Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η λειτουργία είναι πλέον γνωστή, τα δύο τούρμπο δουλεύουν σε περιοριμένο εύρος στροφών. Εκατομμύρια κινητήρες με κομπρέσορα έχουν κατασκευαστεί κι αντίστοιχα με τούρμπο. Αν τους βάλεις μαζί θα σπάσουν;
Αν πεις σε οποιονδήποτε άσχετο και σχετικό, ότι όλοι οι ατμοσφαιρικοί παίζουν με πίεση 1, οι τουρμπάτοι από 1,4 μέχρι 1,8-1,9 και υπάρχει και μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ προσπάθεια στα 2,5...δεν νομίζεις ότι είναι λογικό να σου πει σε απλά λόγια ότι θα εκραγεί, θα λιώσει κλπ.; Αν σκεφτεί κιόλας μετά από λίγο, 'πω ρε σε περίπτωση αλλαγής, τέλους ζωής της τουρμπίνας ή του κομπρέσσορα τι θα πληρώσω;' Εμένα συνεχίζουν να μου ακούγονται λογικά και ξανατονίζω όπως και στο Mercedes VS the world ότι περισσότερα αυτοκίνητα αγοράζονται από όλον τον υπόλοιπο κόσμο, παρά από τα μέλη του 4TForum. Αντίθετα, ο άμεσος ψεκασμός που προστίθεται στο PSA δεν ακούγεται τόσο 'επικίνδυνος', όπως δεν ακουγόταν (στα δικά μου αυτιά, προσθέτω) και για το FSi.
Άγνοια και τεχνοφοβία πάντα υπάρχει, απλώς εστιάζεται ανάλογα με τη μάρκα σε συγκεκριμένους τομείς Τα υβριδικά έχουν περισσότερη ή λιγότερη τεχνολογία και γιατί να μην χαλάνε;
Τα υβριδικά επίσης τα φοβάται ο κόσμος, σκεφτείτε ότι υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι το Prius θέλει πρίζα και τι θα γίνει αν τελειώσει το ρεύμα στην Εθνική Οδό! Αλλά, αφενός μεν η Toyota μιλάει για μια εγγύηση ΟΛΑ μέσα για πολλά χρόνια και αφετέρου δε η υπερβολική έξτρα τεχνολογία έχει το άλλοθι της οικολογίας. Νομίζω πάλι ότι σε όποιον και να μιλήσετε και για τα δύο, το 'πουσαρισμένο' θα θεωρεί πιο αναξιόπιστο!
Θα ταν ίδια η αντίδραση αν έβγαζε τον ίδιο κινητήρα η BMW πχ; -να μην πω γι' άλλη εταιρεία -
Σε αυτό έχεις δίκιο, η μόνη περίπτωση που είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα μιλούσε, θα ήταν η Porsche! Το ζήτημα είναι ότι έχω ακούσει και κατόχους VAG να τα 'φοβούνται'. Μην περιορίζουμε τον όποιο σκεπτικισμό για το TSi μόνο στο 4TForum.