-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σπύρο, τι έγινε με το NTFS; Με τη Miranda;
Τίποτα και τίποτα
Δεν πείραξα τίποτα από τα δύο, εφόσον κάνω τη δουλειά μου και έτσι (FAT32 και msn 7.0).
Σωστός ο παίκτηςΤο NTFS κάντο πάντως, τουλάχιστον στο κεντρικό σου partition (αυτό με τα Windows). Και πιο γρήγορα θα σου ανοιγοκλείνουν τα αρχεία/προγράμματα και λιγότερο χώρο θα πιάνουν στον δίσκο (λόγω καλύτερης δομής του NTFS από το FAT32).
-
Τίποτα και τίποτα
Δεν πείραξα τίποτα από τα δύο, εφόσον κάνω τη δουλειά μου και έτσι (FAT32 και msn 7.0).
Σωστός ο παίκτηςΤο NTFS κάντο πάντως, τουλάχιστον στο κεντρικό σου partition (αυτό με τα Windows). Και πιο γρήγορα θα σου ανοιγοκλείνουν τα αρχεία/προγράμματα και λιγότερο χώρο θα πιάνουν στον δίσκο (λόγω καλύτερης δομής του NTFS από το FAT32).
-
Τίποτα και τίποτα
Δεν πείραξα τίποτα από τα δύο, εφόσον κάνω τη δουλειά μου και έτσι (FAT32 και msn 7.0).Σωστός ο παίκτης
Το NTFS κάντο πάντως, τουλάχιστον στο κεντρικό σου partition (αυτό με τα Windows). Και πιο γρήγορα θα σου ανοιγοκλείνουν τα αρχεία/προγράμματα και λιγότερο χώρο θα πιάνουν στον δίσκο (λόγω καλύτερης δομής του NTFS από το FAT32).
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Eχω 2 email accounts. Το ένα είναι στην ελληνική yahoo και το άλλο στην freemail. Τα χρησιμοποιώ και τα δύο με το Outlook Express. Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ με το yahoo στέλνω κανονικά mail με το freemail δεν μπορώ.
Και τα δύο λαμβάνουν κανονικά.
Τι μπορεί να φταίει;
- έχω τικαρισμένο το απαιτείται έλεγχος από τον διακομιστή και έχω κοιτάξει και τα settings για τους διακομιστές.
αλήθεια στον outgoing server βάζουμε του παροχέα μας; γιατί στο yahoo που δουλεύει έχω μόνο αυτά που δίνει το yahoo.gr
Έβαλες για SMTP smtp.freemail.gr ?
Λύθηκε πρόεδρε...διάβαζε και τα προηγούμενα posts μην τα προσπερνάς!
- έχω τικαρισμένο το απαιτείται έλεγχος από τον διακομιστή και έχω κοιτάξει και τα settings για τους διακομιστές.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
To θέμα είναι όμως ότι ο προηγούμενος που είχα δεν αναγνωρίζεται από το laptop. Είναι ένας 20GB 4200rpm Τoshiba τον οποίο τοποθέτησα σε ένα case 2,5' Transcend από το Πλαίσιο.
Κι εδώ το bios φταίει ρε γμτ; Οι usb μου είναι 1.1
Αny help...
Με αυτό κάποια βοήθεια...είναι κρίμα να πάει χαράμι ο μικρός μου 20άρης... ...είναι και μια σταλιά και είναι ότι πρέπει για usb key...
Από ότι κατάλαβα, ο 20άρης συνδέεται πλεόν μέσω usb 1.1 (λόγω θήκης); Αν ναι, δοκίμασε στο BIOS να ενεργοποιήσεις το 'USB Legacy Support'.
Πες μου αν δούλεψε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Update: ο 80άρης Toshiba στις 5400 rpm που έβαλα είναι καταπληκτικός! Σφαίρα το laptop. Eπιτέλους! H αναβάθμιση που είναι must σε όσους έχουν μικρούς και αργούς δίσκους!To πρόβλημα με τα 2 partitions παραμένει και έχω αρχίσει να το αποδέχομαι.
Δεν δέχεται με κανένα πρόγραμμα ο να είναι άνω των 25GB που είναι τώρα. Μάλλον το bios πρέπει να φταίει και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο νεότερο.
