-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
...Να το πω διαφορετικά. Θα ήθελες μια αλφα tipo33; Ακόμα και 3 φορές το χρόνο να την έβγαζες μια βόλτα δε θα σου αρκούσε (όχι ότι και να ήθελες παραπάνω θα μπορούσε το αυτοκίνητο); Επίσης, ένα προπολεμικό, πχ και να ήθελες να το χρησιμοποιήσεις κάθε μέρα δε γίνεται γιατί σύντομα θα το πάρεις στο χέρι...
Σίγουρα δεν είναι γραμματόσημα και σε νιώθω απόλυτα όσο αφορά τη σχέση σου με το ami αλλά μερικές φορές και η κατοχή είναι ένα μεγάλο μέρος της ευτυχίας ενός συλλέκτη, έτσι δεν είναι;
Η κουβέντα ξεκίνησε με αφορμή το ότι δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν (ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΟΜΩΣ) που να άρχισε τη σοβαρή ενασχόληση με τα ιστορικά και να έμεινε μακρόπνοα με ένα αυτοκίνητο... -
Νάσο, σε γενικές γραμμές, το λογικό 'φρένο' το βρίσκω και εγώ στα δυο με τρια αυτοκίνητα. Ένα σπορ-τουρισμού για τους αγώνες-όχι κατανάγκη πανάκριβο, ένα ανοιχτο για βόλτες και ίσως θα έβαζα και ένα τετραθέσιο (ίσως να είναι και ΜΒ, λέμε τώρα) για να το χαίρομαι με τους φίλους μου.
από εκεί και πέρα μπορεί να ασχολούμουν με τη 'βελτίωση' των αυτοκινήτων μου (φτιάξιμο-συντήρηση ή ενδεχομένως αντικατάσταση με καλύτερα) αλλά δε θα αύξανα τον αριθμό...Α, και ένα σκαθάρι ρε 'σεις....
-
D-Jet σίγουρα τα μοντέλα που αναφέρεις τα έχεις μόνο για να τα κοιτάς...
αλλά δεν ξέρω γιατί..αυτοκίνητο και μουσείο μου πάει κάπως στραβά.
ίσως επειδή το αυτοκινητο είναι τελικά εργαλείο και ότι και αν κάνω αν το βλέπω ακίνητο θα στεναχωριέμαι.
τώρα που σκέφτομαι σοβαρά το 2ο αυτοκίνητο στεναχωριέμαι που το ami θα κάνει 100 kms το μήνα
όχι επειδή είναι το ami...αλήθεια αλλά γιατί είναι αυτοκίνητο ρε παιδιά!
-
εγώ έχω δηλώσει πάντως
Porsche 911
Fiat X 1/9
Jeep Willys
Citroen SM
Citroen Ami 8
Citroen Ami 6καλύπτω από το κολωνάκι μέχρι τα κατσάβραχα
αυτά και τέλος! -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
εγώ έχω δηλώσει πάντωςPorsche 911
Fiat X 1/9
Jeep Willys
Citroen SM
Citroen Ami 8
Citroen Ami 6καλύπτω από το κολωνάκι μέχρι τα κατσάβραχα
αυτά και τέλος!Ούτε ένα Bristolaki?
-
ωχ...μας βρήκε
ναι ναι ...και 2 και 3 bristol (άκια)
-
Θα πάω να βγάλω τα αυτοκόλλητα από το Απολλώνειο σε λίγο. Φοβάμαι ότι η μπογιά είναι σε τόσο κακή κατάσταση που θα ακολουθήσει τα αυτοκόλλητα... και δε θα μείνει πάνω στο αυτοκίνητο... Ώρα για βάψιμο...
-
ή απλά δεν βγάζεις τα αυτοκόλλητα
Βρήκες κάτι καλό?
Άνοιξε ένα θέμα γιατί μας αφορά όλους.
ή συνέχισε εδώ : http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=4389
παλιοί προβληματισμοί μου
-
Theodosis καλώς ήρθες!!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
SM; SadoΜazochistic;
Περίεργα πράμγατα διαβάζω εδώ και φοβάμαι...
Κι έχεις και γαλλικά αυτοκίνητα....
Αυτό είναι το μοντέλο SM από τις Citroen και Maserati μαζί!
Πλάκα έκανα μπρε παιδιά!!!!!!
Χωρίς πλάκα πάντως, φοβερό αυτοκίνητο. Θυμάμαι μικρός, κάπου στα9-10, είχαμε πάει αγγλία και κάπου στην Ουαλια υπήρχε μια τέτοια, και εγώ είχα μείνει και την κοίταζα...
-
Φυσικά με την προυπόθεση ότι υπάρχουν τα 3Χ η δική μου λίστα είναι:
AUDI 100LS (έχω ήδη 2, ένα ανακατασκευασμένο κι ένα που δεν ξέρω ακόμα τι θα το κάνω)
MINI
CITROEN 2CV
CITROEN DS
VOLVO AMAZON
FORD TAUNUS 12M P6 1967-70 (για προσωπικούς συναισθηματικούς λόγους)
ROVER P6
AUTOBIANCHI A112
PEUGEOT 403
PEUGEOT 404
AUSTIN CAMBRIDGE A60 - MORRIS OXFORD - WOLSELEY 15/60Θα μπορούσα να προσθέσω αρκετά ακόμη αλλά αυτή μου φτάνει για την υπόλοιπη ζωή μου.
