-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Βαρύ όνομα με αμφισβητούμενες επιδόσεις, οι οποίες όμως με καλό tuning ανεβαίνουν κατακόρυφα... όπως ακριβώς δλδ η Μερσέντες στα αυτοκίνητα
ναι, αλλα παντα πρεπει να'χεις την ορεξη να αντιμετωπισεις καταστασεις που δε μπορεις να επεμβεις (για μενα μιλαω) και κυριως να εμφανιζονται συνεχεια τετοια μηνυματα
Αυτά υπάρχουν σε όλα τα ΛΣ ρε συ. Btw, τη συγκεκριμένη οθόνη μπορείς να την απενεργοποιήσεις και να μη σου ξαναβγει
νομιζω ομως οτι ετσι και αλλιως ειναι γεγονος, οτι κατα κανονα το λινουξ ειναι πιο σταθερο.
Είναι όντως (αν και με τα XP άλλαξε η εικόνα αυτή).
οσοι εχουν βαλει λινουξ επειδη πραγματικα ξερουν τι θελουν και δεν ειναι ψευτο-επαναστατες ή μοδατοι χρηστες, πιστεψε με δεν τους λειπουν καθολου τα παραθυρακια. τουλαχιστον σ'εμενα, και δε μιλαω για σημερα, εδω και 7 χρονια, που τοτε ηταν και πιο dark τα πραγματα..
Σε επίπεδο προγραμμάτων φυσικά και δεν τους λείπει. Όπως δεν λείπει τίποτα και στους Mac users. Όπως δεν έλειπε και σε μένα όταν είχα Atari ST και Mega ST όταν ο υπόλοιπος κόσμος είχε PCs και Mac. Άλλα λείπουν... π.χ. η ευκολία τεχνικής υποστήριξης, το κόστος των προγραμμάτων ή της συντήρησης, η διαθεσιμότητα τους και η εύκολη πρόσβαση σε αυτά και διάφορα τέτοια εξίσου σημαντικά με τα τεχνικά κατά την άποψή μου.
δυστυχως υπαρχουν πολλοι χρηστες λινουξ που ειναι φανατικοι αντι win και αυτο δεν ειναι κακο, πολλοι γινονται κολλημενοι. εγω δεν ειμαι ετσι. απο την αλλη, δε μπορεις να τους κατηγορησεις, οταν οι περισσοτεροι εχουν περασει dialers, ιους, anti virus, scans, παραθυρακια σαν κ αυτο της φωτο ή ακομα χειροτερα μπλε οθονες, και ξαφνικα βλεπουν οτι μπορουν να σερφαρουν χωρις να φοβουνται τοσο πολυ (μιλαμε για το μεσο χρηστη που περασε σε λινουξ), χωρις να στερουνται gui και multimedia δυνατοτητες, graphics, office κλπ κλπ
polloι ξενερωνουν αλλα δεν περνανε σε λινουξ γιατι ειναι φανατικοι gamers ή βαριουνται ν'ασχοληθουν, και αυτα ειναι + των win, τα games και οι διαστασεις αυτων σημερα και το γεγονος οτι οι περισσοτεροι εχουν ηδη μια ιδεα απο win σε αντιθεση με linux.Δεν κατηγορώ κανέναν χρήστη για την επιλογή OS.
Αλλά έρχεται η στιγμή στη ζωή του κάθε ανθρώπου που βαριέται να ταλαιπωρείται και βάζει στην άκρη την προσωπική του επανάσταση προς όφελος της ευκολίας του
ποια ειναι αυτη η ευκολια πλεον; θεμα συνηθειας ειναι ολα.
εμενα πλεον, που εχω συνηθισει σε λινουξ μου φαινονται πολυ πιο δυσκολα τα χιλιαδες παραθυρακια με επιλογες απο'δω και απο'κει, να κλικαρεις κουτακια..Μερικές ευκολίες τις ανάφερα παραπάνω. Μη κρίνεις απο εσένα και μένα και μερικούς ακόμα που έχουμε τις γνώσεις και την υπομονή να μπορούμε να λύσουμς τα περισσότερα προβλήματα που παρουσιάζονται μόνοι μας. Πάρε ως βάση τον απλό χρήστη, γιατί αυτός αποτελεί τον κύριο όγκο.
Τι είναι πιο εύκολο/πιθανό/γρήγορο για τον απλό χρήστη, να βρει ανά πάσα στιγμήν κάποιον (φίλο, γνωστό, ειδικό) να του λύσει μια απορία στο Word και στο Excel ή στα αντίστοιχα κομμάτια του Open Office; Αν μάθεις στο παιδί σου Linux, Open Office και Gimp αντί για Windows, Office και Photoshop, του περιορίζεις κατά πολύ τις πιθανότητες να βρει Π.χ. δουλειά; Αν θες να παίξεις το τάδε παιχνίδι, το βρίσκεις στο Linux? (και οι gamers αποτελούν μεγάλ οόγκο χρηστών). Το τάδε super-dupper περιφερειακό που βγήκε, υποστηρίζεται επαρκώς στο linux?
Σε γενικές γραμμές, οι Linux-άδες (όχι οι developers, οι χρήστες) κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν όλοι πλην της Micorsoft, τότε που εμφανίστηκε. Σνομπάρουν... και σνομπάρουν τον απλό χρήστη! Αυτόν δηλαδή που παλεύουν να κερδίσουν όλα τα ΛΣ, του Linux συμπεριλαμβανομένου.
Η δύναμη των Windows είναι ακριβώς αυτή...παρέχει και υποστηρίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για ΟΛΟΥΣ!
-
Περι αξιοπιστιας (non crash) των διαφορων linux... μην περνετε ορκο πως ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τα Windows (skye σε σενα αναφερομαι )
Κατι διανομες που απευθυνονται στον κοσμακι.... οπως Mandriva, Suse, Ubuntu κλπ κλπ... τρωνε και παρατρωνε μια χαρα crashes, μεγαλοπρεπεη crashes που θελει και reset. H εμπειρια μου αυτο μου εχει δειξει τα τελευταια χρονια. Ειναι λιγες οι 'καλες' διανομες (Slackware) αλλα πρεπει να εχεις τελειωσει Phd στο Linux για να καταφερεις να σεταρεις τις διαφορες συσκευες (αν υποστηριζονται στην τελικη).Το Linux πασχει και δεν θα προκοψει ποτε οσο ο καθενας κανει τα δικα του στην αναπτυξη του. Δεν υπαρχει κοινη βαση και αυτο ειναι βασικο μειονεκτημα για την εξαπλωση του... αλλα πακετα για Slack, αλλα για Xandros, αλλα για Suse... παρτο αυγο και κουρευτο.
Τα δε applications που ειναι μεσα σε πολλες διανομες... για τον γαμο του καραγκιοζη ειναι. Ο καθενας καθεται και γραφει κατι και το κοτσαρουν στο τελικο πακετο... δεν παει ετσι.
Για μενα το Linux θα αποκτησει σοβαρες προοπτικες οταν θα το ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και οταν θα εχει ΚΟΙΝΑ ΣΤΑΝΤΑΡ. Ως τοτε....
-
Από τα λίγα που γνωρίζω επί του θέματος, έχω καταλάβει πως όσες περισσότερες εντολές αναγνωρίζει ένα λειτουργικό σύστημα, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες να 'κρασάρει'. Γι'αυτό και παλιότερα τα linux ήταν σαφώς πιο σταθερά από τα Windows. Από Mac δεν έχω ιδίαν εμπειρίαν αλλά έχω feedback από κάποιους χρήστες (γραφίστες κλπ) οι οποίοι σίγουρα δεν ορκίζονται στη σταθερότητα των MacOS.
Εξάλλου είναι λογικό κάποια κενά να υπάρχουν. Οσο πιο περίπλοκο γίνεται κάτι, όλο και κάτι θα ξεφεύγει από τους προγραμματιστές. Και μέσα στη γενικότερη πίεση του ανταγωνισμού και του marketing για να βγει στην αγορά το προϊόν, πάντα κάτι θα μένει πίσω.
