-
Sorry αλλά θεωρώ πιο ασφαλές να είμαι στη μεσαία λωρίδα στην Εθνική κα ιαν πηγαίνω με 100-120 επίσης με 100-120 αν μου παίξει φώτα ο πίσω δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω δεξιά, απο τη στιγμή που κινούμε με 120 χλμ και θέλει να προσπεράσει το κάνει πολυ΄απλά απο αριστερά.
Γενικότερα πάντα είμαι +20 χλμ απο το όριο οπότε είναι τραβηγμένο να θέλει να κάνω δεξιά!
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Η λογική σου δεν με νοιάζουν οι 'τύποι', απλά να πηγαίνω με ασφάλεια (υποκειμενικό θέμα) ταιριάζουν με τον συνηθισμένο Έλληνα 'περνάω-με-κόκκινο-5-δευτερολεπτων-γιατί-είναι-ασφαλές'...Το 'περνάω με κόκκινο 5 δευτερολέπτων στα τυφλά', ακόμα και ο πιο ηλίθιος άνθρωπος του κόσμου δεν μπορεί να το συνδέσει με τη λέξη 'ασφάλεια'.
Αν δεν το κάνεις αυτό συγγνώμη λάθος μου!
Συγχωρεμένος.
-
ratanplan δεν δαγκώνει η δεξιά λωρίδα αλήθεια σου λέω την έχω δοκιμάσει!
nasos δεν ανέφερα τις λέξεις 'στα τυφλά'. Δηλαδή περνάς με κόκκινο 5 δευτερολέπτων ελέγχοντας; -
Ο χρήστης alexx έγραψε:
nasos δεν ανέφερα τις λέξεις 'στα τυφλά'. Δηλαδή περνάς με κόκκινο 5 δευτερολέπτων ελέγχοντας;Χα... Το τσίμπησες, ε;
Με το αυτοκίνητο ποτέ, μερικές σελίδες πίσω μάλιστα έχω γράψει πως περιμένω στο κόκκινο ακόμα και μόνος μου στις 3 το πρωί.
Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής όμως, το έγραψα σκεφτόμενος το μηχανάκι που κυκλοφορώ κατά 99% πρωινές ώρες στο κέντρο λόγω δουλειάς και όλοι πάνε με 5 ή είναι σταματημένοι.
-
Τέλος πάντων επειδή κι εγώ είμαι ειλικρινής, όταν είμαι πεζός περνάω καμιά φορά με κόκκινο ΜΟΝΟ όταν δεν περνάνε αυτοκίνητα (σε καμία περίπτωση να ενοχλήσω). Με το αμάξι σταματάω και στο πορτοκαλί αν προλαβαίνω (και με μουτζώνουν συχνά...)
-
Την μόνη φορά που τράκαρε ο μπαμπάς μου, χτύπα ξύλο, είναι όταν σταμάτησε σε πορτοκαλί και έπεσε από πίσω αλλοδαπός αφρενάριστος... 3500 ζημιά...
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
(και με μουτζώνουν συχνά...)Κι εμένα με μουτζώνουν συχνά, αλλά για άλλους λόγους.
Καληνύχτα.
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
nasos δεν ανέφερα τις λέξεις 'στα τυφλά'. Δηλαδή περνάς με κόκκινο 5 δευτερολέπτων ελέγχοντας;Δε δαγκώνει αλλά, όταν το όριο είναι 120 και πάω με 140 δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνω εγω δεξιά και όχι αυτός αριστερά?
Απλή λογική είναι! Δλδ με 150-160 θέλει να πηγαίνει στη μεσαία?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μην δίνουμε δίκιο σε κάθε μαλάκα. Να μην κολλάει ποτέ από πίσω. Με 120 δεν χρειάζεται και πολλά.Το θεμα ειναι ποιος ειναι ο μαλακας στη συγκεκριμενη περιπτωση.
Αυτος που ηρθε με τα οσα και εκατσε εκνευρισμενος, σε μικρη αποσταση απο τον μπροστινο του;
Η
Αυτος που ενω ο δρομος ηταν αδειος καθοταν αριστερα με 120;Sorry, αλλα.....
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Μάλλον τόσα ξέρεις τόσα λες...
Τι άλλο θ'ακούσουμε...
Η δεξιά είναι η λωρίδα κίνησης.
Η μεσαία για προσπέραση.
