερο ξεπέταγμα στις ευθείες αλλά είναι πολύ χειρότερο στις στροφές και σε καμιά περίπτωση δεν δίνει την επιθυμητή αίσθηση σε αυτές. Αν θές ένα αμάξι για ευθείες με δυνατότητες βελτίωσης του μοτέρ πάρε το Polo.
To Fiesta πάλι δεν είναι τόσο γρήγορο αλλά σίγουρα στρίβει καλύτερα και σίγουρα έχει καλύτερο feedback απο το VW.
Αν διευρύνουμε το παιχνίδι θα περίμενα να δώ το 207 ( έχει και μοτέρ BMW αν προτιμάς να το βλέπεις ως τέτοιο:lol:) και θα κοιτούσα ίσως και το Golf TSi με τα 140 άλογα καθώς θεωρώ οτι είναι καλύτερα στημένο από το Polo και σίγουρα πιο σύχρονο και ασφαλές ( για παθητική ασφάλεια μιλάω ) και άρα μια συνολικά καλύτερη αγορά.Πραγματικα σιχαινομαι οταν πρεπει να συμφωνησω με τον καταπτυστο Mirage... αλλα τι να κανουμε.... +1 λοιπον.
Εδω θα χρησιμευε παρα πολυ να μπουνε κατι τομες αμαξιων που εδειχναν απο ποια χωρα ειναι το καθε μερος τους.... ετσι για να δει και ο φιλος ποσο Γερμανικο ειναι το Polo... η ποσο Γαλλικο ειναι το 207 κλπ κλπ...
Παντως και εγω θα πω... δες οπωσδηποτε με ανοιχτα τα ματια και τα μυαλα το 207 και το Golf Tsi.... κατα τα αλλα κανενα απο τα 2 που τεθηκαν στο θεμα.
-
Kαι εγώ συμφωνώ με τον mirage... σαν πολλοί δεν μαζευτήκαμε;
κάτι μας έριξε στον καφέ αυτός... -
Είδα τη διαφήμιση με το πολο στο βενζινάδικο.Εχω πειστεί. Πολο ,εαν έχεις ταλέντο βεβαίως...
-
ταλεντο στο τι....?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν διευρύνουμε το παιχνίδι θα περίμενα να δώ το 207 ( έχει και μοτέρ BMW αν προτιμάς να το βλέπεις ως τέτοιο:lol:) και θα κοιτούσα ίσως και το Golf TSi με τα 140 άλογα καθώς θεωρώ οτι είναι καλύτερα στημένο από το Polo και σίγουρα πιο σύχρονο και ασφαλές ( για παθητική ασφάλεια μιλάω ) και άρα μια συνολικά καλύτερη αγορά.mirage όταν λέω ενεργητική ασφάλεια εννοώ φρένα και γεωμετρία στήσιμο.
ο καθένας έχει τα γούστα του και τα κολλήματα σου . πάντως θα παώ να δω και το 207.
ΥΓ όταν λες την γνώμη σου στο άλλον δεν του επιτείθεσαι ούτε τον προσβάλλεις.
polo gti vs fiesta st