-
Αστο τελικά. Έχω μία άλλη θεμελιωδέστερη ερώτηση:
ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΑΙ;;; -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αντί να ρωτάς αν οι πομάκοι έχουν πάτριοτ και τον ρίξανε, σκέψου λίγο πως η σκέψεις σαν τις δικές σου προκάλεσαν αυτό το πρόβλημα με τους πομάκους. Διάβασες αυτά που έγραψα;
Και τι δείχνει ότι δεν βρέθηκε το πτώμα του Ηλιάδη; Ότι δεν πρέπει να υπάρχει προαιρετική διδασκαλία στα σχολεία μας. Μάλιστα.Δεν σου λέω πως πιστεύω πως από αύριο πρέπει να υπάρχει το προαιρετικό αυτό μέτρο. Είναι κάτι που θέλει πολύ σκέψη, και όσο το δυνατόν πιό ώριμη.
Παρολαυτά, πιστέυω πως δεν γίνεται να είμαστε ες αει εχθροί με τους Τούρκους. Δεν μας συμφέρει, δες το από άποψη οικονομική.
Θεωρώ πως ακόμα και αν το Τουρκικό κράτος δεν κάνει καμία προσπάθεια προσέγγισης, είναι στο χέρι μας οι επόμενες γενιές να δουν τα πράγματα με άλλο μάτι, για το δικό μας και μόνο καλό. Πιστεύω πως η ιδέα της προαιρετικής διδασασκαλίας της Τουρκικής δεν είναι τόσο άσχημη ιδέα, στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, η οποία πρέπει να γίνει. Το μεμπτό ποιό είναι;Μιλαμε για τους Τουρκους, δεν μιλαμε για τους Ελβετους, τους Σουηδους, τους Δανους.....αυτοι οι ανθρωποι(τουρκοι) απο την στιγμη που διεκδικουν ελληνικα εδαφη αδιακριτως δεν προκειται ΠΟΤΕ να ειναι 'ωφελιμοι' ουτε ως γειτονες ουτε ως εταιροι
Αν δεχτουμε εστω και προαιρετικα την Τουρκικη αυτοματα αποδεχομαστε την υπαρξη ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ μειονοτητας, και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ειναι Ελληνες πολιτες μουσουλμανικου θρησκευματος!
Εξαλλου εξαιτιας τους ο εθνικος προυπολογισμος επιβαρυνεται κατα πολυ περισσοτερο απο οσο θα επρεπε με αμυντικες δαπανες λογω 'καλης γειτονιας με τον συμμαχο',αρα για ποια οικονομικα οφελη μιλαμε. Αποτι βλεπετε οι ανθρωποι δεν σεβονται ουτε διεθνεις συμβασεις κατα ποσο λοιπον μια φιλικη προσεγγιση και δειγμα καλης θελησης με προαιρετικη διδασκαλια των τουρκικων ειναι ταφοπλακα για την ισσοροπια δυναμεων στην περιοχη. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αστο τελικά. Έχω μία άλλη θεμελιωδέστερη ερώτηση:
ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΑΙ;;;Εμενα ρωτας? αν ναι εχει σημασια?
-
Δεν περιγραφω αλλο...
-
RedLine
Μπορει να ειναι ελαφρυντικό
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φίλε . . .
http://www.lib.byu.edu/~rdh/wwi/1918p/lausanne.html
http://www.hri.org/docs/sevres/
http://el.wikipedia.org/wiki/Σ�% ... E%B7%CF%82
http://el.wikipedia.org/wiki/Σ�% ... F%8E%CE%BD
Διάβασέ τα καλά...Κάτι ξέρουμε και εμείς οι πτωχοί.
Κοίτα να δεις έχω διαβάσει τη Συνθήκη της Λωζάννης (τα άρθρα για τις μειονότητες τουλάχιστον) τόσες φορές που μάλλον δεν σου περνάει από το μυαλό καν...Βλέπω μας έβαλες και τη Συνθήκη των Σεβρών, μπράβο
Θα μου απαντήσεις τώρα σε αυτό που σε ρώτησα...?
Πες μου λοιπόν τώρα ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ που αναφέρεται εθνική (ελληνική ή τουρκική ) μειονότητα στη Συνθήκη της Λωζάννης...Κάνε ένα copy paste στο θαυμάσιο link που μας έδωσες με το κείμενο πού ακριβώς γίνεται λόγος για εθνική μειονότητα?...Τι περιμένεις, εσύ που την παίζεις στα δάχτυλα τη Συνθήκη, θα εντοπίσεις το άρθρο και θα μας το κάνεις copy paste...Αφού κάτι ξέρεις γιατί δεν μας το λες και μας?
