-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Aχ ρε Σουμάχερ δε δέχτηκες δυνατό ομόσταυλο. Μόνο με τα λιμά έτρεχες για τιμέιτς. Τους καλούς τους άφησες να είναι στις άλλες ομάδες, οι οποίοι σε τιμώρησαν παραδειγματικά κερδίζοντας... εμ... ...κάτι.
Κερδίζανε τέλος πάντων κι αυτοί. Αρκετές φορές... Άντε. Αγώνες, κερδίζανε αγώνες!... Πού και πού. Και πολ ποζίσιονς. Ορίστε μας.Καβαλινο φορ πρεζιντεντ!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Χμμμμμμ... δεν νομίζω ότι παρακολουθείς την ροή της συζήτησης. Ξανακοίτα τι έγραψα στο αρχικό μου ποστ, τι απάντησε ο Φαέθων, τι ανταπάντησα και τι έγραψες εσύ.Ο Σούμι σε όλη του την καριέρα ΕΠΕΛΕΞΕ να μην κοντραριστεί στα ίσια με εξίσου ταλαντούχο & ικανό με αυτόν ομόσταβλο. Αυτό είπα εξαρχής κι αυτό λέω. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.
Αν θες να τον καλέσεις σε απολογία κάλεσέ τον... μου είναι αδιάφορο (ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ)
ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ
Δε νομίζω ότι ακολουθείς την ροή της F1 (τουλάχιστον με αντικειμενικό τρόπο) τα τελευταία 4-5 χρόνια που σε ξέρω, διαδικτυακά, αλλά anyway.
Όταν το 1998 ΗΘΕΛΕ να φύγει απο τη Ferrari και να πάει στη Mclaren και ο Dennis του απάντησε 'Έχω τον Hakkinen' προφανώς είχε υποτιμήσει τις δυνατότητες του Φινλανδού έτσι; (δηλώσεις Dennis τα παραπάνω που δεν έχει διαψεύσει ο Schumi).
Δεν θα τον καλέσω σε απολογία. Του αναγνωρίζω το ελαφρυντικό ότι δεν του χρειάστηκε να νικήσει κανέναν στην ίδια ομάδα για να αποδείξει την αξία του. Ενίοτε νικούσε με εντυπωσιακό τρόπο έχοντας κατώτερων δυνατοτήτων μονοθέσιο ούτως η άλλως.
-
Aχ ρε Σουμάχερ δε δέχτηκες δυνατό ομόσταυλο. Μόνο με τα λιμά έτρεχες για τιμέιτς. Τους καλούς τους άφησες να είναι στις άλλες ομάδες, οι οποίοι σε τιμώρησαν παραδειγματικά κερδίζοντας... εμ... ...κάτι.
Κερδίζανε τέλος πάντων κι αυτοί. Αρκετές φορές... Άντε. Αγώνες, κερδίζανε αγώνες!... Πού και πού. Και πολ ποζίσιονς. Ορίστε μας.Μήπως έχεις πρόχειρη τη λίστα των τιμέιτς του; Από ότι θυμάμαι έχουν όλοι από 2 τσαμπς και πάνω, διψήφιο αριθμό νικών γενικώς και τριψήφιο αριθμό πολς, με όποια ομάδα κι αν έτρεξαν.
Αλήθεια, τι αποφασίστηκε πρώτα στη Φεράρι; Να σταματήσει ο Σούμι ή να προσληφθεί ο Κίμι
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αλήθεια, τι αποφασίστηκε πρώτα στη Φεράρι; Να σταματήσει ο Σούμι ή να προσληφθεί ο Κίμι
Καλή ερώτηση..αλλά δε νομίζω να προτιμούσαν τον Κίμι αν ήθελε ο Σουμι να μεινει..
-
mika_hakkinen
Όντως, δεν παρακολουθώ τη ροή της Φ1.
Όντως δεν είμαι αντικειμενικός, το παλεύω όμως να βελτιωθώ. Ιδιαίτερα διαβάζοντας δημοσιεύσεις αντικειμενικών, όπως π.χ. εσένα ή του Φαέθων
Όντως, ο Σούμι θερμοπαρακαλούσε όλους του τεχνικούς διευθυντές του να του φέρουν πρώτα ονόματα δίπλα του σε όλη του την καριέρα, αλλά αυτοί οι ατιμοι δεν ήθελαν.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Καλή ερώτηση..αλλά δε νομίζω να προτιμούσαν τον Κίμι αν ήθελε ο Σουμι να μεινει..
