-
Μια ερωτηση προς οσους εχουν λαβει μερος σε αγωνα εστω και μια φορα και στους μηχανικους τους.
Εχετε παρει ολα τα σωστα μετρα ασφαλειας χωρις να κανετε σκοντο σε καποιο απο ολα ?
Ενω ξερετε το σωστο το παραλειπετε λογω κοστους η ωχαδελφισμου ?
Προ χρονων λυπηθηκα πραγματικα γιατι ο τεχνικος εφορος εκοψε ενα φιλο σε καποιο αγωνα για καποια λεπτομερεια.Αργοτερα καταλαβα οτι ισως του εσωσε τη ζωη. -
@APR, είδες πως έχεις διαφορετικό σκεπτικό ? Εγώ στην παρούσα συζήτηση αναφέρομαι μόνο στην ασφάλεια ενώ εσύ μιλάς συνολικά.
Μου λες 'αν δεν πάρεις 1400άρι πως θα μάθεις να οδηγείς' κτλ. κτλ. και συμφωνώ 1000% μαζί σου. Ομως, ακόμα και αν αφήσουμε έξω το κόστος, έχουμε δύο κύριες παραμέτρους για το αυτοκίνητο ενός νέου (α) πόσο καλό είναι να τον βοηθήσει να μάθει (β) πόσο ασφαλές είναι τόσο (β1) από παθητική ασφάλεια όσο και (β2) από ενεργητική ασφάλεια.
Για το (α) τα 'παμε, συμφωνούμε.
Για το (β1) θα μου επιτρέψεις να επιμείνω πως ένα ΤΥΠΙΚΟ Evo έχει καλύτερη παθητική ασφάλεια από ένα ΤΥΠΙΚΟ Starlet (εξαιρέσεις φυσικά και υπάρχουν). (*)
Για το (β2) ο προβληματισμός μου είναι ο εξής και δεν είδα καμία απάντηση σε αυτό: εφόσον φαντάζομαι συμφωνείς πως τα όρια ενός Evo είναι πολύ υψηλότερα από ενός Starlet, μήπως ο νέος οδηγός (που κάνει και πολύ ευκολότερα το λάθος) είναι ασφαλέστερο να πηγαίνει όσο μπορεί που σημαίνει ενδεχόμενα 5/10 των δυνατοτήτων του Evo και ίσως 9/10 των δυνατοτήτων του Starlet ? Δηλαδή μπορεί να περνάει 'ζώ-πεθαίνω' με το Starlet σε μια στροφή με 100 και να περνάει με 120 'ατσαλάκωτος' με το Evo (για να περάσει 'ζω-πεθαίνω' με το Evo στην ίδια στροφή μπορεί να πρέπει να πάει 150). Πότε είναι ασφαλέστερος ?
Κατά συνέπεια, λόγω των (β1) και (β2) δεν είμαι τόσο σίγουρος πως για ένα νέο οδηγό είναι ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ένα μικρό αυτοκίνητο. Μπορεί λόγω του (α) σε συνδυασμό και με το (β) και το κόστος φυσικά να είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ το μικρό αλλά αν το κριτήριο είναι μόνο η ασφάλεια, δεν είμαι σίγουρος. Και άρα είμαι αντίθετος στη λογική 'οι νέοι οδηγοί πρέπει οπωσδήποτε να οδηγούν μικρά αυτοκίνητα'.
Τέλος ως προς αυτό, δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.
Εννοείται φυσικά πως όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση. Αν κάποιος δεν έχει καθόλου μυαλό και γνώση, στο παράδειγμα που αναφέρω παραπάνω θα περάσει με 160 με το Evo... Εκεί πλέον μόνο το (β1) παίζει ρόλο.
