-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
χτύπησες στο σκι άρα είσαι προνομιούχος σκιέρ κατηγορίας Zermatt. Τέλος πάντως δεν θα συνεχίσω το θέμα όσα είχα να πω τα είπα πλεόν μιλάνε οι νόμοι.
Γύρω στα 25 η κάρτα;; σωστά;; άντε 20 σου λέω εγώ.
Δε θες κι ένα 30άρι πήγαινε έλα;; Με τόσο που έχει φτάσει η βενζίνη λέω πολύ λίγα.
Κι ένα 5άρι για καφέ νερό; έτσι δεν είναι; καμια τυροπιτούλα το πρωί για να έχουμε να κάψουμε;
Και μια το τόσο ένα φαγητό μετά; που δεν είναι μια το τόσο, ειναι αρκετά πιο συχνά!
Κάπως έτσι είναι η ταρίφα. Εσύ έναν που μπορεί να διαθέτει αυτά τα χρήματα 15-20 Σ/Κ το χρόνο πώς θα τον χαρακτήριζες;; Εχουν πολλοί να διαθέσουν αυτά τα ποσά;;
Και αυτά για κάποιους σαν κι εσάς που είστε τυχεροί και έχετε 4-5 Χ/Κ σε απόσταση 100χμ. Για υπολόγισε όμως για έναν Αθηναίο που είναι 190χμ από τον Παρνασσό και πληρώνει 30 την κάρτα , πόσο του έρχεται.
Με την ιδια λογικη καποιος που παει 10 φορες μεγαρα το χρονο ειναι ακομα πιο προνομιουχος. Για να μην πω για καποιον που παει 7 φορες στα μπουζουκια τον χρονο.
Ο καθενας ξοδευει τα € του, οπως θελει. ποιος σου ειπε οτι αυτα ειναι περισευμα και δνε εινα ιαπο το υστερημα του? Αν εινα ιδυνατον δλδ να βγαινουν συμπερασματα απο το χομπυ του καθενα.
-
15 ευρώ η κάρτα στο Καιμάκτσαλαν μετά από την έκπτωση του snowclub αλλιώς 18.
Πρωϊνό τρώω σπίτι cornflakes.
0,50 ευρώ ένα μπουκάλι νερό στο σακίδιο.
Βενζίνη για 142 χλμ (το Καϊμάκ, το Σέλι είναι 99 χλμ) δια του 3 καθώς στα αμάξια μπαίνουμε ανά τρεις.
Μεσημεριανό σαντουιτσάκι της μανούλας το τρώω καθοδόν γυρίζοντας σπίτι.
Νομίζω ότι αν βγω 2 φορές για ποτό και Σαββατόβραδο περισσότερα θα δώσω.
Κόβω από αλλού traveller και τα δίνω σε αυτό που αγαπάω να κάνω 1 φορά την εβδομάδα για να ξεσκάω. -
Δε πιστεύω να γ@μ@τε και πολύ. έχει και αυτό κόστος και θα χαρακτηριστείτε...
(θα θελα να κάνω σοβαρή συζήτηση περί διεκδικήσεων, απεργιών, εργαδιακών διακιωμάτων, αλλά δεν ξέρω αν αντέχω)
-
ratanplan
-Το 21% των Ελλήνων ζει με λιγότερα από 470 ευρώ το μήνα, κάτω από το όριο της φτώχειας.
-Το 60% των Ελλήνων φοβάται πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα περιέλθει σε κατάσταση φτώχειας.
-Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί πολλές φορές να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού ή τη δόση του δανείου του χωρίς καθυστερήσεις, να έχει ως γεύμα κάθε δύο ημέρες κρέας, ψάρι ή λαχανικά και να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του.
Αυτά είναι στοιχεία του ΕΚΚΕ.
http://www.rwf.gr/next1-new.php?iddd=27
Αυτοί σίγουρα δεν πάνε ούτε Μέγαρα ούτε Παρνασσό.Και αυτοί είναι η μεγάλη πλειοψηφία.
Και κάνε μου τη χάρη να διαβάζεις καλύτερα:
Εγώ ρώτησα τον 'KonstantinosV' να μου πει τη γνώμη του . Πώς θα τους χαρακτήριζε.Δεν πήρα θέση στο τι είναι ή στο τι δεν είναι!
-
Και μόνο το γεγονός ότι κάποιος είναι σε θέση να ικανοποεί τα χόμπυ του ξοδεύοντας χρήματα για αυτά αυτό τον καθιστά αυτόματα προνομιούχο κατ'εμέ...Υπάρχουν και προβλήματα επιβίωσης, μικρά και μεγάλα, μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
@Κωνσταντίνε
Λες ότι δεν λυπάσαι τους προνομιούχους της ΔΕΗ μπλα μπλα...Εσένα γιατί να σε λυπηθώ (εγώ ή και κάποιος άλλος) που θα πάρεις 1300 ευρώ σύνταξη και δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα? Ομολογώ ότι διαβάζοντάς τα αυτά, δε σε λυπάμαι καθόλου...