+1
-
Ο χρήστης Silver Turbo έγραψε:
+1
Εννοείται!
-
Ti να τα κάνει τα ονόματα δίπλα του; Θα έφερνε η ομάδα καλύτερα αποτελέσματα; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτή.
Το θέμα είναι πως τα ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ αποτελέσματα, είναι δυσθεώρητα και αναμφισβήτητα. 247 συμμετοχές, 153 βάθρα, 68 pole positions, 90 νίκες, 7 πρωταθλήματα (και έχει συνέχεια). Αυτά πάντα σε προσωπικό επίπεδο. Σε επίπεδο ομάδας, οι επιτυχίες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Από κει και πέρα, είναι κάτι άτομα και ψάχνουν τα 'αν' και τα 'εφόσον'. 'Αν' είχε καλούς team mates, 'αν' δεν είχε καλό μονοθέσιο, 'αν' ζούσε ο Enzo, 'αν' είχε ηλεκτρονικά, 'αν δεν είχε ηλεκτρονικά, 'αν' είχε άλλα λάστιχα, 'αν' είχε ίδια λάστιχα... κλπ. -
Πες τα ρε Μάνο!
-
Ti να τα κάνει τα ονόματα δίπλα του; Θα έφερνε η ομάδα καλύτερα αποτελέσματα; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτή.Εννοείται πως θα έφερνε η ομάδα (ακόμα) καλύτερα αποτελέσματα. It's only logical!
Το θέμα είναι πως τα ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ αποτελέσματα, είναι δυσθεώρητα και αναμφισβήτητα. 247 συμμετοχές, 153 βάθρα, 68 pole positions, 90 νίκες, 7 πρωταθλήματα (και έχει συνέχεια). Αυτά πάντα σε προσωπικό επίπεδο.
Εννοείται πως δεν θα ήταν αυτά τα stats του με αντάξιους ομόσταβλους. It's only logical!
Σε επίπεδο ομάδας, οι επιτυχίες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Από κει και πέρα, είναι κάτι άτομα και ψάχνουν τα 'αν' και τα 'εφόσον'. 'Αν' είχε καλούς team mates, 'αν' δεν είχε καλό μονοθέσιο, 'αν' ζούσε ο Enzo, 'αν' είχε ηλεκτρονικά, 'αν δεν είχε ηλεκτρονικά, 'αν' είχε άλλα λάστιχα, 'αν' είχε ίδια λάστιχα... κλπ.
Χαλάστηκα ιδιαίτερα που ανακοίνωσε την αποχώρησή του σήμερα, γιατι ήθελα για μία έστω φορά να τον δω κόντρα σε ικανό ομόσταβλο. Χαλάστηκα πολύ και το εξέφρασα στο φόρουμ, στο πρέπον τόπικ. Για αυτό δεν είναι τα φόρουμς;
Αν θέλετε μονάχα ευχολόγια για τον Σούμι, υπάρχουν και τα τιφόζι clubs, εδώ από όσο γνωρίζω είναι γενικιό φόρουμ για τη Φ1. Είναι ο καλύτερος πιλότος της γενιάς του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε με όσους θέλουν να μας επιβάλλουν ντε και καλά ότι είναι ο Θεός της Φ1 γενικότερα.
-
Ο χρήστης Silver Turbo έγραψε:
+1
Δεν την πιάσατε την ερώτηση που έκανα. Εννοούσα πως κατά πάσα πιθανότητα (σύμφωνα με την μέχρι τώρα καριέρα του) ο Σούμι δεν θα δεχόταν με τίποτα να οδηγήσει ομόσταβλος με τον Κίμι, ιδιαίτερα τώρα που 40ρίζει.
-
Είναι αλήθεια ότι ο Σουμάχερ ποτέ δεν έτρεξε με 'πρωτοκλασάτο' ομόσταυλο. Ωστόσο, για ποιό λόγο να το έκανε ποτέ η Ferrari αυτό; Δηλαδή για ποιά από τις 11 χρονιές που έτρεξε στην ομάδα μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αυτό θα ήταν προς όφελος των μακροπρόθεσμων επιδιώξεων της;
Όταν χρειάστηκε, η Ferrari έκανε τη σωστή κίνηση, διασφάλισε το μέλλον της κλείνοντας τον καλύτερο διαθέσιμε οδηγό για 3 χρόνια.
