-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και σεις σε εργαστήριο το χετε ε?Em synadelfoi eimaste................
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
SOS SOS SOS SOS!Πως μετατρέπω έναν δυαδικό αριθμό σε δεκαδικό?
Και ένα παράδειγμα αν γίνεται.
λοιπόν, η δεκαδική αναπαράσταση ενός δυαδικού αριθμού είναι το αποτέλεσμα της πρόσθεσης των γινομένων των ψηφίων του αριθμού επί το 2 υψωμένο στη θέση του ψηφίου ξεκινώντας απ'το τέλος προς την αρχή
`Εστω ότι έχουμε τον δυαδικό αριθμό 01010101 (σημείωση, πρέπει να είναι σε 8ψήφια μορφή, ξεκινάς απ'τη θέση 0 που είναι το τελευταίο ψηφίο εώς τη θέση 7 που είναι το πρώτο, κι έχουμε:
02^7+12^6+02^5+12^4+02^3+12^2+02^1+12^0=64+16+4+1=85
μπορείς να το επιβεβαιώσεις με οποιονδήποτε μετατροπέα
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
SOS SOS SOS SOS!Πως μετατρέπω έναν δυαδικό αριθμό σε δεκαδικό?
Και ένα παράδειγμα αν γίνεται.
Easy.
Το τελευταίο ψηφίο αναπαριστά το 2^0, το προτελευταίο το 2^1, το προ-προτελευταίο το 2^2, το δίπλα το 2^3 και πάει λέγοντας.
πχ. 1001011 = 1*(2^6)+0*(2^5)+0*(2^4)+1*(2^3)+0*(2^2)+1*(2^1)+1*(2^0) = 64+0+0+8+0+2+1=75
-
Ευχαριστώ!
-
Σπύρο, gotcha
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σπύρο, gotchaναι γμτ!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
BAD NEWS, BAD NEWS...αντιγραφω απο in.gr:
*Αρκετά ακριβότερα θα κοστίζει από τον επόμενο μήνα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (συνδέσεις dial-up). Η αύξηση ξεπερνά το 75%, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι κλήσεις θα χρεώνονται με περίπου 0,6 ευρώ ανά ώρα, από 0,34 ευρώ σήμερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι φθηνότερες χρεώσεις που ίσχυσαν μέχρι τώρα για κλήσεις από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί καταργούνται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το βράδυ από το σπίτι.
Από τις 6 Δεκεμβρίου η κλήση για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ΕΠΑΚ θα χρεώνεται 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων. Δηλαδή μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού, η σύνδεση στο Internet θα χρεώνεται περίπου μια μονάδα (0,026 ευρώ) ανά περίπου 2,5 λεπτά. Μέχρι τώρα η χρέωση ήταν μια μονάδα κάθε 4,5 λεπτά περίπου ή για την ακρίβεια μια μονάδα κάθε 266 δευτερόλεπτα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για μια ώρα σύνδεσηςο συνδρομητής θα χρεώνεται τώρα 23 μονάδες, ενώ πρώτα χρεωνόταν 13 μονάδες.
Οι νέες τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδος και εφόσον η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό. Για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα, η χρέωση είναι 0,026 ευρώ ανά κλήση.
Ο ΟΤΕ προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις με το επιχείρημα ότι οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι σταθερές από το 1999 και παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους.
Ο οργανισμός μάλιστα υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή θα συμβάλει στη διάδοση του ευρυζωνικού (γρήγορου) Διαδικτύου, καθώς οι συστηματικοί χρήστες θα επιλέγουν πλέον συνδέσεις ADSL. Πάντως η τεχνολογία ADSL διατίθεται αυτή τη στιγμή μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια.
Στην ανακοίνωση του ΟΤΕ διευκρινίζεται επίσης ότι στις λίγες περιπτώσεις (λιγότερο από 1% των κλήσεων) όπου η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος και ο κόμβος του παρόχου βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς, οι τιμές καθορίζονται με βάση την ώρα και την απόσταση. Για κλήσεις από τις 08:00 έως τις 20:00 καθημερινά, οι τιμές καθορίζονται σε 0,026 ευρώ ανά λεπτό για απόσταση μέχρι 45 χλμ. από τον κόμβο του παρόχου και 0,062 ευρώ ανά λεπτό (με ρυθμό χρέωσης 0,026 ευρώ ανά 25,16 δευτερόλεπτα) για απόσταση πάνω από 45 χλμ.. Από τις 20:00 έως τις 08:00 καθημερινά, οι νέες τιμές καθορίζονται στο 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων και 0,026 ευρώ ανά κλήση για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα.
Οι νέες τιμές έχουν εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Οι χρεώσεις του Διαδικτύου στην Ελλάδα παραμένουν αναλογικά οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15». *
Εύγε!
Το φτηνό ADSL για φοιτητές είναι ακόμα στο δρόμο...Φαίνεται θα κόλλησε στην κίνηση.Διπλασιαζεται και το κόστος της σύνδεσης. Εγώ που μπαίνω σχεδόν αποκλειστικά βράδυ και πληρώνω 20-25 ευρώ το δίμηνο κλήσεις ΕΠΑΚ, θα πρέπει να δίνω 40-50...ADSL λοιπόν και μάλιστα από οποιαδήποτε άλλη εταιρία εκτός του ΟΤΕ! Δε πάνε στο διάολο, οι ηλίθιοι!
-
int power(int x, int y) {
if (y=0) return(1) ;
else return(power(x,y-1)) ;
} -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
int power(int x, int y) {
if (y=0) return(1) ;
else return(power(x,y-1)) ;
}Τι είναι αυτο;;;;;;;;;;
-
Η συνάρτηση. Θα την καλώ, θα τις δίνω 2 τιμές, και θα μου υπολογίζει την πρώτη τιμή υψωμένη στην δεύτερη. Δυνάμεις δηλαδή.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η συνάρτηση. Θα την καλώ, θα τις δίνω 2 τιμές, και θα μου υπολογίζει την πρώτη τιμή υψωμένη στην δεύτερη. Δυνάμεις δηλαδή.Αυτό υπάρχει έτοιμο ρε στη C (x^y).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Η συνάρτηση. Θα την καλώ, θα τις δίνω 2 τιμές, και θα μου υπολογίζει την πρώτη τιμή υψωμένη στην δεύτερη. Δυνάμεις δηλαδή.
Αυτό υπάρχει έτοιμο ρε στη C (x^y).
Το ξέρω, δεν το θέλει έτοιμο όμως..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τελικά το πρόβλημα είναι να μετατρέψεις δυαδικό σε δεκαδικό ή να εφαρμόσεις recursion για να υψώσεις έναν ακέραιο σε μια δύναμη;;;;;;;;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τελικά το πρόβλημα είναι να μετατρέψεις δυαδικό σε δεκαδικό ή να εφαρμόσεις recursion για να υψώσεις έναν ακέραιο σε μια δύναμη;;;;;;;;
Το αρχικό πρόβλημα είναι να μετατρέψω δυαδικό σε δεκαδικό αλλά χρειάζεται να μπορώ να υψώσω σε δύναμη που την δίνει έμμεσα ο χρήστης.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το αρχικό πρόβλημα είναι να μετατρέψω δυαδικό σε δεκαδικό αλλά χρειάζεται να μπορώ να υψώσω σε δύναμη που την δίνει έμμεσα ο χρήστης.Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα, αλλά ορίστε ο κώδικας για τη συνάρτηση power:
int power(int base, int exp) { int n=1; if (exp < 0) { printf ('Error: Cannot handle negative exponent\n'); return -1; } for ( ; exp; exp--) n = base * n; return n; }
ΥΓ. Γιατί μπλέκεις με recursion;;;;;;;;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το αρχικό πρόβλημα είναι να μετατρέψω δυαδικό σε δεκαδικό αλλά χρειάζεται να μπορώ να υψώσω σε δύναμη που την δίνει έμμεσα ο χρήστης.
Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα, αλλά ορίστε ο κώδικας για τη συνάρτηση power:
int power(int base, int exp)
{
int n=1;if (exp < 0)
{
printf ('Error: Cannot handle negative exponent\n');
return -1;
}for ( ; exp; exp--)
n = base * n;return n;
}> >ΥΓ. Γιατί μπλέκεις με recursion;;;;;;;; Έμπλεξα με recursion γιατί μου φαίνεται πιο απλό.. Αλλά μόλις είδα την for που είχα σβήσει για κάποιο λόγο από το μυαλό μου.. Το πρόγραμμα μου ζητάει να κάνω έναν δυαδικό αριθμό δεκαδικό. Επειδή όμως δεν ξέρω πόσα δυαδικά ψηφία θα έχει ο αριθμός, πρέπει να μπορώ να προσαρμόζω και την δύναμη ανάλογα. Sorry αν δεν γίνομαι κατανοητός αλλά είμαι από τις 7 ξύπνιος και έχω πονοκέφαλο τώρα. Ευχαριστώ πολύ για τον κώδικα.
-
Αν πάντως θες ντε και καλά recursion (δεν στο συνιστώ) ο κώδικας έχει ως εξής:
long power (long base, int exp) { if (exp
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έμπλεξα με recursion γιατί μου φαίνεται πιο απλό.. Αλλά μόλις είδα την for που είχα σβήσει για κάποιο λόγο από το μυαλό μου..Το πρόγραμμα μου ζητάει να κάνω έναν δυαδικό αριθμό δεκαδικό. Επειδή όμως δεν ξέρω πόσα δυαδικά ψηφία θα έχει ο αριθμός, πρέπει να μπορώ να προσαρμόζω και την δύναμη ανάλογα. Sorry αν δεν γίνομαι κατανοητός αλλά είμαι από τις 7 ξύπνιος και έχω πονοκέφαλο τώρα.
Αυτό σου επισήμανα στο άλλο thread αλλά δεν το έπιασες.
Μέτρα πρώτα τα ψηφία του δυαδικού (π.χ. n=5) και αφού ξέρεις πλέον το πλήθος τους κάνε ένα loop (είτε for, είτε while) με μετρητή i από 0 έως n-1 (ή με i από n-1 έως 0). Το i θα είναι η δύναμη.
Ευχαριστώ πολύ για τον κώδικα.
No prob
-
ένας δυαδικός αριθμός αποτελείται από 8 ψηφία, οπότε αν σου δώσουν τον αριθμό 110101 πρέπει να συμπληρώσεις με κενά μηδενικά ώστε να γίνει 00110101 και μετά προχωράς στην πράξη. Αυτό είναι κυρίως για να διευκολύνεται ο χρήστης
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
BAD NEWS, BAD NEWS...αντιγραφω απο in.gr:
*Αρκετά ακριβότερα θα κοστίζει από τον επόμενο μήνα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (συνδέσεις dial-up). Η αύξηση ξεπερνά το 75%, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι κλήσεις θα χρεώνονται με περίπου 0,6 ευρώ ανά ώρα, από 0,34 ευρώ σήμερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι φθηνότερες χρεώσεις που ίσχυσαν μέχρι τώρα για κλήσεις από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί καταργούνται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το βράδυ από το σπίτι.
Από τις 6 Δεκεμβρίου η κλήση για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ΕΠΑΚ θα χρεώνεται 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων. Δηλαδή μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού, η σύνδεση στο Internet θα χρεώνεται περίπου μια μονάδα (0,026 ευρώ) ανά περίπου 2,5 λεπτά. Μέχρι τώρα η χρέωση ήταν μια μονάδα κάθε 4,5 λεπτά περίπου ή για την ακρίβεια μια μονάδα κάθε 266 δευτερόλεπτα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για μια ώρα σύνδεσηςο συνδρομητής θα χρεώνεται τώρα 23 μονάδες, ενώ πρώτα χρεωνόταν 13 μονάδες.
Οι νέες τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδος και εφόσον η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό. Για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα, η χρέωση είναι 0,026 ευρώ ανά κλήση.
Ο ΟΤΕ προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις με το επιχείρημα ότι οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι σταθερές από το 1999 και παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους.
Ο οργανισμός μάλιστα υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή θα συμβάλει στη διάδοση του ευρυζωνικού (γρήγορου) Διαδικτύου, καθώς οι συστηματικοί χρήστες θα επιλέγουν πλέον συνδέσεις ADSL. Πάντως η τεχνολογία ADSL διατίθεται αυτή τη στιγμή μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια.
Στην ανακοίνωση του ΟΤΕ διευκρινίζεται επίσης ότι στις λίγες περιπτώσεις (λιγότερο από 1% των κλήσεων) όπου η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος και ο κόμβος του παρόχου βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς, οι τιμές καθορίζονται με βάση την ώρα και την απόσταση. Για κλήσεις από τις 08:00 έως τις 20:00 καθημερινά, οι τιμές καθορίζονται σε 0,026 ευρώ ανά λεπτό για απόσταση μέχρι 45 χλμ. από τον κόμβο του παρόχου και 0,062 ευρώ ανά λεπτό (με ρυθμό χρέωσης 0,026 ευρώ ανά 25,16 δευτερόλεπτα) για απόσταση πάνω από 45 χλμ.. Από τις 20:00 έως τις 08:00 καθημερινά, οι νέες τιμές καθορίζονται στο 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων και 0,026 ευρώ ανά κλήση για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα.
Οι νέες τιμές έχουν εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Οι χρεώσεις του Διαδικτύου στην Ελλάδα παραμένουν αναλογικά οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15». *
Σας καλω δε, να αναφωνησουμε... ΖΗΤΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Να ναι καλα ο ΟΤΕ, απο Δεκεμβριο κοβω το internet λοιπον... ετσι ειναι... αφου ο ΟΤΕ φροντισε να καλυψει μεχρι και την τελευταια τρυπα με ADSL... ας ειναι. Θα βαλω λοιπον virtual adsl και θα κανω πως μπαινω στο 4T forum...
Θα επελθει μεσαιωνας για οσους δεν ειναι σε αστικα κεντρα...μα καλα , δεν ντρεπονται λιγο???? τσιπα δεν εχουν??? που σκατα ζουμε????
αρε 17 νοεμβρη , αρε 17 νοεμβρη......... που ειστε ρε παλικαρια τωρα που σας χρειαζεται ο κοσμακης???
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]