-
...ανήκα στον κόσμο των ονείρων!!!
Δεν με ενοχλεί το άσπρο (λευκό και άσπρο είναι το ίδιο, μην το εξωραϊζουμε!), με ενοχλούν οι 'μόδες'! Αφού τουλάχιστον μερικοί άρχισαν να ξεπερνούν το ασημί...
Στην Έδεσσα, έπινα καφέ και σε μια φάση όσα αυτοκίνητα έβλεπα από την θέση μου ήταν ασημί! Τουλάχιστον 8-9! Ήταν και συννεφιασμένη μέρα και δεν ξεχώριζαν με τίποτα...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θα σπάσει ο κινητήρας;Τι ξέρει η Peugeot -κι η BMW -από turbo;
Κατι ξερει απο 205, 405 , wrc
Ό,τι ξέρουν όλοι ξέρουν κι αυτοί. Εκτός κι αν η τεχνολογία των turbo είναι επτασφράγιστο μυστικό και οι μηχανικοί που τη γνωρίζουν την παίρνουν στον τάφο τους...
Ή τα 150 και τα 175 από 1.6Τ είναι πολλά για Peugeot/BMW, ενώ τα 140 και τα 170 από 1.4 είναι φυσιολογικά αρκεί να τα δίνει το VW group?!...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Θα σπάσει ο κινητήρας;
Τι ξέρει η Peugeot -κι η BMW -από turbo;
Κατι ξερει απο 205, 405 , wrc
Ό,τι ξέρουν όλοι ξέρουν κι αυτοί. Εκτός κι αν η τεχνολογία των turbo είναι επτασφράγιστο μυστικό και οι μηχανικοί που τη γνωρίζουν την παίρνουν στον τάφο τους...
Ή τα 150 και τα 175 από 1.6Τ είναι πολλά για Peugeot/BMW, ενώ τα 140 και τα 170 από 1.4 είναι φυσιολογικά αρκεί να τα δίνει το VW group?!...
Αυτό έλειπε να μην τσιμπούσατε
Το ανάποδο συμβαίνει... ειδικά στο φόρουμ
Οι 'πουσαρισμένοι' TSI της VW θα σπάσουν τα 'χουν προβλήματα, θα καούν ολόκληρα τ'αυτοκίνητα, αλλά όταν βγάζει η Peugeot ή BMW (γιατί να μην σπάσει της 335; ) όλοι 'πανηγυρίζουν'
Το 2007 να δούμε τι σχόλια θα υπάρχουν για κάποιους άλλους turbo κινητήρες
-
VW group -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αυτό έλειπε να μην τσιμπούσατεΤο ανάποδο συμβαίνει... ειδικά στο φόρουμ
Οι 'πουσαρισμένοι' TSI της VW θα σπάσουν τα 'χουν προβλήματα, θα καούν ολόκληρα τ'αυτοκίνητα, αλλά όταν βγάζει η Peugeot ή BMW (γιατί να μην σπάσει της 335; ) όλοι 'πανηγυρίζουν'
Όταν πεινάμε, τσιμπάμε!!
Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να μας απασχολούν πολλά σοβαρά ερωτήματα πριν 'πανηγυρίσουμε'... Ποιoς ήταν ο τελευταίος κινητήρας παραγωγής των Peugeot, BMW που έσπαγε σε μαμά έκδοση? Δε θα έπρεπε ν'ανησυχούμε για τους THP των 150 και 175 ίππων?... Η 335 είναι καλό αμάξι? Τα 102 άλογα στο λίτρο από 3λιτρο biturbo μήπως είναι πολλά?... Τα 121 άλογα στο λίτρο από 1.4 τι μπλοκ χρειάζονται για να μην πάρεις τα πιστόνια για τασάκι?... Ποιό θα είναι το επόμενο αμάξι του James Bond... Κ.α.
-
Αυτό έλειπε να μην τσιμπούσατε
Το ανάποδο συμβαίνει... ειδικά στο φόρουμ
Όταν πεινάμε, τσιμπάμε!!
έτσι κάνουν τα έντομα
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Όταν πεινάμε, τσιμπάμε!!