Εγώ σου παρέθεσα άρθρα όπου η Συνθήκη αναφέρεται σε ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ...Τι έχεις να πεις γι αυτό φτωχέ μου που κάτι ξέρεις κι εσύ...Μοιράσου το μαζί μας...
Περιμένουμε...
Και για τις διμερείς δεν μου είπες : Θες να τις παραβιάσουμε και να απαγορεύσουμε τη διδασκαλία της τουρκικής στη μειονότητα? Είναι κι αυτό μια πρόταση...Μάλιστα . . .
Τη συνθήκη των Σεβρών την έβαλα διότι αυτή της Λωζάννης αποτελεί κατ' αρχάς αναθεώρηση αυτής. Μπορείς να διαβάσεις και να βρεις τα αντίστοιχα άρθρα.
Τα άρθρα που παρέθεσες δεν αναφέρονται σε κάποια πηγή και τα αγνοοώ καθώς επίσης και τη συζήτηση διότι δεν βρίσκεις άκρη εδώ μέσα.
Δεν είπα ποτέ να παραβιάσουμε τις συνθήκες και είναι καλό να διαβάζεις τι λέει ο άλλος πριν επιδοθείς σε άκρατη μπαρουφολογία υπό το μανδύα της κουλτούρας ( και καλά ). Πρότεινα συγκεκριμένες λύσεις που δεν αποτρελούν απαρτχάιντ ή ό,τιδήποτε άλλο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ginogsm πραγματικα αν εβρισκα αλλες λεξεις να περιγραφουν θα τις χρησιμοποιουσα αλλα ουτε εναλλακτικη του ανιστορητος που χρησιμοποιησα πριν βρισκω ουτε και του θρασυς που θα χρησιμοποιησω παρακατω.
Γιατι μονο ως θρασυτατο θα μπορουσα να χαρακτηρισω εναν ανθρωπο που μας προτεινει λινκ χωρις να ξερει τι γραφουν μεσα, ελπιζοντας οτι και οι αλλοι θα βαρεθουν εξισου να τα διαβασουν. Αν εκανες τον κοπο να τα διαβασεις θα εβλεπες οτι το ποστ του koutsan ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΥΡΟ και ακριβεστατη μεταφραση της συνθηκης.Έχω κάνει πάμπολλες φορές τον κόπο να διαβάσω τις συνθήκες καθώς και αρκετές διμερείς συμφωνίες καθότι μεταξύ άλλων έχω να ελέγξω πιθανά περιουσικά ζητήματα στην Πόλη και στην Σμύρνη από την γιαγιά μου και αυτήν της γυναίκας μου. Άρα βάλε φρένο στους χαρακτηρισμούς τους οποίους τους επιστρέφω.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Το τυρι κουμπαρε...
Τι κανεις μπαρμπα κουκια σπερνω...Για μια ακομα φορα λοιπον μπας και το χωνεψουν ορισμενοι:
-H Eλληνικη γλωσσα διδασκεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ στα σχολεια της Ελληνικης μειονοτητας στη Πολη.
Παει αυτο...
-Ας μη ξεχναμε οτι ειδικα για τους Πομακους το Ελληνικο κρατος εκανε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ τη διδασκαλια της Τουρκικης γλωσσας σε ανυποπτο χρονο,οταν θα μπορουσε να διευθετησει τετοια ζητηματα χωρις εξωθεν διαμαρτυριες.
-Τελος οσοι αντιδρουν στην ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ διδασκαλια της Τουρκικης στα σχολεια των περιοχων με εντονη παρουσια του μειονοτικου
στοιχειου εκτος απο τους Καρατζαφερισμους να πουν τι προτεινουν ωστε η μειονοτητα να απεμπλακει απο τα διχτυα του Τουρκικου Προξενειου Κομοτηνης, και του Τουρκικου Υπουργειου εξωτερικων...-Εχετε τη γνωμη οτι πρεπει να επιστρεψουν οι μπαρες στα μειονοτικα χωρια??
-Ειστε της αποψης οτι πρεπει να απαγορευτει δια ροπαλου, πυρος και σιδηρου η χρηση της Τουρκικης απο τους μειονοτικους??
