-
-
Σίγουρα η παρουσία του Ηρακλή με την εφηβικη ομάδα στην Πιερία δε θα μπορούσε να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από μια συντριβή από τον Αιγιανιακό. Η ομάδα της δεύτερης Εθνικής κατηγορίας σάρωσε με 105-51 τον «γηραιό»,ο οποίος δεν έιχε ούτε τον προπονητή του, Χάρη Μαρκόπουλο στον πάγκο και προκρίθηκε στη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Η Δάφνη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Σιάτιστα, κερδίζοντάς τη με 95-45 μέσα στη μακεδονική πόλη, παίρνοντας επίσης το «εισιτήριο» για τη συνέχεια της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.
greo χωσε μπινελικια
-
Ενας εκ των κορυφαίων παικτών της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο 'Κ' της πολιτικής εφημερίδας 'Καθημερινή', στην οποία μίλησε τόσο για τη ζωή του στην Εθνική Ελλάδας, όσο και για την προοπτική του ΝΒΑ. Αναλυτικά…
- Ηταν έκπληξη για σένα η πρόσκληση στην Εθνική;
'Δεν ήταν έκπληξη για μένα η πρόσκληση. Δεν νιώθω απλά Έλληνας, αλλά είμαι. Αγαπώ την πατρίδα μου κι ας γεννήθηκα στο Καμερούν και θέλω να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ στην Ελλάδα. Περίμενα ότι αυτό το καλοκαίρι θα έπαιζα στην Εθνική ομάδα, γιατί πίστευα ότι δούλεψα σημαντικά στον Ολυμπιακό και είχα δείξει στον κόουτς Παναγιώτη ότι μπορώ να προσφέρω. Μπορεί οι περισσότεροι να με γνώρισαν όταν έπαιξα στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Ηρακλή, αλλά νιώθω ότι το ελληνικό μπάσκετ και οι Εθνικές ομάδες με ανέθρεψαν'.
- Σκέφτεσαι να δοκιμάσεις στο ΝΒΑ, αν σου γίνει πρόταση τα επόμενα χρόνια;
'Στον Ολυμπιακό έκανα μια νέα αρχή. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πίστεψε σ' εμένα όταν ήμουν σε μια δύσκολη φάση της καριέρας μου και ανανέωσα το συμβόλαιο μου για τα τέσσερα επόμενα χρόνια, διατηρώντας το δικαίωμα να παίξω στο ΝΒΑ. Τον Ιούνιο, συζήτησα με τους Clippers, αλλά αποφάσισα να μείνω στον Ολυμπιακό, γιατί νιώθω καλά από τη συμπεριφορά τους και κατάλαβαν ότι ήθελα και θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Δεν θέλω να χάνω άλλο το χρόνο μου, με ριψοκίνδυνες αποφάσεις για την καριέρα μου. Αν δεχτώ κι άλλη πρόταση από το ΝΒΑ, θα το μελετήσω πολύ, θα μετρήσω τις προδιαγραφές και θα αποφασίσω. Δεν θα πάω ποτέ για να πω ότι... πήγα, αλλά 'πέρασα και δεν ακούμπησα''.
- Ποια ήταν η πρώτη αίσθηση που είχες όταν κλήθηκες και φυσικά, όταν συμπεριλήφθηκες στην δωδεκάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
'Ήξερα όλα τα παιδιά και το πρώτο 'μπουγέλο' για το 'καλώς όρισες' το είχα δεχτεί, πριν από τρία χρόνια στον προκριματικό αγώνα με τη Δανία για το Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας. Δεν είχα άγχος, αλλά αντίθετα ένιωθα μεγάλη προσδοκία για να προπονηθώ, να μάθω την ομάδα και να με μάθει κι αυτή. Όλα τα άλλα ήρθαν στην πορεία της προετοιμασίας. Πήρα το ρόλο μου από τον προπονητή, συνεργάστηκα αρμονικά με τα παιδιά και όλοι με βοήθησαν για να 'μπω' στην Εθνική με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές. Είναι πολύ όμορφη η ζωή στην Εθνική ομάδα. Το ήξερα και τώρα το γνώρισα. Ο ένας παίζει για όλους και όλοι για έναν. Η ίδια η ομάδα είναι σταρ, γιατί έχει δώδεκα σταρ στην ίδια γραμμή. Μετά κάθε νίκη, είχαμε τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια αντιμετώπιση. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Είχαμε το κεφάλι χαμηλά, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ σε μια ομάδα που έχει δημιουργήσει ατσαλένια ψυχολογία και νικά το άγχος της'.