(*) Αν πάρεις όλα τα σοβαρά ατυχήματα που είχαμε τα τελευταία 5 χρόνια, εννοείται πως είναι περισσότερα αυτά με τα μικρά αυτοκίνητα, διότι τρέχουν περισσότερα μικρά αυτοκίνητα. Δεν είναι κριτήριο αυτό. Ομως, πως εξηγείς το ό,τι σε δυστυχήματα με μικρά αυτοκίνητα είχαμε τόσες πολλές σοβαρές συνέπειες (υπενθυμίζω και το άλλο με το Saxo στο Θερμαϊκού όπου από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα και οι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρότατα) ενώ σε αντίστοιχα με μεγάλα αυτοκίνητα δεν είχαμε τίποτε ? Απλή τύχη ?
-
ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ .
ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΜΙΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ .
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΡΑΛΛΥ.
ΟΛΟΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΕ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ .
ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ .ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ .
ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ .ΟΚ.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΟΡΟ.
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΥΠΗΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ . ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΡΕΞΕΙ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ 2 ΣΠΡΙΝΤ Η ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΣΤ Η ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ?
ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΚΥΡΙΟΙ .
ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΕΡΟΣ.
ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΠΡΙΝΤΑΚΙ Η ΕΝΑ ΣΙΡΚΟΥΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΑΛΛΥ .
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ .
ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ S3 ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ.
Επίσης, αυτό που δε μου αρέσει είναι ότι τα ραλλυ σπριντ που είναι το ελλιπέστατο είδος αγώνα σε ασφάλεια και οργανωσητα αφήνουμε στο απυρόβλητο και δεν κάνει τίποτα η ΕΘΕΑ για να τα βελτιώσει.
Εν κατακλείδι νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια να κάνω ένα ραλλυ ελπα, παρά 2 ραλλυ σπριντ. -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Στην Ιταλία πάντως θα έχουν HANS από το 2007 και ο λόγος είναι ο θάνατος του Roggia (τυπική περίπτωση που θα είχε σωθεί με HANS). Και εν γένει δεν έχεις δίκιο για το HANS, είναι μεν ακριβό (θα φτηνύνει) αλλά σώζει ζωές αποδεδειγμένα πολύ περισσότερο από πχ. τις εγκατεστημένες πυροσβέσεις με όχι-Halon υλικό
Μπορείς να μας το τεκμηριώσεις λίγο αυτό, όπως και παλαιότερα που είχες γράψει αν θυμάμαι καλά, πως το HANS έσωσε και τον Martin?
Τι είδους τεκμηρίωση θέλεις και για τι ακριβώς ?
Για το ό,τι το AFFF είναι λιγότερο αποτελεσματικό κατασβεστικό από το Halon ? Ρώτα όποιον πυροσβεστά θέλεις.
Για το ατύχημα του Roggia ? Χτύπημα εμπρός δεξιά με 160 σε τοίχο και ο δυστυχής παθαίνει τις τυπικές βλάβες που προκαλούνται στον αυχένα και τη βάση του κρανίου από απότομη επιβράδυνση.
Για το ατύχημα του Martin ? O Park δέχθηκε άμεσο πλήγμα από το δέντρο και δεν είχε καμία ελπίδα. Αλλά ο ίδιος ο Martin τη γλύτωσε από το HANS (το οποίο καταστράφηκε στο συμβάν, που δείχνει τις δυνάμεις που δέχτηκε) και αυτό ήταν από τα ατυχήματα που είναι τυπικά σχεδιασμένο να προστατεύει το HANS.Στο εξωτερικό τελικά και αν ισχύουν τα παραπάνω πρέπει να υπάρχει πολύ καλή γνώση για τις αιτίες των ατυχημάτων. Εδώ γιατί δεν έχουμε σχεδόν καμία επίσημη πληροφόρηση για τα 3 θανατηφόρα ατυχήματα;
(Απευθύνω την ερώτηση σε εσένα θεωρώντας πως αφού έχεις τόσο καλή πληροφόρηση για τα αυτχήματα του εξωτερικού, άρα θα έχεις ακόμα καλύτερη για τα ατυχήματα του εσωτερικού)Ναι, έχω. Αλλά δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να ανακοινώσω οτιδήποτε. Είναι δουλειά της ΕΘΕΑ αυτό.