-Ειστε υπερ του να μην εχουν προσβαση οι μειονοτικοι σε θεσεις της Δημοσιας Διοικησης, να μην εχουν το δικαιωμα εκδοσης οικοδομικης αδειας καθως και αδειας οδηγησης??
-Τι θα λεγατε αν το Ελληνικο κρατος (που ολοι συμφωνουμε οτι βρισκεται μπροστα απο το Τουρκικο σε θεματα ανθρωπινων δικαιωματων) αυριο το πρωι κιολας επεφυλασσε μια τυχη παρομοια με τη τυχη των Κωνσταντινουπολιτων των Ιμβριων και των Τενεδιων ??Εάν αναφέρεσαι σε εμένα στην σελίδα 10 έχω προτείνει λύσεις ( κίνητρα για εσωτερική μετανάσταυση κτλ ). Είμαι κάθετα αντίθετος στους περιορισμούς ( και το έχω γράψει ) διότι έτσι αφήνεις πεδίο στον Τούρκο να δουλέψει με την προπαγάνδα του ενώ επιπλέον έχω πει ότι η ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία και τη δεκτικότητά της θα αφαιρούσε κάθε σκέψη από τον απέναντι. Δεν το διάβασες ;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το ότι οι Τούρκοι δεν είναι σωστοί απέναντι σε τέτοια θέματα δεν είναι δικαιολογία για μας να γίνουμε όμοιοί τους. Και είναι ή ΒΛΑΚΑΣ ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ όποιος αξιώνει να περιθωριοποιήσουμε τους μουσουλμάνους, γιατί έτσι θα αφήσουμε ολόκληρη πόρτα ολάνοιχτη στην Τουρκία να τους μετατρέψει σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα με αποσχιστικές βλέψεις.Εάν και εσύ αναφέρεσαι σε 'μένα τονίζω ξανά πως δεν πρότεινα κάτι τέτοιο.
Επιπλέον δεν μπορώ να αντιληφθώ πως το αντίθετο της περιθωριοποίησης είναι να τους σπρώχνουμε προς την Τουρκία. Έχετε δει τους ( πραγματικούς αυτή τη φορά ) Τούρκους στη Ρόδο ; είναι πλήρως ενταγμένοι και έχουν την Ελληνική υπηκοότητα και μόνο οι φανατικοί αυτών ( περί το 10% ) έχουν πλέον οποιαδήποτε σχέση με την Τουρκία - πλην της καταγωγής φυσικά.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πρώτον, το 'κρυφό σχολείο' δεν υπήρξε, αλλά ήταν ένα από τα ΠΟΛΥ μεγάλα παραμύθια της 'ελληνορθοδοξίας', με δεδομένο μάλιστα ότι η Εκκληcία κατεδίωκε διδασκάλους και έκλεινε σχολεία που δίδασκαν μαθηματικά, φυσική και άλλες τέτοιες 'σατανικές' γνώσεις.Τα 'μειονοτικά' σχολεία επηρεάζονται πολύ από την Τουρκία και κάνουν προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδος, και δεν είναι καθόλου κρυφά.
Θα μπορούσαν να τους εμφυσήσουν την Ελληνική παιδεία και ιδεώδη. Να τους εντάξουν ( όπως οι διεθνιστές προσπαθούν να κάνουν με τους λογής - λογής μετανάστες που έχουμε εδώ ) και όχι να τους μάθουν τουρκικά. Έτσι δεν είναι ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αντί να ρωτάς αν οι πομάκοι έχουν πάτριοτ και τον ρίξανε, σκέψου λίγο πως η σκέψεις σαν τις δικές σου προκάλεσαν αυτό το πρόβλημα με τους πομάκους. Διάβασες αυτά που έγραψα;
Και τι δείχνει ότι δεν βρέθηκε το πτώμα του Ηλιάδη; Ότι δεν πρέπει να υπάρχει προαιρετική διδασκαλία στα σχολεία μας. Μάλιστα.Δεν σου λέω πως πιστεύω πως από αύριο πρέπει να υπάρχει το προαιρετικό αυτό μέτρο. Είναι κάτι που θέλει πολύ σκέψη, και όσο το δυνατόν πιό ώριμη.
Παρολαυτά, πιστέυω πως δεν γίνεται να είμαστε ες αει εχθροί με τους Τούρκους. Δεν μας συμφέρει, δες το από άποψη οικονομική.