- Ο Φάνης Χριστοδούλου απαντούσε, πάντα, με το «τα πάχη μου, τα κάλλη μου», όταν δεχόταν 'πειράγματα' για το βάρος του και τα παραπανίσια κιλά του. Ύστερα από το παιχνίδι της Εθνικής με την Κίνα, ο Ντουσαν Ιβκοβιτς εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που αντιμετώπισες τον ψηλότερο σου Γιάο Μινγκ, αλλά συμβούλεψε όλη την Ελλάδα να 'πέσει επάνω σου' για να αδυνατίσεις…
'Και θα παίζω, έτσι, πιο αδύνατος; (γελάει). Το θέμα του βάρους μου είναι υπό... διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι έχω συνηθίσει να παίζω με λίγα κιλά περισσότερα και να αντέχω, χωρίς πρόβλημα. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να χάσω μερικά ακόμα και να προσέχω τη διατροφή μου, αλλά εγώ θέλω να με κρίνουν για τις εικόνες του μπάσκετ που δίνω μέσα από το παιχνίδι της ομάδας μου και όχι για το σώμα μου. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ο Φάνης είχε δίκιο και αυτοί που τον έκριναν, μάλλον δεν έβλεπαν ότι έπαιζε μπάσκετ προηγμένης... 'τεχνολογίας'!'
- 'Φορτωμένος' από δεκάδες, υπερπολύτιμες εμπειρίες και ένα αργυρό μετάλλιο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ποιος είναι ο επόμενος προσωπικός στόχος σου; Τι εύχεσαι;
'Να μ' έχει ο θεός καλά, όπως θέλει κάθε άνθρωπος. Δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους, γιατί με 'φορτώνουν' με άγχος. Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Εγώ ξυπνάω κάθε πρωί, σχεδιάζω το πρόγραμμα μου και στο τέλος της ημέρας, κάνω απολογισμό. Τι κέρδισα και τι έχασα'.
Απιστευτο. Μιλαει λες και ειναι φιλολογος. Αν ακουσετε τον Σπανουλη ή τον Διαμαντιδη να μιλανε θα πεσετε κατω απο τα γελια. Το παληκαρι φαινεται οτι εχει τρομερη μορφωση
-
Ήρθε η ώρα της πρεμιέρας για την ΑΕΚ. Μπορεί η 'πρώτη' της «Ένωσης» να έχει αναβληθεί τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι στιγμής, όμως ήρθε η ώρα να μπουν στο παρκέ οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Το πρωί της Δευτέρας οι διοικητικοί ηγέτες της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ έχουν έτοιμους μερικούς παίκτες για υπογραφές.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, οι Κόμματος, Βετούλας, Πρόδρομος-Σωτήρης Νικολαϊδης και Ταπούτος θα υπογράψουν τα συμβόλαιά τους και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα βρεθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, παρέα με τον Παπανικολάου και τους μικρούς της ΑΕΚ για να ξεκινήσουν προετοιμασία.
Ο «τίγρης» περιμένει τους παίκτες για 1-2 προπονήσεις καθημερινά, αφού οι «κιτρινόμαυροι» θα αρχίσουν αμέσως τα φιλικά παιχνίδια, αρχής γενομένης από το «Ανδρέας Βαρίκας» την ερχόμενη Παρασκευή.
Πάντως στην «Ενωση» αναμένεται να ενεργοποιήσουν και τις συμφωνίες με Πέρκοβιτς και Μακ Φερσον, αφού έχρει βρθεί η «χρυσή» τομή για αμφότερους.
Sport Fm.gr
Αντε κ ο θεος βοηθος για να βγει η χρονια....
-
GTI_ μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα: Αυτο που ειπα ειναι το οτι δεν καταλαβαινω γιατι σε πειραζουν οι διπλές ομαδες σε καποιες πολεις (που κατα τα φαινομενα θα πεσουν) και οχι οι ομαδες φαντασματα χωρις οπαδους και στοχους που υπαρχουν στις γειτονιές της Αθηνας. Και (για να σε προλαβω) μην ακουσω καμια παπαριά του στυλ 'Ξερεις τι πληθυσμο εχει το Περιστερι' γιατι ειναι τοσο αστειο επιχειρημα που ουτε να το αντικρουσω δεν αξιζει.
