-
Καραμπουζουκλή, γι' αυτό υποτίθεται ότι ο δυτικός (ευρωπαϊκός) λέγεται ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ κι όχι 'αμερικάνικο όνειρο' - με το 10% του πληθυσμού εντελώς αποκλεισμένο!
Και ναι, μπορεί να ζούμε σε ταξική κοινωνία, αλλά μέχρι πρότεινος στην ευρωπαϊκή δύση (και όχι στις ΗΠΑ ή και σε λιγότερο βαθμό στη Μ.Βρετανία) η πολιτική των κυβερνήσεων ήταν τέτοια ώστε να μην γίνονται αποκλεισμοί με βάση την τάξη. Το αυτοκίνητο -ευτυχώς- τα τελευταία 30-40 χρόνια δεν είναι ταξικό προνόμιο, αλλά μαζικό αγαθό.
Έγραψα σε άλλο θέμα ότι στην Φινλανδία (πρόσεξε όχι το Ιράκ, ή την Καμπότζη) σου ρίχνουν πρόστιμα με βάση το εισόδημά σου. Κι αυτό ονομάζεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!Τα φαιδρά που λες περί Κούβας, μπορεί να απαντηθούν με 'καλά ρε φιλάρα, άμα δε σ' αρέσει εδώ να πας να ζήσεις στο Ελ-Έι'. Αν θέλεις όμως τέτοια κουβέντα, με μένα δε θα την έχεις...
Σημείωση: κι εγώ δεν είμαι μ@λ@κ@ς να ψάχνω για parking στο κέντρο. Με το μετρό κατεβαίνω όποτε χρειαστεί να κατέβω.
-
αφου λοιπον αρεσει στον κοσμο να ζει στο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Να ζει στον Πολιτισμο και οχι στο σταρχιδισμο
και οχι δεν ειναι δικαιωμα κανενος να κατεβαινει στο κεντρο με το αμαξι του και επειδη δεν εχει λεφτα να το βαλει σε παρκινγκ να το παραταει οπου του γουσταρει για να 'κανει τη δουλεια' του...
Η ελευθερια σου (και καθενος) σταματαει εκει που αρχιζει του αλλου...
Εγω λοιπον θελω να βγαινω απο το σπιτι μου, και να μπορω να κανω τη βολτα μου και ΧΕΣΤΗΚΑ αν δεν εχει καποιος να το βαλει σε παρκινγκ, ειναι δικο του προβλημα, δεν θελω να μου το μετακυλυσει 'για 2 λεπτακια'δεν καταλαβαινω πως κατι τοσο απλο, οπως το να μην κατεβενει ο καθε ενας και γαμαει ολους τους αλλους(λεγε με αναπηρο, λεγε με τυχαιο περαστικο, λεγε με κατοικο, λεγε με κακομοιρη που με διπλοπαρκαρες), ειναι στερηση της ελευθεριας...
Μονο στην ελλαδα υπερασπιζομαστε τοσο πολυ το δικαιωμα μας να παρνομουμε, και αισθανομαστε και οτι εχουμε και δικιο! Αυτο ειναι που με βγαζει απο τα ρουχα μου!!ΥΓ. Χαλαρωσε, συζητηση κανουμε δεν παει προσωπικα κατι... Αν δεν θελεις να συζητησεις, μη συμετεχεις, δε σε παρακαλεσε κανεις...
Να εβλεπα αν ερχομασταν ολοι στα βρηλισια και σου κλειναμε το παρκινγκ για 2 λεπτακια (αν εχεις η σε διπλοπαρκαραμε) αν θα ελεγες τα ιδια... Γιατι και εγω δε θα ειχα λεφτα να το βαλω σε νοικιαρικη θεση σε πυλωτη... αλλα εκ του ασφαλους, πολλα τραγουδια λεμε...
-
Συγγνώμη αν σε προσέλαβα (αλλά νομίζω ότι τα σχόλια ήταν αρκετά υποτιμητικά).
Ωστόσο, έχε υπόψη σου ότι σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζομαι τον καραγκιοζάκο που παρκάρει όπου να' ναι, γιατί τον βολέυει η 'κούρσα' για να πάει για ψώνια στο κέντρο (αυτός είναι καραγκιόζης ανεξαρτήτως εισοδήματος).
Η κουβέντα ξεκίνησε για το κατά πόσο το κόστος της στάθμευσης (και των ποινών) πρέπει να είναι ΥΨΗΛΟ σε κάθε περίπτωση. Προσωπικά διαφωνώ - και για ιδεολογικούς λόγους. -
Οτι και να λεμε,αργα η γρηγορα το κεντρο θα γινει παρελθον.
Απλα δεν εχει ασχοληθει καποιο σοβαρο ατομο μεχρι τωρα,γιατι δημαρχοι γινονται οσοι θελουν να γινουν πρωθυπουργοι και γιατι ο εκαστοτε ΥΠΕΧΩΔΕς ενδιαφερεται περισσοτερο για τις μιζες του.
Ομως οταν θα θες 2 ωρες να κανεις το Αθηνα-Γλυφαδα,θα παρεις το μετρο και θα πεις και ευχαριστω. Μετα θα φανει λιγο και το Μετρό,και μονο τα ελικοπτερα μας σωζουν
Αποκεντρωση τωρα,μην γυρίζετε πισω αδελφια,μεινετε στα χωρια οχι μονο για τον Αυγουστο αλλα μονιμα
-
-
Αν μπορείς κάντο κι εσύ.
Ξέρεις τι έξασκηση έχει κάνει ο 'άνθρωπος' για να το πετύχει αυτό. -
Το καλύτερο σπόρ για τους Μυτιληνούς....
Η Αστυνομία στα 'Βραβεία Παπαρίων' της ..... -
Απαντώ σε αρκετά προηγούμενα ποστ.
Φέρνετε παραδείγματα που σας βολεύουν.Όσοι κινούνται στο κέντρο δηλαδή κατεβαίνουν για ψώνια ή για βόλτα;
Εγώ νομίζω ότι ελάχιστο ποσοστό κατεβαίνει για αυτόν τον λόγο. Αντίθετα, ξέρω δεκάδες (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) που κατεβαίνουν για δουλειά. Η δουλειά μου δεν είναι στατική, είναι να επισκέπτομαι εταιρίες και να μιλάω με στελέχη τους.
Σε μία τυπική μέρα προλαβαίνω να επισκεφτώ 3 εταιρίες.Αν δεν προλάβω να πάω στο ραντεβού μου, θα χάσω τον πελάτη, και ίσως και την δουλειά μου.
Και μιλάμε για έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Πραγματικά, όταν έχω αργήσει, είμαι ικανός από το άγχος μου να αφήσω το αυτοκίνητο ακόμα και μέσα σε συντριβάνι.
Ελπίζω να συμφωνείτε ότι υπάρχουν και τέτοιες σημαντικές περιπτώσεις. Και μάλιστα είναι πολλές.Πάμε παρακάτω τώρα.
Έχει η Αθήνα (γιατί εδώ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα) καλοφτιαγμένο σύστημα ΜΜΜ;
Υπάρχει πρόβλεψη για πάρκιν στις εταιρίες;
Η κίνηση συντονίζεται με τον ιδανικό τρόπο με τροχονόμους ή με άλλα συστήματα;
Οι ίδιες οι εταιρίες, ανέχονται λόγω κίνησης να μην είσαι αποδοτικός;
Οι ίδιες οι εταιρίες ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ το parking που θα υποχρεωθείς να αφήσεις το αυτοκίνητο;Στην συντιπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όχι.
Οπότε, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και η πολιτεία, και οι επιχειρήσεις.
Γιατί να πρέπει να την πληρώνει για αυτά ο τελικός φταίχτης που όμως έχει και την μικρότερη δύναμη αντίδρασης σε αυτά που γίνονται;
Θέλω εγώ να παίρνω το αυτοκίνητό μου και να του προκαλώ φθορές μέσα στο καμίνι και να κινδυνεύω να φάω και την κλήση;
ΟΧΙ Βέβαια! θα ήμουν ηλίθιος να έκανα κάτι τέτοιο. Αναγκάζομαι όμως γιατί είναι και θέμα επιβίωσης μερικές φορές.Για δημοσίους υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους κλπ, που πιθανά δεν τους αγγίζουν αυτά, καλό θα είναι να τα ξέρουν. Απλά σε κάθε θέμα υπάρχουν διάφορες οπτικές ανάλογα με την θέση που έχει ο καθένας μας και τις εμπειρίες του.
Λίγο κατανόηση όμως και να 'βαράμε' εκεί που πρέπει. -
είμαι ικανός από το άγχος μου να αφήσω το αυτοκίνητο ακόμα και μέσα σε συντριβάνι.
Μην το κάνεις αν το αυτοκίνητό σου δεν έχει περάσει το τεστ με τη γάτα!
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Πραγματικά, όταν έχω αργήσει, είμαι ικανός από το άγχος μου να αφήσω το αυτοκίνητο ακόμα και μέσα σε συντριβάνι.
Ελπίζω να συμφωνείτε ότι υπάρχουν και τέτοιες σημαντικές περιπτώσεις. Και μάλιστα είναι πολλές....το σύνολο των οποίων με αφήνει παγερά αδιάφορο. Σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά ένας μαλάκας είχε παρκάρει το σκούτερ του στη μέση της λεωφορειολωρίδας μπροστά στο φανάρι κεντρικής λεωφόρου, πάνω στη διάβαση των πεζών. Και τα λεωφορεία έκαναν σφήνες και ζιγκ ζαγκ για μπορέσουν να περάσουν από το σημείο. Δίπλα στο φανάρι είχε τυροπιτάδικο, οπότε υποθέτω 'πετάχτηκε' να πάρει μια τυρόπιτα να φάει στα γρήγορα επειδή ίσως μετά να είχε 'πολύ σοβαρό ραντεβού το οποίο θα διαρκούσε ώρες και δεν ήθελε να πάει νηστικός'. Το cunt της θειας του, λέω εγώ.
-
Εγω ζήτησα να πάρει ο Δημος Αθηναίων απο την Λεωφ Αλεξάνδρας (στην αρχή του Πάρκου) 2 ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ σε μία μικρή πλατεία πάνω, εγκατελειμμένα και μου έιπαν ότι δεν εχουν μέσα για μεγάλα οχήματα και έτσι αυτά θα μέινουν για πάντα εκεί.....
Χτες ειπα σε κάποιον να πάρει το αμάξι του απο το πεζοδρόμιο της πολυκατοικίας και με έγραψε στα αρχίδια του
Αμα φέρεις το περιπολικό το παίνρει αμέσως,,,,,Και ρωτάω.... Γιατί το περιπολικό τον αφήνει και φεύγει....
Δεν τιμωρείται για την παράβαση...
Τι σημασία έχει ότι όταν έρθει το περιπολικό φεύγει....
ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ
Να του βάλει την κλήση γι αυτό που έχει ήδη κάνει.
Δη΄λαδή παρκάρουμε 2 ώρες όπως γουστάρουμε αλλά ότνα σκάει μύτη το περιπολικό την κάνουμε με παρακάλια.... -
Φέρνετε παραδείγματα που σας βολεύουν.Όσοι κινούνται στο κέντρο δηλαδή κατεβαίνουν για ψώνια ή για βόλτα;
Εγώ νομίζω ότι ελάχιστο ποσοστό κατεβαίνει για αυτόν τον λόγο. Αντίθετα, ξέρω δεκάδες (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) που κατεβαίνουν για δουλειά. Η δουλειά μου δεν είναι στατική, είναι να επισκέπτομαι εταιρίες και να μιλάω με στελέχη τους.
Σε μία τυπική μέρα προλαβαίνω να επισκεφτώ 3 εταιρίες.Αν δεν προλάβω να πάω στο ραντεβού μου, θα χάσω τον πελάτη, και ίσως και την δουλειά μου.
Και μιλάμε για έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Πραγματικά, όταν έχω αργήσει, είμαι ικανός από το άγχος μου να αφήσω το αυτοκίνητο ακόμα και μέσα σε συντριβάνι.
Ελπίζω να συμφωνείτε ότι υπάρχουν και τέτοιες σημαντικές περιπτώσεις. Και μάλιστα είναι πολλές.Πάμε παρακάτω τώρα.
Έχει η Αθήνα (γιατί εδώ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα) καλοφτιαγμένο σύστημα ΜΜΜ;
Οι ίδιες οι εταιρίες ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ το parking που θα υποχρεωθείς να αφήσεις το αυτοκίνητο;Στην συντιπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όχι.
Γιατί να πρέπει να την πληρώνει για αυτά ο τελικός φταίχτης που όμως έχει και την μικρότερη δύναμη αντίδρασης σε αυτά που γίνονται;
Θέλω εγώ να παίρνω το αυτοκίνητό μου και να του προκαλώ φθορές μέσα στο καμίνι και να κινδυνεύω να φάω και την κλήση;
ΟΧΙ Βέβαια! θα ήμουν ηλίθιος να έκανα κάτι τέτοιο. Αναγκάζομαι όμως γιατί είναι και θέμα επιβίωσης μερικές φορές.Για δημοσίους υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους κλπ, που πιθανά δεν τους αγγίζουν αυτά, καλό θα είναι να τα ξέρουν. Απλά σε κάθε θέμα υπάρχουν διάφορες οπτικές ανάλογα με την θέση που έχει ο καθένας μας και τις εμπειρίες του.
Λίγο κατανόηση όμως και να 'βαράμε' εκεί που πρέπει.πάρε μηχανή (τελεία)
-
Λίγο κατανόηση όμως και να 'βαράμε' εκεί που πρέπει.Μη λύση: να παρκάρεις όπου βρεις (ακόμα και σε συντριβάνι)!