-
Σήμερα κατέβασα το office 2007 Beta. Τα 400 ΜΒ + κατέβηκαν σε περίπου 40 λεπτά. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές, αν και ειδικά με το word στην αρχή έχασα τον μπούσουλα.
-
-
Έτσι ακριβώς! Στην αρχή δεν μπορούσα να βρω που στο
έχουν βάλει τις εντολές open και close document (πρέπει να κλικάρεις το σύμβολο του office πάνω αριστερά).
Πραγματικά πολύ όμορφο.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
χρησιμοποιειται Win και μιλατε για μερτσεντες και φιατακια
Υπάρχει αμφιβολία ότι τα Win είναι η Μερσέντες των λειτουργικών συστημάτων; Πρεστιζάτα, χλιδάτα, δημοφιλή και ο μόνιμος φθόνος των ανταγωνιστών του. Βαρύ όνομα με αμφισβητούμενες επιδόσεις, οι οποίες όμως με καλό tuning ανεβαίνουν κατακόρυφα... όπως ακριβώς δλδ η Μερσέντες στα αυτοκίνητα
ΥΓ. Και να φανταστείς ότι εγώ ανδρώθηκα σε Unix και TOS/GEM (Atari ST). Αλλά έρχεται η στιγμή στη ζωή του κάθε ανθρώπου που βαριέται να ταλαιπωρείται και βάζει στην άκρη την προσωπική του επανάσταση προς όφελος της ευκολίας του
Συμφωνώ απολύτως.
Τιμημένε Atari 1040STe. Κακώς σε πούλησα τότε.
-
Μιας που έβαλα adsl...ποιός καλός άνθρωπος θα μου πει που θα βρω το SP2 για τα Windows;
-
Συνήθως βρίσκουμε τα WinXP με ενσωματωμένο το SP2.
-
-
Ευχαριστώωωω!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα κατέβασα το office 2007 Beta. Τα 400 ΜΒ + κατέβηκαν σε περίπου 40 λεπτά. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές, αν και ειδικά με το word στην αρχή έχασα τον μπούσουλα.Το έχει στο τελευταίο dvd του PC World. Δεν το βάζω γιατί 1ον είναι beta και 2ον είναι ενεργό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007. Beta και limited ε όχι κύριε Βασιλάκη.
-
Είναι καλό αν θες να διδάξεις σε κάποιον που τώρα μπαίνει στη διαδικασία εκμάθησης των PC.
Φοβερό, μαθαίνεις τον Δεκέμβρη το Office και τον Φλεβάρη όλα έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Περι αξιοπιστιας (non crash) των διαφορων linux... μην περνετε ορκο πως ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τα Windows (skye σε σενα αναφερομαι )παιρνω ορκο, σαν χρηστης διαφορων διανομων εδω και 7 χρονια+.
το λινουξ, κατα κανονα, ειναι πιο σταθερο απ'οτι μου χει δειξει και η εμπειρια μου, αλλα και η συζητηση με αλλους χρηστες των 2 λειτουργικων. και να φανταστεις οτι επειδη πολλοι φιλοι μου ειναι κολλημενοι gamers, αλλα αρκετα ανοιχτομυαλοι, οι περισσοτεροι δοκιμασαν λινουξ, αλλα τα εβγαλαν ή δεν τα πολυχρησιμοποιουν και γυρισαν στα win μονο κ μονο για on line games κλπ, αλλα βλαστημανε τη microsoftΚατι διανομες που απευθυνονται στον κοσμακι.... οπως Mandriva, Suse, Ubuntu κλπ κλπ... τρωνε και παρατρωνε μια χαρα crashes, μεγαλοπρεπεη crashes που θελει και reset. H εμπειρια μου αυτο μου εχει δειξει τα τελευταια χρονια.
θα διαφωνησω. Suse ειχα, 9,1 pro, και ειναι ισως η καλυτερη διανομη που εχει περασει απο τα χερια μου. ευχρηστη, σταθερη, χιλιαδες εφαρμογες, + το Yast.. φοβερο εργαλειο..