Υστερα, πιστευω οτι εχεις παρει το θεμα λαθος. Το θεμα ειναι οτι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να μην παιζει τοσο ρόλο τα λεφτα του εκαστοτε πρόεδρα και να βασιζονται οι συλλογοι σε αλλους πορους και παραγοντες. Αυτος ειναι ο κυριος παραγοντας που ψαχνεις.
red το ξεραμε και ηταν συνειδητη αποφαση να μην πανε οι αντρες που καλα καλα δεν εχουν υπογραψει συμβολαια ή κανει προπονηση μαζι στο Αιγινιο. Και οι μπουρτζοβλαχοι ριξαν κατοσταρα στα εφηβα και φανταζομαι θα το κανουν και εθνικη γιορτη.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
GTI_ μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα: Αυτο που ειπα ειναι το οτι δεν καταλαβαινω γιατι σε πειραζουν οι διπλές ομαδες σε καποιες πολεις (που κατα τα φαινομενα θα πεσουν) και οχι οι ομαδες φαντασματα χωρις οπαδους και στοχους που υπαρχουν στις γειτονιές της Αθηνας. Και (για να σε προλαβω) μην ακουσω καμια παπαριά του στυλ 'Ξερεις τι πληθυσμο εχει το Περιστερι' γιατι ειναι τοσο αστειο επιχειρημα που ουτε να το αντικρουσω δεν αξιζει.greo επειδή δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα, λες οτι το Περιστέρι δεν είναι για Α1 και ως πόλη και ως ομάδα? (Υ.Γ καμία σχέση δεν έχω με Περιστέρι)
-
Λεω οτι οσο περιεργο μας φαινεται η Ολυμπιαδα ή η Ολυμπια στην Α1, αλλο τοσο θα επρεπε να μας φαινονται το Αιγαλεω ή η Δαφνη ή ο Πανελληνιος ή το Μαρουσι κλπ
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Λεω οτι οσο περιεργο μας φαινεται η Ολυμπιαδα ή η Ολυμπια στην Α1, αλλο τοσο θα επρεπε να μας φαινονται το Αιγαλεω ή η Δαφνη ή ο Πανελληνιος ή το Μαρουσι κλπΚάτσε ...να σε περιλάβει ο 'coyote' για το Μαρούσι
Η Δάφνη γιατί όμως;; Και παράδοση στο άθλημα έχει και καλοί παίχτες έχουν περάσει από κει και κόσμο έχει. Γενικώς θεωρείται από τις μπασκετοπεριοχές/γειτονιές της Αθήνας
-
κι η Ν. Σμύρνη επίσης;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Λεω οτι οσο περιεργο μας φαινεται η Ολυμπιαδα ή η Ολυμπια στην Α1, αλλο τοσο θα επρεπε να μας φαινονται το Αιγαλεω ή η Δαφνη ή ο Πανελληνιος ή το Μαρουσι κλπΓια Αιγάλεω, Πανελλήνιο και Μαρούσι συμφωνώ και μπορώ να δω πως ταιριάζουν στο προφίλ που δίνεις, Δάφνη και Περιστέρι είναι άλλη κατηγορία κατά τη προσωπική μου άποψη.
-
Γιατι ρε ταξιδιαρη, ολες αυτες οι γειτονιες θα ειχαν λογο υπαρξης αν εφταναν στην Α1 και παρεμεναν εκει βασισμενες στα παιδια που οι ιδιες ανεδειξαν και αντε να κανουν 2-3 μεταγραφες στα πλαισια των λογικων οικονομικων δυνατοτητων που εχει ο συλλογος και οχι καποιος προεδρος 'σπιτιπλενειηΕσκιμο'. Τελικα ομως καταντανε (πλην ορισμενων φωτεινων εξαιρεσεων οπως οι Αμπελοκηποι των Σταυρακοπουλου -Καλαφατακη) να παιζουν με κοινοτικους και λεγεωναριους και (το κυριοτερο) ΧΩΡΙΣ κοσμο.
-
double post...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Γιατι ρε ταξιδιαρη, ολες αυτες οι γειτονιες θα ειχαν λογο υπαρξης αν εφταναν στην Α1 και παρεμεναν εκει βασισμενες στα παιδια που οι ιδιες ανεδειξαν και αντε να κανουν 2-3 μεταγραφες στα πλαισια των λογικων οικονομικων δυνατοτητων που εχει ο συλλογος και οχι καποιος προεδρος 'σπιτιπλενειηΕσκιμο'. Τελικα ομως καταντανε (πλην ορισμενων φωτεινων εξαιρεσεων οπως οι Αμπελοκηποι των **Σταυρακοπουλου **-Καλαφατακη) να παιζουν με κοινοτικους και λεγεωναριους και (το κυριοτερο) ΧΩΡΙΣ κοσμο.Ο οποίος Σταυρακόπουλος ξεκίνησε από τον Έσπερο... όπως και πολλοί άλλοι... Και μη μου πείτε ότι η Καλλιθέα είναι μικρή πόλη...
