-
Ο χρήστης Silver Turbo έγραψε:
Συναντησα πολλα ζωα χθες το βραδυ πηγαινοντας σπιτι.
2 φορες ζωα οι 'γκαζακιδες' με μηχανακια που εχουν βαλει εξατμιση απο χαλκοσωληνα με αποτελεσμα οταν γκαζωνουν διπλα απο παρκαρισμενα αυτοκινητα να χτυπαει ο συναγερμος στις 03:00 την νυχτα.
3 φορες ζωα τα λαλακισμενα παλι με μηχανακια που οδηγανε σε δρομους με πολυ κινηση χωρις φωτα.Δηλαδη αυτο ειναι καινουργια μοδα??
Την κοπελα που κουβαλουσε ενας αν την βαλει κανενας απο κατω τι θα πει στους γονεις της??
Μα τι ζωα??Ηλίθιος με μοτοσυκλέτα χθες χωρίς φώτα στην παραλιακή και με σβησμένα τα φώτα του δρόμου. Τον είδα λίγο πριν αλλάξω λωρίδα με άδειο (νόμιζα) δρόμο.
Άλλος ηλίθιος με μοτοσυκλέτα έφυγε από πίσω αριστερά μου και ήρθε να με προσπεράσει από δεξιά την ώρα που άλλαζα λωρίδα προς τα δεξιά. Του άφησα χώρο ενστικτωδώς, διαφορετικά θα τον είχα κολλήσει στο πεζοδρόμιο.Όσον αφορά τις κοπέλες χωρίς κράνη που φορτώνουν οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ στη μηχανή σαν σακιά, μόνο με πρόστιμα τεράστια (από αυτά που κάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους να κλαίνε με μαύρο δάκρυ) μπορεί να τους δίνουν κανένα κουβαδάκι για το κεφάλι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[Όσον αφορά τις κοπέλες χωρίς κράνη που φορτώνουν οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ στη μηχανή σαν σακιά, μόνο με πρόστιμα τεράστια (από αυτά που κάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους να κλαίνε με μαύρο δάκρυ) μπορεί να τους δίνουν κανένα κουβαδάκι για το κεφάλι.
δε νομιζω οι κοπελες να ανεβαινουν με το ζορι..
δικια τους ειναι η ευθυνη.. -
manosk
Τι να βαλουν στο κεφαλι??
Θα αστευεσαι σιγουρα γιατι οταν περναω εξω απο ολα τα μπαρακια στις 03:00 και περναει το καθε ξεκ@λο με το μηχανακι σιγα μην σου βαλει και κρανος.Να χαλαει η κουπ??Και τι θα πουν αυτοι που θα την δουν??
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα.
Ζωο ο οδηγος μηχανακιου που πηγαινε μαμιοντας σε δρομο που και καλα θεωρειται διπλης κυκλοφοριας που οταν συναντιουνται 2 αυτοκινητα το ενα πρεπει να κανει στην ακρη για να συνεχισουν επειδη δεν χωρανε απο τα παρκαρισμενα που ειναι και στις 2 μεριες.
Του βγηκε Πεζο 206 που ο ανθρωπος ηθελε να στριψει βασικα και καρφωθηκε πανω στο ψυγειο.Κρεμασε ολη η μασκα,το ψυγειο φυσικα εσπασε και κανενα 3χιλιαρο ζημια.
Το 'κρανος' που φορουσε εσπασε σε 3 κομματια.
Οποτε για ποιο κρανος μιλαμε οταν το κρανος ειναι για το πεος.
δεν ξερουν οτι εχουν ημερομηνια ληξεως??Αλλα και που το ξερουν.... -
Το 'κρανος' που φορουσε εσπασε σε 3 κομματια.
Οποτε για ποιο κρανος μιλαμε οταν το κρανος ειναι για το πεος.τι κρανος ηταν, σαν κ αυτο που φοραγε ο βεγγος στην ταινια που λεει 'ε εσυ, ξερεις απο βεσπα;'
νταξ.. οχι κ για το πεος το κρανος..
μη λεμε ο,τι θελομε -
skye
Οταν ειπα για το πεος εννοω οχι για την χρησιμοτητα του αλλα αν ειναι ειναι ακαταλληλο και παμπαλαιο τι να σου κανει??
Δεν θα σε προστατευσει. -
Γνωστός μου φοράει κράνος σαν από αυτά που φορούσαν οι Γερμανοί το 40. Σοβαρά το λέω...
-
Τα κράνη έχουν προδιαγραφές. Με φθηνό κανονικά δεν γλιτώνεις την κλήση, μόνο για καμουφλάζ το φοράνε.
Οι κοπέλες σαφώς φταίνε, αλλά την ευθύνη την έχει ο οδηγός της μηχανής. Του λέει η #@$%@# γκόμενα ότι το κράνος (που συνήθως δεν έχει ο άλλος έτσι κι αλλιώς) θα της χαλάσει το μαλλί κι εκείνος την αφήνει ν' ανέβει για να μη χάσει το μαμήσι.
Ας το πω διαφορετικά: θέτει ο μάγκας την παρδάλω (ανθρώπινο ον όμως) σε κίνδυνο ζωής για να τη μαμήσει. Αυτό είναι σωστό; -
Μάνο και οι 2 φταίνε εξίσου κατά την γνώμη μου και όχι περισσότερο ο ένας ή η άλλη. Αντίστοιχα με την δική σου λογική η παρδάλω ρισκάρει την ζωή της και ανεβαίνει χωρίς κράνος στον καθένα που θέλει να την γαμήσει?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα κράνη έχουν προδιαγραφές. Με φθηνό κανονικά δεν γλιτώνεις την κλήση, μόνο για καμουφλάζ το φοράνε.θεωρητικα, ναι. πρακτικα, ποτε δεν μου εχουν κανει ελεγχο στο κρανος. και ποτε κανεις δε μου ειπε οτι του εκαναν. ουτε ενας!
Οι κοπέλες σαφώς φταίνε, αλλά την ευθύνη την έχει ο οδηγός της μηχανής. Του λέει η #@$%@# γκόμενα ότι το κράνος (που συνήθως δεν έχει ο άλλος έτσι κι αλλιώς) θα της χαλάσει το μαλλί κι εκείνος την αφήνει ν' ανέβει για να μη χάσει το μαμήσι.
για να μην τα μπερδευουμε. ευθυνη εχουν και οι δυο.
ομως, πρωτα απ'ολα, πρεπει εσυ να νοιαζεσαι για τον εαυτο σου. γι'αυτο θεωρω την ευθυνη του συνεπιβατη μεγαλυτερη, μιλωντας παντα για ενηλικα ατομα.Ας το πω διαφορετικά: θέτει ο μάγκας την παρδάλω (ανθρώπινο ον όμως) σε κίνδυνο ζωής για να τη μαμήσει. Αυτό είναι σωστό;
οχι. αν δε νοιαζεται αυτη η ιδια ομως για τον εαυτον της, γιατι να νοιαστει - -και πως περιμενεις να νοιαστει καποιος αλλος;
-
Αμα δεν νοιαστει ο ιδιος/α γιατι να νοιαστει καποιος αλλος.
Αφου δεν σκεφτεται το καλο του/της δεν θα το κανει καποιος αλλος.
Γιατι να νοιαστω για τον αλλον που το κρανος εσπασε σε 3 κομματια?
Πηγαινε γυρευοντας.Ετρεχε σε δρομο με τρελη κινηση,στενος με πολλα στενα εκατερωθεν και το κρανος του ηταν απαραδεκτο.
Δεν φταιει κανενας αλλος εκτος απο τον ιδιο. -
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Γνωστός μου φοράει κράνος σαν από αυτά που φορούσαν οι Γερμανοί το 40. Σοβαρά το λέω...Εντάξει, για το χαλάζι καλό είναι... Κι αν τον πυροβολήσουν υπό κατάλληλη γωνία μπορεί να εξοστρακισθεί και να τη γλιτώσει...
-
Πολυ καλο!!!!!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ας το πω διαφορετικά: θέτει ο μάγκας την παρδάλω (ανθρώπινο ον όμως) σε κίνδυνο ζωής για να τη μαμήσει. Αυτό είναι σωστό;
οχι. αν δε νοιαζεται αυτη η ιδια ομως για τον εαυτον της, γιατι να νοιαστει - -και πως περιμενεις να νοιαστει καποιος αλλος;
Πρόσεξε τώρα:
-
ηθικά ο οδηγός της μηχανής οφείλει να της πει 'Άκου βρε κορίτσι μου, μπορεί να μην ξέρεις τι μπορείς να πάθεις, αλλά εγώ ως μηχανόβιος γνωρίζω ότι έτσι και γλυστρίσει η ρόδα θα μείνεις 1 μήνα στο νοσοκομείο και θα κάνεις 10 πλαστικές, αν ζήσεις. Άρα ή βάλε το κράνος ή ας πάρουμε ταξί.' Αν δεν το πει, σαφώς φταίει. Η τύπισσα αν γουστάρει ας πηδήξει από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, αλλά στο όχημα που είσαι καπετάνιος εσύ δεν πρέπει να κινδυνεύσει.
-
νομικά έχεις 100% ευθύνη αν χτυπήσει η κοπέλα επειδή δεν φόραγε κράνος. Οφείλεις να την υποχρεώσεις να το φορέσει. Αν δεν το κάνεις είναι σαν να της το έβγαλες ο ίδιος από το κεφάλι γιατί δεχόμενος να τη μεταφέρεις είχες ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να της παράσχεις κάθε προστασία από τον κίνδυνο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν μείνει ανάπηρη από πτώση της μηχανής μπορεί να σου ζητήσει και η ίδια ακόμα αποζημίωση, εκτός αν αποδείξεις ότι σε απείλησε με κάποιο τρόπο να τη μεταφέρεις (η απειλή 'δεν θα σου κάτσω' δεν θεωρείται απαλλακτική ).
-
-
Ο νεος κοκ (που τον εχεις κανει ηδη ευαγγελιο νομιζω) αναγνωριζει την ευθυνη του ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ/ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗ για ζωνη/κρανος και απαλλασει τον οδηγο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας το πω διαφορετικά: θέτει ο μάγκας την παρδάλω (ανθρώπινο ον όμως) σε κίνδυνο ζωής για να τη μαμήσει. Αυτό είναι σωστό;
Πρόσεξε τώρα:
- ηθικά ο οδηγός της μηχανής οφείλει να της πει 'Άκου βρε κορίτσι μου, μπορεί να μην ξέρεις τι μπορείς να πάθεις, αλλά εγώ ως μηχανόβιος γνωρίζω ότι έτσι και γλυστρίσει η ρόδα θα μείνεις 1 μήνα στο νοσοκομείο και θα κάνεις 10 πλαστικές, αν ζήσεις. Άρα ή βάλε το κράνος ή ας πάρουμε ταξί.' Αν δεν το πει, σαφώς φταίει. Η τύπισσα αν γουστάρει ας πηδήξει από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, αλλά στο όχημα που είσαι καπετάνιος εσύ δεν πρέπει να κινδυνεύσει.
νταξ.. στις 10 κοπελες, ποσες πραγματικα ανεβαινουν σε μηχανη και δεν ξερουν οτι υπαρχει αυτο το πραγματακι που φοραμε στο κεφαλι μας και ονομαζουμε κρανος; δε λεω, εχεις υποχρεωση να της δωσεις κρανος - ηθικη, οπως εχεις υποχρεωση (ξανα ηθικη) στο αυτοκινητο να πεις στο συνεπιβατη σου 'φορα καμια ζωνη ρε μ@λακα', αλλα εφοσον μιλαμε για ενηλικα ατομα, νομιζω οτι απο ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ πρεπει να εχουν το νιονιο να ζητησουν καποια πραγματα, αν εκτιμουν και σεβονται τον εαυτο τους. δηλαδη θεωρω την εικονα οτι και καλα την πηρε ο αληταμπουρας απ'το χερακι λες και ειναι 12χρονο και την ανεβασε στο μηχανακι τελειως εκτος πραγματικοτητας. θελουν και ανεβαινουν. εσυ θα ανεβαινες σε μηχανη χωρις κρανος; γιατι λοιπον να ισχυει κατι διαφορετικο για μια γυναικα;
εξ'αλλου, οι περισσοτερες που ανεβαινουν παιζουν οι εξης περιπτωσεις:α) ανεβαινουν απο αναγκη. γουσταρουν ο γκομενος να εχει μηχανη γιατι ειναι ιματζ και yo, αλλα οχι να ανεβαινουν
β)του εχουν πρηξει τα @@. ΠΑΡΕ ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΛΗΗΗΗΗΖ
γ)ειναι παντρεμενες ή εχουν σταθερη μακροχρονια σχεση με μηχανοβιο. οι πιθανοτητες να φορανε κρανος ειναι σαφως πολυ μεγαλυτερες (για εθνικη σχεδον φτανουν το 100%)
δ)ετυχε. μεγαλη παρεα στο κλαμπ πχ, παρε με καθως θα φευγεις κλπ.. κρανος; ειτε ντρεπονται να το αναφερουν, σου λεει δε φτανει που με παει κ σπιτι, θα του ζητησω κ κρανος, ειτε δεν τις νοιαζει.επειτα, το 'δεν πρεπει να κινδυνευσει' και το 'ανεβαινω συνεπιβατης σε μηχανη' ειναι δυο πραγματα ασυμβιβαστα. απο τη στιγμη που ανεβαινεις σε μηχανη, ξερεις οτι μπορει να κινδυνευσεις (οι πιθανοτητες να μη γνωριζεις ακριβως ποσο θα κινδυνευσεις ειναι φυσικα αναλογες του ποσο λιγο γνωριζεις τον οδηγο). ακομα και οδηγος να εισαι, αν εχεις μυαλο το παραδεχεσαι, αλλιως κανεις το μαλακα και λες 'δε θα μου συμβει ποτε τιποτα'. εγω δεν ξερω κανεναν ( ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ) που να μην εχει πεσει.
- νομικά έχεις 100% ευθύνη αν χτυπήσει η κοπέλα επειδή δεν φόραγε κράνος. Οφείλεις να την υποχρεώσεις να το φορέσει. Αν δεν το κάνεις είναι σαν να της το έβγαλες ο ίδιος από το κεφάλι γιατί δεχόμενος να τη μεταφέρεις είχες ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να της παράσχεις κάθε προστασία από τον κίνδυνο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν μείνει ανάπηρη από πτώση της μηχανής μπορεί να σου ζητήσει και η ίδια ακόμα αποζημίωση, εκτός αν αποδείξεις ότι σε απείλησε με κάποιο τρόπο να τη μεταφέρεις (η απειλή 'δεν θα σου κάτσω' δεν θεωρείται απαλλακτική ).
Ο νεος κοκ (που τον εχεις κανει ηδη ευαγγελιο νομιζω) αναγνωριζει την ευθυνη του ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ/ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗ για ζωνη/κρανος και απαλλασει τον οδηγο.
και εγω αυτο γνωριζω που λεει ο kc.
σιγουρα ξερω παντως οτι σε περιπτωση που ο συνεπιβατης δε φοραει κρανος, χρεωνεται αυτος την κληση κανονικα στ'ονομα του και εσυ δεν εχεις καμια ευθυνη. -
kacey
δεν ξέρω τι λέει ο νέος ΚΟΚ γι' αυτό το θέμα. Ξέρω όμως ότι έχουν εκδοθεί πολλές δικαστικές αποφάσεις που υποχρεώνουν οδηγό που προκαλεί ατύχημα σε αποζημίωση επιβατών.
Ο νέος ΚΟΚ άντε ν' απαλλάσσει τον οδηγό από το πρόστιμο, το οποίο θα βαρύνει τους υπόλοιπους. Στα δικαστήρια όμως και σε περίπτωση ευθύνης του οδηγού για το ατύχημα , πχ για πέρασμα από stop, θα εξακολουθήσουν λογικά να πέφτουν αποζημιώσεις εις βάρος του οδηγού.
Στην τελική ο οδηγός έχει την υποχρέωση να μην ξεκινήσει το αυτοκίνητο/μηχανή αν όλα δεν είναι όπως πρέπει. Θα έφευγε κανείς με τους επιβάτες να κάθονται στη σκεπή ή να είναι όρθιοι στη σέλα; Ποιος θα είχε ευθύνη αν οι επιβάτες γκρεμοτσακίζονταν σε τέτοια περίπτωση;skye
πολλοί οι βλάκες, πολλά τα ατυχήματα, πολλοί οι νεκροί. Όπου δεν υπάρχει μυαλό, υπάρχουν οι ποινές. Μα τί λέω; Εδώ (στο φόρουμ) παλιότερα είχε γίνει σοβαρή συζήτηση για το αν είναι σωστό να υποχρεώνεται κάποιος να φοράει ζώνη/κράνος από το νόμο.
Εγώ έχω ανέβει σε μηχανή άλλου χωρίς κράνος. Μαλακία μου και μαλακία κι εκείνου που ήθελε να μου δείξει πόσο τρομερό είναι το μηχάνημά του. Αν οδηγούσα μηχανή σήμερα, δεν υπήρχε περίπτωση να φορτώσω άλλον χωρίς κράνος - όπως δεν αφήνω άνθρωπο χωρίς ζώνη, ακόμα και στο πίσω κάθισμα πλέον.
Δεν αφήνω ο,τιδήποτε μπορεί να με μπλέξει στην κρίση κάθε παλαβιάρη. Αν ο σεσημασμένος ηλίθιος γουστάρει να κόβει βόλτες χωρίς κράνος/ζώνη, να μπει στο νόμο ειδική διάταξη που να με απαλλάσει από κάθε ευθύνη αν τον σκοτώσω ακόμα και τυπικώς ευθυνόμενος, εφόσον θα μπορούσε να είχε σωθεί ο άλλος φορώντας τα. Έτσι ας κάνουν όλοι τους μάγκες κι ας κουτουλάνε όπου γουστάρουν.
Ζούμε στη χώρα όπου έχει γίνει της κακομοίρας για τα πρόστιμα σε ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ, ενώ δεν έχει γίνει τίποτα συγκεκριμένο για τους 2 νεκρούς και 10 τραυματίες ημερησίως (εκτός αν τύχει να σκοτωθούν μονοκοπανιά καμιά 20αριά). Στη χώρα όπου ο καθένας θεωρεί ότι είναι ο πιο έξυπνος, ο καλύτερος οδηγός, ο καλύτερος εραστής, προπονητής, συζητητής, επιστήμονας επί παντός επιστητού. Σε όλες τις χώρες ισχύουν πάνω-κάτω οι ίδιοι ΚΟΚ με τον δικό μας, με πολύ βαριά αστυνόμευση και με καλά αποτελέσματα. Αλλά εδώ ΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙ, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε γιατί η μαμά μας είπε ότι οι άλλοι φταίνε και ποτέ το βλαστάρι της.. -
manosk
Δεν διαφωνουμε για το τι ισχυει σημερα. Επισης δεν διαφωνουμε επι της ουσιας(ουσια='μεσα στο αμαξι μου/πανω στην μηχανη μου ολοι φορανε ζωνη/κρανος και οποιος δεν γουσταρει παει με τα ποδια'), αλλα πολλες φορες η ουσια και ο νομος ειναι δυο εννοιες ασυμβατες...
Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως δεν μπορω να δεχτω ως πιθανο, ο (νεος) ΚΟΚ να απαλλασει τον οδηγο απο την ευθυνη να φορανε οι επιβατες του ζωνη/κρανος (αφου δεν θα πληρωνει εκεινος προστιμο) αλλα σε περιπτωση ατυχηματος να βγαινει δικαστηριο και να επαναφερει αυτη την ευθυνη. Βεβαια το μονο που μενει ειναι να δουμε στην πραξη τι θα παιχτει σε αυτο το εργο...
