-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
- Ο Σπίλπεργκ είναι ένας ταλαντούχος αλλά υπερτιμημένος σκηνοθέτης.
Moνο και μονο που ειναι παραγωγος στα back to the future ειναι θεος...
-
Χτες ειδα τον Κωδικα και πρεπει να ομολογησω οτι ηταν πιστη αντιγραφη του βιβλιου (οσο μπορουσε τουλαχιστον). Δεν μπορω να καταλαβω απο που προεκυψαν οι κακες κριτικες. Μια χαρα ταινιουλα ηταν. Οποιος ειχε διαβασει το βιβλιο ηξερε τι να περιμενει οποιος δεν το ειχε ψιλοχανοταν
Ο Τομ οντως ηταν καλη επιλογη (Κλουνει? Αν ειναι δυνατον καθολου δεν θα ταιριαζε) η γαλλιδουλα μου αρεσε (μια πρωην μου ηταν γαλλιδα και λεγοταν και σοφι) και γενικως πολυ καλο καστ κλπ κλπ. Γενικα μου αρεσε
Ο Σπίλπεργκ είναι ένας ταλαντούχος αλλά υπερτιμημένος σκηνοθέτης.
Απαραδεκτο σχολιο.... Βεβαια ειναι υποκειμενικη σου γνωμη κλπ αλλα αντικειμενικα ο Στεβακος δεν ειναι καθολου υπερτιμημενος. Ειναι εκει που ειναι με την αξια του και αυτο δεν το λεω εγω αλλα οι ταινες που εχει κανει.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Οκ! Το συμπέρασμα είναι εμφανές.. Δεν συμφωνούμε!!Και πως να συμφωνήσουμε;
Οταν...Ο Σπίλπεργκ είναι ένας ταλαντούχος αλλά υπερτιμημένος σκηνοθέτης
Το λες, λες κι ειναι ο... Βαγγελης Μαντζιος του Χολιγουντ
Κατα τ' αλλα συμφωνω οτι η αποστολή ηταν δυσκολη και γι' αυτο χρειαζοταν το 'βαρυ πυροβολικο'. Ξερεις, κάποιος να μην 'προσπαθει', 'περατωνει', 'παλευει' κι αλλα τετοια... μιζερομεροκαματιαρικα
Ο Κλουνι παιζει στο Ocean's eleven, παιζει ομως και στο Μπατμαν του Μπερτον χωρις πολλά-πολλά γκομενακια, σε πολύ σκοτεινη και υποβλητικη ατμοσφαιρα. Τον προτιμω γιατι ειναι IMHO πολύ καλύτερος ηθοποιος (αμα αρχισω να τον προτιμω για τη γοητεια του θα πρεπει να το... κοιταξω )
Καλα το θυμομουνα παντως οτι αυτος ο Μπετανι τα 'χει μ' ενα φοβερο μωρο κι εσπαγα το κεφαλι μου να θυμηθω ποιο...!
Ευτυχως βρεθηκε ο charmak να μου το θυμισει
Η JC ειναι η πιο γοητευτικη γκομενα του Χολιγουντ Αυτες οι ματαρες της ειναι... Τι τον θελει αυτον τον κρυοκωλο;
Και εξαιρετικη ηθοποιος, ετσι; (για να μη λες οτι κουτσομπολευω - on topic ειμαι ) -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ο Σπίλπεργκ είναι ένας ταλαντούχος αλλά υπερτιμημένος σκηνοθέτης
Το λες, λες κι ειναι ο... Βαγγελης Μαντζιος του Χολιγουντ
Αν έλεγα λες και ειναι ο Μαντζιος θα έλεγα 'αλλά πολλά υποσχόμενος'!
Μην επιμένεις για τον Κλούνεϋ δεν ταιριάζει στο στυλ του ρόλου λέμε. Αν θες να συζητήσουμε για το ποιος άλλος θα ταίριαζε, πιστευω ότι ο Hopkins θα ταιριαζε πολύ αν και είναι λίγο μεγάλος πια, και σε πιο νέο έχω ( ) τον Russell Crowe!
007 σαφως και είναι η υποκειμενική μου άποψη! Δεν λέω πολύ ωραίες οι ταινίες του, ταλαντούχος πολύ αλλά εμένα προσωπικά δεν μου βγάζει αυτό το δεν-έχει-ξαναβγει-τέτοιος-σκηνοθέτης που επικρατεί, οπότε από αυτή την αποψη για μένα είναι υπερτιμημένος!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
[
Καλα το θυμομουνα παντως οτι αυτος ο Μπετανι τα 'χει μ' ενα φοβερο μωρο κι εσπαγα το κεφαλι μου να θυμηθω ποιο...!