έτσι κάνουν τα έντομα
Ειδικά αυτά που έχουν φορέσει και κράνος για παν ενδεχόμενο...
-
Όταν πεινάμε, τσιμπάμε!!
έτσι κάνουν τα έντομα
Ειδικά αυτά που έχουν φορέσει και κράνος για παν ενδεχόμενο...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το θελω σε ασπρο παρακαλω με criuse control, αρωματικο, εργοστασιακο συναγερμο και JBl ηχοσυστημα (ετσι να μη μπει ελληνικο χερι εδω)!!
Θα μου το τυληξετε ή θα το παρω τσουλώντας!
Παντως κοβω την π@π@ρ@ μου οτι μετα απο καναδυο μηνες όλο και καποιο προγραμματακι στα 180 τουλαχιστο αλογα θα βγει!!Αν διάβαζες το λινκ που έδωσα, θα έβλεπες ότι έρχεται απο την ίδια την Πεζό στις αρχές του 2007 με 175 ίππους και πιο σπορ στήσιμο. Πιθανώς, αυτό θα είναι το νέο RC.
Ποσο θα χει ομως!!! σημερα ρωτησα για το corsa opc και μου παν σε κανα εξαμηνο κ αυτο με τιμη εκκινησης 23.000. Θα μοθ πεις δινεις 20.000 στα 23 θα κολλησεις? Αν ομως καποιος δινει τα 20 με το ζορι τα 23 φανταζουν υπερβολικα. Για το ποιο γρηγορο εχουμε καμια πληροφορια?
-
Εχει πάει κανείς σε αντιπροσωπεία Peugeot να το ψωνίσει? Εγώ μόλις πήγα μου είπανε ότι όσα αυτοκίνητα θα έρθουνε το 2006 είναι κλεισμένα από τον Αύγουστο και αν το παραγγείλω τώρα θα το πάρω κάποια στιγμή μέσα στο 2007 χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος επί του χρόνου παράδοσης.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Σε λευκό.
+1
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Εχει πάει κανείς σε αντιπροσωπεία Peugeot να το ψωνίσει? Εγώ μόλις πήγα μου είπανε ότι όσα αυτοκίνητα θα έρθουνε το 2006 είναι κλεισμένα από τον Αύγουστο και αν το παραγγείλω τώρα θα το πάρω κάποια στιγμή μέσα στο 2007 χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος επί του χρόνου παράδοσης.εμενα μου ειπαν οτι τελοσ του μηνα θα ερθουν καμια δεκαρια αυτοκινητα τα οποια θα φυγουν αμεσως και οτι αν το παραγγειλω θα το χω σε 4 μηνες!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αυτό έλειπε να μην τσιμπούσατεΤο ανάποδο συμβαίνει... ειδικά στο φόρουμ
Δεν πιάνω το συλλογισμό σου...το ίδιο είναι η εφαρμογή ενός τούρμπο σε έναν ατμοσφαιρικό 1.6αρη με την εφαρμογή ενός τούρμπο και ενός κομπρέσσορα σε έναν 1.4αρη;
Πόσες φορές έχει γίνει -και γίνεται- το πρώτο και πόσες φορές το δεύτερο;
Προχτές συναντήθηκα με δυο παιδιά που ξέρουν μεν πολλά πράγματα για μηχανές και αυτοκίνητα, αλλά ενώ έχουν το σαράκι της βελτίωσης, δεν είναι πολύ ενημερωμένοι. Μόλις μιλήσαμε για το TSi, μαντέψτε αντίδραση: 'Θα είναι ζημιάρικο, θα σπάει κλπ. Είναι πολύ λίγα τα κυβικά για τόσα άλογα...'
Είναι λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες και αντιδράσεις. Παλιά έσπαζαν κινητήρες μόνο με ένα τούρμπο πάνω, τώρα λογικό είναι μια φήμη να ίπταται πάνω από το μοναδικό διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της αγοράς, ενώ οι απλές εφαρμογές άλλων εταιρειών να θεωρούνται εκ φύσεως 'αξιόπιστες' και καλές. Λογικότατο, κατά την άποψή μου...Ο χρόνος μόνο θα δώσει στον TSi την αξία που του αρμόζει.