Ηχεί πολύ άσχημα το 'εγώ θα πάρω 1300 ο άλλος ο καριόλης 2000 και κάνει και απεργία? : σκίστε τον τον π@στη'...Ξέρεις , η γνωστή κατσίκα του γείτονα...
Ε και να είσαι βέβαιος ότι υπαρχουν πολλές 100δες χιλ. αν όχι εκατομ. που σε βλέπουν όπως εσύ τους 'προνομιούχους' της ΔΕΗ και σε κοσμούν αναλόγως...Κανείς σας δεν θα βγει κερδισμένος όταν κοιτιέστε λοξά για το ποιος παίρνει τα περισσότερα και ποιός δουλεύει λιγότερο... -
Καλα τωρα πλακα κανεις? θα εχουμε και ενοχες δλδ που δεν περνουμε 450 € αλλα 700 ας πουμε? και κανουμε το σκατο μας παξιμαδι για να κανουμε το χομπυ μας? Και στο φιναλε θα απολογηθω στους ΔΕΗτζιδες που βρηκα τα € να παω για σκι, και αν πρεπει να κανω φυσιοθεραπεια η οχι?
-
Συ είπας. Δεν είπα γιατί αυτός πέρνει τόσα και όχι εγω. Μακάρι όλοι να παίρνουν πολλά. Το σκεπτικό μου ειναι ότι αυτός λαμβάνει 2000 ευρώ δουλεύοντας το πολύ 6 με 7 ώρες και απεργεί επιλέγοντας να στερήσει την κοινωνία από ένα αγαθό πρώτης ανάγκης ενώ εγώ που δουλεύω 12 και θα πάρω 1300 δεν απεργω και δεν θέλω να απεργω
Μακρυά από εμένα σκεπτικά του στυλ η κατσίκα του γείτονα. Μην προτρέχεις koytsan.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
15 ευρώ η κάρτα στο Καιμάκτσαλαν μετά από την έκπτωση του snowclub αλλιώς 18.
Πρωϊνό τρώω σπίτι cornflakes.
0,50 ευρώ ένα μπουκάλι νερό στο σακίδιο.
Βενζίνη για 142 χλμ (το Καϊμάκ, το Σέλι είναι 99 χλμ) δια του 3 καθώς στα αμάξια μπαίνουμε ανά τρεις.
Μεσημεριανό σαντουιτσάκι της μανούλας το τρώω καθοδόν γυρίζοντας σπίτι.
Νομίζω ότι αν βγω 2 φορές για ποτό και Σαββατόβραδο περισσότερα θα δώσω.
Κόβω από αλλού traveller και τα δίνω σε αυτό που αγαπάω να κάνω 1 φορά την εβδομάδα για να ξεσκάω.Εντάξει, κανένα πρόβλημα. Αλλωστε τη γνώμη σου ζήτησα.
-
ρε παιδια κατηγορειτε κοσμο για τα χομπυ του... θα τρελαθουμε...
κοβουμε απο αλλου για να τα κανουμε...ελεος με αυτα τα θεωρητικα σκεπτικα ...
-
[quote='ratanplan']Καλα τωρα πλακα κανεις? θα εχουμε και ενοχες δλδ που δεν περνουμε 450
-
Οχι δεν στραβοκοιταω κανεναν, να κανουν οτι αγωνα θελουν....γιατι ομως να μηνουν χ μηνες τα παιδια του δημοτικου χωρις μαθημα, γιατι να γυρναω εγω σπιτι μου στις 8 το βραδυ και να μην μπορω να κανω ενα μπανιο και να φαω μια μπουκια φαι κλπ.
Πρεπει δλδ για ολους τους κλαδους που απεργουν να τρωω εγω την φολα?
Αν δλδ εγω οταν δουλευα στην φορντ και ηθελα να διεκδικησω καλητερο ωραριο κλπ, να επαιρνα παραγγελιες και να τους εδινα αντι για 10 μερες τα αμαξια τους στον ενα μηνα....και να τους χρησιμοποιω σαν πιεση προς τον εργοδοτη μου για καλητερες συνθηκες.
Δεν ειναι ετσι.
-
Η κατηγορία ποια είναι;;
Ο koutsan χρησιμοποίησε τη φράση 'τον καθιστά προνομιούχο κατ' εμέ' κι εγώ ρώτησα πέντε πράματα τον Κων/νο και πόσταρα άλλα πέντε σχετικά με το πόσα χαλάει ένας μέσος χιονοδρόμος .
