-
Οτι να ναι λέμε...
-
Redline δεν μου απαντάς. Την απαίτησε ή όχι;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Είμαι χαρουμενο παιδι, τι να κανω
Γιατι ομως ειδικα εγώ?
Εισαι γνωστος μειοδοτης! Αντι να βαλεις αβαταρ τον τσολιά σαν τον ηλιλια και υπογραφη το 'το παπακι παει στην ποταμια', υποδαυλιζεις την ελληνικην κουλτουρταν προβαλλοντας τους χασιληδες και μαλλιαδες εγγλεζοκιναιδους. Ονειδος!
Μα τω θεω (τον οποιον), μετα απο 14 σελιδες δεν εχω καταλαβει που ακριβως εντοπιζεται το προβλημα..... Εκτος αν η προταση ειναι αντι για τουρκικα να τους στειλουμε τιποτα εξομολογους να 'ρθουν στα ισα τους
Εκτος απο χαρουμενος, ειμαι και λιγο χαζουλης φαινεται -
Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι όλα είναι οκ εκεί πάνω με τις μειονότητες. Ότι είναι όλοι ενταγμένοι στην κοινωνία και όλα είναι μέλι γάλα. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι 10 χρόνια πριν, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά βήματα.
Η ερώτηση ήταν πολύ απλή RedLine, αν έχεις συζητήσει καθόλου με τους πομάκους. Και εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα και πολλά πράγματα για το γίνεται εκεί. Πήγα όμως ένα ταξίδι στα μέρη και κατάλαβα πολλά. Δεν είμαι και πολύ καλός στο να θυμάμαι ημερομηνίες, αλλά πότε 'ανέβηκε' η μπάρα από την περιοχή που τους είχαμε κλεισμένους, 'για δική τους προστασία'; Αρχές του 90 νομίζω. Μου έλεγαν ότι μετά τις 12 το βράδυ αν δεν είχες περάσει μέσα στον χώρο, δεν μπορούσες να μπεις. Έπρεπε να περιμένεις το πρωί. Με αρκετούς που μίλησα, μου έλεγαν είμαστε έλληνες, αλλά δυστυχώς μας αναγκάσατε να στραφούμε στην Τουρκία. Εγώ έτσι πως τα είδα τα πράγματα, δεν μου φάνηκαν και πολύ ενταγμένοι στην Ελληνική κοινωνία.
-
Ολοι οι ψευτοπροδευτικοι και 'πολιτικως ορθοι' απολαμβανετε την ελευθερια του λογου, παντου,και αντι να υμνειτε οτι για να σας παρεχονται αυτα τα προνομια υπαρχουν καποια παιδια να φυλανε τα συνορα σκαρφαλωμενα σε καποιες σκοπιες η φυλακια, εσεις αβανταρετε την 'Τουρκοφιλια' σαν ξελιγομενοι Τουρκολαγνοι.
Το οτι προσφατα ειδαμε το ποσο καλοι γειτονες και φιλοι ειναι οι Τουρκοι ανατρεξετε στο επεισοδιο με τον Ελληνα πιλοτο, αληθεια, την σωρο του την βρηκαν?
Οποιος τολμησει να διαφωνησει με κατι απλο για εσας αλλα ισως πιο 'βαθυ' για αλλους ειναι 'καρατζαφερικος', η υπερμετρα πατριωτης για χαρη εντυπωσιασμου, προφανος οι περισσοτεροι η δεν εχετε υπηρετησει η υπηρετησατε ως βοηθητικοι και βολεμενοι καπου, η τρεχατε να παρετε 100 αναβολες γιατι στην τελικη μιλατε πολυ αλλα κατα βαθος ειστε φυγοπονοι και δειλοι. Για οσους δεν ειναι στα παραπανω που αναγραφω η μομφη δεν απευθυνεται σε αυτους.
Προαιρετικη γλωσσα η Τουρκικη στα σχολεια? Ναι ισως την κανουν, εγω απλα διαφωνω, τα αποτελεσματα της θα τα δουμε στην πορεια. -
Ρε βγαλτην κασέτα ρεεεεεεεεει!
-
RedLine διατηρείς καμιά επαφή με αυτά που γράφονται εδώ μέσα ή τα λες μόνος σου;
-
RedLine, εφόσον και εσύ απολαμβάνεις το ίδιο δικαίωμα, γιατί ταράζεσαι; Σε φίμωσε κανένας; Συζήτηση κάνουμε, μόνο και μόνο που μπορείς και γράφεις ότι διαφωνείς είναι πολύ σημαντικό.