-
MΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΕΣΤΩ ΜΟΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10-15ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΣΠΑΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΗΜΗ?
δε μιλαω για βλαβες και ζημιαρικα μοτερ...μιλαω να σπανε...να κανουν μπαμ.να τα ανακαλει πισω η ετιαρεια....
ημαρτον. οταν καποιος βγαζει ενα μοτερ ξερει τι κανει και το εχει δοκιμασει για καποια εκατομυρια χλμ σερι....................
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν πιάνω το συλλογισμό σου...το ίδιο είναι η εφαρμογή ενός τούρμπο σε έναν ατμοσφαιρικό 1.6αρη με την εφαρμογή ενός τούρμπο και ενός κομπρέσσορα σε έναν 1.4αρη;
Πόσες φορές έχει γίνει -και γίνεται- το πρώτο και πόσες φορές το δεύτερο;Η λειτουργία είναι πλέον γνωστή, τα δύο τούρμπο δουλεύουν σε περιοριμένο εύρος στροφών. Εκατομμύρια κινητήρες με κομπρέσορα έχουν κατασκευαστεί κι αντίστοιχα με τούρμπο. Αν τους βάλεις μαζί θα σπάσουν;
Φυσικά και δεν υποστηρίζω ότι θα σπάσουν οι κινητήρες της BMW ή της BMW/PSA, αλλά είναι γεγονός πως είναι η πρώτη τους προσπάθεια και στο τούρμπο -μετά από πολλά χρόνια- και στον άμεσο ψεκασμό. Άρα με την 'TSI' λογική, δεν έχουν τεχνογνωσία κι οι κινητήρες τους θα σπάσουν -ειδικά της 335 με 400Nm ροπής-
Προχτές συναντήθηκα με δυο παιδιά που ξέρουν μεν πολλά πράγματα για μηχανές και αυτοκίνητα, αλλά ενώ έχουν το σαράκι της βελτίωσης, δεν είναι πολύ ενημερωμένοι. Μόλις μιλήσαμε για το TSi, μαντέψτε αντίδραση: 'Θα είναι ζημιάρικο, θα σπάει κλπ. Είναι πολύ λίγα τα κυβικά για τόσα άλογα...'
Είναι λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες και αντιδράσεις. Παλιά έσπαζαν κινητήρες μόνο με ένα τούρμπο πάνω, τώρα λογικό είναι μια φήμη να ίπταται πάνω από το μοναδικό διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της αγοράς, ενώ οι απλές εφαρμογές άλλων εταιρειών να θεωρούνται εκ φύσεως 'αξιόπιστες' και καλές. Λογικότατο, κατά την άποψή μου...Ο χρόνος μόνο θα δώσει στον TSi την αξία που του αρμόζει.
Αν όσοι έχουν το σαράκι της βελτίωσης ήταν ενημερωμένοι...
Άγνοια και τεχνοφοβία πάντα υπάρχει, απλώς εστιάζεται ανάλογα με τη μάρκα σε συγκεκριμένους τομείς Τα υβριδικά έχουν περισσότερη ή λιγότερη τεχνολογία και γιατί να μην χαλάνε;
Θα ταν ίδια η αντίδραση αν έβγαζε τον ίδιο κινητήρα η BMW πχ; -να μην πω γι' άλλη εταιρεία -
-
και οι 2 υλοποιησεις 1.6 τουρμπο και 1.4 tsi θα κριθουν στο μελλον με την καθημερινη χρηση των ιδιοκτητων τους...Ισως αποδειχτουν το μελλον των κινητηρων ισως οχι...αδικα το παιδευετε επομενως διοτι απλα θεωρητικολογειτε και οι 2.