-
Kαι τι σημασια εχει ρε taurus απο που ξεκινησε ο Σταυρακοπουλος; Αυτο θυμασαι απο τους τοτε Αμπελοκηπους ή αυτο ειναι που ειχαν καταφερει;
Και τι σημασια εχει ο πληθυσμος της Καλλιθεας; Η οποια δεν ειναι μικρη, αλλα δεν ειναι και πολη. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kαι τι σημασια εχει ρε taurus απο που ξεκινησε ο Σταυρακοπουλος; Αυτο θυμασαι απο τους τοτε Αμπελοκηπους ή αυτο ειναι που ειχαν καταφερει;
Και τι σημασια εχει ο πληθυσμος της Καλλιθεας; Η οποια δεν ειναι μικρη, αλλα δεν ειναι και πολη.4ος ΔΗΜΟΣ της χώρας είναι πχ το Περιστέρι και η Καλλιθέα βρίσκεται στη 10άδα από πλευράς κατοίκων
Με τι κριτήρια πρέπει να έχει κάποια γειτονιά/συνοικία/πόλη ομάδα;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
GTI_ μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα: Αυτο που ειπα ειναι το οτι δεν καταλαβαινω γιατι σε πειραζουν οι διπλές ομαδες σε καποιες πολεις (που κατα τα φαινομενα θα πεσουν) και οχι οι ομαδες φαντασματα χωρις οπαδους και στοχους που υπαρχουν στις γειτονιές της Αθηνας. Και (για να σε προλαβω) μην ακουσω καμια παπαριά του στυλ 'Ξερεις τι πληθυσμο εχει το Περιστερι' γιατι ειναι τοσο αστειο επιχειρημα που ουτε να το αντικρουσω δεν αξιζει.Υστερα, πιστευω οτι εχεις παρει το θεμα λαθος. Το θεμα ειναι οτι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να μην παιζει τοσο ρόλο τα λεφτα του εκαστοτε πρόεδρα και να βασιζονται οι συλλογοι σε αλλους πορους και παραγοντες. Αυτος ειναι ο κυριος παραγοντας που ψαχνεις.
Μαζί σου.Ίσως έπρεπε να δώσω κι ένα παραδειγματάκι(πιο νότιο).Ας το δώσω τώρα.Το Αιγάλεω λοιπόν που μετέχει στην Α1 μου προκαλεί μπασκετική αναγούλα.Για τους λόγους που είπα και είπες.
Ύπαρχει ωστόσο μια μικρή διαφορά.Αν πέσει ένας μαχαλάς του Λεκανοπεδίου ούτε το παίρνει πρέφα κανείς ούτε καμία μύτη ανοίγει.Αντίθετα,αν κάποια 'επιχείρηση' της περιφέρειας δεν φτουράει(γιατί πολύ απλά ποτέ δεν πληρούσε τις προυποθέσεις για να φτουρίσει)της φταίει η κυβέρνηση,η παγκοσμιοποίηση,οι τσολιάδες και πάει νιαουρίζοντας.Και φυσικά βγαίνουν τα στρατά στους δρόμους με ξύλα και καδρόνια.Προσωπικά,θα ήθελα μια κλειστή (επαγγελματική) Α1 με προκαθορισμένες ομάδες βάσει γεωγραφικών περιφερειών στις οποίες ανήκουν.Πίσω από την Α1 άπειρα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με άπειρες ομάδες και άπειρα νιάτα.Με αυτόν τον τρόπο τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα θα λειτουργούσαν σαν φυτώρια για τις ομάδες της Α1.
Για παράδειγμα η Λάρισα θα είχε μια ομάδα στην Α1 και σαρανταέντεκα(=51)ομάδες σε λοιπά πρωταθληματάκια.Οι σαρανταέντεκα αυτές ομάδες θα τροφοδοτούσαν την πρώτη ομάδα με ταλεντάκια.Γι'αυτό λέω για ερασιτεχνικές(για να μην έχουμε προβλήματα με συμβόλαια κλπ).
Οι επιχειρηματίες που θα ήθελαν να μπουν στο παιχνίδι θα ήξεραν ότι τα μαγαζιά της Α1 είναι μετρημένα(βρέξει χιονίσει)και φυσικά με πελατεία έτοιμη(έναν ολόκληρο νομό).