Ποιός όμως σου λέει ότι αυτά που γράφεις ισχύουν για έστω και έναν από εδώ μέσα; Νομίζω θα ήταν προτιμότερο για την συζήτηση που κάνουμε να αποφεύγουμε τέτοιες κουβέντες. Δεν νομίζω πως προσφέρουν κάτι, όπως δεν θα προσέφερε τίποτα αν εγώ άρχισα να κατηγορώ ότι κάποι είναι φασίστες, εθνικιστές, γκέι, μάυροι, ροζ κτλ.
Εσύ διαφωνείς ακόμα και στο να είναι προαιρετική η διδασκαλία της στα σχολεία;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ρε βγαλτην κασέτα ρεεεεεεεεει!Τι επαθες και θιχτηκες εσυ? Πηρες καμια αναβολη μεχρι το 2025 μπας και δεν υπηρετησεις?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
RedLine, εφόσον και εσύ απολαμβάνεις το ίδιο δικαίωμα, γιατί ταράζεσαι; Σε φίμωσε κανένας; Συζήτηση κάνουμε, μόνο και μόνο που μπορείς και γράφεις ότι διαφωνείς είναι πολύ σημαντικό.Ποιός όμως σου λέει ότι αυτά που γράφεις ισχύουν για έστω και έναν από εδώ μέσα; Νομίζω θα ήταν προτιμότερο για την συζήτηση που κάνουμε να αποφεύγουμε τέτοιες κουβέντες. Δεν νομίζω πως προσφέρουν κάτι, όπως δεν θα προσέφερε τίποτα αν εγώ άρχισα να κατηγορώ ότι κάποι είναι φασίστες, εθνικιστές, γκέι, μάυροι, ροζ κτλ.
Εσύ διαφωνείς ακόμα και στο να είναι προαιρετική η διδασκαλία της στα σχολεία;
Δεν ταραζομαι ρε μαγκες, διαφωνω με τον τροπο μου, ναι διαφωνω και στο προαιρετικο, και λογο ιδιαιτεροτητας με την συγκεκριμενη χωρα, ας κανουν προαιρετικα τα σουαχιλι, δεν με ενοχλει
-
drdino αν δεν εισαι τιποτα απο αυτα που εγραψα δεν θιγεσαι
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Ολοι οι ψευτοπροδευτικοι και 'πολιτικως ορθοι' απολαμβανετε την ελευθερια του λογου, παντου,και αντι να υμνειτε οτι για να σας παρεχονται αυτα τα προνομια υπαρχουν καποια παιδια να φυλανε τα συνορα σκαρφαλωμενα σε καποιες σκοπιες η φυλακια, εσεις αβανταρετε την 'Τουρκοφιλια' σαν ξελιγομενοι Τουρκολαγνοι.Συνοψη του νεοελληνικου ζητηματος? Φωτια και τσεκουρι στους (ψευτο)προοδευτικους, αυτοι φταινε για ολα....
Πως το 'λεγε ο Σμαραγδής εκεινο το ωραιο με τον Αρμενη?.....
'Σιγά, η πατρίδα κοιμάται'
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ολοι οι ψευτοπροδευτικοι και 'πολιτικως ορθοι' απολαμβανετε την ελευθερια του λογου, παντου,και αντι να υμνειτε οτι για να σας παρεχονται αυτα τα προνομια υπαρχουν καποια παιδια να φυλανε τα συνορα σκαρφαλωμενα σε καποιες σκοπιες η φυλακια, εσεις αβανταρετε την 'Τουρκοφιλια' σαν ξελιγομενοι Τουρκολαγνοι.
Συνοψη του νεοελληνικου ζητηματος? Φωτια και τσεκουρι στους (ψευτο)προοδευτικους, αυτοι φταινε για ολα....
Πως το 'λεγε ο Σμαραγδής εκεινο το ωραιο με τον Αρμενη?.....
'Σιγά, η πατρίδα κοιμάται'
Εεεεε οχι βια, μην γινεσαι υπερβολικος, απο τον μεσαιωνα γυρισες εσυ?
