-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σημαντικό, νομίζω, προτού το κρίνουμε από άποψη οικονομίας βάση του '9.7 lt/100km' που έβγαλαν στο Autozeitung ή οποιοδήποτε άλλο νούμερο....Στους 4Τ αυτού του μήνα πάντως, η κατανάλωση του 207 έδειξε 12,0 lt/100km. Φαντάζομαι ότι οδηγήθηκε κανιβαλιστί βέβαια, αλλά και πάλι απέχει το νούμερο από την τυπική μέτρηση του κατασκευαστή (το δε panda 100hp, με τιμή κατασκευστή 6,5 lt/100km στην ίδια δοκιμή έδειξε 10,5).
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Στους 4Τ αυτού του μήνα πάντως, η κατανάλωση του 207 έδειξε 12,0 lt/100km. Φαντάζομαι ότι οδηγήθηκε κανιβαλιστί βέβαια, αλλά και πάλι απέχει το νούμερο από την τυπική μέτρηση του κατασκευαστή (το δε panda 100hp, με τιμή κατασκευστή 6,5 lt/100km στην ίδια δοκιμή έδειξε 10,5).'Κανιβαλιστί' πρέπει να οδηγήθηκε πέριξ της λίμνης Πλαστήρα, όπου η κατανάλωση ανέβηκε στα 16,7 λίτρα! Πάντως, ακόμη και τα 12 λίτρα της μέσης κατανάλωσης ακούγονται 'λογικά' για ένα αυτοκίνητο 1241 κιλών (χωρίς επιβάτες/αποσκευές) και 150 ('τουρμπάτων') ίππων...
-
Το Σάββατο,στήν πίστα των Σερρών,γίνεται το τράκ-ντέι του 106σπόρτκλάμπ,και η αντιπροσωπεία της πεζώ θα ανεβάσει το 207 1,6Τ για δοκιμή (ή οδήγηση ή συνοδήγηση) στήν πίστα
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
'Κανιβαλιστί' πρέπει να οδηγήθηκε πέριξ της λίμνης Πλαστήρα, όπου η κατανάλωση ανέβηκε στα 16,7 λίτρα! Πάντως, ακόμη και τα 12 λίτρα της μέσης κατανάλωσης ακούγονται 'λογικά' για ένα αυτοκίνητο 1241 κιλών (χωρίς επιβάτες/αποσκευές) και 150 ('τουρμπάτων') ίππων...
προκλητικός... στο Peugeot των 150 τουρμπάτων ίππων τα 12 μέση τιμή φαίνονται λογικά και τα 140/170 διπλοτουρμπάτα άλογα σε πιο βαρύ αμάξωμα θα ήταν παράλογα τα 12;
Εδώ σχολιάστηκαν αρνητικά τα 9,5 του TSI
12+ λίτρα είχαν τα Type R & Golf GTI κι είναι ΛΟΓΙΚΑ τα 12 για το 207;;;
-
12 lt/100km είναι πολλά για 150 άλογα. Αν αυτά τα 12 λίτρα δεν εμφανίζονται σε εξαντλητικά γρήγορη οδήγηση ή σε κόλπα στυλ 'θα πάω μέχρι τη Λαμία με 1η', είναι εξωφρενικά πολλά και δεν θεωρούνται σε καμιά περίπτωση λογικά. Το αποδεικνύει και η έρευνα!
Κάτι που πρέπει να διαβάσουν μερικοί:
Η κατανάλωση που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι εφικτή μόνο σε περιπτώσεις επαρχιακού δρόμου με σταθερή ταχύτητα περί τα 70-90km/h (ίσως και σε αυτοκινητόδρομο με 120) ή αλλιώς σε ελαφρά κατηφορική διαδρομή. Αλλιώς, ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές δεν δείχνουν ρεαλιστικά νούμερα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
ή σε κόλπα στυλ 'θα πάω μέχρι τη Λαμία με 1η',Θα έφτανε ποτέ?
(βγάλε κι εσύ τον Ikar που κρύβεις μέσα σου, μπορείς).
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τελικά θέλει κι ο THP υποχρεωτικά 98άρα (100άρα για Ελλάδα....) η του κάνει και η 95άρα??.... Σημαντικό, νομίζω, προτού το κρίνουμε από άποψη οικονομίας βάση του '9.7 lt/100km' που έβγαλαν στο Autozeitung ή οποιοδήποτε άλλο νούμερο....To 207 με τον THP του Cooper S (175 BHp, intercooler) μάλλον για έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο το βλέπω. Και μάλλον θα το λένε 'GTi' και όχι 'RC', για ευνόητους λόγους.
Εγώ πάλι το βλέπω σαν rc...
-
lkar, χωρίς να θεωρώ ότι είναι λίγα ή λογικά τα 12, η πεζό δεν δημιούργησε ένα συγκεκριμένο κλίμα παρουσιάζοντας τον 1,6Τ σαν 'οικονομικό' κινητήρα. Γιαυτό και κανείς δεν εκπλήσσεται τόσο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
lkar, χωρίς να θεωρώ ότι είναι λίγα ή λογικά τα 12, η πεζό δεν δημιούργησε ένα συγκεκριμένο κλίμα παρουσιάζοντας τον 1,6Τ σαν 'οικονομικό' κινητήρα. Γιαυτό και κανείς δεν εκπλήσσεται τόσο.Εδώ νομίζω ότι κάνεις λάθος, διότι όλες οι παρουσιάσεις στον τύπο (που συνήθως βασίζονται στα εταιρικά δελτία τύπου) μιλούσαν για ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.
-
Σε εμένα τουλάχιστον δεν δημιουργήθηκε κάτι τέτοιο, και διάβαζα τα πάντα. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε εμένα τουλάχιστον δεν δημιουργήθηκε κάτι τέτοιο, και διάβαζα τα πάντα.+1
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
lkar, χωρίς να θεωρώ ότι είναι λίγα ή λογικά τα 12, η πεζό δεν δημιούργησε ένα συγκεκριμένο κλίμα παρουσιάζοντας τον 1,6Τ σαν 'οικονομικό' κινητήρα. Γιαυτό και κανείς δεν εκπλήσσεται τόσο.Οι τυποποιημένες εκτιμώ ότι θα είναι κάτω από... 10
Ούτε η VW ανέφερε τον TFSI -γιατί με αυτά τα νούμερα συγκρίνεται- σαν οικονομικό, ούτε η Honda, αλλά με τον ένα ή άλλον τρόπο βγάζουν 200 άλογα κι όχι 150
Όσο και να το έσκισαν, δεν παύει να είναι ΠΟΛΛΑ, από τη στιγμή που δεν νομίζω τ' άλλα να τα πήγαιναν 'κυρίες'
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To 207 με τον THP του Cooper S (175 BHp, intercooler) μάλλον για έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο το βλέπω. Και μάλλον θα το λένε 'GTi' και όχι 'RC', για ευνόητους λόγους.
Εγώ πάλι το βλέπω σαν rc...
http://img299.imageshack.us/img299/7472/2574cw1.th.jpg
Λες?... Πιθανώς και να έχεις δίκιο και να κυκλοφορήσει μόνο στην Αγγλία ως GTi (όπως το 206RC το είπαν GTi180 μια και 'RC' για τους Άγγλους ίσον 'Roman Catholic'!!)... Βέβαια αναρωτιέμαι τότε (1) ποιο θα ονομάσουν 'GTi' στον υπόλοιπο κόσμο (θα το 'πηδήξουν'?!) και (2) πώς θα συγκρίνεται με το 206RC όταν έχει μεγαλύτερη ροπή μεν, αλλά λίγο λιγότερα άλογα και πολλά παραπάνω κιλά....
Τέλος πάντων, το όνομα δεν είναι τόσο σημαντικό. Να δούμε στο δρόμο τι θα λέει...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
γιατι δε συγκριναν το 207gt με το couper 1.6 το απλο το οποιο παλι θα ειναι 3000ευρω πιο πανω σε τιμη???Γιατί στη Γερμανία η διαφορά του S με το GT είναι 2000 άρα είναι συγκρίσιμα
Το θέμα είναι (όπως σε κάθε τεστ) να μπορούμε να αποκρυπτογραφούμε τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν ανεξάρτητα από τη τελική κατάταξη του τεστ.