Πάντως σε κανένα από τα 3 δυστυχήματα δεν υπήρχε έλλειψη ασφάλειας του αυτοκινήτου που να συνετέλεσε στο δυστύχημα ή στο αποτέλεσμά του. Για τη χρήση των ατομικών μέτρων ασφάλειας δεν είμαι τόσο σίγουρος...Επίσης πρέπει να γίνει ένα σεμινάριο σε ΟΛΟΥΣ τους οδηγούς (όχι μόνο τους νέους) για τη χρήση των συστημάτων ασφάλειας. Δεν είναι δυνατόν το 50% των Ελλήνων αγωνιζομένων (οδηγών ή συνοδηγών) στο Ακρόπολις να μην έχει σωστά δεμένο το κράνος του σε αφετηρία ειδικής και οι περισσότεροι να εξακολουθούν να μην το έχουν δεμένο σωστά και τη δεύτερη φορά Το αυτό και στα δοκιμαστικά της ανάβασης Κύμης...
Ποιο σωστό είναι να γίνεται έλεγχος σε κάθε σκέλος κάθε ανάβασης, κάθε ειδικής κλπ κλπ. Το σεμινάριο κοστίζει και επιπλέον το ακούς μια φορά και μετά ίσως το ξεχνάς. Ο συνεχής έλεγχος όμως δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί να έχει αποτελέσματα 100%.
Κοστίζει έναν τεχνικό έφορο (ή περισσότερους, αν είναι σε ράλι). Αλλά φυσικά είναι κάτι που πρέπει να γίνεται.
Αλλά διαφωνώ με το ό,τι πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιος να υπενθυμίζει στους αγωνιζόμενους τα αυτονόητα: 'δέσε σωστά το κράνος σου, σφίξε τέρμα τη ζώνη σου, φόρα τη φόρμα και τα εσώρουχα'. Αν συμβαίνει αυτό, καλύτερα να κάτσει στο σπίτι του όποιος δεν μπορεί να κάνει αυτά τα βασικά...Ομως: είναι ασφαλέστερος σε μικρό αυτοκίνητο ? Δεν είμαι σίγουρος...
Απλή φυσική γυμνασίου. Ένα αυτοκίνητο 1400 κιλών που χτυπάει σε ένα δέντρο- τοίχο κλπ είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ένα αυτοκίνητο 900 κιλών.
Για ποιόν ? Για το δέντρο σίγουρα Για τους επιβαίνοντες, η ορμή είναι το μόνο μέγεθος που μας ενδιαφέρει και η ορμή του επιβαίνοντα δεν εξαρτάται από το μέγεθος του αυτοκινήτου αλλά από τη μάζα του επιβαίνοντα και την ταχύτητά του (= με αυτή του αυτοκινήτου).
Φυσικά ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο 'τρέχει περισσότερο'.
Ταυτόχρονα όμως προσφέρει μεγαλύτερες ζώνες παραμόρφωσης, περισσότερο χώρο από τους επιβάτες μέχρι τις σκληρές επιφάνειες (το ίδιο ασφαλής είναι ο εσωτερικός χώρος στο Cooper του Λούρμπα και το ίδιο στο Evo του Κύρκου ?), ισχυρότερη γενικά κατασκευή για τη σωστή στήριξη κέιτζ, καθισμάτων και ζωνών κτλ. Ε, μη συζητάμε για τα αυτονόητα, ποιό έχει μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια... Και το κυριότερο, ας μην επιστρατεύουμε γυμνασιακή φυσική για να προβλήματα που ασχολούνται συνεχώς επιστήμονες σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και στο motorsport...Όπως υπάρχουν παραδείγματα 'μεγάλων' αυτοκινήτων που ανέφερες σε σοβαρά ατυχήματα χωρίς απώλειες, έτσι υπάρχουν και παραδείγματα μικρών αυτοκινήτων, πχ το γνωστό 'ΑΧ - ΑPR' που καρφώθηκε σε τοίχο με 160(?) και αν και το αυτοκίνητο 'έλιωσε', το πλήρωμα βγήκε σώο.