-
Δεν έχει σημασία αν είμαι η δεν είμαι, προσωπικά δεν θεωρώ σωστό να εκτοξεύει κάποιος κατηγορίες έστω και χωρίς αντίκρισμα. Ποιό είναι το νόημα ρε συ;
Αλλά δεν είπα μόνο αυτό...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν έχει σημασία αν είμαι η δεν είμαι, προσωπικά δεν θεωρώ σωστό να εκτοξεύει κάποιος κατηγορίες έστω και χωρίς αντίκρισμα. Ποιό είναι το νόημα ρε συ;Αλλά δεν είπα μόνο αυτό...
Πως δεν εχει σημασια, αν δεν εχει σημασια τοτε γιατι το συζηταμε? Αν εσυ κρινεις οτι αυτα που εγραψα δεν εχουν αντικρισμα ισως καποιοι αλλοι αλλου πιστευουν πως εχουν.
Μονο ενας ενας να αρχισει να πεφτει πανω μου να με 'φαει' γιατι δεν μπορω τον οχλο, μου θυμιζει αναρχια, προτιμω την ταξη και ασφαλεια -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Τι επαθες και θιχτηκες εσυ? Πηρες καμια αναβολη μεχρι το 2025 μπας και δεν υπηρετησεις?
Δεν υπηρετώ, είμαι τουρκόφιλη αδερφή εχθρευόμενη το έθνος
Εχω και γνωστό γιατρό για να με βγάλει Ι5, αμεεεεεε! -
Το θέμα που συζητάμε είναι αν κάποιος είναι περισσότερο πατριώτης από τον άλλον; Ποιός είναι ο πατριώτης;
Να μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω ξανά, πιστεύεις ότι και η προαιρετική διδασκαλία στα σχολεία είναι λάθος;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Τι επαθες και θιχτηκες εσυ? Πηρες καμια αναβολη μεχρι το 2025 μπας και δεν υπηρετησεις?
Δεν υπηρετώ, είμαι τουρκόφιλη αδερφή εχθρευόμενη το έθνος
Εχω και γνωστό γιατρό για να με βγάλει Ι5, αμεεεεεε!Συ ειπας
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το θέμα που συζητάμε είναι αν κάποιος είναι περισσότερο πατριώτης από τον άλλον; Ποιός είναι ο πατριώτης;Να μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω ξανά, πιστεύεις ότι και η προαιρετική διδασκαλία στα σχολεία είναι λάθος;
Στο απαντησα.......ναι πιστευω οτι η Τουρκικη γλωσσα εστω και προαιρετικα ειναι λαθος.
Οσο για πατριωτες και μη αμα διαβασεις τα ποστ μου δεν καπηλευομαι πατριδα, αναφερομαι στην ιδιαιτεροτητα με την γειτονα χωρα.
Δεν απαντησατε ομως, το πτωμα του πιλοτου βρεθηκε? Ρωσσος η Βουλγαρος, η μηπως ΠΟΜΑΚΟΣ τον ριξανε? -
Αντί να ρωτάς αν οι πομάκοι έχουν πάτριοτ και τον ρίξανε, σκέψου λίγο πως η σκέψεις σαν τις δικές σου προκάλεσαν αυτό το πρόβλημα με τους πομάκους. Διάβασες αυτά που έγραψα;
Και τι δείχνει ότι δεν βρέθηκε το πτώμα του Ηλιάδη; Ότι δεν πρέπει να υπάρχει προαιρετική διδασκαλία στα σχολεία μας. Μάλιστα.Δεν σου λέω πως πιστεύω πως από αύριο πρέπει να υπάρχει το προαιρετικό αυτό μέτρο. Είναι κάτι που θέλει πολύ σκέψη, και όσο το δυνατόν πιό ώριμη.
Παρολαυτά, πιστέυω πως δεν γίνεται να είμαστε ες αει εχθροί με τους Τούρκους. Δεν μας συμφέρει, δες το από άποψη οικονομική.
Θεωρώ πως ακόμα και αν το Τουρκικό κράτος δεν κάνει καμία προσπάθεια προσέγγισης, είναι στο χέρι μας οι επόμενες γενιές να δουν τα πράγματα με άλλο μάτι, για το δικό μας και μόνο καλό. Πιστεύω πως η ιδέα της προαιρετικής διδασασκαλίας της Τουρκικής δεν είναι τόσο άσχημη ιδέα, στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, η οποία πρέπει να γίνει. Το μεμπτό ποιό είναι;
Διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο.