-
Μ'αρέσει όταν πιάνεστε στο αγκίστρι!
Σε κάθε περίπτωση πάντως η παραγωγή της Πόρσε τείνει να είναι μαζική (βλ. >100.000 αμάξια ετησίως, και μάλιστα 100.000 911 σε τρία μόλις χρόνια)...
Αυτοί οι αριθμοί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ρυθμούς παραγωγής των Φερράρι οι οποίες κινούνται από την έξοδο του εργοστασίου του Μαρανέλλο με ρυθμό που μόνο ως χελώνα μπορεί να συγκριθεί με αυτούς του Weissach, ήτοι μόλις 5000-6000 ετησίως! (Οι V8 αποτελούν τα 2/3 της παραγωγής)
Επομένως με μια αναλογία της τάξης του 20:1 επι του συνόλου ή του 8:1 για τα 911 vs 430 , μπορείτε να μου διευκρινίσετε εσείς πλέον ποιος είναι η μάζα και ποια η limited παραγωγή; Γιατί εγώ με τόσο δύσκολα μαθηματικά αδυνατώ ν'ανταπεξέλθω!
**@D-Jet: **Λίγο δύσκολο το 'κόβω'να μαζέψουμε τα προηγούμενα GT2 καθώς αυτά φημίζονταν ως χηρο-ποιητικά εργαλεία (βλ. widow-makers), και δυσκολεύομαι να φανταστώ πως υπάρχουν τ'αυτοκίνητα αλλά όχι και οι ιδιοκτήτες τους! :ysterical
Αυτό το δηκτικό μου σχόλιο όμως δεν σημαίνει πως το 997GT2 δεν είναι... Η αλήθεια να λέγεται!**@opterios: ** So what? Τίποτα μεμπτό προφανώς καθώς τα Porsche από καταβολής τους έχουν διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής και διάθεσης σε σχέση με τις Φερράρι. Ενώ λοιπόν το κάθε Πόρσε (από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο που βγαίνει αυτή τη στιγμή από το εργοστάσιο...) φτιάχνεται για να είναι ικανό να να μεταφέρει τον ιδιοκτήτη του παντού, συμπεριλαμβανομένου και στην πίστα και να επιστρέφει και πάλι ωραίος και καλός στο σπιτάκι του, οι Φερράρι δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά μονάδες παραγωγής οδηγικών ονείρων και εμπειριών οιουδήποτε βεληνεκούς.
Με τους Γερμανούς να έχουν επιλέξει (οποία σύμπτωσις! ) την πρακτική μεριά της κατασκευής και χρήσης σπορ αυτοκινήτων, και τους Ιταλούς να σε κάνουν όταν οδηγάς να αναρωτιέσαι αν είσαι στη Γη ή στον Παράδεισο, αμφότερες οι απόψεις είναι απολύτως σεβαστές και έκαστη έχει τους 'οπαδούς' της.
Εκ τούτου, το **so what? **δεν απαντάται, καθώς δεν υφίσταται τέτοιο ερώτημα, ούτε καν σε ρητορική μορφή!
your call...
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
οι Φερράρι δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά μονάδες παραγωγής οδηγικών ονείρων και εμπειριών οιουδήποτε βεληνεκούς.Ονειροπαραγωγές μονάδες είναι και οι Porsche, και οι Maserati και οι Lambo και οποιοδήποτε supercar, με τον ονειροκρίτη να αναλαμβάνει τα περαιτέρω...
Κατ' εμέ η ουσιώδης διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η Porsche έχει κινηθεί και down-market και έχει επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. Επιφαινόμενο αυτών των κινήσεων ήταν και η συνολική αύξηση της παραγωγής, εφόσον και η ζήτηση για αυτά τα προϊόντα αποδείχτηκε υψηλή.
Δεν μπορείς, όμως, να αντιδιαστέλλεις την Porsche προς τη Ferrari με ειδοποιό διαφορά την 'ονειροποιό υπόσταση' της τελευταίας, χωρίς να πέφτεις σε αντίφαση, δεδομένης της υπάρξης αυτοκινήτων όπως η Carrera GT.Επιπλέον, ο διαχωρισμός μεταξύ των πρακτικών Porsche που θα σε πάνε κάθε μέρα σπίτι σου, και των Ferrari-αγγελιοφόρων του μηνύματος του Θεού ότι είσαι ένας από τους εκλεκτούς του, έχει μεν βάση αν απέναντι από την 430 βάλεις μία 'απλή' Carrera 2, αλλά μήπως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου έτσι αν απέναντι τοποθετηθεί μία GT3;
-
Με μια GT δεν κλείνει την ψαλίδα του 20:1!
Η διαφορά έγκειται πρωτίστως σε επίπεδο κουλτούρας των λαών που παράγουν τις περί ου ο λόγος κατασκευές.
Ο Γερμανός είναι πρακτικός (και πολύ καλά κάνει βρε αδελφέ! ) Θέλει με ένα αμάξι να πετυχαίνει τα πάντα. Μεταφορά, οδηγική απόλαυση, πίστα, ψώνια, κλπ κλπ κλπ. Με γεια της με χαρά της λοιπόν και χίλια μπράβο στον Ferdi και τους διαδόχους του που φτιάχνουν τόσο καλά αμάξια που τα καταφέρνουν σχεδόν καλά σε όλα! είναι μεγάλο κατόρθωμα να είσαι 9.5/10 σε ΟΛΑ!
Όποιος όμως θέλει να το κάτι τις παραπάνω είτε ως ιδέα είτε ως επίδοση σε συγκεκριμένο επίπεδο χρήσης του αυτοκινήτου (ως θεϊκό εργαλείο οδήγησης), αν λοιπόν θες ένα αυτοκίνητο που να είναι 10/10 εκεί, τότε ΜΟΝΟ το 'αλογάκι' μπορεί να σε ικανοποιήσει επαρκώς! (Για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως 'εσωτερικούς' που δρουν στο υποσυνείδητό σου παρά ουσιαστικούς που θα έκαναν την τεράστια διαφορά με άλλες δημιουργίες...)
Σε αυτόν τον άξονα προφανώς και κινείται ΚΑΙ η Carrera GT!
Αλλά αυτό που πρέπει να θυμόμαστε σε τέτοιες κουβέντες είναι ο νόμος του diminishing returns (πώς το λένε αυτό βρε Άγγελε που είσαι και καλός στα ελληνικά;;;)
Δηλ. όσο ανεβαίνει το κόστος, τόσο λιγότερη διαφορά εισπράττεις...Επ'αυτής της βάσης προφανώς και οποιοδήποτε Porsche είναι the greatest supercar bargain, εξ ου και οι απίστευτες πωλήσεις και η αναγνωρισιμότητα της 'μπράντας'.
Από την άλλη όμως έστω και για την απειροελάχιστη διαφορά που θα σε κάνει να νιώσεις με τον οποιοδήποτε τρόπο πως βρίσκεσαι μέσα σε μονοθέσιο της Scuderia, ε εκεί η αύρα αυτή 'πλερώνεται' αδρά!
Προσωπικά είμαι διαθετιμένος να ενδώσω αβλεπί σε ό,τι ξεκινάει από Φ430 και τελειώνει σε Scuderia, όποτε μου επιτρέψουν οι συνθήκες στο άμεσο μέλλον καθώς και τα ταμειακά μου αποθέματα στην TheoM5 Family Reserves Bank
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Αλλά αυτό που πρέπει να θυμόμαστε σε τέτοιες κουβέντες είναι ο νόμος του diminishing returns (πώς το λένε αυτό βρε Άγγελε που είσαι και καλός στα ελληνικά;;;)
Δηλ. όσο ανεβαίνει το κόστος, τόσο λιγότερη διαφορά εισπράττεις...Φθίνουσες αποδόσεις (κλίμακας) [άϊντε, ένα μάθημα έμεινε για το πτυχίο... ]
-
Σ'ευχαριστώ πολύ Σταύρο...
-
Δε με νοιάζει αν οι 911 φτιάχτηκαν για να είναι πρακτικές, πηγαίνοντάς σε και στη δουλειά και στην πίστα. Δε με νοιάζει αν παράγονται 100.000 ετησίως ή 1.000.000 ετησίως. Δε με νοιάζει αν το RR layout τους είναι ένα μαρκετινίστικο απομεινάρι που μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Δε με νοιάζει αν είναι ένα 'jumped-up VW Beetle' [by JC].