Σαφώς και υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα.Τα παραδείγματα δεν αποδεικνύουν τίποτα αλλά είναι ενδεικτικά. Δες την απάντησή μου στον APR παραπάνω.
Εν ολίγοις, αν στο Σπαθοβούνι ήταν στη θέση του σταρλετ, EVO, δεν θα είχε περάσει το κλαδί;
Αν ο Κολιοπάνος είχε χτυπήσει στην κολώνα με τα 1400 κιλά του EVO, θα είχε καλύτερη μοίρα;
Για το τελευταίο ατύχημα δεν μπορώ να γράψω γιατί δεν γνωρίζουμε από τι ακριβώς ήρθε το κακό.Αρνούμαι να μπω στη λογική 'τι θα είχε γίνει αν...' Μπορεί αν ήταν Evo να μην είχε καν βγει από το δρόμο, μπορεί να ήταν το ίδιο αποτέλεσμα, 1000 'μπορεί', δεν βγάζει πουθενά.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Εσύ, αντί το να τι λες σε όλους (και σε μένα πρώτα-πρώτα, λες και έχω καμία ανάμιξη με τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΘΕΑ) με το υπεράνω ύφος σου αγαπητέ, **δεν μας λες καλύτερα ποιά είναι η θέση και η πρότασή σου (αν έχεις). **ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΟΥΛΑ , ΝΑΣΣΟ ,
ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΛΟΓΟ , ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ?
Αν είσαι 'σοβαρός άνθρωπος των αγώνων' (που ο Μ.Κ. φυσικά και είναι), το νόημα δεν είναι να τη λες στους ασόβαρους, αυτό σου αφαιρεί σοβαρότητα, αλλά να παρουσιάζεις την άποψή σου και να καταθέτεις τις προτάσεις σου.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μια ερωτηση προς οσους εχουν λαβει μερος σε αγωνα εστω και μια φορα και στους μηχανικους τους.Εχετε παρει ολα τα σωστα μετρα ασφαλειας χωρις να κανετε σκοντο σε καποιο απο ολα ?
Προ χρονων λυπηθηκα πραγματικα γιατι ο τεχνικος εφορος εκοψε ενα φιλο σε καποιο αγωνα για καποια λεπτομερεια.Αργοτερα καταλαβα οτι ισως του εσωσε τη ζωη.Δεν κατάλαβες... Το τελευταίο φρούτο το έμαθες ? Μπουνιές στη μούρη του τεχνικού εφόρου που τον έκοψε για σοβαρές παραλλείψεις στο ρολλ-κέιτζ
http://ethea.elpa.gr/news/closeup.php?id=1108&cat=37
(και σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση ακατανόμαστες βρισιές στον τεχνικό έφορο που του υπέδειξε τροποποιήσεις στα συστήματα ασφάλειας κατά την έκδοση ΔΤΤ)
Στη θεωρία όλοι οι Ελληνες είμαστε καλοί...
-
Nass εχω την εξης απορεια.... Ισχυει οτι οσο περισσοτερο ειναι δεμμενο και ακαμπτο ειναι ενα αγωνιστικο αυτοκινητο, ειναι πιο επικυνδινο για το πληρωμα, γιατι πλεον το μονο ευκαμπτο 'πραγμα' μεσα στο αυτοκινητο ειναι το πληρωμα και ιδαιτερα ο συνοδηγος που δεω εχει ουτε το τιμονι να σφιξει? Κοινως ολεσ οι δυναμεις προσκρουσεισ μεταφερονται στην καμπινα.....
Τα ορια του ΕΒΟ ορθος ειπατε ολοι οτι ειναι πολυ παραπανω απο αυτα ενως Γιαρις αλλα και το γκαζι ειναι πολυ παραπανω.... Ποιος λοιπον εξασφαλιζει οτι ο πιτσιρικας που θα οδηγει ενα ΕΒΟ δεν 8α το παει ταπα?
Ποιοσ μπορει να ανοιξει το κεφαλι του κα8ε πληρωματος και να του βαλει μεσα οτι δεν πρεπει να πηγαινει πανω απο τα ορια τα δικα του(οδηγου) στην περιπτωση που οδηγει ΕΒΟ ή πανω απο τα ορια του αυτοκινητου (στην περιπτωση Μικρου αγωνιστικου) ή σε συνδιασμο και των δυο και στις δυο περιπτωσεισ....?Στην τελικη το ρολ μπαρ ή οποιοσδηποτε εξοπλισμος ασφαλειας δεν προσφερει 100% ασφαλεια. Απλα μειωνουν λιγο το ποσοστο σοβαρου τραυματισμου σε περιπτωση προσκρουσης.....
Αυτη ειναι γνωμη δικια απο τα 'λιγα' που εμαθα σαν οδηγος.....
Και τα εμα8α με τον δισκολο τροπο γιατι ο καθενας λεει παντα τα δικα του.... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εσύ, αντί το να τι λες σε όλους (και σε μένα πρώτα-πρώτα, λες και έχω καμία ανάμιξη με τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΘΕΑ) με το υπεράνω ύφος σου αγαπητέ, **δεν μας λες καλύτερα ποιά είναι η θέση και η πρότασή σου (αν έχεις). **
ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΟΥΛΑ , ΝΑΣΣΟ ,
ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΛΟΓΟ , ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ?
Αν είσαι 'σοβαρός άνθρωπος των αγώνων' (που ο Μ.Κ. φυσικά και είναι), το νόημα δεν είναι να τη λες στους ασόβαρους, αυτό σου αφαιρεί σοβαρότητα, αλλά να παρουσιάζεις την άποψή σου και να καταθέτεις τις προτάσεις σου.
???????????????????????????????????????????????????????????????????????
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΤΙ ΕΙΣΑΙ?
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΑΣΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ,ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ,ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ,ΕΠΙΘΕΩΡΟΥΝ ,ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΞΕΡΩ,ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ -ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΕΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ-ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΣΕ ΑΝΕΘΡΕΨΑΝ!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΟΤΑΝ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΚΑΛΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΣΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ.ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μια ερωτηση προς οσους εχουν λαβει μερος σε αγωνα εστω και μια φορα και στους μηχανικους τους.
Εχετε παρει ολα τα σωστα μετρα ασφαλειας χωρις να κανετε σκοντο σε καποιο απο ολα ?
Προ χρονων λυπηθηκα πραγματικα γιατι ο τεχνικος εφορος εκοψε ενα φιλο σε καποιο αγωνα για καποια λεπτομερεια.Αργοτερα καταλαβα οτι ισως του εσωσε τη ζωη.Δεν κατάλαβες... Το τελευταίο φρούτο το έμαθες ? Μπουνιές στη μούρη του τεχνικού εφόρου που τον έκοψε για σοβαρές παραλλείψεις στο ρολλ-κέιτζ
http://ethea.elpa.gr/news/closeup.php?id=1108&cat=37
(και σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση ακατανόμαστες βρισιές στον τεχνικό έφορο που του υπέδειξε τροποποιήσεις στα συστήματα ασφάλειας κατά την έκδοση ΔΤΤ)
Στη θεωρία όλοι οι Ελληνες είμαστε καλοί...
ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΛΙΝΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ????
ΚΑΚΙΟΥΛΑ...(ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ)
ΠΑΝΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΡΟΛ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΕΒΟ 30 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΛ ΜΠΑΡ ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ 500 ΚΙΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙΣ Π.Χ. ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΙΟ 'ΜΑΛΑΚΑ'.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΥΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΘΕΑ ΕΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΘΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ? ΙΣΩΣ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ...ΙΣΩΣ...
-
-
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ -ΓΥΜΝΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ( ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ) ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤ/ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.ΤΑ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.
ΕΛΕΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟ......
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΡΘΕ !!!!
....ΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ !!
ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ . -
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
Εσύ, αντί το να τι λες σε όλους (και σε μένα πρώτα-πρώτα, λες και έχω καμία ανάμιξη με τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΘΕΑ) με το υπεράνω ύφος σου αγαπητέ, **δεν μας λες καλύτερα ποιά είναι η θέση και η πρότασή σου (αν έχεις). **
ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΟΥΛΑ , ΝΑΣΣΟ ,
???????????????????????????????????????????????????????????????????????
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΤΙ ΕΙΣΑΙ?
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΑΣΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ,ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ,ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ,ΕΠΙΘΕΩΡΟΥΝ ,ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΞΕΡΩ,ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ -ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΕΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ-ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΣΕ ΑΝΕΘΡΕΨΑΝ!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΟΤΑΝ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΚΑΛΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΣΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ.ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
Επειδή χρησιμοποιείς το δεύτερο πρόσωπο, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα (δηλ. κυριολεκτικά 'εσύ') ή γενικώς ('εσύ' = 'κάποιος'). Και έχει διαφορά στην κατανόηση του κειμένου.
Οτι συμβαίνουν αυτά που λες δυστυχώς συμβαίνουν...
Απλά δε βρίσκω νόημα στο να βγαίνει κάποιος άνθρωπος με άποψη και να λέει 'είστε άσχετοι και δεν έχετε ιδέα πως γίνεται αυτό' χωρίς να συνεισφέρει κάτι. Ασχετα από την όποια πικρία, αυτή η στάση δεν είναι δημιουργική, δεν προσθέτει κάτι (εκτός από εκνευρισμό και παρεξηγήσεις)
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Nass εχω την εξης απορεια.... Ισχυει οτι οσο περισσοτερο ειναι δεμμενο και ακαμπτο ειναι ενα αγωνιστικο αυτοκινητο, ειναι πιο επικυνδινο για το πληρωμα, γιατι πλεον το μονο ευκαμπτο 'πραγμα' μεσα στο αυτοκινητο ειναι το πληρωμα και ιδαιτερα ο συνοδηγος που δεω εχει ουτε το τιμονι να σφιξει? Κοινως ολεσ οι δυναμεις προσκρουσεισ μεταφερονται στην καμπινα.....Ισχύει! Βασικός λόγος που είχαμε τα τελευταία τόσα πολλά θύματα με βλάβες στον αυχένα. Τα σασί και τα κέιτζ έχουν πλέον 'παραγίνει' άκαμπτα.
(Ασχετο αλλά ίσως όχι: πριν χρόνια στα MotoGP (τότε '500') είχαν φτιάξει πλαίσια τόσο άκαμπτα που ήταν αδύνατο να οδηγηθούν και επέλεξαν να τους δίνουν μια μικρή ανοχή...)
Τα ορια του ΕΒΟ ορθος ειπατε ολοι οτι ειναι πολυ παραπανω απο αυτα ενως Γιαρις αλλα και το γκαζι ειναι πολυ παραπανω.... Ποιος λοιπον εξασφαλιζει οτι ο πιτσιρικας που θα οδηγει ενα ΕΒΟ δεν 8α το παει ταπα?
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
Διαφορετικά και το Evo τάπα (όπου 'τάπα' = '110%') θα το πάει (δυσκολότερα) και το Yaris τάπα θα το πάει (ευκολότερα) και δυστυχώς αν πηγαίνεις τάπα έχεις πολύ μικρά περιθώρια να πάει κάτι στραβά (μηχανικό πρόβλημα, οδηγικό λάθος, λάθος σημειώσεις, δρόμος, οτιδήποτε) και αν βγεις στο 110% του αυτοκινήτου σου έχεις πρόβλημα.
Απλά θεωρώ πως με το Evo θα δυσκολευτείς περισσότερο να φτάσεις το 110% και αν βγεις θα σε προστατεύσει καλύτερα. -
Επειδή χρησιμοποιείς το δεύτερο πρόσωπο, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα (δηλ. κυριολεκτικά 'εσύ') ή γενικώς ('εσύ' = 'κάποιος'). Και έχει διαφορά στην κατανόηση του κειμένου.