Η κατηγορία ποια είναι;; που την είδατε;;
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Αυτό που ξέρω εγω είναι ότι μετά από 35 χρόνια στο επάγγελμά μου θα πάρω 1300 ευρώ τη στιγμή που υπάλληλος του ΟΣΕ έχει λαμβάνειν 2000 περίπου + απίστευτο εφάπαξ. Επίσης αν ο ελεινός συνδικαλιστής της ΔΕΗ χτυπήσει το ποδαράκι του, θα πάρει μια σιγυρισμένη αναρρωτική 4 μήνες θα αράξει τα απίδια του σπίτι του και θα πληρώνεται κιόλας. Εμένα ούτε αναρρωτική μου δίνει κανείς και χάνω και εισοδήματα αυτή τη στιγμή που δεν μπορώ να περπατήσω. Κοινώς δεν βγάζω φράγκο. Αυτά τα προνόμια που έχουν όλοι αυτοί οι κόπροι κόβουν και φωνάζουν. Μειωμένα τομολόγια ρεύματος, τηλεφώνου κλπ. Κόβονται όμως αυτά καλά μας παιδιά. Να είναι καλά η ΕΕ.
Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του 'να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατί η δικιά μου είναι αρρωστιάρα' τότε τί είναι? Για ποιό λόγο κάνεις τη σύγκριση και 'γκρινιάζεις' για την κατάστασή σου ?... ...Είναι μνημείο επιθετικότητας και κακίας απέναντι σε άλλους εργαζόμενους, σε ενδιαφέρει πόσα παίρνουν, πόσο δουλεύουν, αν έχουν προνόμια, άδειες σε σχέση με σένα και καταλήγεις χαιρέκακα : 'Κόβονται όμως αυτά καλά μας παιδιά. Να είναι καλά η ΕΕ'
Έχεις ακούσει κάτι πιο αντιπροσωπευτικό για την 'κατσίκα του γείτονα'? Εγώ όχι...
Αν διαφωνείς μάλλον μιλάμε διαφορετικά τα ελληνικά... -
charmak66
Θα 'ρθει και σένα η ώρα σου που θα χτυπάς 36 ώρες εφημερία και θα παίρνεις ένα χιλιαρικάκι και θα κάνεις τους αγώνες σου ...για ξάπλα.(αν έχει μείνει μέχρι τότε κανένα δημόσιο νοσοκομείο)
Αλλά προφανώς εσύ θα εργάζεσαι , όταν οι άλλοι ...ξαπλώνουν.
-
Πως ειναι; Και, στο κατω κατω της γραφης, ποσο σοβαρο μετρο πιεσης θα ηταν μια απεργια αν δεν επηρεαζε την ευρυθμη λειτουργια των πραγματων; Ανεξαρτητα απο το δικαιο ή αδικο των αιτηματων (που για να το κρινουμε δεν ειμαστε και ακριβως αρμοδιοι...) Για να καταλαβω δλδ....
-
Κουτσάν, αν αυτό συμπεραίνεις από όλα τα posts που έκανα στο εν λόγω θέμα μάλλον μιλάμε άλλα ελληνικά
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πως ειναι; Και, στο κατω κατω της γραφης, ποσο σοβαρο μετρο πιεσης θα ηταν μια απεργια αν δεν επηρεαζε την ευρυθμη λειτουργια των πραγματων; Ανεξαρτητα απο το δικαιο ή αδικο των αιτηματων (που για να το κρινουμε δεν ειμαστε και ακριβως αρμοδιοι...) Για να καταλαβω δλδ....Πολυ ωραια, αρμοδιος για να κρινω δεν ειμαι....αλλα τον αγωνα του καθε αδικουμενου (στ'αληθεια ή στο μυαλο του) θα το υπερασπιζομαι εγω με την υπομονη μου,ε?
-
Κι αυτος τον δικο σου. Ετσι παει. Αλλιως ο καθενας για την παρτη του και να δουμε τι θα παρουμε ολοι μας.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
charmak66Θα 'ρθει και σένα η ώρα σου που θα χτυπάς 36 ώρες εφημερία και θα παίρνεις ένα χιλιαρικάκι και θα κάνεις τους αγώνες σου ...για ξάπλα.(αν έχει μείνει μέχρι τότε κανένα δημόσιο νοσοκομείο)
Αλλά προφανώς εσύ θα εργάζεσαι , όταν οι άλλοι ...ξαπλώνουν.
Μάλλον δεν κατάλαβες το ύφος μου, κυρίως ειρωνικό είναι.
Άλλη φορά θα προσπαθήσω να γράφω πιο σοβαρά. -
Μου αρέσει που τα βάζετε με τους απεργούς της ΔΕΗ, και δε λέει κανε΄νας τπτ για την μαριονέτα που έβαλαν για πρόεδρο (ακα Αθανασόπουλος)
Πιστεύω την δήλωση του περι C02 kai coca cola την ακούσατε.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν κάνει πολιτική και καθορίζει την τύχη της εταιρίας (λεμε τωρα)Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι εαν χαθεί και η ΔΕΗ απ το κράτος, θα δειτε σε λίγα χρόνια τί σημαίνει ακριβό ρεύμα.
Περί ΔΕΗ