Η αριστερή για να προσπεράσεις αυτόν που προσπερνάει.Πάμε πάλι... Η δεξιά άδεια, η αριστερή άδεια, στη μεσαία φτάνεις με 120 κάποιον που πάει με 100. Θα του ανάψεις φώτα να κάνει δεξιά; Προφανώς ναι απ'ότι κατάλαβα. Αν πούμε λοιπόν πως ο μεσαίος είναι 1 φορά ο ζώο, ο από πίσω πόσες είναι;
Επίσης, για να κάνεις προσπέραση ανάβεις φλας και όχι φώτα. Αν βγάλεις φλας λοιπόν, πες μου τι θα καταλάβουν οι γύρω σου ότι θα κάνεις; Η μήπως τελικά όλοι οι άλλοι είναι τα ζώα κι εσύ ο νομοταγής;
Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Πόντιο που πάει ανάποδα στην Εθνική και ακούει στο ράδιο 'προσοχή, στην εθνική πάει ένας ανάποδα' και μονολογεί 'τι ένας... όλοι ανάποδα πάνε!'.
Μου κάνει εντύπωση πάντως πως άνθρωποι με δίπλωμα δεν το ξέρουν αυτό. Νόμιζα πως απλά το γράφουν!
Μου το έχουν πάρει δύο φορές. Λες να μετράει αυτό;
Εγω το ξερω με Κυπριο......
Ερχεται ενας Κυπριος στην Αθηνα, παιρνει ενα αυτοκινιτο και μετα απο λιγο ακουει στο ραδιο..... 'προσοχή, στην εθνική πάει ένας ανάποδα' και μονολογεί 'τι ένας... όλοι ανάποδα πάνε'!!!! -
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Το να σε ενδιαφέρει τι επιτρέπεται και τι όχι δεν το θεωρώ τυπολατρία το θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σου... Δεν συνεχίζω γιατί συγχύστηκα. Ο καθένας την πάρτη του σ'αυτή τη χώρα, κάνε ό,τι θές. Τον νομιμόφρων τον λένε τυπολάτρη τώραΤώρα αυτό με τα φρένα είναι απειλή; Να ξέρεις ότι είμαι σχεδόν επαγγελματίας οδηγός λόγω δουλειάς... **και μπορώ να σε προσπεράσω, να μπω μπροστά σου και να πάω με -10 χιλιόμετρα σε σχέση με εσένα για να δεις πόσο ωραίο είναι... **:whistlink:
Και ο Νασος σαν μαλακας που ειναι, θα κατσει πισω σου..... Με -10...
Και δεν θα σε προσπερασει με +90.....Αυτο με το 'Σχεδον Επαγγελματιας'....
Δεν το πολυκαταλαβα.....
Υπαρχει το ερασιτεχνικο διπλομα, το επαγγελματικο και πλεον εχουμε και το σχεδον επαγγελματικο.....
Αλλα μηπως θα ταν καλυτερο να το φωναζουμε ημι-επαγγελματικο;;;; -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Η λογική σου δεν με νοιάζουν οι 'τύποι', απλά να πηγαίνω με ασφάλεια (υποκειμενικό θέμα) ταιριάζουν με τον συνηθισμένο Έλληνα 'περνάω-με-κόκκινο-5-δευτερολεπτων-γιατί-είναι-ασφαλές'...
Το 'περνάω με κόκκινο 5 δευτερολέπτων στα τυφλά', ακόμα και ο πιο ηλίθιος άνθρωπος του κόσμου δεν μπορεί να το συνδέσει με τη λέξη 'ασφάλεια'.
Αν δεν το κάνεις αυτό συγγνώμη λάθος μου!
Συγχωρεμένος.
περνάω με κόκκινο 5 δευτερολέπτων στα τυφλά γιατι εχω μοικτη ασφάλεια
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
nasos δεν ανέφερα τις λέξεις 'στα τυφλά'. Δηλαδή περνάς με κόκκινο 5 δευτερολέπτων ελέγχοντας;Δαγκωνει.....
Εγω οποτε καθομαι δεξια, με προσπερνανε ΚΤΕΛ, νταλικες και τρακτερ Λαμποργκινι απο την ΛΕΑ.... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
nasos δεν ανέφερα τις λέξεις 'στα τυφλά'. Δηλαδή περνάς με κόκκινο 5 δευτερολέπτων ελέγχοντας;Δε δαγκώνει αλλά, όταν το όριο είναι 120 και πάω με 140 δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνω εγω δεξιά και όχι αυτός αριστερά?
Απλή λογική είναι! Δλδ με 150-160 θέλει να πηγαίνει στη μεσαία?
Ελα μ ντε.....
Και σκεψου οτι υπαρχουν κ ανθρωποι που υποστιριζουν αυτη τη λογικη.... -
ΖΩΟ ο αληταρας που χθες το βραδυ για μιση κ ωρα ειχε αναστατωσει μια ολοκληρη γειτονια!! Ολοι στα μπαλκονια ειχαν βγει κ καποιοι εκοβαν βολτες στα πεζοδρομια....
Περναγε κατω κ πεταγε γουρουνες.....
Η αστυνομια δεν τον προλαβε δυστυχως
Τρελοκομειο...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
ΖΩΟ ο αληταρας που χθες το βραδυ για μιση κ ωρα ειχε αναστατωσει μια ολοκληρη γειτονια!! Ολοι στα μπαλκονια ειχαν βγει κ καποιοι εκοβαν βολτες στα πεζοδρομια....Περναγε κατω κ πεταγε γουρουνες.....