Και φυσικα για να μετέχει κάποια ομάδα στην Α1 θα πρέπει να πληρεί ένα minimum προυποθέσεων(γήπεδο χ θέσεων,χ κεφάλαιο κλπ)Όσο για το φράγκα vs. υποδομών νομίζω ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο.Επαναλαμβάνω άλλωστε ότι ακόμα κι αν ο ΠΑΟ σταματήσει να σπρώχνει τόσα φράγκα στην αγορά,υπάρχουν ξένα πρωταθλήματα που θα το κάνουν.Ο Ζήσης,ο Παπαλουκάς,ο Κακιούζης,ο Παπαδόπουλος δεν έχουν αφεντικά τους 'σωλήνες'.
Όταν η περιφέρεια συμμαζευτεί και σταματήσει να γεννοβολάει μελλοντικές πρωταθλήτριες ομάδες χωρίς γήπεδα,χωρίς κόσμο και φυσικά χωρίς υπεύθυνους ανθρώπους,τότε τα φράγκα των τσολιάδων θα χάσουν την αξία που έχουν τώρα. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και τι σημασια εχει ο πληθυσμος της Καλλιθεας; Η οποια δεν ειναι μικρη, αλλα δεν ειναι και πολη.4ος ΔΗΜΟΣ της χώρας είναι πχ το Περιστέρι και η Καλλιθέα βρίσκεται στη 10άδα από πλευράς κατοίκων
Με τι κριτήρια πρέπει να έχει κάποια γειτονιά/συνοικία/πόλη ομάδα;
Δεν ηθελα να το διαβασω αυτο, αλλα τεσπα. Δεν υπαρχει Περιστεριωτης, Καλλιθεατης (η οπως λεγεται), Μαρουσιωτης κλπ Δεν ειναι πολεις αυτα ειναι γειτονιες. Οι ομαδες τους δεν εκπροσωπουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τους κατοικους των δημων τους οι οποιοι ειναι διοικητικα κατασκευασματα. Αν ο Περιστεριωτης πιασει την καλη και παρει σπιτι στο Χαλανδρι ή οπου αλλου, παει αυτοματα να ειναι Περιστεριωτης, ενω ο πατερας μου εφυγε 12 χρονων απο τη Θασο και ακομη και εγω αισθανομαι και δηλωνω Θασιτης. Αυτη η ταυτοποιηση του ανθρωπου με τον τοπο καταγωγης του δεν υπαρχει στους μαχαλαδες των μεγαλων πολεων οποτε καμια Καλλιθεα δεν συγκρινεται με τα Γρεβενα και ας εχει 10πλασιους κατοικους.
-
GTI_ τα περισσοτερα που λες τα εχουμε πει και τα εχουμε ξαναπει. Το συμπερασμα ειναι ενα: Η υποθεση Α1 και ομαδες της ειναι 1000% βασισμενη σε λαθος βασεις απο καθε αποψη. Η λυση της κλειστης Α1 δεν μπορει να δοθει τοπικα γιατι απλουστατα αν εμπαιναν σοβαρα κριτηρια μονο ο Παναθηναϊκος, ο Αρης και ελαχιστες σαιζον ο γαβρος θα τα επιαναν. Αρα, εφοσον ολοι κρεμονται απο τα... χειλια (ή απο τα ...) του Μπερτομεου, λυση και προκοπή ΔΕΝ προκειται να υπαρξει εκτος αν γινει καποια λιγκα με τη συμμετοχη 5-6 ελληνικων ομαδων ΤΟ ΠΟΛΥ.
Δευτερον: Η Ρεαλ, η Μπαρτσελονα και οι υπολοιποι μεγαλοι ευρωπαϊκοι συλλογοι βγαζουν που και που και απο κανενα παικτη. Η ΚΑΕ βαζελος των τσολιάδων αδιαφορει προκλητικα και αυτο ειναι το προβλημα. Οχι οτι σπρωχνει φραγκα, αλλα οτι δεν κανει τιποτε αλλο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν υπαρχει Περιστεριωτης, Καλλιθεατης (η οπως λεγεται), Μαρουσιωτης κλπ Δεν ειναι πολεις αυτα ειναι γειτονιες. Οι ομαδες τους δεν εκπροσωπουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τους κατοικους των δημων τους οι οποιοι ειναι διοικητικα κατασκευασματα. Αν ο Περιστεριωτης πιασει την καλη και παρει σπιτι στο Χαλανδρι ή οπου αλλου, παει αυτοματα να ειναι Περιστεριωτης,+1.*
*πες τα χρυσόστομε.
-
greo
Πολύ καλά τα λες, συμφωνώ απόλυτα.Ο κόσμος είναι αυτός που κάνει τη διαφορά και στην Αθήνα σίγουρα δεν νοιάζεται για αυτές τις μικρές ομάδες, και ας οι δήμοι τους είναι τεράστιοι.
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: 2006-2007[#2]