Οτι συμβαίνουν αυτά που λες δυστυχώς συμβαίνουν...
Απλά δε βρίσκω νόημα στο να βγαίνει κάποιος άνθρωπος με άποψη και να λέει 'είστε άσχετοι και δεν έχετε ιδέα πως γίνεται αυτό' χωρίς να συνεισφέρει κάτι. Ασχετα από την όποια πικρία, αυτή η στάση δεν είναι δημιουργική, δεν προσθέτει κάτι (εκτός από εκνευρισμό και παρεξηγήσεις)[/quote
ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΙΧΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΙΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ,ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΝΑΡΚΩΣΕΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΟΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ.
ΝΑ ΣΕ ΔΩΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΑ HANS ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΥΠΑΝΕ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ?
ΚΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΩ -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ- ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΟΥ ΑΠ'ΕΞΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ Π..............Ε
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ-ΜΕ ΣΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΑΣΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΤΗΣ FIA ΤΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ Η ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗ?
ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΑ?
ΕΠΙΤΕΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η ΟΧΙ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΠΑΛΙΟΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΣΤΡΑΒΟΒΙΔΩΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΒΙΔΑ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΑΣΟ ALL ACCESS PASS ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΙΑΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Π/ΡΙΖΟΥ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΝ?)ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ Η ΣΥΣΤΗΜΑ GPS ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ Η ΜΗΠΩΣ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
Υ.Σ
ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΩ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!!!)
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ! -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Καλα ωραιοτερες αποφασεις απο αυτες υπαρχουν;ουδεν σχολιον
Μονο γρπτη επιπληξη για παρανομους εκκεντροφορους
ουτε και αυτος ηξερε τοι το αμαξι του ηταν εκτος προδιαγραφων της κατηγοριας του?
Ολοκληρες τρυπες στο φιλτροκουτι δεν τις ειδε? Η μηπως ηταν εργοστασιακες?
Και εμενα με 8εσανε εκτως αγωνα γιατι το φιλτροκουτι ειχε σπασει και κρμοταν χυμα πανω στο χταποδι και γενικοτερα μεσα στο χωρο του μοτερ λογω εξοδου..... Μπραβο μας..... Αφου τα δεχομαστε καλα μας κανουν....
-
Αλεξαντρε δεν το εγραψα για το σκεπτικο αλλα για την εμφανιση τους. Σε μενα τουλαχιστον βγαινουν bold και ενα τεραστιο μεγεθος γραμματοσειρας, ειναι αδυνατο να της διαβασεις αν δεν τις κανεις copy paste σε Word.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Και εμενα με 8εσανε εκτως αγωνα γιατι το φιλτροκουτι ειχε σπασει και κρμοταν χυμα πανω στο χταποδι και γενικοτερα μεσα στο χωρο του μοτερ λογω εξοδου..... Μπραβο μας..... Αφου τα δεχομαστε καλα μας κανουν....Και αυτόν εκτός αγώνα τον θέσανε. Η απόφαση που βλέπεις είναι του πειθαρχικού, για το αν θα έπρεπε να τιμωρηθεί επιπλέον. Οπότε δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.
-
Ναι βρε νασσο μου οκ. Αυτο ελειπε να μην 8εσουνε και εκτως αγωνα.... Αλλα ποιοις μου λεει εμενα η οποιουδηποτε αλλου αγωνιζομενου οτι συμμορφωθικε?
Αnyway ειμαστε οφ τοπικ.... -
Ο χρήστης bravehard.
ΝΑ ΣΕ ΔΩΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΑ HANS ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΥΠΑΝΕ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ [color=red έγραψε:
ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ?[/color:1ithkr5b]ΚΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΩ -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ- ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΟΥ ΑΠ'ΕΞΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ..ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΣΥ ΤΕΛΙΚΑ !!
ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ???? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι είδους τεκμηρίωση θέλεις και για τι ακριβώς ?
....
Για το ατύχημα του Roggia ?.
Δεν μιλάω για τους πυροσβεστήρες για τους οποίους συμφωνώ και επαυξάνω από άλλη όμως σκοπιά.