Η αστυνομια δεν τον προλαβε δυστυχως
Τρελοκομειο...
Καλα.... ενας με 'χραπα-χρουπα' δεν βρεθηκε;;;;;
-
Ηταν ενας αληταρας και η παρεα του,με μαυρο αυτοκινητο(οπως το ειδα απο το μπαλκονι ηταν honda civic,αλλα δεν μπορεσα να διακρινω τις πινακιδες γιατι τον ειδα οταν κατεβαινε το επομενο τετραγωνο απο μενα)
Οταν κατεβηκα κατω-ξαναλεω οτι πολλοι εκοβαν βολτες δεν φανηκε πουθενα...
Βρωμογειτονια....
-
Τελικά αφού το σκέφτηκα λίγο το θέμα με τη μεσαία/δεξιά λωρίδα, έχω να πω τα εξής:
ΑΝ ο δρόμος είναι άδειος και αριστερά και δεξιά, ΚΑΙ η δεξιά λωρίδα είναι σε καλή κατάσταση ΚΑΙ με τα 120-130 που συνήθως πάω έρθουν 2-3 αυτοκίνητα από πίσω μου και με περάσουν χρησιμοποιώντας την αριστερή ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα πάω δεξιά αφού θα έχω καταλάβει ότι έστω και λίγο ενοχλώ. For the record, δεν νομίζω ότι έχει συμβεί ποτέ αυτό, αφού στις ελληνικές ΕΟ κινούμαι (δυστυχώς) μέρες/ώρες με κίνηση και η δεξιά είναι πολύ σπάνια ελεύθερη. Αντίθετα στο εξωτερικό κινούνται ΟΛΟΙ δεξιά και χρειάζεσαι 10 λεπτά οδήγησης για να καταλάβεις και να προσαρμοστείς. Πάντως αν αρχίσει να μου ανάβει κανείς φώτα στη μεσαία με άδειο τον υπόλοιπο δρόμο, απλά θα βάλω το cruise control και θα τον συνδέσω στη γείωση, sorry. Ούτε φρένα, ούτε τσαντίλα, ούτε όμως να πάω δεξιά, για τη μεμονωμένη περίπτωση. Τώρα αν η μεσαία έχει ρυθμό κίνησης πιο γρήγορο από το δικό μου, το ξαναείπα πιο πάνω, θα κάνω δεξιά...Επίσης for the record, μπορεί να είμαι πολύ παράνομος στην μεσαία με 120, αλλά ούτε στην αριστερή κατασκηνώνω, ούτε κόκκινα περνάω (μάλιστα σταματάω στα πορτοκαλιά αν δεν έχω κολλητό κανέναν από πίσω), ούτε σφήνες κάνω, ούτε πεζούς πατάω, ούτε καν τρέχω! Οκ, δεν πάω πάντα με το όριο, ειδικά σε κάτι 70άρια όρια της Αθηνών-Πατρών, αλλά δεν κινούμαι ποτέ πάνω από 140, παρά μόνο αν χρειάζεται σε προσπέραση. Οπότε μάλλον είναι ο κανόνας του ΚΟΚ που επιλέγω να παραβώ. Συλλάβετέ με!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Το να σε ενδιαφέρει τι επιτρέπεται και τι όχι δεν το θεωρώ τυπολατρία το θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σου... Δεν συνεχίζω γιατί συγχύστηκα. Ο καθένας την πάρτη του σ'αυτή τη χώρα, κάνε ό,τι θές. Τον νομιμόφρων τον λένε τυπολάτρη τώρα
Τώρα αυτό με τα φρένα είναι απειλή; Να ξέρεις ότι είμαι σχεδόν επαγγελματίας οδηγός λόγω δουλειάς... **και μπορώ να σε προσπεράσω, να μπω μπροστά σου και να πάω με -10 χιλιόμετρα σε σχέση με εσένα για να δεις πόσο ωραίο είναι... **:whistlink:
Και ο Νασος σαν μαλακας που ειναι, θα κατσει πισω σου..... Με -10...
Και δεν θα σε προσπερασει με +90.....**Αυτο με το 'Σχεδον Επαγγελματιας'....
Δεν το πολυκαταλαβα.....**Υπαρχει το ερασιτεχνικο διπλομα, το επαγγελματικο και πλεον εχουμε και το σχεδον επαγγελματικο.....
Αλλα μηπως θα ταν καλυτερο να το φωναζουμε ημι-επαγγελματικο;;;;EMENA ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΟΛΙΓΩΝ ΕΓΚΥΟΣ
Η
ΤΟ ΗΜΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΜΠΙΖΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗ -
Bagus
τί σημαίνει 'πέταγε γουρούνες';
Ζώα ζώα ζώα [#2]