Ετσι δικαιολογείται και η πρώτη θέση του Polo, αν κάποιος ψάχνει πιο απόλυτο κράτημα και επιδόσεις το S όντως είναι αλλού.Η διαφορά της κατανάλωσης μεταξύ S και GT λογική μου φαίνεται, 175hp και πιο κοντό 6αρι κιβώτιο για το S ... πιο μακρύ 5αρι και 150hp για το GT
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
lkar, χωρίς να θεωρώ ότι είναι λίγα ή λογικά τα 12, η πεζό δεν δημιούργησε ένα συγκεκριμένο κλίμα παρουσιάζοντας τον 1,6Τ σαν 'οικονομικό' κινητήρα. Γιαυτό και κανείς δεν εκπλήσσεται τόσο.
Οι τυποποιημένες εκτιμώ ότι θα είναι κάτω από... 10
Ούτε η VW ανέφερε τον TFSI -γιατί με αυτά τα νούμερα συγκρίνεται- σαν οικονομικό, ούτε η Honda, αλλά με τον ένα ή άλλον τρόπο βγάζουν 200 άλογα κι όχι 150
Όσο και να το έσκισαν, δεν παύει να είναι ΠΟΛΛΑ, από τη στιγμή που δεν νομίζω τ' άλλα να τα πήγαιναν 'κυρίες'
Τα άλλα, ήταν ΟΛΑ ατμοσφαιρικά και ΟΛΑ μικρότερης ιπποδύναμης και ΟΛΑ είχαν να κινήσουν λιγότερα κιλά. Τι άλλο έπρεπε να συμβαίνει για να κάψει αρκετά περισσότερο το 207;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
'Κανιβαλιστί' πρέπει να οδηγήθηκε πέριξ της λίμνης Πλαστήρα, όπου η κατανάλωση ανέβηκε στα 16,7 λίτρα! Πάντως, ακόμη και τα 12 λίτρα της μέσης κατανάλωσης ακούγονται 'λογικά' για ένα αυτοκίνητο 1241 κιλών (χωρίς επιβάτες/αποσκευές) και 150 ('τουρμπάτων') ίππων...
προκλητικός... στο Peugeot των 150 τουρμπάτων ίππων τα 12 μέση τιμή φαίνονται λογικά και τα 140/170 διπλοτουρμπάτα άλογα σε πιο βαρύ αμάξωμα θα ήταν παράλογα τα 12;
Εδώ σχολιάστηκαν αρνητικά τα 9,5 του TSI
12+ λίτρα είχαν τα Type R & Golf GTI κι είναι ΛΟΓΙΚΑ τα 12 για το 207;;;Προκλητικός, δια τί, αγαπητέ; Τα εισαγωγικά (στα 'λογικά' 12 λίτρα) δείχνουν, πως και σε μένα φαίνεται το νούμερο μεγάλο, δεν παύει όμως να είναι μια πραγματικότητα, όπως τουλάχιστον την εκφράζουν οι μετρήσεις των 4Τ (εκτός αν αυτές δεν είναι αξιόπιστες, προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον λόγο για τον οποίο να μην είναι, πέραν του περιορισμένου χρονικού διαστήματος, που κάποιο, έστω και σοβαρό, περιοδικό έχει στη διάθεσή του ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο για δοκιμή) !!
Παρεμπιπτόντως, ξεφύλλιζα σήμερα ένα 'αρχαίο' τεύχος (11ου 1997...) και συγκεκριμένα έριξα μια ματιά στη δοκιμή των (μικρο)μεσαίων αυτοκινήτων της εποχής: κινητήρες 1400άρηδες, με ιπποδυνάμεις από 74-103 ίππους και βάρη από 1020-1160 κιλά (άλλες εποχές τότε...). Ποιές ήταν οι μέσες καταναλώσεις; Από 8,6 λίτρα (Corolla) μέχρι 11,7 (Alfa 146), ενώ τα περισσότερα ξεπερνούσαν τα 10 λίτρα... Λίγες σελίδες πιο πίσω, η Alfa 156 1.8 TS του 1997, με παραπλήσιο βάρος και ιπποδύναμη (αλλά και επιταχύνσεις από στάση-και μόνο...) με το 207 του 2006, κατανάλωνε με τον ατμοσφαιρικό της κινητήρα 13,3 λίτρα κατά μέσον όρο-και δεν πιστεύω τόσο πως 'πιεζόταν' για να κινήσει τα κιλά της, αλλά πως κάποιος δοκιμαστής την 'πήγαινε' με βάση τις ικανότητές της (όπως, φαντάζομαι, θα συνέβη και με το 207 και καλώς συνέβη σε τελική ανάλυση...). Πού θέλω όμως να καταλήξω; Στο ότι μάλλον οι κινητήρες σήμερα είναι τόσο εξελιγμένοι, ώστε να κινούν βαρύτερα (αλλά ...ασφαλέστερα ) 4τροχα, χωρίς να ρυπαίνουν και ν' απαιτούν συχνή συντήρηση και η γνώμη μου είναι πως η βενζίνη που καταναλώνουν είναι αναλογικά αυτή που θα 'πρεπε (άσχετα αν η οικολογική μας συνείδηση πάει περίπατο με τέτοιες καταναλώσεις...).