Ειναι λιγες οι 'καλες' διανομες (Slackware) αλλα πρεπει να εχεις τελειωσει Phd στο Linux για να καταφερεις να σεταρεις τις διαφορες συσκευες (αν υποστηριζονται στην τελικη).
αναλογα τι θελει ο καθενας βρε corsair.. τι εννοεις καλες διανομες; ειναι ο,τι βολευει τον καθενα αναλογα και με το τι γουσταρει κλπ
αλλοι με θεωρουσαν μαλακα οταν εβαλα το suse 9.1 pro επεiδη και καλα δεν ταιριαζε στη 'φιλοσοφια' του λινουξ.. οπως τη βρισκει κανεις. εγω παντως, αν εξαιρεσουμε τις παναρχαιες διανομες που ειχα παλια πχ mandrake 7.0, δε στερηθηκα τιποτα, εκτος απο games. ( λυθηκε αυτο τωρα που εχω XBOX 360 και δε με νοιαζει)Το Linux πασχει και δεν θα προκοψει ποτε οσο ο καθενας κανει τα δικα του στην αναπτυξη του. Δεν υπαρχει κοινη βαση και αυτο ειναι βασικο μειονεκτημα για την εξαπλωση του... αλλα πακετα για Slack, αλλα για Xandros, αλλα για Suse... παρτο αυγο και κουρευτο.
Τα δε applications που ειναι μεσα σε πολλες διανομες... για τον γαμο του καραγκιοζη ειναι. Ο καθενας καθεται και γραφει κατι και το κοτσαρουν στο τελικο πακετο... δεν παει ετσι.Για μενα το Linux θα αποκτησει σοβαρες προοπτικες οταν θα το ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και οταν θα εχει ΚΟΙΝΑ ΣΤΑΝΤΑΡ. Ως τοτε....
αν θες να πληρωσεις, υπαρχουν και τετοιες διανομες (ξαναφερνω σαν παραδειγμα το suse 9,1 pro otan ειχε βγει.. αγοραζες το πακετο που ειχε και βιβλια μεσα κλπ)
το λινουξ εχει ηδη οχι απλως σοβαρες, αλλα απολυτες προοπτικες για μια μεριδα χρηστων, μεταξυ αυτων και εμου που τους καλυπτει απολυτα. οσο συνεχιζει να με καλυπτει, τοσο θα το χρησιμοποιω. αν παψει να με καλυπτει, θα αρχισω να ψαχνω κατι αλλο να με καλυπτει. τοσο απλο ειναι.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Βαρύ όνομα με αμφισβητούμενες επιδόσεις, οι οποίες όμως με καλό tuning ανεβαίνουν κατακόρυφα... όπως ακριβώς δλδ η Μερσέντες στα αυτοκίνητα
ναι, αλλα παντα πρεπει να'χεις την ορεξη να αντιμετωπισεις καταστασεις που δε μπορεις να επεμβεις (για μενα μιλαω) και κυριως να εμφανιζονται συνεχεια τετοια μηνυματα
Αυτά υπάρχουν σε όλα τα ΛΣ ρε συ. Btw, τη συγκεκριμένη οθόνη μπορείς να την απενεργοποιήσεις και να μη σου ξαναβγει
** οχι ρε συ (χαρης αν θυμαμαι καλα; εχουμε καιρο να μιλησουμε). στο linux επεμβαινεις αερα --αλλο αν δεν ξερει καποιος να το κανει. εγω προσωπικα, στα win δε μπορω να επεμβω αερα. ισως να μην τα'χω ψαξει αρκετα. αλλα δε νομιζω πως εχω αδικο. γι'αυτο παραδεχομαι το λινουξ (και τη σισκο btw ). αν εχεις προσβαση, κανεις οοοο,τι γουσταρεις.**
οσοι εχουν βαλει λινουξ επειδη πραγματικα ξερουν τι θελουν και δεν ειναι ψευτο-επαναστατες ή μοδατοι χρηστες, πιστεψε με δεν τους λειπουν καθολου τα παραθυρακια. τουλαχιστον σ'εμενα, και δε μιλαω για σημερα, εδω και 7 χρονια, που τοτε ηταν και πιο dark τα πραγματα..
