-
Εγω δεν μπορω να κανω κανεναν αγωνα δουλευω στον ιδιωτικο τομεα, οταν δεν μου κανει ενας εργοδοτης παω σε αλλον.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
charmak66
Θα 'ρθει και σένα η ώρα σου που θα χτυπάς 36 ώρες εφημερία και θα παίρνεις ένα χιλιαρικάκι και θα κάνεις τους αγώνες σου ...για ξάπλα.(αν έχει μείνει μέχρι τότε κανένα δημόσιο νοσοκομείο)
Αλλά προφανώς εσύ θα εργάζεσαι , όταν οι άλλοι ...ξαπλώνουν.
Μάλλον δεν κατάλαβες το ύφος μου, κυρίως ειρωνικό είναι.
Άλλη φορά θα προσπαθήσω να γράφω πιο σοβαρά.Aπ'ότι φαίνεται δεν κατάλαβα, ζητώ συγγνώμη
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πως ειναι; Και, στο κατω κατω της γραφης, ποσο σοβαρο μετρο πιεσης θα ηταν μια απεργια αν δεν επηρεαζε την ευρυθμη λειτουργια των πραγματων; Ανεξαρτητα απο το δικαιο ή αδικο των αιτηματων (που για να το κρινουμε δεν ειμαστε και ακριβως αρμοδιοι...) Για να καταλαβω δλδ....Ο προβληματισμός μου βρίσκεται στο πόσο ακριβώς 'δικαιούται' κάποιος να διαταράξει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας για να προβάλλει τις διεκδικήσεις του.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εγω δεν μπορω να κανω κανεναν αγωνα δουλευω στον ιδιωτικο τομεα, οταν δεν μου κανει ενας εργοδοτης παω σε αλλον.ΑΝ μπορεις να πας σε αλλον.
Κανεις λαθος. Αγωνες δικαιουμαστε ολοι. Και ποτε δεν κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κι αυτος τον δικο σου. Ετσι παει. Αλλιως ο καθενας για την παρτη του και να δουμε τι θα παρουμε ολοι μας.Δυστυχώς κατά εκεί δεν οδεύουμε? (αν δεν έχουμε φτάσει κιόλας...). Μας έχουν μάθει να είμαστε ζηλόφθονοι, ατομιστές, να εποφθαλμιούμε τα των άλλων.
Δεν κρίνω τους ΔΕΗτζήδες, δεν γνωρίζω το θέμα. Αλλά κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις. Σίγουρα υπάρχουν αυτοί (άτομα ή εργασιακές ομάδες) που κάνουν το παν για να μην απωλέσουν τα 'δίκαια κεκτημένα τους' . Και γω τσατίζομαι που δεν έχω τα τυχερά ενός ΔΕΗτζη, ενος ΟΤΕτζη, ενός ΟΑτζή, κ.ο.κ. Εκεί είναι το θέμα όμως? -
Ο προβληματισμός μου βρίσκεται στο πόσο ακριβώς 'δικαιούται' κάποιος να διαταράξει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας για να προβάλλει τις διεκδικήσεις του.
Ολων αυτος ειναι ρε συ Χαρ. Αλλα θα θυσιαζες το δικαίωμά σου στην κινητοποιηση στο ονομα της μη διαταραξης; Και που θα εβαζες τα ορια, τους κανονες; Και, κυριως, ΠΟΙΟΣ θα τους εβαζε;
-
Πιανόμαστε από μια λάθος εκτίμηση ενός παραδείγματος. Το θέμα δεν είναι το χόμπι του καθενός. Ούτε κανείς απεργός θα σου πει μην κάνεις το χόμπι σου. Έχεις τα λεφτά; Καλώς το κάνεις.