Παντως για να γυριζουν ολοι στα τουρμπο σε χαλεπους καιρους σε θεματα τιμης βενζινης αυτο σημαινει οτι εχουν καταφερει να τα κανουν οικονομοκοτερα προφανως με επιτευγματα στο χωρο της ηλεκτρονικης...οσον αφορα το αξιοπιστα ομως θα το δουμε... -
Προχτές συναντήθηκα με δυο παιδιά που ξέρουν μεν πολλά πράγματα για μηχανές και αυτοκίνητα, αλλά ενώ έχουν το σαράκι της βελτίωσης, δεν είναι πολύ ενημερωμένοι. Μόλις μιλήσαμε για το TSi, μαντέψτε αντίδραση: 'Θα είναι ζημιάρικο, θα σπάει κλπ. Είναι πολύ λίγα τα κυβικά για τόσα άλογα...'Το κακό με ορισμένους 'βελτιωσάκηδες' είναι ότι ώρες-ώρες δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Άλλο να έχει σχεδιαστεί από το εργοστάσιο ένα μοτέρ να 'ζει' με Χ άλογα, άλλο να το τουρμπίζεις [ή να το 'φλασάρεις'...] εσύ για να τα βγάλεις με το ζόρι. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Σε επίπεδο τεχνογνωσίας, πριν από 20 χρόνια είχαμε 1500άρια μοτέρ με 900 άλογα (F1) ενώ την ίδια εποχή η Lancia έγραφε νίκες στο ΠΠΡ με κινητήρες που χρησιμοποιούσαν τη φιλοσοφία υπερπλήρωσης του TSi. Αν έπρεπε να γίνεται 'θόρυβος' γύρω από κάποια θέματα 20 χρόνια μετά θα ήταν λογικότερο, imho, να έχει να κάνει με παραμέτρους όπως η απόκριση στο γκάζι, η κατανάλωση καυσίμου, και τέτοια.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
MΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΕΣΤΩ ΜΟΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10-15ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΣΠΑΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΗΜΗ?Η Μ3 Ε46 ειχε ενα τετοιο προβλημα με τα ελατωματικα μεταλλα... Αρκετα εσπασαν, τα περισσοτερα τα προλαβαν με την ανακληση!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η λειτουργία είναι πλέον γνωστή, τα δύο τούρμπο δουλεύουν σε περιοριμένο εύρος στροφών. Εκατομμύρια κινητήρες με κομπρέσορα έχουν κατασκευαστεί κι αντίστοιχα με τούρμπο. Αν τους βάλεις μαζί θα σπάσουν;Αν πεις σε οποιονδήποτε άσχετο και σχετικό, ότι όλοι οι ατμοσφαιρικοί παίζουν με πίεση 1, οι τουρμπάτοι από 1,4 μέχρι 1,8-1,9 και υπάρχει και μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ προσπάθεια στα 2,5...δεν νομίζεις ότι είναι λογικό να σου πει σε απλά λόγια ότι θα εκραγεί, θα λιώσει κλπ.; Αν σκεφτεί κιόλας μετά από λίγο, 'πω ρε σε περίπτωση αλλαγής, τέλους ζωής της τουρμπίνας ή του κομπρέσσορα τι θα πληρώσω;' Εμένα συνεχίζουν να μου ακούγονται λογικά και ξανατονίζω όπως και στο Mercedes VS the world ότι περισσότερα αυτοκίνητα αγοράζονται από όλον τον υπόλοιπο κόσμο, παρά από τα μέλη του 4TForum. Αντίθετα, ο άμεσος ψεκασμός που προστίθεται στο PSA δεν ακούγεται τόσο 'επικίνδυνος', όπως δεν ακουγόταν (στα δικά μου αυτιά, προσθέτω) και για το FSi.
Άγνοια και τεχνοφοβία πάντα υπάρχει, απλώς εστιάζεται ανάλογα με τη μάρκα σε συγκεκριμένους τομείς Τα υβριδικά έχουν περισσότερη ή λιγότερη τεχνολογία και γιατί να μην χαλάνε;
Τα υβριδικά επίσης τα φοβάται ο κόσμος, σκεφτείτε ότι υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι το Prius θέλει πρίζα και τι θα γίνει αν τελειώσει το ρεύμα στην Εθνική Οδό! Αλλά, αφενός μεν η Toyota μιλάει για μια εγγύηση ΟΛΑ μέσα για πολλά χρόνια και αφετέρου δε η υπερβολική έξτρα τεχνολογία έχει το άλλοθι της οικολογίας. Νομίζω πάλι ότι σε όποιον και να μιλήσετε και για τα δύο, το 'πουσαρισμένο' θα θεωρεί πιο αναξιόπιστο!
