-
Ο χρήστης Stickas έγραψε:
Χωρίς να θέλω να απομυθοποιήσω τον μεγάλο Ayrton μην ξεχνάμ ότι η ιστορία του χάρισε πολλά λόγο του τραγικού θανάτου του. Πάρα πολοί ήταν αυτοί που τον μισούσαν τότε όπως τον Michael τώρα για παρόμοιους λόγους.. άσχετα αν η εποχή του σήκωνε τέτοιες συμπεριφορές πιο εύκολα.Αλλά για αυτό δεν φταίει ο Michael
Κ να θες ο Ayrton Senna δεν απομυθοποιείται.
Η ιστορία δεν χάρισε τίποτα στον Senna λόγω του θανάτου του. Ότι έγινε έχει καταγραφεί κ δεν αλλάζει. Αν θες η ιστορία κέρδισε από τον Senna κ όχι εκείνος από αυτή.Record breaker ο MS που έθεσε άλλα μέτρα κ σταθμά άφταστα στην σύγχρονη F1, όμως Τhe Βest of Αll Τimes o Senna.
Great Respect κ για τους 2. -
kleisj ότι ήταν πιο βίαιο και επικίνδυνο αυτό που έκανε ο Senna δεν χωρά αμφιβολία. Είχε όμως λόγο που το έκανε και το παραδέχτηκε. Δεν έπεφτε πάνω στους άλλους για χόμπι και δεν κρυβόταν πίσω από το δάχτυλό του.
ΒΤW ούτε ο Prost το έχει παραδεχτεί ακόμα.Για το άλλο, εγώ που τον αντιπαθώ δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Κάποιος που τον συμπαθεί γιατί είναι δύσκολό να παραδεχτεί ότι έκανε αμέτρητα καραγκιοζιλίκια στις πίστες;
Αυτό γιατί το μόνιμο αντεπειχήρημα(;) είναι 'τα λέτε αυτά γιατί τον αντιπαθείτε επειδή κερδίζει συνέχεια, κομπλεξικοί... κτλ'. -
Παρατηρώ ότι από την Κυριακή το βράδυ, όταν κάποιοι συγκινηθήκαμε από την συνέντευξη του Σουμάχερ και θελήσαμε να αποτυπώσουμε τα συναισθήματά μας γι αυτόν τον οδηγό, βγήκαν κάποιοι και άρχισαν να ειρωνεύονται όλο αυτό το θέμα και να θυμούνται διάφορα εγκλήματα του παρελθόντος και να ξεθάβουν παλιές αμαρτίες οδηγών του μακρινού ακόμα παρελθόντος...
Δεν το καταλαβαίνω αυτό το σκεπτικό. Μετά από 15 χρόνια ένας σπουδαίος οδηγός - εμβληματικός αν θέλετε για το άθλημα, αποφασίζει να σταματήσει οριστικά. Γιατί ΤΩΡΑ σας έπιασε τόσος πόνος με ό,τι αρνητικό μπορεί να τον χαρακτιρίζει;
Δεν έχω καμμιά παράλογη απαίτηση να λυπάται όλος ο πληθυσμός του φόρουμ γι αυτό. Ούτε καν να σταθεί σε αυτό φυσικά, γιατί μπορεί να του είναι και αδιάφορο στην τελική. Αλλά αυτή η εκμηδενιστική κριτική είναι τουλάχιστον άκαιρη για μένα. Μα τέλος πάντων τόσο πολύ πια σας δίνει στα νεύρα που ακόμα και όταν φτάνει σε μια τόσο σημαντική και ιδιαίτερη στιγμή να ρίχνετε λάσπη και να βγάζετε χολή;
Μόλις έσβησα κάτι λιμανίσιους χαρακτηρισμούς και βρισιές που πήγα να περάσω, όχι γιατί σέβομαι το φόρουμ, που με πληγώνει αφάνταστα με αυτά που διαβάζω σήμερα, αλλά γιατί δεν θέλω να εξοργίσω άλλους. Δεν θέλω δηλαδή να κάνω αυτά που απεχθάνομαι να γίνονται με αποδέκτη εμένα που επιθυμώ να καταλάβω κάτι παραπάνω για την Φ1 και όχι να διαπληκτιστώ ή να προσπαθήσω ντε και καλά να πείσω τους άλλους για αυτά που πιστεύω...
Τελός πάντων, αν και με τα χρόνια η μνήμη μου αρχίζει και ξεθωριάζει, θυμάμαι ακόμα τον Σέννα να είναι όλο αγκαλιές και γέλια με τον Προστ, όταν ο τελευταίος ολοκλήρωνε τον τελευταίο του αγώνα. Τελικά δεν τους χώριζε τίποτα στο τέλος
-
Εγω βρηκα συγκινητικη οχι τη συνεντευξη, αλλα τις στιγμες με τον Τοντ, τη γυναικα του και τους μηχανικους του. Εκει φανηκε τι σημαινει ΟΜΑΔΑ.
Για τον Σενα: Εγω ημουν υποστηρικτης του Σενα, τον οποιο παντα θα θεωρω τον κορυφαιο. Ο προωρος και τραγικος θανατος του ομως ειναι βεβαιο οτι εξυψωσε τη θεση του στην ιστορια. Δεν ειδαμε την (ενδεχομενη)πτωση στην αποδοση του, συγκινηθηκαμε απο το θανατο του και οι νεοτεροι, που δεν τον προλαβαν, τον αντιμετωπιζουν σα θρυλο.
Αν δεν σκοτωνοταν και παλι θα ηταν κορυφαιος, απλα τωρα 'θεοποιειται' (περιπτωσεις Τζον Κενεντι, Τζειμς Ντιν, Μεριλιν Μονρο, Τζον Λενον, Μαρτιν Λουθερ Κινγκ και πολλες αλλες). -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τωρα tribute δεν κανω, αλλωστε ειμαι απο εκεινους τους οπαδους της Φερραρι που δεν γουσταρα τη φατσα του τοσα χρονια και δυστυχως θα συνεχιστει η κατασταση και στο μελλον.Ρε συ greo, δεν ηξερα οτι εχεις τετοια αντιπαθεια στον Μασσα.
-
Ο χρήστης Red Spirit έγραψε:
Γιατί ΤΩΡΑ σας έπιασε τόσος πόνος με ό,τι αρνητικό μπορεί να τον χαρακτιρίζει;Τους προλαβα ε, τα δικα μου τα εχω γραψει ενα μηνα πιο πριν Ενταξει μην απορεις για αυτο, οταν αποχωρει καποιος μοιραια γινεται ταμειο. Δυστυχως για τον Γερμανο μετα απο καποια χρονια που ειχε αποφυγει τις κακοτοπιες, φετος ξεσαλωσε και θυμηθηκαμε εντονα τη δευτερη οψη του νομισματος.
-
αξιζει....
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Γιατί ΤΩΡΑ σας έπιασε τόσος πόνος με ό,τι αρνητικό μπορεί να τον χαρακτιρίζει;
Τους προλαβα ε, τα δικα μου τα εχω γραψει ενα μηνα πιο πριν Ενταξει μην απορεις για αυτο, οταν αποχωρει καποιος μοιραια γινεται ταμειο. Δυστυχως για τον Γερμανο μετα απο καποια χρονια που ειχε αποφυγει τις κακοτοπιες, φετος ξεσαλωσε και θυμηθηκαμε εντονα τη δευτερη οψη του νομισματος.
Σιγά μωρέ που ξεσάλωσε , αντί να τον ευχαριστείτε που εγκαταλείπει κ θα σας κάνει την ζωή πιο εύκολη.
-
Το πρόβλημα δεν είναι ότι εγκαταλείπει. Το πρόβλημα είναι ότι εγκαταλείπει 37 στα 38 και οι πιτσιρικάδες τον κοιτάνε ακόμα με τα κυάλια.
-
....
Sir Jackie Stewart - Triple world champion
'I think it’s the right decision at the right time and I couldn’t be happier for him being able to announce it after winning a grand prix, in a Ferrari in Italy that he’s going to retire as a racing driver. And I think he has every chance of finishing the season as world champion.'
Johnny Herbert - Benetton team-mate 1994/95
'He’s been a great champion because he’s achieved a hell off a lot, there are some dark things that have gone on in the past but at the end of the day he’s the most successful driver we’ve ever seen and now he’s got time to spend with his family.'
Murray Walker - Former ITV Sport commentator
'I’m sad to see the end of an era because this is one of the truly greatest drivers of all time that we’re going to look back at, like I look back at Fangio, and talk about for a long time to come. And Schumacher’s had this wonderful ability to weld a team around him, he’s been an inspired leader, he’s never said a word against the team in public but he’s given them a lot of stick when he feels he has to if he has to if things haven’t gone well.
'The man is a genius, he continues to be a genius and I think he’s done exactly the right thing to go out on the very highest note.'
Mark Blundell - ITV Sport
'For me Schumacher is the most complete racing driver. And when I say that I mean he does everything in the car, outside of it and gets everything done to do one thing and that’s win.
'He may not be the best racing driver in my opinion, but Friday, Saturday, Sunday afternoons he’s the most complete guy. For sure he’s the best champion. I don’t think in my lifetime we’re going to see anything else like it, for sure.'
Jenson Button - Honda
'He’s the most experienced driver in the pit lane and he’s the most successful ever in Formula 1 history so it’s always nice to have someone with that experience and who’s won that much still involved in Formula 1 when you’re racing.'
David Coulthard - Red Bull
'It was a fitting way for him to announce it with a victory. Irrespective of whether people are believers in Michael's race ethics or not, you have to recognise he's been a great champion and it's the end of an era.'
Fernando Alonso – Renault
“I think it is always good to race with great champions and with people with a lot of wins, pole positions, fastest laps and all the records Michael had. So it is always good to beat him. It is better than the other ones.”
Giancarlo Fisichella – Renault
“Formula 1 will miss Michael. I don't think we will miss Michael in the football games because even if he retires, I think he will play with us. He loves playing football. He's a great driver, he's a nice guy and he is still fit, he's still quick.
“The only time when we can talk together is in the football match for charity. And he is a very nice guy and especially when I bring my family and my children he is nice guy he talks and he plays with the children so you can see he is a father like me, a normal guy”
Jarno Trulli – Toyota
“It's been a pleasure for me to race with him, and obviously he has achieved a lot. It's not up to me to say how much, but the numbers speak for themselves. We will miss him a little bit as a driver, we will miss him in the football matches, because that has been very nice this year but on the other hand, I think it's his own life and he has to get on with it.
“He's given a lot to Formula 1, he's given a lot to Ferrari and it's normal that a lot of people will miss him.”
Tonio Liuzzi – Toro Rosso
“Yeah, of course it would be a big shame if he retires because he's the greatest champion of the last ten years for sure and to race with him has always been pretty fair and he has given us some good lessons on TV. He's always been a great guy and a great driver to talk about racing and sports with but for sure, that's life.
“Sometime he thought maybe he had to continue a bit more with his family and I agree with his decision if he will retire. It's just a decision which arises once in your life, the time when you have to say it's over.”
Ron Dennis – McLaren boss
“I have had some great moments with him and they are probably off-circuit and I think you spoil it if you share it. And I don't offend you, but I immediately remembered a particular moment that was very good fun, but I don't think he'd particularly want me to share it with you.'
Norbert Haug – Mercedes motorsport boss
“I think he has had a remarkable career. Everyone knows that. You only have to look at the statistics and he has contributed a lot to the sport. I remember very well where it all started and he was a German Formula Three driver and he came to junior team and that is just 15 years ago and its not too long since he started and so they are absolutely great memories.
“One thing I can tell you from my memories and I can tell you when I came to Mercedes-Benz and he was already a group C driver and he was getting out of the pits and he was quicker than Jochen Mass in his fastest race lap and I thought ‘that is something' and it was.”
-
Murray Walker - Former ITV Sport commentator
Schumacher's had this wonderful ability to weld a team around him, he's been an inspired leader, he's never said a word against the team in public but he's given them a lot of stick when he feels he has to if he has to if things haven't gone well.David Coulthard - Red Bull
'It was a fitting way for him to announce it with a victory. Irrespective of whether people are believers in Michael's race ethics or not, you have to recognise he's been a great champion and it's the end of an era.'Τα 2 παραπανω quotes συνοψιζουν τελεια την εικονα του.
Mark Blundell - ITV Sport
I don't think in my lifetime we're going to see anything else like it, for sure.'Fernando Alonso - Renault
I think it is always good to race with great champions and with people with a lot of wins, pole positions, fastest laps and all the records Michael had. So it is always good to beat him. It is better than the other ones.Ακομα και στις δηλωσεις ξεχωριζει απο τους αλλους...
Jarno Trulli - Toyota
We will miss him a little bit as a driver, we will miss him in the football matchesΜεγαλη αγαπη βλεπω
Tonio Liuzzi - Toro Rosso
he has given us some good lessons on TV.Δεν πιστευω να ριχνει υπονοουμενα για την ηλικια ο ψαρουλης...
-
Να προσθεσω κι εγω ενα:
- Flavio, will you miss him?
- Uhm...no!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://www.webfile.ws/d/11118αξιζει....
Καλο, παντως ειμαι σιγουρος οτι αν συγκριναν το Rubens με το Button σημερα θα υπηρχαν αντιστοιχες διαφορες. Το ενδιαφερον θα ηταν να γινοταν συγκριση με καποιον απο τους αλλους 'πρωτοκλασσατους' (παλι τα ιδια... )
-
Jarno Trulli - Toyota
We will miss him a little bit as a driver, we will miss him in the football matchesΤι, σταματάει και το ποδόσφαιρο;;;;!!!!!
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
kleisj ότι ήταν πιο βίαιο και επικίνδυνο αυτό που έκανε ο Senna δεν χωρά αμφιβολία. Είχε όμως λόγο που το έκανε και το παραδέχτηκε. Δεν έπεφτε πάνω στους άλλους για χόμπι και δεν κρυβόταν πίσω από το δάχτυλό του.
ΒΤW ούτε ο Prost το έχει παραδεχτεί ακόμα.Τι να παραδεχτει ρε αντεροβγαλτη; Οτιτον εβγαλε επιτηδες εξω; Αφου δεν εγινε κατι τετοιο, racing incident ηταν. Και ο Σενα για το οτι επεβαλλε ο Μπαλεστρ τη μαυρη σημαια του την κρατουσε και οχι για το συμβαν αυτο καθαυτο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΒΤW ούτε ο Prost το έχει παραδεχτεί ακόμα.Τι να παραδεχτει ρε αντεροβγαλτη; Οτιτον εβγαλε επιτηδες εξω; Αφου δεν εγινε κατι τετοιο, racing incident ηταν.
Ακριβως. Ενα (πολυ βολικο) racing incident.
-
Ο χρήστης DV1976 έγραψε:
Μιλουσα για το αντικτυπο του θανατου στο τι ειναι politically correct και τι οχι οχι για το γενικοτερο.
Να μην θυμηθω τωρα οτι καποια αγγλικα μεσα τοτε εγραφαν οτι συν-υπευθυνος ηταν ο Σουμαχερ επειδη ειχε (και καλα) παρανομο traction control στο αυτοκινητο και στην προσπαθεια του ο Σεννα να τον φτασει σκοτωθηκε.
Ξερεις οτι εδω και 13 χρονια ειμαι στην Αγγλια. Ξερω τι γραφεται και ξερω πως δαιμονοποιηθηκε ο Σουμαχερ απο τα tabloids αλλα και απο τον περιοδικο τυπο (autosport, motosport news).
Και βαζω στοιχημαοτι αν στη θεση του Σουμαχερ στο Εστοριλ ηταν ο Μικα δεν θα ειχε γινει τιποτα απο οτι εγινε...ο σεννα πιστευε οτι η benneton ειχε καποιου ειδους traction control,ηταν σιγουρος σα να του ειχε γινει εμμονη ιδεα.και η αληθεια ειναι οτι η benneton EIXE traction control,το αν το χρησιμοποιουσαν στους αγωνες ειναι αλλο θεμα.
και βεβαια ομως δε φταιει αυτο........για ολα η φταιει williams....η αληθεια ειναι οτι το διαλυσαμε το θεμα αλλα οποιος θελει να πει κατι για το μελλον της φερραρι μπορει να το γραψει.
-
Ενα (πολυ βολικο) racing incident.
Κι εγω μικρος οταν το ειχα δει live ελεγα οτι εκανε πουστια ο prost. Πιο προσφατα ομως το ξαναειδα και απλα συμπεραινω οτι εκανε βλακεια ο Senna. ΔΕΝ μπορει να προβλεψει κανεις τι θα προκυψει απο μια τετοια ειδους συγκρουση, οσο κομπιουτερ και να ειναι το μυαλο του (βλ. Προστ), οποτε δεν το εκανε με το σκοπο να βγουν και οι 2 εξω.
Το χαμογελο του Προστ οταν βγηκαν κι οι δυο εξω νομιζω οτι ηταν ικανοποιηση-αυτοεπιβραβευση-εγκεφαλικου τυπου χαρα ('τι εκανα, ο ατιμος!') γιατι μπηκε στην ψυχολογια του Σεννα και του ιδιομορφου τυπου εγωισμου που ειχε. Ηταν λιγο ετσιθελικο δηλ το προσπερασμα, και ο Σεννα αν ηταν Αλονσο/Προστ θα του ειχε αφησει χωρο, και μετα θα ειχαμε μαχη. Σε ψυχολογικο επιπεδο ομως νομιζε οτι ηταν ατρωτος. -
Αν δεν υπήρχε εκεί ο Σέννα, ο Προστ θα είχε καβαλήσει το κέρμπ με τα 4...
Racing incdent...
Youtube Video -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τι να παραδεχτει ρε αντεροβγαλτη; Οτιτον εβγαλε επιτηδες εξω; Αφου δεν εγινε κατι τετοιο, racing incident ηταν. Και ο Σενα για το οτι επεβαλλε ο Μπαλεστρ τη μαυρη σημαια του την κρατουσε και οχι για το συμβαν αυτο καθαυτο.Αν το να πέφτεις πάνω σε αυτόν που σε προσπερνάει είναι racing incident τότε και του Schumacher με τον Villeneuve racing incident ήταν.
Το ότι αμφισβητείται ακόμα το εσκεμένο της ενέργειας, οφείλεται στο ότι ο Prost συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.
Schumi τελος. Και τωρα τι;