Η 'σκοπιά' αυτή έχει να κάνει με το γεγονός οτί θεωρώ πως ένα τεράστιο ποσοστό των συρματόσκοινων εξωτερικής ενεργοποίησης των πυροσβεστήρων δεν λειτουργούν. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.
Ρωτάω για τη χρησιμότητα του HANS για την οποία αναφέρεις συγκεκριμένα ατυχήματα, υπάρχει κάτι, κάπου κάποιο site κάποια ανακοίνωση που να τα αναφέρει, ώστε να τα πληροφορηθούμε και εμείς;Ναι, έχω. Αλλά δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να ανακοινώσω οτιδήποτε. Είναι δουλειά της ΕΘΕΑ αυτό.
Συνεπώς αυτά που γνωρίζεις επιβαρύνουν με κάποιον τρόπο την ΕΘΕΑ ή τους οργανωτές, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα υπήρχε λόγος μη ανακοίνωσης.
(Φυσικά το παραπάνω δεν είναι θέση αλλά βάσιμη υπόθεση)Πάντως σε κανένα από τα 3 δυστυχήματα δεν υπήρχε έλλειψη ασφάλειας του αυτοκινήτου που να συνετέλεσε στο δυστύχημα ή στο αποτέλεσμά του. Για τη χρήση των ατομικών μέτρων ασφάλειας δεν είμαι τόσο σίγουρος...
Δεν είσαι σίγουρος για τα ατομικά μέτρα ασφάλειας. Για τα μέτρα ασφάλειας της εκάστοτε διοργάνωσης, είσαι σίγουρος;
Διότι όπως το γράφεις αφήνεις να αιωρείται μομφή προς τα θύματα και όχι προς τις διοργανώσεις. (Και για να γίνω σαφής μπαριέρα-ΑΛΑ-Κυρίτση)Κοστίζει έναν τεχνικό έφορο (ή περισσότερους, αν είναι σε ράλι). Αλλά φυσικά είναι κάτι που πρέπει να γίνεται.
Αλλά διαφωνώ με το ό,τι πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιος να υπενθυμίζει στους αγωνιζόμενους τα αυτονόητα: 'δέσε σωστά το κράνος σου, σφίξε τέρμα τη ζώνη σου, φόρα τη φόρμα και τα εσώρουχα'. Αν συμβαίνει αυτό, καλύτερα να κάτσει στο σπίτι του όποιος δεν μπορεί να κάνει αυτά τα βασικά...Δεν είναι απαραίτητο να το κάνουν οι ΤΕ, αλλά οι κριτές.
Όσο για το κόστος μάλλον αγνοείς το συνολικό κόστος των υποτιθέμενων σεμιναρίων μιας και απαιτεί συνολική μετακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων προς τα κέντρα που θα γίνουν τα σεμινάρια, βενζίνες, διόδια, χαμένα 'μεροκάματα', διανυκτερεύσεις, αμοιβές 'εκπαιδευτών', ίσως ενοικιάσεις χώρων κλπ.
Η λύση των 100% ελέγχων είναι σαφώς φθηνότερη και έχει 100% αποτελέσματα. Η λύση των σεμιναρίων μπορεί να βελτιώσει κάπως τα ποσοστά των ανεκπαίδευτων - ανεύθυνων οδηγών όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορεί να φτάσει στο παραπάνω 100%.
Επίσης ο έλεγχος κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να συνδυαστεί με ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ, της ενημέρωσης των οδηγών πριν τους αγώνες, η οποία αν και προβλέπεται δεν πραγματοποιείται.
Εκεί μπορούν να γίνονται σύντομα briefing σχετικά με την ασφάλεια, με υποχρεωτική παρουσία (πχ από εκεί να δίνονται τα ΟΚ των τεχνικών ελέγχων σε όσους τα δικαιούνται και όχι στο τέλος του τεχνικού ελέγχου)
Ούτε αυτό κοστίζει κάτι...
Τα νεα μετρα περι ασφαλειας!