Για εμένα όμως δεν μπορείς να τα χώνεις στον απεργό που κινδυνεύει να βρεθεί με τεράστια χρέη εις βάρος του(ένα μέρος, όχι όλοι φυσικά) επειδή απεργεί. Και απεργεί με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει την προσοχή της κοινης γνώμης. Δηλαδή αν φορούσαν σαν τους κινέζους ένα λευκό περιβραχιόνιο, υπήρχε περίπτωση να ασχοληθεί κανείς;;
Θα ασχολούμασταν εμείς οι κάτοικοι των πόλεων για το ζόρι που θα φάνε εκεί;; Προφανώς και όχι.
Είπαμε κατεβάζουν ανά περιοχές το ρεύμα γιατί αλλιώς θα γίνει γενικό μπλακ-αουτ σε όλη τη χώρα. ΔΕΝ έχουμε ρεύμα, και το μοιράζουν. Δεν είναι ότι έχουν ρεύμα, και λένε 'Κατέβασε τους διακόπτες για να δούνε οι υπόλοιποι'. Αν και πιστεύω ότι και αυτό θα το έκαναν σε ακραίες καταστάσεις. Δεν έχουν άλλο τρόπο αντίδρασης. Εγώ π.χ. που είμαι ελ. επαγγελματίας έχω δει αυξήσεις τρελές από το καλοκαίρι(17% το γάλα, 100% το αλεύρι, ανέβηκαν τα μεταφορικά κλπ), Ανεβαίνουν οι εισφορές στο ΤΕΒΕ 8%, ενώ οι συντάξεις μόνο το μισό(4%). Δεν μπορώ να αντιδράσω με κινητοποιήσεις, ούτε να κατεβάσω διακόπτες, ούτε να το κλείσω γιατί απλά θα καταστραφώ. Τι κάνω; Μετακινώ αναγκαστικά τις αυξήσεις στον επόμενο αγοραστή, είτε χονδρικής είτε λιανικής. Άρα θεωρητικά μετακινώ το χάσιμο. Ο απλός υπάλληλος τί μπορεί να κάνει; Δεν μπορεί να μετακινήσει το χρεός του αλλού. Δεν έχει άλλες πηγές εσόδων, οπότε απεργεί με δυσβάσταχτες οικονομικές απώλειες για τον ίδιο.
Σήμερα είναι η ΔΕΗ, αύριο κάποιος άλλος. Το ασφαλιστικό είναι προ των πυλών και εμείς κάνουμε ότι δεν ακούμε. Θα αντιδράσουμε μόνο όταν χτυπήσει αποκλειστικά την πόρτα μας. Μόνο που τότε θα είναι αργά. Αντί για τους υπαλλήλους(βολεμένους ή μη), πρέπει να αντιδράσουμε στην πολιτική του κράτους που πάει με αυτόν τον τροπο να 'λύσει' το θέμα του ασφαλιστικού. Μπράβο για τις κινητοποιήσεις ολονών. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγω δεν μπορω να κανω κανεναν αγωνα δουλευω στον ιδιωτικο τομεα, οταν δεν μου κανει ενας εργοδοτης παω σε αλλον.
ΑΝ μπορεις να πας σε αλλον.
Κανεις λαθος. Αγωνες δικαιουμαστε ολοι. Και ποτε δεν κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια.Αν δεν μπορω να παω σε αλλον τοτε καθομαι εκει που ειμαι.
Φυσικα και θα κρινω εξ ιδιων τα αλλοτρια, ας βρουν αλλο τροπο να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους. Οπως εγω δεν βλαπτω κανεναν ανθρωπο για να εχω καλητερο ωραριο η πιο καλα λεφτα, ετσι δεν θελω να με ριχνουν.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μου αρέσει που τα βάζετε με τους απεργούς της ΔΕΗ, και δε λέει κανε΄νας τπτ για την μαριονέτα που έβαλαν για πρόεδρο (ακα Αθανασόπουλος)Πιστεύω την δήλωση του περι C02 kai coca cola την ακούσατε.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν κάνει πολιτική και καθορίζει την τύχη της εταιρίας (λεμε τωρα)Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι εαν χαθεί και η ΔΕΗ απ το κράτος, θα δειτε σε λίγα χρόνια τί σημαίνει ακριβό ρεύμα.
ελα ρε συ καταξιωμενος ειναι ο ανθρωπος.