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι το παράλογο στις συγκεκριμένες αποφάσεις.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Είναι αλήθεια ότι ο Σουμάχερ ποτέ δεν έτρεξε με 'πρωτοκλασάτο' ομόσταυλο. Ωστόσο, για ποιό λόγο να το έκανε ποτέ η Ferrari αυτό; Δηλαδή για ποιά από τις 11 χρονιές που έτρεξε στην ομάδα μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αυτό θα ήταν προς όφελος των μακροπρόθεσμων επιδιώξεων της;Όταν χρειάστηκε, η Ferrari έκανε τη σωστή κίνηση, διασφάλισε το μέλλον της κλείνοντας τον καλύτερο διαθέσιμε οδηγό για 3 χρόνια.
Για παράδειγμα, θεωρώ πως η Φεράρι θα μπορούσε να επανέλθει στους τίτλους πολύ νωρίτερα, αν μαζί με τον ΜΣ έπαιρνε και 2ο πρωτοκλασσάτο οδηγό. Περίπου ότι πήγε να κάνει για του χρόνου ο Ντένις, με Κίμι και Νάντο, αλλά (δυστχώς για μας) δεν τα κατάφερε. Το είχε κάνει βέβαια και παλιότερα με Πρόστ και Σένα (άσχημα ήταν; )
-
Μα το 97 και το 98 το πρωτάθλημα πήγε στο τέλος, χωρίς μάλιστα να 'τρώει' βαθμούς ο ένας οδηγός από τον άλλον. Άλλωστε, ακόμα και εκείνες τις χρονιές το 'παζλ' της Ferrari δεν είχε ολοκληρωθεί, ακόμα στηνόταν η ομάδα. Πιστεύω ότι για να πετύχει ένα τόσο μεγαλεπήβολο project όπως η αναδόμηση της Ferrari(και η αλήθεα είναι ότι Todt, Brawn, Byrne αλλάξανε τα φώτα στη δομή της ομάδας) χρειάζεται σταδιακή δουλειά.
Η μοναδική περίοδος που θα μπορούσαν να κάνουν την υπέρβαση ήταν από το 2001 και μετά αλλά επέλεξαν να βαδίσουν στα σίγουρα. Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να πει ότι δεν έπραξαν καλά, τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Είναι αλήθεια ότι ο Σουμάχερ ποτέ δεν έτρεξε με 'πρωτοκλασάτο' ομόσταυλο. Ωστόσο, για ποιό λόγο να το έκανε ποτέ η Ferrari αυτό; Δηλαδή για ποιά από τις 11 χρονιές που έτρεξε στην ομάδα μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αυτό θα ήταν προς όφελος των μακροπρόθεσμων επιδιώξεων της;
Όταν χρειάστηκε, η Ferrari έκανε τη σωστή κίνηση, διασφάλισε το μέλλον της κλείνοντας τον καλύτερο διαθέσιμε οδηγό για 3 χρόνια.
Για παράδειγμα, θεωρώ πως η Φεράρι θα μπορούσε να επανέλθει στους τίτλους πολύ νωρίτερα, αν μαζί με τον ΜΣ έπαιρνε και 2ο πρωτοκλασσάτο οδηγό. Περίπου ότι πήγε να κάνει για του χρόνου ο Ντένις, με Κίμι και Νάντο, αλλά (δυστχώς για μας) δεν τα κατάφερε. Το είχε κάνει βέβαια και παλιότερα με Πρόστ και Σένα (άσχημα ήταν; )
Όχι βέβαια...!
-
O Σουμαχερ ειναι ο μεγαλυτερος πιλοτος που εχει περασει στην ιστορια της F1.
Στο γηπεδο Καραισκακι λατρευτηκε σαν θεος. Αποδοκιμασιες δεν ακουσα παντως. Γιατι δεν πηγατε στο γηπεδο οι ''εχθροι'' του? Ο κοσμος αγνοησε τους αλλους οδηγους και πηγε με σεβασμο και δεος να παρει αυτογραφο.Η F1 εχασε οχι ενα απλο οδηγο ,αλλα κατι παραπανω...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
+1
Δεν την πιάσατε την ερώτηση που έκανα. Εννοούσα πως κατά πάσα πιθανότητα (σύμφωνα με την μέχρι τώρα καριέρα του) ο Σούμι δεν θα δεχόταν με τίποτα να οδηγήσει ομόσταβλος με τον Κίμι, ιδιαίτερα τώρα που 40ρίζει.