Λύση 1η: να παρκάρεις πάντα σε ιδιωτικό πάρκινγκ (δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μπορούν να δικαιολογήσουν έξοδα 5-10 ευρώ).
Λύση 2η: να πηγαινοέρχεσαι με ταξί (δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μπορούν να δικαιολογήσουν έξοδα 5-10 ευρώ).
Λύση 3η: να πάρεις μηχανή.Το τι είναι σημαντική δουλειά είναι τελείως υποκειμενικό. Για εσένα είναι τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για εμένα το να μη στήσω την κοπέλα μου, για τον άλλο το ... .
Επίσης, αυτό που για εσένα είναι σημαντικό για όλους τους υπολοίπους (συνήθως) είναι μηδενικής αξίας. Άρα δεν έχεις δικαίωμα να μας ενοχλείς!
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι για λόγους υγείας (π.χ. η γυναίκα μου γεννάει και τρέχω στο μαιευτήριο). -
Αφου εχεις εσυ σημαντικη δουλεια, μπορεις να δυσκολεψεις τις ασημαντες ζωες των αλλων...
Πως δεν το ειχαμε σκεφτει...
ρε δε παμε καλαααααααααααααααααααα
-
Και μιλάμε για έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.Ουάου!!! Εντάξει, θα σε αφήσω να παρκάρεις όπου θες, αλλά θέλω να μού δώσεις ένα ποσοστό από τα λεφτά. 5% είναι καλά;
Δέχομαι visa, mastercard, paypal και moneybookers.
-
Να αναφέρω εδώ, την κατάληψη των (ούτως ή άλλως ελάχιστων) θέσεων για αυτοκίνητα ατόμων με ειδικές ανάγκες;
Και το, ομολογουμένως εύστοχο για αυτή την περίπτωση:
Stupidity is not a handicap. Park elsewhere!
-
Ας σου ραβανε ενα κουστουμακι των 65 ευρω, καθε φορα που θα ειχες μια δουλεια των 'πολλων χιλιαδων ευρω' να σου ελεγα εγω για ποτε θα εβρισκες λυση...
-
Λίγο κατανόηση όμως και να 'βαράμε' εκεί που πρέπει.ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ θα έβρισκες λύση για να σταθμεύσεις χωρίς να ενοχλήσεις.
-
ΒΡΙΣΚΩ ΛΥΣΗ!
και το έχω δηλώσει ήδη:
...
Μπορεί να είσαι φοβερός τύπος και καλό παληκάρι και δεν σε ξέρω και μπορεί να κάνω λάθος αλλά έτσι μου έρχεται να σου απαντήσω ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!(ενώ ΔΕΝ το κάνω, γυρίζω μεσάνυχτα από την δουλειά, μένω στην Βικτώρια και ψάχνω μπορεί και μισάωρο για θέση)
Αυτό που θέλω να πω είναι βάλε λίγο νερό στο κρασί σου ρε παιδάκι μου...
Φιλικά εντελώς το λέω.
Απλά σε μένα αυτή η εικόμα βγαίνει... κάθε φορά που σε διαβάζω.Σαν την Μαρία Αντουανέτα 'μα καλά, γιατί δεν πέρνετε το ελικόπτερό σας να πάτε όπου θέλετε αντί να ταλαιπωρήστε στην κίνηση;;;
Έλεος.
...Και φυσικά το συντριβάνι που ανέφερα ήταν υπερβολή για να καταδείξω το μέγεθος του προβλήματος. Πόση απελπισία σε πιάνει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Κόβω τον λαιμό μου, φεύγω μισή ώρα νωρίτερα, παίρνω τηλέφωνο να ενημερώσω ότι θα αργήσω ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩ τον κόσμο. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Και μιλάμε για έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Ουάου!!! Εντάξει, θα σε αφήσω να παρκάρεις όπου θες, αλλά θέλω να μού δώσεις ένα ποσοστό από τα λεφτά. 5% είναι καλά;
Δέχομαι visa, mastercard, paypal και moneybookers.
Φίλε Avel, υπάρχουν και μερικοί που κλείνουν τέτοιες δουλειές και μεγαλύτερες. Ένας ποδοσφαιριστής για παράδειγμα, στοιχίζει 15 εκ ευρώ. Κάποιος κλείνει την δουλειά τι να κάνουμε δηλαδή;
Αυτό έτυχε να κάνω. Δεν κοκορεύομαι ούτε υπονοώ ότι είναι κάτι σπέσιαλ. Απλά εγώ περιμένω 2-3 δουλειές τον χρόνο και έτσι η κάθε μιά τους είναι πολύ σημαντική, αφού μπορεί να ρίξει την απόδοσή σου κατά 33% σε ετήσια βάση.
"Καταληψη" πεζοδρομιων απο ΙΧ