λεμε και καμια μακακια
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ο προβληματισμός μου βρίσκεται στο πόσο ακριβώς 'δικαιούται' κάποιος να διαταράξει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας για να προβάλλει τις διεκδικήσεις του.
Ολων αυτος ειναι ρε συ Χαρ. Αλλα θα θυσιαζες το δικαίωμά σου στην κινητοποιηση στο ονομα της μη διαταραξης; Και που θα εβαζες τα ορια, τους κανονες; Και, κυριως, ΠΟΙΟΣ θα τους εβαζε;
Δε βοηθάς, ερωτήσεις έχω και γω! Απαντήσεις ψάχνω. Πάντως νομίζω πως οι ακραίες κινητοποιήσεις οδηγούν στην απώλεια του (όποιου) λαικού ερείσματος. Αλλά απ' την άλλη, στα @@ του του λαού να στηρίξει τα αιτήματά σου, όσο δίκαια και να 'ναι.
-
Δε βοηθάς, ερωτήσεις έχω και γω! Απαντήσεις ψάχνω. Πάντως νομίζω πως οι ακραίες κινητοποιήσεις οδηγούν στην απώλεια του (όποιου) λαικού ερείσματος. Αλλά απ' την άλλη, στα @@ του του λαού να στηρίξει τα αιτήματά σου, όσο δίκαια και να 'ναι.
Συγνώμη: γιατι διαχωρίζεις τον **εσένα **από τον λαο?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι εαν χαθεί και η ΔΕΗ απ το κράτος, θα δειτε σε λίγα χρόνια τί σημαίνει ακριβό ρεύμα.
καλα να παθουν, εγω γουσταρω...
χωρις σαλιο μεχρι να βαλουν μυαλο..
και ασε μετα να γκρινιαζουν για το ευρω και για το ρευμα που θα ειναι πανακριβο οπως λενε και τωρα για ενα σωρο προϊοντα που ειναι ακριβα και δεν τα σηκωνουν...
υποστηριζουν το καπιταλιστικο συστημα ολοι αυτοι που θα επρεπε να ειναι εναντιον του.. αλλα που να καταλαβουν..γι'αυτο πλεον χεσμενο το δικαιο του λαου και του εργατη.. να πανε ολοι να μαμηθουν αμα δε νιωθουν.. θα σπαω πλεον μονο απο χομπι (22 μαρτιου θα γινει τσι πουτ@νας btw)... η φαση ειναι ΖΝ.. μαμιεται η τσελσι και ολο το δυτικο λονδινο και η βασιλισσα..
-
charm
Οι ερωτησεις ειναι οι απαντησεις σου. Ή, αν θες, επειδη τα ερωτηματα ειναι αναπαντητα (και μεχρι ν' απαντηθουν), οφειλουμε να στηριξουμε την ισχυουσα μορφη εργατικων διεκδικησεων, που αντλει, τουλαχιστον, νομιμοποιηση απο την ιστορια...
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Συγνώμη: γιατι διαχωρίζεις τον **εσένα **από τον λαο?
Γιατί αυτό βλέπω ότι γίνεται στην πράξη. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας κλάδος εργαζομένων δεν ήρθε σε αντίθεση με την υπόλοιπη κοινωνία;
-
Αν δεν μπορω να παω σε αλλον τοτε καθομαι εκει που ειμαι.
Φυσικα και θα κρινω εξ ιδιων τα αλλοτρια, ας βρουν αλλο τροπο να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους. Οπως εγω δεν βλαπτω κανεναν ανθρωπο για να εχω καλητερο ωραριο η πιο καλα λεφτα, ετσι δεν θελω να με ριχνουν.
Καταλαβαινεις οτι αυτο δεν ειναι κοινωνικη συνειδηση (για την ελλειψη της οποιας κατηγορεις αυτους)....