Θεωρώ πως ακόμα και αν το Τουρκικό κράτος δεν κάνει καμία προσπάθεια προσέγγισης, είναι στο χέρι μας οι επόμενες γενιές να δουν τα πράγματα με άλλο μάτι, για το δικό μας και μόνο καλό. Πιστεύω πως η ιδέα της προαιρετικής διδασασκαλίας της Τουρκικής δεν είναι τόσο άσχημη ιδέα, στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, η οποία πρέπει να γίνει. Το μεμπτό ποιό είναι;Το μέτρο θέλει σκέψη και κατόπιν απόρριψη.
Όσο για το οικονομικό κίνητρο που αναφέρεις , τότε μπορούν να κάνουν τη διδασκαλία προαιρετική σε όλη την Ελλάδα - γιατί εκτός των άλλων ο περιορισμός σε μία κοινωνική ομάδα οδηγεί αυτομάτως σε διαφοροποιήσεις και πιθανή 'γκετοποίηση ' - και κατόπιν να ρωτήσουμε το τουρκικό κράτος γιατί σε κάθε εταιρεία που θέλει να δημιουργήσει - όχι οποιοσδήποτε ξένος αλλά - Έλληνας στην Τορυκία απαιτούν κατά 50% τουλάχιστον να βρίσκεται και Τούρκος ως μέτοχος ; Κατόπιν μπορούμε να ρωτήσουμε το Ελληνικό κράτος γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο μέτρο με συνέπεια ιδιοκτησίες και εταιρείες στην ευαίσθητη αυτή περιοχή να ανήκουν αποκλειστικά σε τούρκους ; Την οδηγούμε την περιοχή αυτή στα χέρια των τούρκων ή όχι - πολλώ δε μάλλον που υπάρχουν και άνθρωποι που ενώ αναφέρονται σε συνθήκες μετά δηλώνουν ότι είναι απλώς χαρτιά ; Οδηγούμε τους ανθρώπους αυτούς να θεωρούν ότι είναι τούρκοι μάλλον που έτυχε να βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια ή όχι ; Αυτό είναι το πρόβλημά μου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θεωρώ πως ακόμα και αν το Τουρκικό κράτος δεν κάνει καμία προσπάθεια προσέγγισης, είναι στο χέρι μας οι επόμενες γενιές να δουν τα πράγματα με άλλο μάτι, για το δικό μας και μόνο καλό. Πιστεύω πως η ιδέα της προαιρετικής διδασασκαλίας της Τουρκικής δεν είναι τόσο άσχημη ιδέα, στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, η οποία πρέπει να γίνει. Το μεμπτό ποιό είναι;Το μέτρο θέλει σκέψη και κατόπιν απόρριψη.
Όσο για το οικονομικό κίνητρο που αναφέρεις , τότε μπορούν να κάνουν τη διδασκαλία προαιρετική σε όλη την Ελλάδα - γιατί εκτός των άλλων ο περιορισμός σε μία κοινωνική ομάδα οδηγεί αυτομάτως σε διαφοροποιήσεις και πιθανή 'γκετοποίηση ' - και κατόπιν να ρωτήσουμε το τουρκικό κράτος γιατί σε κάθε εταιρεία που θέλει να δημιουργήσει - όχι οποιοσδήποτε ξένος αλλά - Έλληνας στην Τορυκία απαιτούν κατά 50% τουλάχιστον να βρίσκεται και Τούρκος ως μέτοχος ; Κατόπιν μπορούμε να ρωτήσουμε το Ελληνικό κράτος γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο μέτρο με συνέπεια ιδιοκτησίες και εταιρείες στην ευαίσθητη αυτή περιοχή να ανήκουν αποκλειστικά σε τούρκους ; Την οδηγούμε την περιοχή αυτή στα χέρια των τούρκων ή όχι - πολλώ δε μάλλον που υπάρχουν και άνθρωποι που ενώ αναφέρονται σε συνθήκες μετά δηλώνουν ότι είναι απλώς χαρτιά ; Οδηγούμε τους ανθρώπους αυτούς να θεωρούν ότι είναι τούρκοι μάλλον που έτυχε να βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια ή όχι ; Αυτό είναι το πρόβλημά μου.
-
Τους οδηγούμε να θεωρούνται Τούρκοι με την προαιρετική διδασκαλία της τουρκικής;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Αδικα κουραζεσε ginogsm δεν ειναι τοσο αυτα που τους γραφεις που ενοχλουντε αλλα το οτι τους προκαλεις ξεβολεμα απο τα επιχειρηματα τους,και αυτο θα στο καταλογισουν βαρια στο τελος γιατι βγαινει στην επιφανεια η περιστασιακη βλακεια καποιων 'ψευτοπροδευτικων':iconcool:
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τους οδηγούμε να θεωρούνται Τούρκοι με την προαιρετική διδασκαλία της τουρκικής;Παμε παλι..........
