-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Τελικα αυτο το θεμα ειναι εγγυηση για να επιστρεφει και να γραφει ο kleisjΓια το τσουναμι ειναι αξιεπαινος. Εγω δεν συμμεριζομαι τα ειναι 'παλιοχαρακτηρας' κτλ. Μπορει να ειναι αγιος, οπως μπορει και ο τζεντλεμαν Χακινεν ειναι ενας αλκοολικος ρατσιστης που δερνει τη γυναικα του, κλεβει την εφορια και αρπαζει το τηλεκοντρολ απο το 6χρονο ανηψακι του.
Για τη συμπεριφορα του στις πιστες μιλαω και λεω οτι πολλα περιστατικα σε μεγαλη διαρκεια εχουν (απο)δειξει οτι ειναι κακιστος συναθλητης. Και οι πραγματικοι κορυφαιοι θα πρεπε να ξεχωρισουν και σε αυτο.
ΥΓ: Για το Μονακο φετος τι αποψη εχεις;
Έλα μου ντε...! Πάλι επέστρεψα στην ίδια συζήτηση που έιχα αφήσει μου φαίνεται. Μπήκα να διαβάσω για το Hocke κ πέτυχα συζήτηση φιλοσοφική πάλι περί MS αντίMS.
Απλά διαφωνώ ριζικά με την άποψη στο ότι γίνεται κάπου θα φταίει ο Γερμανός. Με τον κώδικα δεοντολογίας που έχει επιβάλει (αυτός τον επέβαλε??), με την μαλακία του στο Μονακό (όντως φάνηκε να ήταν, αλλά κ τι έγινε? το πλήρωσε άλλωστε), με το ένα ή με το άλλο , αυτό το διαρκές σκανάρισμα σε όλα του τα στραβά στην 15χρονη πορεία του στην Φ1. Είμαι από αυτούς που έχουν υποστηρίξει οτι η σαρωτική επικράτηση του είναι θέμα συγκυριών στο ότι δεν υπήρχε κανένας συνδυασμός να του πάρει τα σκήπτρα από το 2000 κ μέτα μέχρι περυσι. Δεν είχε Piquet , Senna κλπ κλπ. Αλλά αυτό δεν τον μειώνει πουθενά. Είχε Hill, Villeneuve k Mika. O μόνος αντάξιος αντίπαλος του που δυστυχώς αποφάσισε να εγκαταλείψει την F1. K ίσως ο μόνος ή από τους ελάχιστους πολύ καθαρούς πρωταθλητές εντός πίστας. (αν κ άρχισε πηγαίνοντας να πετάξει έξω τον Prost όντας team mate του Senna όταν πήρε την θέση του Andretti στα μισά του 93 ).
Greo γιατί έφυγε κατά την άποψη σου??Η αναφορά στο tsunami για τα περί παλιοχαρακτήρα κλπ κλπ. Τσπ.
Οι πραγματικά κορυφαίοι είχαν όλοι τις στιγμές τους που ήταν κάκιστοι συναθλητές. Μην αρχίσουμε τα παραδείγματα. Ο Senna έμεινε όμως σαν ο κορυφαίος όλων των εποχών. Να πούμε για τις άσχημες στιγμές του? Ή να πούμε για τους Prost , Piquet Mansell κ άλλους αρκετούς? Το θέμα είναι ότι έμειναν στην ιστορία σαν από τους καλύτερος πιλότους που πέρασαν από την F1. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δε θυμαμαι ομως να εδιωξε καποιος τον Μικα απο την Φ1. Μονος του εφυγε, όποτε εφυγε και αυτο κατι λεει. Και το οτι δεν εφυγε απο τις πιστες αλλα ΜΟΝΟ απο την Φ1, παλι κατι λεει.Μπορεί να λέει κάτι, μπορεί και όχι... Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αποχωρούσε από την F1 γιατί την θεωρούσε επικίνδυνη και ήθελε να αφοσιωθεί περισσότερο στην οικογένειά του, και αν σκεφτεί κανείς και πόσο κοντά είχε βρεθεί στον θάνατο στο ξεκίνημα της καρριέρας του στην McLaren, μάλλον ήταν λογική και αναπόφευκτη η επιλογή του. Φυσικά τρέχει στο Γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού αλλά δεν νομίζω ότι ενέχει τους ίδιους κινδύνους, χώρια που το μικρόβιο της ταχύτητας πολύ δύσκολα ξεριζώνεται, αν ξεριζώνεται ποτέ... (βλ. Andretti - Fittipaldi)
-
Πιστευω οτι εφυγε για να μην αναγκαστει να ηττηθει κατα κρατος απο τον συνδυασμο Φερραρι-Σουμι τα επομενα χρονια.
Γενικα με την κινηση αυτη εδειξε οτι δεν ειχε αυτο το 'κατι' του Προστ του Σενα του Σουμαχερ. Το αχορταγο ματι τους...
Παντως τοσο η Φ1 οσο και τα τουρισμου, δεν δικαιολογουν αποχωρηση για λογους 'ασφαλειας' τη σημερον ημερα.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Γι'αυτο το 'χαμηλων τονων' στυλακι μπορει να ειναι πολυ καλυτερο...
Αυτο ειναι γενικη παρατηρηση ή εχεις κατι στα υποψη;
(Τον Γκ. Μπεργκερ εννοουσες, ε;;;)
Eννοειται!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δε θυμαμαι ομως να εδιωξε καποιος τον Μικα απο την Φ1. Μονος του εφυγε, όποτε εφυγε και αυτο κατι λεει. Και το οτι δεν εφυγε απο τις πιστες αλλα ΜΟΝΟ απο την Φ1, παλι κατι λεει.Τι λέει βρε greo και μας το κοπανάς;
Ο Mika - όπως είχε δηλώσει ο ίδιος - δεν ήταν ο ίδιος μετά το ατύχημα στην Αυστραλία. Πες μου έναν άνθρωπο, εκτός Lauda, που να ανέκαμψε από κώμα 10 ημερών και μετά να έγινε πρωταθλητής (και μάλιστα 2 φορές απέναντι σε ms/Ferrari). Ο ms ένα ποδαράκι είχε σπάσει και είχε μείνει σχεδόν μια σεζόν έξω, ο Mika σε ένα 5μηνο ξαναέκανε δοκιμές και έτρεξε.
Καμία σχέση το DTM με F1 σε θέματα αντανακλαστικών και απαιτήσεων από τον οδηγό, λογικό είναι. Ο άνθρωπος με κάποιο τρόπο πρέπει να βγάλει και τα προς το ζην (το είχε δηλώσει με το απίστευτο χιούμορ που τον διακατέχει λέγοντας 'πάω στην τράπεζα και ο λογαριασμός είναι άδειος...').
Το ότι δεν πήρε τα πρωταθλήματα που πήρε ο ms (και κάποια που δεν θα έπαιρνε κανονικά) αλλά τηρούσε χαμηλούς τόνους και ήταν sportsman, λέει πολλά για τον άνθρωπο και αθλητή (κάτι που δεν είναι ο ms).
Α! Και η λογική σου ότι η F1 και το DTM είναι ασφαλής είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη. Διαφορετικά, γιατί προπέρσι ο Ralf που στούκαρε στο Indy, έμεινε εκτός τόσο καιρό με προβλήματα υγείας (και κόντεψε να μείνει παράλυτος); Όση ασφάλεια και να προσφέρουν τα ανθρακονήματα, οι δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι τεράστιες και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου. Ε, αυτά σκέφτηκε και ο Mika, έχοντας την παλιά εμπειρία με τη McLaren στην Αυστραλία.
Α! Και η δωρεά στα θύματα του tsunami έγινε γιατί αυτός ο Iνδός που έκανε massage στον ms (τον άφησε το 2005), είχε χάσει την οικογένειά του στην καταστροφή (και επιπλέον οι δωρεές προσφέρουν και φοροαπαλλαγές). Εδώ ήταν καλύτερος βέβαια από την ίδια τη FIA που έδωσε μόλις 1 εκ. Ευρώ.
-
Ο χρήστης Frontier έγραψε:
Ο ms ένα ποδαράκι είχε σπάσει και είχε μείνει σχεδόν μια σεζόν έξω, ο Mika σε ένα 5μηνο ξαναέκανε δοκιμές και έτρεξε.
Α τον φλώρο!
Ρε παιδιά, τι όοοοοοτι να ναι συγκρίσεις είναι αυτές;
-
Να τον ακούς τον Frontier ρε, εδώ και τόσα χρόνια τα λέει ο άνθρωπος.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Να τον ακούς τον Frontier ρε, εδώ και τόσα χρόνια τα λέει ο άνθρωπος.Εσύ παίζε κοιτώντας τον καθρέφτη σου και μη μιλάς.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ο ms ένα ποδαράκι είχε σπάσει και είχε μείνει σχεδόν μια σεζόν έξω, ο Mika σε ένα 5μηνο ξαναέκανε δοκιμές και έτρεξε.
Α τον φλώρο!
Δεν είναι το ίδιο να σπάσεις ένα πόδι, με το να σπάσεις αορτή και να πέσεις σε κώμα, δε νομίζεις;
Οι άνθρωποι του κύκλου του (Μika) είχαν πει ότι δεν ήταν ο ίδιος μετά το ατύχημα: μιλούσε πιο αργά καθότι δεν άκουγε καλά από το αριστερό αυτί, ενώ ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι μερικές φορές 'χανόταν' στο μονοθέσιο.
Με αυτή τη λογική έγινε η σύγκριση, τι ζημιά έπαθε ο ένας και τι ο άλλος. Απλό!
-
Εσύ παίζε κοιτώντας τον καθρέφτη σου και μη μιλάς.
Θα μιλάω όσο θέλω.
-
Α τον φλώρο!
Δεν είναι το ίδιο να σπάσεις ένα πόδι, με το να σπάσεις αορτή και να πέσεις σε κώμα, δε νομίζεις;
Οι άνθρωποι του κύκλου του (Μika) είχαν πει ότι δεν ήταν ο ίδιος μετά το ατύχημα: μιλούσε πιο αργά καθότι δεν άκουγε καλά από το αριστερό αυτί, ενώ ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι μερικές φορές 'χανόταν' στο μονοθέσιο.
Με αυτή τη λογική έγινε η σύγκριση, τι ζημιά έπαθε ο ένας και τι ο άλλος. Απλό!
Ναι και; Η σύγκριση τι νόημα έχει; Ποιός έχει καλυτερο οργανισμό;
Άσε που είναι εντελώς άσχετα προβλήματα μεταξύ τους...
Σε λίγο θα δούμε και κόντρες στις εντατικές! Εγώ ανάρρωσα γρηγορότερα από σένα!
Εντατική-υπερατού!
-
Δε θυμαμαι ομως να εδιωξε καποιος τον Μικα απο την Φ1. Μονος του εφυγε, όποτε εφυγε και αυτο κατι λεει. Και το οτι δεν εφυγε απο τις πιστες αλλα ΜΟΝΟ απο την Φ1, παλι κατι λεει.
Τι λέει βρε greo και μας το κοπανάς;
Ο Mika - όπως είχε δηλώσει ο ίδιος - δεν ήταν ο ίδιος μετά το ατύχημα στην Αυστραλία. Πες μου έναν άνθρωπο, εκτός Lauda, που να ανέκαμψε από κώμα 10 ημερών και μετά να έγινε πρωταθλητής (και μάλιστα 2 φορές απέναντι σε ms/Ferrari). Ο ms ένα ποδαράκι είχε σπάσει και είχε μείνει σχεδόν μια σεζόν έξω, ο Mika σε ένα 5μηνο ξαναέκανε δοκιμές και έτρεξε.
Καμία σχέση το DTM με F1 σε θέματα αντανακλαστικών και απαιτήσεων από τον οδηγό, λογικό είναι. Ο άνθρωπος με κάποιο τρόπο πρέπει να βγάλει και τα προς το ζην (το είχε δηλώσει με το απίστευτο χιούμορ που τον διακατέχει λέγοντας 'πάω στην τράπεζα και ο λογαριασμός είναι άδειος...').
Το ότι δεν πήρε τα πρωταθλήματα που πήρε ο ms (και κάποια που δεν θα έπαιρνε κανονικά) αλλά τηρούσε χαμηλούς τόνους και ήταν sportsman, λέει πολλά για τον άνθρωπο και αθλητή (κάτι που δεν είναι ο ms).
Α! Και η λογική σου ότι η F1 και το DTM είναι ασφαλής είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη. Διαφορετικά, γιατί προπέρσι ο Ralf που στούκαρε στο Indy, έμεινε εκτός τόσο καιρό με προβλήματα υγείας (και κόντεψε να μείνει παράλυτος); Όση ασφάλεια και να προσφέρουν τα ανθρακονήματα, οι δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι τεράστιες και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου. Ε, αυτά σκέφτηκε και ο Mika, έχοντας την παλιά εμπειρία με τη McLaren στην Αυστραλία.
Α! Και η δωρεά στα θύματα του tsunami έγινε γιατί αυτός ο Iνδός που έκανε massage στον ms (τον άφησε το 2005), είχε χάσει την οικογένειά του στην καταστροφή (και επιπλέον οι δωρεές προσφέρουν και φοροαπαλλαγές). Εδώ ήταν καλύτερος βέβαια από την ίδια τη FIA που έδωσε μόλις 1 εκ. Ευρώ.
Τι σχέση έχει αυτό?? Ο Φιναλνδός πήρε τα πρωταθλήματα μετά το ατύχημα του. Κ η οδήγηση που έκανε κατά την διάρκεια αυτών των σεζον ήταν μακράν η καλύτερη σ όλη την καριέρα του!
Καλά υπερβάλεις λίγο μου φαίνεται έως αρκετά.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εσύ παίζε κοιτώντας τον καθρέφτη σου και μη μιλάς.