Προσωπικά παραδείγματα: Saxo 1.4 '97: 75 ίπποι, 860 κιλά, μέση κατανάλωση ΠΟΤΕ πάνω από 8-8,2 λίτρα.
Clio II 1.4 '04: 100 ίπποι, 1160 κιλά (περίπου ίδια αναλογία κιλών ανά ίππο... ), μέση κατανάλωση ΠΟΤΕ ΚΑΤΩ από 8,3-8,5 λίτρα...
Τα 25 'άλογα' της διαφοράς (μην αναφερθώ δε στο βάρος...) δεν θα δικαιολογούσαν μια διαφορά της τάξης των 2 λίτρων κατά του Clio; Πιστεύω πως ναι, αλλά μάλλον μακρυγορώ και μάλλον είμαι εκτός θέματος, οπότε σταματάω...@ Mr funkyreverend: προσωπικά, σαν μέση κατανάλωση θεωρώ αυτήν που δίνουν οι κατασκευαστές για κίνηση στην πόλη. Μ' αυτόν τον τρόπο ξέρω πως θα έχω ένα ρεαλιστικότερο νούμερο για τη μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου μου...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Οι τυποποιημένες εκτιμώ ότι θα είναι κάτω από... 10
Βλακεία να το συγκρίνει κανείς με τον tfsi, εγώ σε σχέση με το 'θαύμα', τον tsi το συνέκρινα όσον αφορά τις εντυπώσεις.
nidosan, εγώ κρίνω από το σηματάκι και το τι διαβάζω στα ξένα fora.
Αυτό που ακούγεται είναι και ένας κινητήρας στα 210 άλογα, που θα φοράει και η κορυφαία έκδοση του 308. Ίσως το rc να φοράει αυτόν, και αν βγει gti να φοράει τον 175αρη. Αλλά προς το παρόν οι ενδείξεις λένε 175 το rc. Αλλά στην peugeot το πλεονέκτημα δεν ήταν ποτέ στα άλογα, θέλω πολύ να δω τι θα καταφέρουν με το rc. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τα άλλα, ήταν ΟΛΑ ατμοσφαιρικά και ΟΛΑ μικρότερης ιπποδύναμης και ΟΛΑ είχαν να κινήσουν λιγότερα κιλά. Τι άλλο έπρεπε να συμβαίνει για να κάψει αρκετά περισσότερο το 207;
σύγκρινα καταναλώσεις GTI-Type R 200 ίππων με 207 GT 150 ίππων. Από τη στιγμή που φαίνεται ότι κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, ή κάποιο καίει ΠΟΛΥ -GT- ή τ' άλλα δύο καίνε ΛΙΓΟ -από τη στιγμή που βγάζουν +33% περισσότερα άλογα. Δεν είναι ατμοσφαιρικό το GTI
-
Τελικά πάμε για ονομασία GTI, και στο μέλλον ίσως υπάρξει RC.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τελικά πάμε για ονομασία GTI, και στο μέλλον ίσως υπάρξει RC.θα υπάρξει με τον ίδιο κινητήρα στα 210 και 'αγωνιστική' εμφάνιση Super 2000. Ο ίδιος κινητήρας βέβαια θα τοποθετηθεί και στο Cooper S Works
To RC θα φοράει και εξάρι κιβώτιο
Peugeot 207 1.6T GT