Μιλαμε για τους Τουρκους, δεν μιλαμε για τους Ελβετους, τους Σουηδους, τους Δανους.....αυτοι οι ανθρωποι(τουρκοι) απο την στιγμη που διεκδικουν ελληνικα εδαφη αδιακριτως δεν προκειται ΠΟΤΕ να ειναι 'ωφελιμοι' ουτε ως γειτονες ουτε ως εταιροι
Αν δεχτουμε εστω και προαιρετικα την Τουρκικη αυτοματα αποδεχομαστε την υπαρξη ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ μειονοτητας, και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ειναι Ελληνες πολιτες μουσουλμανικου θρησκευματος!
Εξαλλου εξαιτιας τους ο εθνικος προυπολογισμος επιβαρυνεται κατα πολυ περισσοτερο απο οσο θα επρεπε με αμυντικες δαπανες λογω 'καλης γειτονιας με τον συμμαχο',αρα για ποια οικονομικα οφελη μιλαμε. Αποτι βλεπετε οι ανθρωποι δεν σεβονται ουτε διεθνεις συμβασεις κατα ποσο λοιπον μια φιλικη προσεγγιση και δειγμα καλης θελησης με προαιρετικη διδασκαλια των τουρκικων ειναι ταφοπλακα για την ισσοροπια δυναμεων στην περιοχη. -
RedLine πρόσεχε λίγο τις εκφράσεις σου.
Ούτε βλάκας είναι κανείς ούτε μπορείς εσυ να τον χαρακτηρίζεις με βάση το αν συμφωνείς με τις ιδέες του.Σε παρακαλώ κάνε edit την δημοσίευσή σου.
-
Μήπως εσύ κουράζεσαι ρε συ RedLine; Αμάν, ξεκόλλα. Μπράβο στον
ginogsm που κάνει μια κόσμια κουβέντα. ΤΙ βλακείες λες, μας ξεβολεύει από τα επιχειρήματα μας; Τι σημαίνει αυτό καταρχήν; Κατα δεύτερον, αν κάποιος καταλογίζει κάτι, αυτός είσαι εσύ. Ποιοί είναι οι 'ψευτοπροοδευτικοί'; -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ούτε βλάκας είναι κανείς ούτε μπορείς εσυ να τον χαρακτηρίζεις με βάση το αν συμφωνείς με τις ιδέες του.Σε παρακαλώ κάνε edit την δημοσίευσή σου.
Αν θες να με φιμωσεις κανε το, και δεν χαρακτιριζω κανεναν βλακα επειδη δεν συμφωνει με τις ιδεες μου, μην διαστρεβλωνουμε, διαβασα καλυτερα ποιον, πως και γιατι αποκαλω βλακα, εισαι μεσα σε αυτους?
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Αν θες να με φιμωσεις κανε το, και δεν χαρακτιριζω κανεναν βλακα επειδη δεν συμφωνει με τις ιδεες μου, μην διαστρεβλωνουμε, διαβασα καλυτερα ποιον, πως και γιατι αποκαλω βλακα, εισαι μεσα σε αυτους?
Σου φαίνομαι να θέλω να σε φιμώσω? Αμαν αυτές οι υποτιθέμενες καταπατήσεις της ελευθερίας!
Σου είπα οτι είπες βλάκα εμένα?Η θα έπρεπε να σου κάνω υπόδειξη μόνο αν το έκανες?!Μήπως τα έχεις μπερδέψει?!
-
RedLine, σκέψου το εξής: για να αλλάξει ο τρόπος σκέψης ενός συνόλου, πρέπει να ξεκινήσει από την βάση του μια διαδικασία αλλαγής. Η δίκή μου άποψη είναι ότι για να προχωρήσουμε, σε ένα μακροχρόνιο ορίζοντα, πρέπει να βρούμε τρόπους προσέγγισης μεταξύ των δύο λαών. Ένα βήμα είναι αυτό. Αναρωτιέμαι αν έχεις γνωρίσει από κοντά και συζητήσει με Τούρκους...
Δυστυχώς πρέπει να την κάνω τώρα, αλλά θα γυρίσω σε κανένα 3ωρό. Οπότε θα τα πούμε...
Διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο.