-
Δεν έχεις βρει κάτι σχετικό στο δίκτυο;
-
Συνεκτικό συμπέκτη στη μέση έχει και μάλιστα ακριβώς πίσω από το μπροστινό διαφορικό. 5% μπροστά είναι το νορμάλ και ανεβαίνει (νομίζω μέχρι 40%) ανάλογα με τις απαιτήσεις.
G96/50 ZF το κιβώτιο και Α96/50 τιπτρόνικ (και 51 αργότερα;;; ) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πάρε ένα motor klassik. Υπαρχουν δεκάδες 911άδικα στη Γερμανία που συνήθως διαφημίζονται εκεί. Τα περισσότερα κουβαλάνε καλιφορνέζες
.
που βρίσκω motor klassik? και επειδή φαντάζομαι οτι θα είναι αποκλειστικά στα Γερμανικά, βγαίνει σε pdf να κάνω κανένα copy-paste?και τελευταία ερώτηση για σήμερα D-Jet μήπως εκεί, στο στενό γκαράζ σου, υπάρχει και καμία Porsche? γιατί πολύ εξοικιωμένο σε βρίσκω με τις αμαρτίες
Ναι, αλλα είναι μέσα μέσα η κακομοίρα...
Και είναι μόνη της τόσα χρόνια (ενταξει, παρέα με τα ξαδελφια της αλλά τι να σου κανουν)... αμαρτία δεν είναι που είναι μόνο το το καημένο; ε;911 2,4T να υποθέσω?
η αλήθεια είναι οτι είναι κρίμα. και με τέτοια ξαδέρφια δεν είναι να πεις οτι έχουν και πολλά κοινά -
Οι 911 για τις οποίες συζητάμε πόσο τρακτικές είναι στην (γρήγορη) οδήγηση;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
που βρίσκω motor klassik? και επειδή φαντάζομαι οτι θα είναι αποκλειστικά στα Γερμανικά, βγαίνει σε pdf να κάνω κανένα copy-paste?Αν είσαι στην Αθήνα, στη γλυφάδα, στα περίπτερα με τον ξένο τύπο.
Αν δε το βρεις πες μου να βρώ κάποιο να σου δώσω...911 2,4T να υποθέσω?
η αλήθεια είναι οτι είναι κρίμα. και με τέτοια ξαδέρφια δεν είναι να πεις οτι έχουν και πολλά κοινάΌχι... 914 έχω (1972).
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οι 911 για τις οποίες συζητάμε πόσο τρακτικές είναι στην (γρήγορη) οδήγηση;Είναι δύσκολα αυτοκίνητα. Η ουρά στα SC βοηθά πολύ αλλά και πάλι, αν αφήσεις γκάζι πάνω σε στροφή με πολλά φεύγουν the 911 way, με swing μπροστά από τον μπροστινό άξονα και απίστευτο εκκρεμές αν δεν είσαι έμπειρος. Το κακό είναι ότι όταν μπαίνεις με πολλά υποστρέφουν έντονα και σχεδόν σε γαργαλάνε να το αφήσεις και να την πατήσεις...
Σβέλτα αν τις πας (εκεί που ΙΜΗΟ τις απολαμβάνεις και καλύτερα) είναι ΟΚ, πάντως.
Οι πρώτες πρώτες (πριν το '68) είναι πιο κοντές και είναι Παναγία βόηθα... φαντάσου οτι το εργοστάσιο τους έβαζε βάρη από μολύβι και σε κάποιες 2 μπαταρίες(!) για να κάτσει η μουτσούνα τους κάτω! -
επειδή δεν είμαι Αθήνα θα περιμένω μέχρι να επιστρέψω, στο μεταξύ οτι βρίσκω απο internet.
914 eee . και τώρα κοιτάς για 911 ή μένεις στους λήγοντες σε 4?
-
Θα μου άρεσε για καθημερινό ένα 944 S2 ή ένα 968. Δε με τρομάζουν, ούτε στη συντήρηση ούτε και στην οδήγηση (δεν είμαι και κανένας σπέσιαλ οδηγός) σε αντίθεση με την 911.
Την 911 τη βλέπω μόνο σαν κλασσικό.Η 914 είναι κακάσχημη αλλά άκρως εθιστική. Πραγματικά είναι το πιο τρανό παράδειγμα οτι ένα σπορ αυτοκίνητο δε χρειάζεται να έχει 300 άλογα για να έχει πλάκα και να είναι αποτελεσματικό. Σε κλειστές διαδρομές μια δίλιτρη 914 ξεσκονίζει τα 911 της εποχής της άνετα!
-
Graf D-jet, μπορείτε να μας συστήσετε πού να διαβάσουμε για 993 (τελευταίες αερόψυκτες);
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
GrafΕ, όχι δα... ένα οικόπεδο στο ΠορτοΧέλι το έχω, η αλήθεια είναι, που κάνω ο,τι γουστάρω εκεί αλλά όχι και έτσι!