Οπως εσενα δε σε νοιαζει αν αυτοι θα χασουν τις (πληρωμενες) επικουρικες συνταξεις τους, αρκει να εχεις ρευμα, ετσι κι αυτους δεν τους νοιαζει αν θα εχεις ρευμα, αρκει να μη χασουν τις (πληρωμενες) επικουρικες συνταξεις τους. Απλο ειναι. -
Ενω το να με γαμαει εμενα καθε μηνα και απο ενας κλαδος ειναι μια χαρα,ε?
Μια οι δασκαλοι, μετα οι βενζινοπωλες, μετα αυτοι που μοιραζουν το πετραιλεο, μετα οι ταριφες (καλα για αυτους χεστηκα) μετα οι τραπεζικοι, μετα τα λεωφορεια κλπ κλπ.
-
Καλωσηρθες στην κοινωνια!
Γ@μ@ς και σε γ@μ@νε. Ετσι ηταν, ετσι ειναι, ετσι θα 'ναι (μεχρι την επανασταση ) -
Καλως σε βρηκα.
Να γαμανε αυτους που πρεπει...αλαλ δεν μπροουν οποτε γαμανε αυτους που μπορουνε. Α ρε πουστη ενα 6μηνο πωλητης αυτοκινητων να ξαναπαω, να βλεπω δημοσιο υπαλληλο και να του γαμαω την ψυχολογια, να τον κανω να τρεχει στα περιοδικα και στα φορουμ να βρει το δικαιο του....!
Αν δεν υπαρχει σεβασμος για τον συνανθρωπο σου, δεν κανεις αγωνα....της ψωλης σου τον χαβα κανεις (δεν μιλαω για εσενα πρωσοπικα)
-
Ενω το να με γαμαει εμενα καθε μηνα και απο ενας κλαδος ειναι μια χαρα,ε?Μια οι δασκαλοι, μετα οι βενζινοπωλες, μετα αυτοι που μοιραζουν το πετραιλεο, μετα οι ταριφες (καλα για αυτους χεστηκα) μετα οι τραπεζικοι, μετα τα λεωφορεια κλπ κλπ.
Για να εκτιμησεις οτι σε γαμανε εκ περιτροπης και οχι ολοι μαζι, διαβασε αυτο:
http://www.capital.gr/news.asp?Details=462283ΥΓ Οτι ο καθε ΔΕΗτζης παραδιδει μαθηματα κοινωνικης συνειδησης με τον ευγενη τροπο που συνδικαλιζεται (οπως και μαθηματα μανατζμεντ με τις παρεμβασεις του στο ΔΣ μιας εισηγμενης κατα τα αλλα) δεν το ειχα καταλαβει. Τωρα μπορω επιτελους να εχω ενα προτυπο ακομη μαζι με τον αγαπητο μου -δε δουλευω ποτε- ΟΤΕτζη που με αποκαλει 'συναδελφο'.
-
Ενω το να με γαμαει εμενα καθε μηνα και απο ενας κλαδος ειναι μια χαρα,ε?Μια οι δασκαλοι, μετα οι βενζινοπωλες, μετα αυτοι που μοιραζουν το πετραιλεο, μετα οι ταριφες (καλα για αυτους χεστηκα) μετα οι τραπεζικοι, μετα τα λεωφορεια κλπ κλπ.
Μα εδώ είναι το πρόβλημα... Ότι σε κάθε τι που δεν μας επηρρεάζει άμεσα λέμε 'χέστηκα'.
Ε, τότε χέστηκα και εγώ που δεν έχουμε ρεύμα. Έχω γεννήτρια και μπορώ να δουλεύω ενω άλλοι συνάδελφοι όχι, άρα κάνω μεγαλύτερο τζίρο... Κόψτε το ρεύμα για πάντα!!
Επειδή προφανώς αυτός δεν είναι σωστός τρόπος σκέψης, αντιδρώ μαζί με αυτόν που αδικείται ανεξάρτητα αν με επηρρεάζει άμεσα. Γιατί έμμεσα θα με επηρρεάσει και γιατί και εγώ αν έρθει η ώρα να μου καταργήσουν τα δικαιώματά μου θα θέλω ευρεία στήριξη
Περί ΔΕΗ