Σε επίπεδο προγραμμάτων φυσικά και δεν τους λείπει. Όπως δεν λείπει τίποτα και στους Mac users. Όπως δεν έλειπε και σε μένα όταν είχα Atari ST και Mega ST όταν ο υπόλοιπος κόσμος είχε PCs και Mac. Άλλα λείπουν... π.χ. η ευκολία τεχνικής υποστήριξης, το κόστος των προγραμμάτων ή της συντήρησης, η διαθεσιμότητα τους και η εύκολη πρόσβαση σε αυτά και διάφορα τέτοια εξίσου σημαντικά με τα τεχνικά κατά την άποψή μου.
** ευκολια.. ισως, σε καποια πραγματα. ομως και αυτο, οπως η διαθεσιμοτητα και η προσβαση εχει αλλαξει ριζικα με διανομες οπως suse που εχει το yast, online updates κ υποστηριξη κλπ.**
Sτα αλλα, μαζι σου.
Ξαναλεω ομως, πως υπαρχει λειτουργικο καλυτερο για τον καθενα, και οχι γενικα καλυτερο λειτουργικο. [/b]EDIT: Alhθεια ομως, ποιο αλλο λειτουργικο εχει παιχνιδαρες οπως το supertux?
-
Skye... το Suse 9.1 Pro το εχω με τα βιβλια του... καπου σε ενα ραφι Το ειχα αγορασει τοτε... περσυ, προπερσυ, δεν θυμαμαι...
Αν πιστευεις πως κατα κανονα ειναι ποιο σταθερο το linux, υπαρχει εξηγηση γι αυτο. Οι εγκαταστασεις των Windows που ειδες μαλλον ηταν ΓΤΠ.
Και εξηγουμαι... πως τα XP ειναι πολυ πολυ σταθερα. Αν και οι διαφοροι developers τηρουσαν εστω στο ελαχιστο τις προδιαγραφες για το πως θα πρεπει να συνεργαζεται το λειτουργικο με το προγραμμα, ο κοσμος μας θα ταν καλυτερος. Και οταν λεω προγραμμα, αυτο μπορει να ειναι ενα στατιστικο πακετο, ενας driver οτιδηποτε....
Θελω να καταληξω πως και μαλατσιες να βλεπεις στα Windows, δεν ειναι απαραιτητα σφαλμα των ιδιων των Windows.
Παντως οσο το Linux για να το σεταρεις η για να κανεις setup κατι, πρεπει να ανοιγεις κονσολες και να αρχιζεις τα μακρυναρια δεν θα απευθυνθει στον μεσο χρηστη.
Και μια που ειπες για Cisco... καλα, ακομα με κονσολα σεταρονται? Ενα μαμημενο web interface δεν τα φτιαξανε? Απλα ειχα πριν λιγες μερες μια στενη επαφη με ενα Cisco router 8xx και με εξεπληξε λιγακι... Και καλα θεωρειται ποιο PRO αν τα κανουμε ολα με το χερι?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Και καλα θεωρειται ποιο PRO αν τα κανουμε ολα με το χερι?
ιντα λες ωρε;
εκει ειναι το θεμα νομιζεις;αντε, να σε δω να κονφιγκιουραρεις OSPF, ACLs, να debugαρεις με τροπο διαφορετικο απ'τον πατροπαραδοτο
-
OSFP? ADSL? Τι λένε αυτοί ωρέ?
-
Ερώτησις: έχω δύο αρχεία .avi που θέλω να τα ενώσω σε ένα. Ποιο καλό, οικονομικό (κοινώς freeware) προγραμματάκι θα μου κάνει τη δουλειά μου;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ερώτησις: έχω δύο αρχεία .avi που θέλω να τα ενώσω σε ένα. Ποιο καλό, οικονομικό (κοινώς freeware) προγραμματάκι θα μου κάνει τη δουλειά μου;Το Virtual Dub
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#6]