Ευτυχως βρεθηκε ο charmak να μου το θυμισει
Η JC ειναι η πιο γοητευτικη γκομενα του Χολιγουντ Αυτες οι ματαρες της ειναι... Τι τον θελει αυτον τον κρυοκωλο;
Και εξαιρετικη ηθοποιος, ετσι; (για να μη λες οτι κουτσομπολευω - on topic ειμαι )Δεν σχολιάζω, δεν σχολιάζω! (πλάκα κάνεις; )
Δε με λέτε, επειδή και γω δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την τόσο μεγάλη σκηνοθετική ιδιοφυΐα του Σπιλμπεργκ, εκτός από τον Στρατιώτη Ράιαν και τη Λίστα του Σίντλερ (που δεν το χω δει) τι άλλο αξιομνημόνευτο έχει κάνει;
Είναι αλήθεια πως δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα την πορεία του...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Αν έλεγα λες και ειναι ο Μαντζιος θα έλεγα 'αλλά πολλά υποσχόμενος'!σε πιο νέο έχω ( ) τον Russell Crowe!
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δε με λέτε, επειδή και γω δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την τόσο μεγάλη σκηνοθετική ιδιοφυΐα του Σπιλμπεργκ, εκτός από τον Στρατιώτη Ράιαν και τη Λίστα του Σίντλερ (που δεν το χω δει) τι άλλο αξιομνημόνευτο έχει κάνει;Είναι αλήθεια πως δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα την πορεία του...
Πόσο είσαι;
- Close Encounters of the Third Kind
- Raiders of the Lost Ark
- E.T. the Extra-Terrestrial
- Indiana Jones and the Temple of Doom
- Minority Report
Κι εβαλα μονο τα πολύ-πολύ γνωστα του. Το 4ο ηταν από τις πιο καλογυρισμενες ποπ-κορν ταινιες που εχω δει! Το 1ο και το 3ο, ειδικά, ηταν milestones στην ιστορια του Χολιγουντ. Το 1ο, μαλιστα, IMHO ειναι και μια από τις καλύτερες ταινιες ever, ανεξαρτητως χωρας παραγωγης, θεματος κλπ.
(σημ. ΔΕΝ ειμαι φαν του Χολιγουντ, το αντιθετο...)εδιτ: γιατι να κανω πλακα; δεν την γουσταρεις την Κονελι; Οταν την ειδα να τραγουδαει εκεινο το jazz αριστουργημα στο 'Dark city' μου κοπηκαν τα ποδια κι η γλωσσα μου συρθηκε στο πατωμα Κι αυτες οι ματαρες......
-
Ξεχασες το Τζουράσικ Παρκ!!!
Οχι ο Ρασελ Κροου ενώ ναι ο Κλούνευ?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δε με λέτε, επειδή και γω δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την τόσο μεγάλη σκηνοθετική ιδιοφυΐα του Σπιλμπεργκ, εκτός από τον Στρατιώτη Ράιαν και τη Λίστα του Σίντλερ (που δεν το χω δει) τι άλλο αξιομνημόνευτο έχει κάνει;
Είναι αλήθεια πως δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα την πορεία του...
Πόσο είσαι;
- Close Encounters of the Third Kind
- Raiders of the Lost Ark
- E.T. the Extra-Terrestrial
- Indiana Jones and the Temple of Doom
- Minority Report
Κι εβαλα μονο τα πολύ-πολύ γνωστα του. Το 4ο ηταν από τις πιο καλογυρισμενες ποπ-κορν ταινιες που εχω δει! Το 1ο και το 3ο, ειδικά, ηταν milestones στην ιστορια του Χολιγουντ. Το 1ο, μαλιστα, IMHO ειναι και μια από τις καλύτερες ταινιες ever, ανεξαρτητως χωρας παραγωγης, θεματος κλπ.
(σημ. ΔΕΝ ειμαι φαν του Χολιγουντ, το αντιθετο...)Τα 2, 3, 4, 5 έχουν κάτι ιδιαίτερο από σκηνοθετικής άποψης;
-
Funis
Ο ενας ειναι ηθοποιος (και καλος μαλιστα) ενω ο αλλος θα μπορουσε να παιζει ενα από τα γελάδια στο Μπροκμπακ Μαουντεν
charmak66
Tα 2,3,4 στην εποχη τους εδειξαν το δρομο (στο ειδος αυτο παντα, για να μην παρεξηγουμαι) και γι' αυτο μαζεψαν ΟΛΑ τα φραγκα.
Προσωπικα, καλύτερη περιπετεια από το 5 τα τελευταια χρονια δε θυμαμαι.... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
charmak66
Tα 2,3,4 στην εποχη τους εδειξαν το δρομο (στο ειδος αυτο παντα, για να μην παρεξηγουμαι) και γι' αυτο μαζεψαν ΟΛΑ τα φραγκα.
Προσωπικα, καλύτερη περιπετεια από το 5 τα τελευταια χρονια δε θυμαμαι....Έχω την εντύπωση πως είναι απλά καλόγυρισμένα, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος...
Δεν τα είδα και την εποχή που βγήκαν και κρίνω με βάση τους μεταγενέστερους σκηνοθέτες....
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τωρα να συνεχίσουμε την συζήτηση περί του 'περάτωσε'? Αν δεις πριν το καταραμένο αυτό ρήμα είπα γιατί κατα τη γνώμη μου δεν μπορούσε να κάνει και πολλά παραπάνω ο σκηνοθέτης! Οποτε με βάση αυτές τις δυσκολίες 'περάτωσε το δύσκολο έργο του μια χαρα κ με το παραπάνω'! Δεν θες περάτωσε?? Θες... εχμ.. τα ελληνικά μου δεν με βοηθούν.. διεκπεραίωσε πάλι κακό είναι.. εφερε εις πέρας τα ιδια σκατα.. πες εσυ την λέξη και υπόσχομαι να κάνω εδιτ!!μην αρπάζεσαι Αδη.. δεν το πα για κακο..
δεν αρπαχτηκα βεβαια, εκανα μια φιλικη παρατηρηση...
-
Indiana Jones, Schindlers List, Saving Private Ryan, Minority Report, War of the worlds, Close encounters of a third kind, Jaws, ET, Empire of the sun, Jurassic Park, Catch me if u can, The color purple, AI, Poltergeist, Duel, Amistad, 1941 ....(δεν μπορω να θυμηθω αλλες + ολες εκεινες που ηταν παραγωγος...)
Επισης εχει καταφερει σε οποια ταινια και να ακουγεται οτι εχει σκηνοθετησει να θεωρεις εκ των προτερων οτι θα πας να δεις κατι καλο. Εμενα προσωπικα αλλος σκηνοθετης (εκτος του Τιμ Μπαρτον) δεν μου το εχει δειξει αυτο...
-
θε ελεγε κανεις οτι κανει θεαματικα πραγματα..
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Προσωπικα, καλύτερη περιπετεια από το 5 τα τελευταια χρονια δε θυμαμαι....+1
-
Μόλις γύρισα από τον Κώδικα Ντα Βιντσι, χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο.
Καθώς βασικός λόγος για να μ΄αρέσει μια ταινία είναι να είναι απρόβλεπτη, καλύτερα που δεν το διάβασα.Αρκετά καλή η ταινία, χωρίς να κάνει πουθενά κοιλιά και με εξαιρετικούς ηθοποιούς-ερμηνείες.
Ο Asimov που μιλάει για Κλούνεϊ προφανώς δεν βλέπει μπροστά του
Πέραν του ότι ο Χανκς είναι σαφώς καλύτερος ηθοποιός, ο Κλούνεϊ είναι παντελώς ακατάλληλος για τον συγκεκριμένο ρόλο. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ο Asimov που μιλάει για Κλούνεϊ προφανώς δεν βλέπει μπροστά του
Πέραν του ότι ο Χανκς είναι σαφώς καλύτερος ηθοποιός, ο Κλούνεϊ είναι παντελώς ακατάλληλος για τον συγκεκριμένο ρόλο.Η αλήθεια ειναι οτι μια μυωπια την εχω
Ξηγα το αυτο με 'τον συγκεκριμενο ρολο' γιατι δεν το πιανωΓια το 'καλυτερος ηθοποιος' δεν σχολιαζω γιατι μια ψυχη εδω μεσα θα μου βγαλει τ' απλυτα στη φορα
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ξηγα το αυτο με 'τον συγκεκριμενο ρολο' γιατι δεν το πιανω
Τα χουμε πει αυτα ξανα και ξανα!!
Ιστορικός, ψιλομπούλης που έχει φάει τη ζωη του στην ιστορία και στα σύμβολα ήταν ο ρόλος.. μια χαρά μπερκέτι ο Χανκς λοιπόν!
Καταλαβαινω το παθος σου για τον Τζοτζ αλλά δεν κάνει βρε παιδάκι μου! Πως να στο πούμε?
Για το 'καλυτερος ηθοποιος' δεν σχολιαζω γιατι μια ψυχη εδω μεσα θα μου βγαλει τ' απλυτα στη φορα
Οχι γιααααα πες μας!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ιστορικός, ψιλομπούλης που έχει φάει τη ζωη του στην ιστορία και στα σύμβολα ήταν ο ρόλος.. μια χαρά μπερκέτι ο Χανκς λοιπόν!
Καταλαβαινω το παθος σου για τον Τζοτζ αλλά δεν κάνει βρε παιδάκι μου! Πως να στο πούμε?
Σε πληροφορω οτι ο Χανκς τη μιση ζωη του την εφαγε σουρβαιβορ σ' ενα ρημονησι Ποτε προλαβε να μελετησει ιστορια και συμβολα;
Ο Τζορτζ δεν ειναι μονο για μαρτινι και γκομενες. 20 κιλά εβαλε για να παιξει στο 'Συριανα'
Κανει θυσιες ο ανθρωπος για την τεχνηΓια το 'καλυτερος ηθοποιος' δεν σχολιαζω γιατι μια ψυχη εδω μεσα θα μου βγαλει τ' απλυτα στη φορα
Οχι γιααααα πες μας!
-
Συμφωνώ 100% με τη Funis.
Ακόμα και να δεχτούμε ότι είναι πολύ καλός ηθοποιός (που είναι, αλλά ο Χανκς είναι καλύτερος) για καθηγητής Ιστορίας δεν κάνει ρε αδερφέ. Πολύ όμορφος είναι!
Κινηματογράφος - Ταινίες [#2]