Το μόνο που με νοιάζει είναι ότι το αυτοκίνητο αυτό μου αρέσει εξίσου με τις θεόσταλτες F430, με το μαγεμένο ήχο, τη μεθυστική οδηγική εξάρτηση που σου προκαλούν και την αύρα που κουβαλάνε όλα τα αυτοκίνητα της Scuderia. Ιεροσυλία; Μα...όπως είπα...δε με νοιάζει. Θα ήταν ταμπού να απαρνηθώ αυτό που πραγματικά μου υπαγορεύει το γούστο μου.
Και στην τελική, έχω βαρεθεί τις συγκρίσεις. Δε συγκρίνω τις δύο εταιρίες. Απλώς δηλώνω εξίσου μαγεμένος. Αν ποτέ έφτανα στο σημείο να έχω τη δυνατότητα να αγοράσω ένα από τα δύο αυτά αυτοκίνητα, τότε πολύ απλά θα τα οδηγούσα εκ των προτέρων, και θα γνώριζα τι μου ταιριάζει καλύτερα.
Μέχρι τότε όμως, έχω το δικαίωμα να τα φαντασιώνομαι και τα δύο
Γιατί στην τελική, το μόνο που με νοιάζει είναι το παρακάτω:
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Γιατί στην τελική, το μόνο που με νοιάζει είναι το παρακάτω:Ναι, ρε Θέμη, αλλά τον έσπρωξε το καθίκι!
( )
-
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Γιατί στην τελική, το μόνο που με νοιάζει είναι το παρακάτω:
Ναι, ρε Θέμη, αλλά τον έσπρωξε το καθίκι!
( )
Δεν το πόσταρα για το αποτέλεσμα, Αλέξανδρε, αλλά για την κόντρα στα ίσια
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=LejGxKsnvIc
9.5/109.5/10 overall?
Με εκπλήσσεις με τους συμβιβασμούς σου!
Να πω 19.5/10 σαν αγωνιστικό αυτοκίνητο, να πω ναι! Δίκιο έχεις!Όμως το τελείως ενδεικτικό rating που προανέφερα, όπως πολύ καλά κατάλαβες, δεν είχε σκοπό ν'αξιολογήσει αμιγώς αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλά κατασκευές δρόμου ευρείας παραγωγής (για να μην πω μαζικές και με παρεξηγήσετε...)
Σε κάθε περίπτωση η 917 είναι , και το άρθρο περί αυτής στο GT Purely Porsche 'το ρούφηξα' μεμιάς!
@opterios: Δεν νομίζω πως τέθηκε κάποια μομφή σε ποιο/ποια αμάξια μπορεί να αρέσκεται ο καθένας μας!
O παγκόσμιος νόμος της κολοκυθόπιτας ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση, είτε μιλάμε για Beetle είτε για 917, είτε και για τα δυο μαζί...Όμως αν καταλάβεις (ή τουλάχιστον μπεις στη διαδικασία, κάτι όχι πολύ εύκολο για πολλούς) το πώς και γιατί κάτι κατασκευάζεται όπως κατασκευάζεται, και συμπεριφέρεται όπως τελικά αυτό συμπεριφέρεται στο δρόμο ή στην πίστα, τότε θα ξεφύγεις από το συναισθηματικό 'γιατί έτσι μου αρέσει' και θα πας στο επόμενο επίπεδο του 'γνωρίζω γιατί μου αρέσει/μου αρέσουν' (είπαμε δεν είναι κατ'ανάγκη αποκλειστική η σκέψη και οι προτιμήσεις μας)...
Να σε νοιάζει λοιπόν, και να σε νοιάζει ΠΟΛΥ...
Με πιαννννεις;;; -
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Αν ποτέ έφτανα στο σημείο να έχω τη δυνατότητα να αγοράσω ένα από τα δύο αυτά αυτοκίνητα, τότε πολύ απλά θα τα οδηγούσα εκ των προτέρων, και θα γνώριζα τι μου ταιριάζει καλύτερα.Ό,τι ουσιαστικότερο γράφτηκε σε αυτή τη σελίδα.