Θα μιλάω όσο θέλω.
Είτε μιλάς είτε όχι, το ίδιο κάνει
Να μην προκαλείς με ειρωνίες για να είμαστε εντάξει. -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Τι σχέση έχει αυτό?? Ο Φιναλνδός πήρε τα πρωταθλήματα μετά το ατύχημα του. Κ η οδήγηση που έκανε κατά την διάρκεια αυτών των σεζον ήταν μακράν η καλύτερη σ όλη την καριέρα του!
Έχει σχέση, διότι δεν ξέρεις πως επέδρασε το ατύχημα - με όλα τα επακόλουθά του - στην αντοχή του στο χρόνο ως πιλότου, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
Γιατί υπερβάλω, σκέψου λίγο, είναι λογικό να αλλάξει η στάση ενός ανθρώπου και αυτού που κάνει μετά από κάτι τόσο σοβαρό, ειδικά όταν έχει φθάσει τόσο κοντά στο θάνατο.
-
Ναι και; Η σύγκριση τι νόημα έχει; Ποιός έχει καλυτερο οργανισμό;
Η σύγκριση ήταν σχετικά με τη σοβαρότητα του ατυχήματος και το πως αυτή μπορεί να επέδρασε στην ψυχοσύνθεση του αθλητή (αλλά και στον οργανισμό του).
Άσε που είναι εντελώς άσχετα προβλήματα μεταξύ τους...
Άσχετα όσον αφορά τη σοβαρότητά τους - το ένα πολύ σοβαρό, το άλλο όχι - αλλά σχετίζονται με το άθλημα.
Σε λίγο θα δούμε και κόντρες στις εντατικές! Εγώ ανάρρωσα γρηγορότερα από σένα!
Εντατική-υπερατού!
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι λέω, αλλά το ρίχνεις στην πλάκα γιατί ίσως δε σε συμφέρει (σαν οπαδό του ms)
-
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι λέω, αλλά το ρίχνεις στην πλάκα γιατί ίσως δε σε συμφέρει (σαν οπαδό του ms)
Το βρήκες!
Ως γνωστόν, εδώ μέσα έχω δώσει δείγματα φατανισμένης συμπεριφοράς, ειδικά υπέρ του MS....
Ας νομίζεις πως βλέπουμε όλοι τα πράγματα με παρωπίδες, τι να πω...
-
Ως γνωστόν, εδώ μέσα έχω δώσει δείγματα φατανισμένης συμπεριφοράς, ειδικά υπέρ του MS...Αν μας πεις τι ειναι η φαΤΑνισμενη συμπεριφορα θα σου πουμε αν την εχεις...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ως γνωστόν, εδώ μέσα έχω δώσει δείγματα φατανισμένης συμπεριφοράς, ειδικά υπέρ του MS...
Αν μας πεις τι ειναι η φαΤΑνισμενη συμπεριφορα θα σου πουμε αν την εχεις...
Είναι κάτι σαν την φανατισμένη, αλλά στο πιο περίπλοκο!
Και να σου πω, δεν θα καταλάβεις! Άντε στον Κίμι σου τώρα!
-
Έχει σχέση, διότι δεν ξέρεις πως επέδρασε το ατύχημα - με όλα τα επακόλουθά του - στην αντοχή του στο χρόνο ως πιλότου, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
Γιατί υπερβάλω, σκέψου λίγο, είναι λογικό να αλλάξει η στάση ενός ανθρώπου και αυτού που κάνει μετά από κάτι τόσο σοβαρό, ειδικά όταν έχει φθάσει τόσο κοντά στο θάνατο.
Εγώ δεν το ξέρω αλλά δεν νομίζω να το ξέρεις κ εσύ.
Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι 3 χρόνια μετά το ατύχημα του έκανε την καλύτερη οδήγηση του στην καριέρα του σαν πιλοτος f1. ανταμοίφθηκε με 2 πρωταθλήματα κ μάλιστα έχοντας ως αντίπαλο τον κορυφαίο πιλότο μέχρι σήμερα που σάρωσε όλα τα ρεκόρ.
Αυτό μου λέει πως το ατύχημα του στην συγκεκριμένη περίοδο δεν είχε επιδράσει αρνητικά στην οδήγηση του.Υπερβάλεις, γιατί αυτό που εκάνε μετά το παρολίγο θανατηφόρο ατύχημα δεν ήταν να εγκαταλείψει την F1 (που δικαιολογήμενα θα μπορούσε να κάνει) αλλά αντιθέτως επέστρεψε κ μάλιστα μετά από 3 χρόνια έπιασε κορυφή για 2 συνεχόμενα χρόνια.
Επίσημο thread:GP Γερμανίας-Hockenheim