Οπότε 25 το ένα partition το βασικό και 50GB το άλλο...δεν με πειράζει. Ούτως το 2ο θα φουλαριστεί με mp3s...To θέμα είναι όμως ότι ο προηγούμενος που είχα δεν αναγνωρίζεται από το laptop. Είναι ένας 20GB 4200rpm Τoshiba τον οποίο τοποθέτησα σε ένα case 2,5' Transcend από το Πλαίσιο.
Αny help...
έχεις δοκιμάσει με άλλον σκληρό μήπως φταίει το case? Για δες επίσης αν έχει κουμπώσει ο σκληρός σωστά πάνω στο ide του case, είχε πάρει ένα που άφηνε ένα κενό και με λίγο κούνημα έφευγε απ'τη θέση του κι έβαλα ένα χαρτόνι για να μπλοκάρει και να μένει σταθερός να μην παίζει μπρος πίσω
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
To θέμα είναι όμως ότι ο προηγούμενος που είχα δεν αναγνωρίζεται από το laptop. Είναι ένας 20GB 4200rpm Τoshiba τον οποίο τοποθέτησα σε ένα case 2,5' Transcend από το Πλαίσιο.
Αny help...
Με αυτό κάποια βοήθεια...είναι κρίμα να πάει χαράμι ο μικρός μου 20άρης... ...είναι και μια σταλιά και είναι ότι πρέπει για usb key...
Από ότι κατάλαβα, ο 20άρης συνδέεται πλεόν μέσω usb 1.1 (λόγω θήκης); Αν ναι, δοκίμασε στο BIOS να ενεργοποιήσεις το 'USB Legacy Support'.
Πες μου αν δούλεψε.
Πού είναι αυτό Χάρη;
Εχω Τoshiba Satellite...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα για να κλειδώνεις τα αρχεία σου?WinXP->Φτιάχνεις ένα δικό σου account κι ένα ή περισσότερα για τους υπόλοιπους χρήστες(όχι όμως administrators)->Πας στο φάκελο που θες να κλειδώσεις(εφόσον το partition είναι σε NTFS)->δεξί κλικ Sharing and Security->Security και στη λίστα τα κάνεις remove όλα και βάζεις μόνο το username σου σε full control
Αν ρωτάς για κάποιο aftermarket πρόγραμμα λογικά κάτι θα υπάρχει δε το έχω ψάξει
-
Τα windows αν δεν είναι sp2 δεν ενεργοποιούν το USB 2.0 ότι και να ρυθμίζεις στο bios (εξάλλου το legacy δεν έχει σχέση με αυτά).
Και εγώ είχα πρόβλημα με θήκη, άναβε το λαμπάκι αλλά δίσκο δεν έβλεπε. Έβγαλα και ξαναέβαλα το δίσκο στη θήκη και από τότε δεν έχει πρόβλημα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Update: ο 80άρης Toshiba στις 5400 rpm που έβαλα είναι καταπληκτικός! Σφαίρα το laptop. Eπιτέλους! H αναβάθμιση που είναι must σε όσους έχουν μικρούς και αργούς δίσκους!
To πρόβλημα με τα 2 partitions παραμένει και έχω αρχίσει να το αποδέχομαι.
Δεν δέχεται με κανένα πρόγραμμα ο να είναι άνω των 25GB που είναι τώρα. Μάλλον το bios πρέπει να φταίει και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο νεότερο.
Οπότε 25 το ένα partition το βασικό και 50GB το άλλο...δεν με πειράζει. Ούτως το 2ο θα φουλαριστεί με mp3s...To θέμα είναι όμως ότι ο προηγούμενος που είχα δεν αναγνωρίζεται από το laptop. Είναι ένας 20GB 4200rpm Τoshiba τον οποίο τοποθέτησα σε ένα case 2,5' Transcend από το Πλαίσιο.
Αny help...
έχεις δοκιμάσει με άλλον σκληρό μήπως φταίει το case? Για δες επίσης αν έχει κουμπώσει ο σκληρός σωστά πάνω στο ide του case, είχε πάρει ένα που άφηνε ένα κενό και με λίγο κούνημα έφευγε απ'τη θέση του κι έβαλα ένα χαρτόνι για να μπλοκάρει και να μένει σταθερός να μην παίζει μπρος πίσω
Λες;
Και στον 80άρη που πήρα τα ίδια έκανε...λες να παίζει ...έχει ένα κενό πίσω. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα windows αν δεν είναι sp2 δεν ενεργοποιούν το USB 2.0 ότι και να ρυθμίζεις στο bios (εξάλλου το legacy δεν έχει σχέση με αυτά).Μη το λες, μη το λες!
Εγώ με SP1 στο ΠιΣι μια χαρά δουλεύω USB 2.0 (με κατάλληλους όμως drivers από το site της μητρικής... ASUS για την ακρίβεια)
ΥΓ. Το USB Legacy Support είναι κυρίως για υποστήριξη USB περιφερειακών παλιότερης τεχνολογίας (κυρίως 1.0, αλλά μερικές φορές και 1.1). Συνήθως πληκτρολόγια και ποντίκια. Αν δεν έχετε τέτοια πράγματα, τότε απενεργοποιώντας το USB Legacy Support στο BIOS επισπεύδευτε την εκκίνηση των Windows.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τα windows αν δεν είναι sp2 δεν ενεργοποιούν το USB 2.0 ότι και να ρυθμίζεις στο bios (εξάλλου το legacy δεν έχει σχέση με αυτά).
Μη το λες, μη το λες!
Εγώ με SP1 στο ΠιΣι μια χαρά δουλεύω USB 2.0 (με κατάλληλους όμως drivers από το site της μητρικής... ASUS για την ακρίβεια)
ΥΓ. Το USB Legacy Support είναι κυρίως για υποστήριξη USB περιφερειακών παλιότερης τεχνολογίας (κυρίως 1.0, αλλά μερικές φορές και 1.1). Συνήθως πληκτρολόγια και ποντίκια. Αν δεν έχετε τέτοια πράγματα, τότε απενεργοποιώντας το USB Legacy Support στο BIOS επισπεύδευτε την εκκίνηση των Windows.
+1 κι από μένα
-
Σάββα, το screen που ποστάρισες δεν ξέρω τι είναι
Δοκίμασε πάντως πρώτα αυτό που σου είπαν τα παιδιά (dmits & leon), γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το BIOS των Satellite να ΜΗΝ έχει καν ρύθμιση για USB Legacy Support (το δικό μου Satellite δεν το έχω τσεκάρει καν, γιατί δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής)
-
Με το που το βάζω στο usb πάει να το αναγνωρίσει το case τα xp αλλά μετά από λίγο μου βγάζει πρόβλημα.
Θέλει drivers για αυτό;
Είναι το Transcend TS0GSJ25R/B/S...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Με το που το βάζω στο usb πάει να το αναγνωρίσει το case τα xp αλλά μετά από λίγο μου βγάζει πρόβλημα.Θέλει drivers για αυτό;
Είναι το Transcend TS0GSJ25R/B/S...
αν και μου φαίνεται περίεργο που στο βγάζει αυτό...
κοίτα εδώ
-
Πάω από την προσθήκη υλικού και μου βγάζει:
Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της συσκευής. (Κωδικός 10)
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μη το λες, μη το λες!
ASUS έχω και εγώ αλλά χωρίς sp2 USB 2.0 δεν έχεις.
Γράφει στο υλικό σου USB 2.0 Host Controller?
-
Σάββα, έχεις ξανασυνδέσει κάποιο USB περιφερειακό στον λάπτοπ σου ή είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείς;
Από το 1ο screen που ποστάρισες, με βάζει σε σκέψεις η λέξη 'προσομοίωση'. Μήπως το laptop σου ΔΕΝ υποστηρίζει εγγενώς USB και απλά το προσομοιώνει με κάποιον τρόπο;
Όπως και να έχει, αν δεν είναι όντως πρόβλημα θήκης, τότε κοίτα μήπως βρεις:
- Αναβάθμιση του BIOS
- Αναβαθμισμένους USB drivers από το site της Toshiba, ειδικά για το μοντέλο του laptop σου
- Τίποτα drivers στο site του κατασκευαστή της θήκης (αν και αυτό το κόβω χλωμό).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάω από την προσθήκη υλικού και μου βγάζει:Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της συσκευής. (Κωδικός 10)
δοκίμασε να το λύσεις να το έχεις χύμα και να κάνει σωστή επαφή και τσέκαρε μετά (αφού το αφαιρέσεις απ'το ρεύμα πρώτα ε) όπως το λέει και στο pdf manual
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μη το λες, μη το λες!
ASUS έχω και εγώ αλλά χωρίς sp2 USB 2.0 δεν έχεις.
Γράφει στο υλικό σου USB 2.0 Host Controller?
Φυσικά... έρχεται και screenshot...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]