Κατά τα λοιπά, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται ό,τι θέλει, επηρεασμένος ενδεχομένως και από την προσδοκία ενός 'κοινωνικού repositioning' που μπορεί να επιφέρει η επιλογή του ενός ή του άλλου καθώς και από διάφορες συνιστώσες που εκπηγάζουν από το θυμικό του, πυροδοτούμενες και από το εκάστοτε marketing...Θεωρώ άτοπη και απλοϊκή τη γενικόλογη σύγκριση Ferrari-Porsche επί τη βάση αναλογιών και δεικτών, και στη σφαίρα της φιλολογικής εικοτολογίας το αν, π.χ., μία 430 υπερέχει σε δυναμική συμπεριφορά μιας GT3 RS, από τη στιγμή που ο αποφαινόμενος δεν έχει δια ζώσης εμπειρία...
-
http://www.youtube.com/watch?v=86fV6zCx ... ed&search=
Παρατήρηση: Δείτε πως φεύγει ελάχιστα η GT3 σε κάθε αλλαγή ταχύτητας. Είναι ιδέα μου ή τελικά όλα τα ηλεκτρονικά (πλην E-diff) είναι για λόγους εντυπωσιασμού;
-
Διαφωνώ, Άγγελε. Η σύγκριση Ferrari-Porsche, όσο και να ακούγεται γενικόλογη και παιδιάστικη, είναι πέρα για πέρα ουσιαστική. Η φιλοσοφία των κατασκευών (αλλά κυρίως των κατασκευαστών) είναι εντελώς διαφορετική με μοναδικό κοινό σημείο τις επιδόσεις (αναλογίες και δείκτες που όμορφα γράφεις και εσύ).
Ανέκαθεν υπήρχαν 4 μεγάλεις σχολές στο σπορ αυτοκίνητο. Δυο βρετανικές, η ιταλική και η γερμανική. Ενώ στους αγώνες ο ανταγωνισμός αποτρέπει τη δραματική διαφοροποίηση, στο αυτοκίνητο δρόμου οι διαφορές είναι σημαντικές.
Σαν βασικές εκπροσώπους των σχολών αυτων θα μπορούσε να επιλέξει κανείς τη Jaguar (μαζί και τη Bentley και την ΑΜ αν βάλεις και τα προπολεμικά) και τη Lotus απο τη Βρετανία, τη ferrari απο την Ιταλια και την Porsche (ίσως λίγο και τη_ Θεε μου σχώρνα με_ BMW) από τη Γερμανία.
Παραδοση και πολυτέλεια (ίσως για πιο συντηρητικό κοινό) από τη μια και
σοφιστικέ σχεδιασμός αλλά καθαρόαιμος χαρακτήρας από την άλλη για τους Βρετανούς. Ακραίο και εντυπωσιακό design (με μια δόση υπερβολής σε κινητήρες-πλαίσια) για τους Ιταλούς και engineering και 'βέλτιστοποιημένες' λύσεις (αν και με ολίγη στέρηση φαντασίας στο design) για τους Γερμανούς.Νομίζω ότι οι διαφορές είναι ξεκάθαρες.
Ακόμα και αν όσα γράφει ο φίλτατος Theo (και θα ήθελε να γράψει ο αγαπητός cavallino αλλά ξέχασε να ρωτήσει και τoν Posey για τη γνώμη του ) είναι αλήθεια και πράγματι ο 'μύθος' δεν μπαίνει στην κατάψυξη και βγαίνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να τονώνεται το ηθικό των δεκάδων εκατομμυρίων εθελοντών ιεραποστόλων της εταιρίας (όπως πιστέυω εγώ ), η επιλογή του χαμηλού προφίλ έναντι του κραυγαλέου, δεδομένης της αποτελεσματικότητας, δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων αλλά και γούστου. Τα περί περιορισμένης παραγωγής θεωρώ ότι είναι απλά κόλπα για να στηρίζεται μια πολιτική υπερκοστολόγησης των πάντων και διατήρησης του υπερβατικού στοιχείου μιας και στην ουσία η ferrari δεν επιχειρεί μόνη της αλλά έχει βαρβάτο χορηγό στο ταξίδι της. Στον αντίποδα, η Porsche με το συγκρατημένο design (πριν πεντε χρόνια δε μπορούσε κανείς να καταλάβει εύκολα αν το αυτοκίνητο ήταν των 50 ή των 250 χιλιάδων ευρώ) αλλά και την προσέγγισή του σπορ αυτοκινήτου σε πραγματική κλίμακα, κάνει σεβαστές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να δει την αγορά σαν αυτό που πραγματικά είναι, αυτοκινητοβιομηχανία και όχι ονειροβιομηχανία, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο και στη πολιτική των τιμών που ακολουθεί (που να βλέπατε 20 χρόνια πίσω πόσο μακριά ήταν).
Δεν κατακρίνω σε καμία περίπτωση τους οπαδούς της ferrari γιατί νομίζω οτι ο καθένας έχει δικαίωμα να φαντασιώνεται και να ονειρεύεται, ειδικά όταν έχει κοπιάσει πολύ στη ζωή του για να καταφέρει κάποια πράγματα. Δυστυχώς (ή ευτυχώς μιας και είμαι άφραγκος), όμως, δεν έπιασε σε εμένα το κόλπο και έτσι ο μύθος μετατρέπεται σε παραμύθι στα μάτια μου:
Δεν πιστεύω οτι χρειάζομαι 400 ίππους για να συγκινηθώ όπως δε μου αρέσει να κάνω φωνάζω πως έχω λεφτά με το αυτοκίνητο που οδηγώ. Πάνω από όλα, όμως, με ενοχλεί το ελιτίστικο ύφος των Ιταλών και των περισσότερων (λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια από τη σκοπιά μου, αγαπητέ sv2, γνωρίζεις ότι δεν απευθύνομαι σε εσένα) ιδιοκτητών ferrari_σε παγκόσμιο επίπεδο_ που θεωρούν οτι είναι οι εκλεγμένοι του Θεού (λες και είναι silicon-based και όχι carbon-based όπως όλοι οι υπόλοιποι) και τα αυτοκίνητά τους φτιαγμένα στον παράδεισο... Είναι ακριβά, πανάκριβα αλλά μερικά πράγματα είναι ζήτημα επιλογής και όχι ικανότητας μόνο. Ειδικά στο ιστορικό που η αγορά μιας mid-range Ferrari δεν είναι και κάτι εντελώς άπιαστο για αρκετούς από εμας...Στην Porsche το παιχνίδι έχει αρχίσει να χάνεται εδώ και αρκετό καιρό αλλά στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην αγορά σαν ανεξάρτητος κατασκευαστής δε χωράει καμιά γκρίνια. Ήταν όμορφα όσο κράτησε τουλάχιστον. Προσωπικά, πάντως, θα ήθελα να ξαναδώ μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση στο σπορ αυτοκίνητο από αυτούς (μια γερμανική εκδοχή της elise, ας πούμε) αλλά το κυριότερο, θα ήθελα μια επιστροφή στους αγώνες. Οι αντίστοιχοι ιεροκήρυκες της γερμανικής εταιρίας δυσκολεύονται πολύ, όταν βλέπουν τζιπάκια αντί για gt1 και group C αυτοκίνητα, να πιστέψουν στο έργο τους!
κατά τα άλλα de gustibus non est disputandum...
(ψέμα! ) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ακόμα και αν όσα γράφει ο φίλτατος Theo (και θα ήθελε να γράψει ο αγαπητός cavallino αλλά ξέχασε να ρωτήσει και τoν Posey για τη γνώμη του )Δε θα σχολιάσω τα υπόλοιπα με τα οποία γενικά συμφωνώ, απλά μόνο αυτό που έκανα quote. Αν ήθελα να γράψω κάτι θα το έγραφα, πάντως επί προκειμένω δεν μπορώ να πω πως συντάσσομαι 100% με τον Τheo. Το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα και κατ ιδίαν με τον Theo και έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχει μια κάποια διαφορά στην αντίληψη που έχει ο καθένας μας σχετικά με τη σημασία/βαρύτητα που σημαίνει η κατοχή κάποιου αυτοκινήτου σε σχέση με κάποιο άλλο. Εγώ είμαι λίγο πιο ονειροπόλος και ιδεαλιστής, προφανώς επειδή δεν είχα ακόμα τη χαρά να έχω ένα αυτοκίνητο το οποίο θα είχε θέση στο ονειρικό γκαράζ των αυτοκινητόφιλων, αντίθετα με τον Theo που από όσο γνωρίζω μπορεί - δις - να περηφανευτεί για κάτι τέτοιο. Ως εκ τούτου, οι προτιμήσεις μου υπαγορεύονται αποκλειστικά από κριτήρια ονειρώξεων και ουχί από πεζές (σε επίπεδο ονείρων) σκέψεις για πρακτικότητες, ευχρηστίες, τιμές μεταπώλησης, κόστους χρήσης, ποιότητας συναρμολόγησης πλαστικών κλπ. Επίσης με αφήνει παγερά αδιάφορο το πουλ-μουρ, το exclusivity και άλλες τέτοιες έννοιες, τις οποίες μάλιστα θεωρώ περισσότερο παρενέργειες παρά επιθυμητά αποτελέσματα με τον (όποιο) αντίκτυπο έχουν στον κοινωνικό περίγυρο. Αν κάποτε αξιωθώ να έχω κι εγώ ένα υπερατού στο γκαράζ μου ίσως να αναθεωρήσω, αν και μάλλον έχω μεγαλώσει αρκετά για να μη γυρίζει το κεφάλι πλέον...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
...(Η σπόντα πήγαινε για το πιο άτυχο ferrari όλων των εποχών, το 512. )
Η γνώμη σου γνωστή, περιεκτική και πάντοτε σεβαστή.
Η 917, πάντως, είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την 512 που να χτυπιέσαι!
-
H 512 είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην 917 από την οποία όχι απλά έχασε αλλά 'έφαγε πολύ ξύλο'. Πιστεύω όποιον οδηγό 512S να ρωτήσεις το ίδιο θα πει. Δυστυχώς οδηγούς 917 δεν μπορεί να ρωτήσει κανείς, πρέπει να σκοτώθηκαν όλοι.
Στο Goodwood πάντως που τις είδα και τις δύο να τρέχουν δίπλα δίπλα, ήταν συγκλονιστικά πανέμορφες. Στον τομέα βαβαβούμ (ήχος) σας κερδίζουμε όμως. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
H 512 είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην 917 από την οποία όχι απλά έχασε αλλά 'έφαγε πολύ ξύλο'. Πιστεύω όποιον οδηγό 512S να ρωτήσεις το ίδιο θα πει. Δυστυχώς οδηγούς 917 δεν μπορεί να ρωτήσει κανείς, πρέπει να σκοτώθηκαν όλοι.Όλα στο παιχνίδι είναι, μωρέ...
Εμείς περάσαμε καλά, όμως!Στο Goodwood πάντως που τις είδα και τις δύο να τρέχουν δίπλα δίπλα, ήταν συγκλονιστικά πανέμορφες. Στον τομέα βαβαβούμ (ήχος) σας κερδίζουμε όμως.
Η 917 (λένε) από μέσα είναι συγκλονιστική επειδή σφυράει και η φτερωτή...
Goodwood πότε πήγες;
(κανονίζουμε μια εξόρμηση κατα'κει; Ψήνεται κανείς;) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Goodwood πότε πήγες;
(κανονίζουμε μια εξόρμηση κατα'κει; Ψήνεται κανείς;)2002, 2003, 2004 (κάνε ντε ένα κλικ στο λινκ της υπογραφής...)
Εγώ πάντως ξαναψήνομαι να πάω. -
Βροντάκηδες VS Φουρτουνάκηδες
Μια που πιάσαμε το el classico αναφέρω κάποια ιστορικά στάδια της κόντρας:'30: Alfa Romeo (Scuderia Ferrari) - Auto Union 0-1
(με εξαίρεση το Nurburgring του '35
'60: Ferrari Dino 156 - Porsche 804 (F1)
Ferrari Testarossa - Porsche RSK 1,6 2-1
'70: Ferrari 512 - Porsche 917 2-2
'80: Ferrari 126 C4 - McLaren Porsche TAG 2-3
'00: Ferrari Enzo - Porsche Carrera GT 3-3Αν βάλουμε μέσα τα πρωταθλήματα του Μιχαλάκη απέναντι σε 1-2 νίκες στο LeMans και κάτι ψόφιες κλάσεις GT2 το σκορ κανονικά είναι 6-4 τουλάχιστον.
Porsche Forum