για αυτο που ειπες τωρα, σε περιπτωση ευθυνης του οδηγου για το ατυχημα πχ περασε στοπ, αυτο που ισχυε: εχεις ευθυνη για το ατυχημα καθως ΚΑΙ για το οτι δεν φοραγαν ζωνες οι επιβατες σου. Αυτο που (νομιζω οτι) ΘΑ ισχυει: περασες στοπ αρα εχεις ευθυνη για το ατυχημα αλλα εχουν και Χ συνυπευθυνοτητα οι επιβατες σου επειδη δεν φοραγαν ζωνη (που τωρα ειναι ευθυνη τους) και απαλλασεσαι κατα αντιστοιχο ποσοστο.
και παλι, η συνεχεια επι της οθονης.
μια λεπτομερεια: ανεξαρτητως ευθυνης, στο αυτοκινητο ο οδηγος ΠΡΕΠΕΙ να υποχρεωνει για ζωνες γιατι σε περιπτωση ατυχηματος αυτος που δεν φοραει ζωνη θα τραυματισει πιθανοτατα ΚΑΙ τον οδηγο, ενω στην μηχανη δεν ισχυει το ιδιο με το κρανος. Επισης μια αλλη διαφορα ειναι οτι τα αυτοκινητα εχουν ζωνες απο μονα τους, στην μηχανη ο ιδιοκτητης της συνηθως πρεπει να παρεχει το κρανος αν προκειται για ευκαιριακο συνεπιβατη, και εκει μπλεκει το πραγμα.
τεσπα, οπως ειπα, σε καθε περιπτωση το τι λεει ο νομος δεν συμβαδιζει κατ΄αναγκη με το σωστο/λογικο, αν και στην συγκεκριμενη περιπτωση αυτη η διαταξη (ευθυνη του επιβατη να φοραει την ζωνη) ειμαι σιγουρος οτι μπηκε για οδηγους λεωφορειων, σχολικων κλπ, οπου ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ελεγχει οτι ολοι του οι επιβατες (ειδικα σχολικο με παιδια σε εκδρομη) φορανε ζωνη καθ'ολη την διαρκεια του ταξιδιου. Αυτο που εγραφα δηλαδη πριν μερικους μηνες και πεσατε να με φατε...
-
δεν ξερουν οτι εχουν ημερομηνια ληξεως??Αλλα και που το ξερουν....Τα καινουρια μοντελα πλεον δεν εχουν ημερομηνια ληξεως αφου φτιαχνονται σαφως απο καλυτερα υλικα. Αλλα σου λεει ο κατασκευαστης οτι πρεπει να το συντηρεις (ακομα και το κρανος 8ελει συντηρηση) και προλυπτικα οτι μετα απο μια 5 αετια πρεπει να το αλλαξεις.
Ακομα σου λενε οτι και απο το χερι να σου πεσει,πρεπει να το αλλαξεις γιατι ισως να εχει σπασει η δομη τον υλιων και μπορει να μην φαινεται με το γυμνο ματι.... Μην ξεχναμε οτι ενα κρανος για μηχανη ειναι δοκιμασμενο για προσκρουση και να αποροφησει την δυναμη και οχι για συνθλιψη οπως αυτα που φορανε οι οδηγοι αγωνων αυτοκινητου. Αυτη ειναι η βασικη διαφορα. -
Δεν ξερω αν εχει γραφτει ξανα, αλλα ιδιαιτερα επικινδυνοι ειναι οι... εγχρωμοι οδηγοι που συνηθως πιανουν την αριστερη και κινουνται με max. 40 km/h. Εχω πετυχει στην Αττικη Οδο και επαθα πλακα.. Αφηστε που δεν παιρνουν χαμπαρι με τιποτα. Και το χειροτερο: Τα αυτοκινητα που οδηγουν ειναι συνηθως 15ετιας και βαλε...
-
Μου έτυχε με 2 Πακιστανούς σήμερα κι έναν Αφρικανό την Παρασκευή. Άστα να πάνε.
Ζώα ζώα ζώα [#2]