D-jet, μπορείτε να μας συστήσετε πού να διαβάσουμε για 993 (τελευταίες αερόψυκτες);
http://www.amazon.co.uk/Porsche-993-Kin ... 1904788947
Στο δίκτυο:
http://www.flat-6.net/forum/showcargrou ... del&cat=12Όπως λέει και η σχετική διαφήμιση, there is no substitute (for printed matter )!
Πάντα εύστοχο και πάντα ανήσυχο το coyot! Ουδεμία σχέση με οτιδήποτε άλλο το 993.
Όλα τα θετικά των αερόψυκτων 911+ μια ανάρτηση πίσω πολλαπλών συνδέσμων για να πηγαίνετε σαν άνθρωποι+ η καλύτερη ποιότητα κατασκευής που βγήκε ποτέ από το Zuffenhausen. Δεν είναι τυχαίο που οι τιμές τους ακόμα διατηρούνται στα ύψη!
Όσοι έχετε την οικονομική δυνατότητα μην μπαίνετε στον κόπο να σκεφτείτε κάτι άλλο... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δεν είναι τυχαίο που οι τιμές τους ακόμα διατηρούνται στα ύψη!Αυτό το διαπιστώσαμε!
Προσεγμένη 993 ή καινούργια αφορολόγητη (απλή) Cayman αλλά με 6άρι κιβώτιο και ανάρτηση PASM;
(Λέμε τώρα, να περνάει η ώρα) -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Δεν είναι τυχαίο που οι τιμές τους ακόμα διατηρούνται στα ύψη!
Αυτό το διαπιστώσαμε!
Προσεγμένη 993 ή καινούργια αφορολόγητη (απλή) Cayman αλλά με 6άρι κιβώτιο και ανάρτηση PASM;
(Λέμε τώρα, να περνάει η ώρα)911 993
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Αυτό το διαπιστώσαμε!
(Λέμε τώρα, να περνάει η ώρα)Η κρίση μου είναι έντονα πολωμένη... και λέει 993, φυσικά!
Και μόνο που θα κοιτάς τα πέντε στρογγυλά ρολόγια και θα έχεις την τιμή να οδηγάς την κορυφαία στιγμή του θρύλου, δε νομίζω ότι συγκρίνεται με κάτι άλλο (ακόμα και αρκετά ακριβότερο).
Από την άλλη, η 993 έχει τα σπαστικά της σειράς αλλα και κάποια επιπλέον γιατί είναι στα όρια του σχεδιασμού του αερόψυκτου (ακόμα και λάδια να θέλεις να της αλλάξεις είναι *&^(& τη μάνα του!) Και στο τέλος τέλος, τα περι θρύλων, τιμών και ρολογιών (που αντικειμενικά είναι άσχημα) δεν έχουν πέραση σε όλους παρά μόνο σε κάτι θύματα του μάρκετινγκ, σαν εμένα, που τρώνε με χαρά τη φόλα της 'κληρονομιάς' στα αυτοκίνητα!
Το Cayman προσφέρει μεγαλύτερη, δίχως άλλες έγνοιες, δυνατότητα γνήσιου ξεσκίσματος και είναι κάτι που δεν παραβλέπεται εύκολα. Είναι και καλύτερο αυτοκίνητο, βέβαια! -
Cayman all the way. 993 μόνο για δεύτερο ίσως και για τρίτο αυτοκίνητο.
Καλός ο θρύλος, αλλά όχι για μοναδικό αυτοκίνητο.Btw, οι αερόψυκτες ακούγονται σαν χαλασμένες ραπτομηχανές μόνο στο ρελαντί/χαμηλές στροφές ή συνεχίζουν έτσι και στα ψηλά;
-
http://www.youtube.com/watch?v=Z9dm6jepidE
Τα αερόψυκτα πάντα κάνουν παραπάνω θόρυβο... Είναι και το σφύριγμα από τη φτερωτή που είναι άκρως εθιστικό!Φάτε τη φόλα!
-
Το Cayman προσφέρει μεγαλύτερη, δίχως άλλες έγνοιες, δυνατότητα γνήσιου ξεσκίσματος και είναι κάτι που δεν παραβλέπεται εύκολα. Είναι και καλύτερο αυτοκίνητο, βέβαια!
Καλός ο θρύλος, αλλά όχι για μοναδικό αυτοκίνητο.
Μπορει στα χαρτια να ειναι καλυτερη μια Cayman απο μια 993 αλλα για τα δικα μου δεδομενα και απο το πως το θελω εγω να ειναι ενα αμαξι η δευτερη ειναι πιο κοντα στα γουστα μου
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Αυτό το διαπιστώσαμε!
(Λέμε τώρα, να περνάει η ώρα)911 - 993 φυσικά!
-
Εγω γιατι βρισκω την 993 την ασχημοτερη σειρα εβερ;
-
Δεν είσαι ο μόνος.
Edit: άκυρο, μπορεί και να είσαι ο μόνος, την μπέρδεψα με την 996. Η 993 με αρέσει.
-
Και ενας βασικος λογος ειναι οτι ειναι χειροτερη απο 964 (ντιζαιν) ,ποσο μαλλον απο την απειρως πιο συχρονη 996...
Porsche Forum