Θα ταν ίδια η αντίδραση αν έβγαζε τον ίδιο κινητήρα η BMW πχ; -να μην πω γι' άλλη εταιρεία -
Σε αυτό έχεις δίκιο, η μόνη περίπτωση που είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα μιλούσε, θα ήταν η Porsche! Το ζήτημα είναι ότι έχω ακούσει και κατόχους VAG να τα 'φοβούνται'. Μην περιορίζουμε τον όποιο σκεπτικισμό για το TSi μόνο στο 4TForum.
-
Αν πεις σε οποιονδήποτε άσχετο και σχετικό, ότι όλοι οι ατμοσφαιρικοί παίζουν με πίεση 1, οι τουρμπάτοι από 1,4 μέχρι 1,8-1,9 και υπάρχει και μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ προσπάθεια στα 2,5...δεν νομίζεις ότι είναι λογικό να σου πει σε απλά λόγια ότι θα εκραγεί, θα λιώσει κλπ.; Αν σκεφτεί κιόλας μετά από λίγο, 'πω ρε σε περίπτωση αλλαγής, τέλους ζωής της τουρμπίνας ή του κομπρέσσορα τι θα πληρώσω;' Εμένα συνεχίζουν να μου ακούγονται λογικά και ξανατονίζω όπως και στο Mercedes VS the world ότι περισσότερα αυτοκίνητα αγοράζονται από όλον τον υπόλοιπο κόσμο, παρά από τα μέλη του 4TForum. Αντίθετα, ο άμεσος ψεκασμός που προστίθεται στο PSA δεν ακούγεται τόσο 'επικίνδυνος', όπως δεν ακουγόταν (στα δικά μου αυτιά, προσθέτω) και για το FSi.
Αν και ξεφεύγει -πάλι- το θέμα, για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις το VAG, αλλά για σπασμένους turbo κινητήρες δεν νομίζω που ελάχιστοι δουλεύουν στις εργοστασιακές πιέσεις πλέον Άλλωστε τα 2,5 bar max είναι σε περιορισμένο εύρος στροφών. Κινητήρας μέχρι στιγμής δεν έχει σπάσει. Το -πολύ- μελλοντικό κόστος επισκευών ή αλλαγών είναι για την ώρα άγνωστο.
Τα υβριδικά επίσης τα φοβάται ο κόσμος, σκεφτείτε ότι υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι το Prius θέλει πρίζα και τι θα γίνει αν τελειώσει το ρεύμα στην Εθνική Οδό! Αλλά, αφενός μεν η Toyota μιλάει για μια εγγύηση ΟΛΑ μέσα για πολλά χρόνια και αφετέρου δε η υπερβολική έξτρα τεχνολογία έχει το άλλοθι της οικολογίας. Νομίζω πάλι ότι σε όποιον και να μιλήσετε και για τα δύο, το 'πουσαρισμένο' θα θεωρεί πιο αναξιόπιστο!
κι επειδή νομίζει ότι νομίζει ο κόσμος θα σταματήσει η τεχνολογία να εξελίσεται; όχι μόνο στο αυτοκίνητο, αλλά παντού. Ακόμα και το internet του σατανά θεωρείται
Σε αυτό έχεις δίκιο, η μόνη περίπτωση που είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα μιλούσε, θα ήταν η Porsche! Το ζήτημα είναι ότι έχω ακούσει και κατόχους VAG να τα 'φοβούνται'. Μην περιορίζουμε τον όποιο σκεπτικισμό για το TSi μόνο στο 4TForum.
Οι κάτοχοι VAG δηλαδή είναι λιγότερο τεχνόφοβοι και περισσότερο γνώστες; ή έχουν το αλάθητο; Η ειρωνεία είναι πως φοβούνται τον TSI, αλλά να ανεβάσουν 3 bar τον 1.8Τ -επειδή το είπε ο Χ μηχανικός κι ο Ψ κολλητός- το θεωρούν φυσιολογικό
Όταν βγαίνει από ένα εργοστάσιο ο κινητήρας θα σπάσει όμως
Peugeot 207 1.6T GT