Επειδή όμως δεν υπαρχουν τα 3Χ νομίζω ότι αφού έχει γενικά ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του Audi No 1, θα ήθελα σιγά σιγά να ξεκινήσω την αναζήτηση του Taunus, για να αποτελέσει την ενασχόληση των 2-3 επόμενων ετών. Κι αυτό γιατί αποτελεί ακραία επιλογή και ελπίζω να το βρώ πολύ φτηνά (αν το βρώ). Άν πέσει κάποιο στην αντίληψη κάποιου (κατά προτίμηση λευκό) ας μου το σφυρίξει. Θα ήθελα να βάλω μία φωτό αλλά δεν μπορώ να βρώ πως στο καλό γίνεται.
Για μένα τα κλασσικά αυτοκίνητα είναι μία επιστροφή στα παιδικά μου χρόνια και σ'όλα αυτά που έβλεπα μικρός. Γι'αυτό και με ενδιαφέρουν συνηθισμένα μοντέλα ευρείας κυκλοφορίας των δεκαετιών 50-60-70. Το κόλλημά μου είναι το mini και το 2cv, αλλά αυτά δεν τα βρίσκεις φτηνά σε αξιοπρεπή κατάσταση.
Τα κλασσικά μοντέλα δεν τα βλέπω σαν οχήματα καθημερινής χρήσης (ίσως εκτός του mini, του 2cv και του Autobianchi). Εκτός του ότι δεν καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις (air condition, υδραυλικό τιμόνι, ζώνες ασφαλείας, κατανάλωση, παθητική ασφάλεια κλπ) μου είναι πολύ δύσκολο να τα υποβάλω στην ταλαιπωρία της Αθηναικής φρενίτιδας. Μου αρκεί μία κυριακάτικη βόλτα. Κι ένα ράλλυ ίσως αν ποτέ βρώ χρόνο για κάτι τέτοιο.
Αυτό που με ευχαριστεί είναι η αναζήτηση ανταλλακτικών, πληροφοριών κλπ. Εκεί δυσκολεύομαι να φρενάρω. Έχω φτάσει να έχω 13 (αν θυμάμαι καλά) πίσω φανάρια για το Audi!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
...έχω 13 (αν θυμάμαι καλά) πίσω φανάρια για το Audi!!Να τα εκατοστήσεις!!!
Μια χαρά σε βρίσκω... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...έχω 13 (αν θυμάμαι καλά) πίσω φανάρια για το Audi!!
Να τα εκατοστήσεις!!!
Μια χαρά σε βρίσκω...πάντα υπάρχουν πιο άρρωστοι από εμάς λοιπόν!
Και νόμιζα ότι με 6-7 φανάρια ήμουν υπερβολικός!
-
Μεγάλος πόνος τα ανταλλακτικά πάντως... μέχρι να βρω, μου βγαίνει η πίστη...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
...έχω 13 (αν θυμάμαι καλά) πίσω φανάρια για το Audi!!ελπιζω να μην ειναι όλα δεξια
το ξερεις φανταζομαι το θεμα...
πισω αριστερα και μπροστινα δεξια φαναρια, ειναι απο τα πιο σπανια ανταλλακτικα σε αυτοκινητα με προβλημα στη διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων (οταν βεβαια δεν ειναι ιδια μεταξυ τους)
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Theodosis καλώς ήρθες!!!**THEODOSIS **καλως ηρθες.
Χαιρομαι που εισαι πλεον στην παρεα μας, οχι γιατι ηρθε αλλος ενας φιλος στο φόρουμ, αλλά γιατί προστέθηκε άλλο ένα αξιόλογο άτομο ανάμεσά μας, και πολλοί από τους νεότερους μπορούν να μάθουν ένα-δυο πραγματάκια και από εσένα πλεόν.Ladies and Gendlemen.... Mr Theodosis...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
θα ήθελα σιγά σιγά να ξεκινήσω την αναζήτηση του Taunus, για να αποτελέσει την ενασχόληση των 2-3 επόμενων ετών. Κι αυτό γιατί αποτελεί ακραία επιλογή και ελπίζω να το βρώ πολύ φτηνά (αν το βρώ). Άν πέσει κάποιο στην αντίληψη κάποιου (κατά προτίμηση λευκό) ας μου το σφυρίξει -
Καλώς τον Θεοδόση!
Έχει γράψει και στα Τεχνικά παλιότερα, αλλά τώρα ελπίζω σε πιο μόνιμη κατάσταση...
-
Ευχαριστώ για την εντυπωσιακή υποδοχή!
Δεν υπόσχομαι συχνή παρουσία γιατί από τα τρία Χ λείπει σίγουρα το χρόνος!
Άσε που άρχισα να φτιάχνω λίστα με τα 'to do' για τα δύο εγγλέζικα και με έπιασε πανικός!
-
SPITFIRE: ευχαριστώ για τις φωτο του Taunus. Σωστός! Την πρώτη δεν την είχα!
Όχι τα φανάρια δεν είναι όλα δεξιά, αλλά σίγουρα τα δεξιά είναι λίγο περισσότερα (κατά 2-3). Όταν αγόρασα το αυτοκίνητο με τρομοκρατήσανε με την σπανιότητα των αριστερών πίσω φαναριών κι έτσι πλακώθηκα να αγοράζω. Ebay φυσικά και πολύ φτηνότερα απ'ότι μου λέγανε κάποιοι Ελληνάρες. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να σταματήσω! Βλέπω φανάρι και κάτι παθαίνω!ΥΓ. Πώς στο καλό ανεβάζω φωτό στο φόρουμ;
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [#2]