Δεν πιστευω πως θα ειχε η Ferrari 2 πρωτοκλασατους οδηγους μαζι.Ποτε δεν το εκανε(απ'οσο θυμαμαι) και δεν νομιζω να το κανει ποτε.
-
Απο την μια μου καθισε πολυ ασχημα που φευγει ο Μιχαλακης. Τιποτα ποια δεν θα ειναι το ιδιο, και δεν μου αρεσουν οι λακηδες που απαρτιζουν την F1. Τι να κανουν μπροστα στον Μιχαλη μωρε... Ο ανθρωπος εγραψε ιστορια... δεν νομιζω κανεις να καταφερει αυτο που καταφερε επι τοσα χρονια.
Μου φερανε και αυτο τον αχωνευτο Kimmi... πφφφ...
Απο την αλλη χαιρομαι που ο ανθρωπος σταματαει... ας παει να απολαυσει τους κοπους του.
Respect σε εναν TRUE SPORTSMAN
-
Οι πιλοτοι που ετρεξαν διπλα στο Schumi ηταν πρωτης διαλογησ!Δεν μπορω να ακουω αυτες τις ανοησιες...Ο Baricchelo ειχε ερθει ως αποτυχημενος στη Ferrari...Ολοι ηταν καλοι οδηγοι αλλα μπροστα στο Schumi Μικροι!!!Λετε οτι ο Κιμι ειναι μεγαλος οδηγος...Θυμαστε τη χρονια που ηταν ομοσταβλος με το Μασα στη Sauber?Ποιος ηταν ταχυτερος?Η απαντηση ειναι ο Μασα!Και τι εκανε
ο Μασα απεναντι στο Μικαελ?Τιποτα!
Αυτα για να καταλαβετε το μεγεθος αυτου του οδηγου!!!Πλεον ειναι μεγαλος και δεν νομιζω οτι μπορει αλλο και καλα κανει και φευγει με το κεφαλι πανω!!!Schumi σε ευχαριστω για ολα...
-
Για μένα είναι καθαρά θέμα φιλοσοφίας/νοοτριοπίας που επιλέγει η κάθε ομάδα. Η Φεράρι είναι παραδοσιακά (δεν ξέρω για το μέλλον), οδηγοκεντρικής φιλοσοφίας. Η ΜακΛάρεν (και π.χ. η Ουίλιαμς) αντίθετα είναι παραδοσιακά ομαδοκεντρικής φιλοσοφίας (η Μπενετόν έχει κατά καιρούς ακολουθήσει και τους δυο δρόμους).
Υπάρχουν τα υπερ και τα κατά και στις δυο προσεγγίσεις, και η ιστορία διδάσκει ότι συνολικά είναι μάλλον ισοδύναμες ως φιλοσοφίες σε ότι αφορά την αποτεσματικότητα.
Επί του προκειμένου, επιμένω πως μια υπέρβαση από μεριάς φιλοσοφίας της Φεράρι, που σημαίνει πρόσληψη και 2ου ικανού πιλότου μαζί με τον Σούμι, όχι μόνο θα έφερνε νωρίτερα την επιστροφή της στους τίτλους (θυμίζω ότι και ο Σούμι έπεσε έξω 2+ χρόνια στην υπόσχεσή του να επανέλθει η Φεράρι στους τίτλους, όταν πρωτοπήγε εκεί), αλλά κυρίως ότι ΜΑΛΛΟΝ (κρατάμε και μια πισινή) θα της εξασφάλιζε ΟΛΟΥΣ τους τίτλους απο κει και πέρα, γράφοντας κάτι το μοναδικά πρωτόγνωρο στην ιστορία του θεσμού (π.χ. 6 ή 7 συνεχόμενους τίτλους). Και αν μάλιστα ήταν ο Σούμι αυτός που θα στεφόταν πρωταθλητής, ακόμα και κόντρα σε αντάξιους ομόσταβλους, τότε δεν θα υπήρχε το παραμικρό ψεγάδι ή λαβή για αμφισβήτηση των στατιστικών και των επιδόσεων του .
Schumi τελος. Και τωρα τι;