-
αν και αν ειχα ολα αυτα τα λεφτα και ανηκα στην υψηλη κοινωνια ισως σκεφτομουν τη turbo, αλλα το R8 ειναι ερωτας
και απο οτι λενε αυτοι που το οδηγησαν ειναι και πολυ ευκολοδηγητο, με τις carrera μπορεις ευκολα να φυγεις σε κανα χωραφι
-
911 και για μένα αλλά από την στιγμή που βγήκε το R8 είναι σαν να πάλιωσε στα μάτια και οδηγικά είναι μάλλον καλύτερο από τις απλές 911.
Αλλά ξέρουν οι μπακάλιδες και οι λαδέμποροι να αγοράσουν αυτοκίνητα; -
καλα μην το πας στο σχεδιο γιατι οι carrera που ειναι συνεχεια ιδιες ειναι κλασικες, το φουτουριστικο του R8 ειναι δικοπο μαχαιρι, μπορει μετα απο καποιον καιρο να φαινεται πραγματικα ξεπερασμενο ή ακομα και υπερβολικο ή αστειο
βεβαια υπαρχει και το 'real thing' δηλαδη η gallardo, αλλα η διαφορα με το R8 ειναι πιο μεγαλη απο την αξια του αυτοκινητου μου , αρα μου φαινεται υπερβολικη
βεβαια αμα το φυσας τοσο μαλλον χεστηκες , δεν ξερω ας μας πουν οι εχοντες
-
την απλη 997 και τωρα τη κοντραρει η Μ3
Όχι. Απλή 996 ίσως. Βλέπε παραπομπή video top gear συγκριτικό Μ6 με 911 S.
audipassion πες μου ότι έχεις καταλάβει ότι η κυρία μπακαλιάρου ήταν trolling και ότι τα γράφεις έτσι αυτά...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
audipassion πες μου ότι έχεις καταλάβει ότι η κυρία μπακαλιάρου ήταν trolling και ότι τα γράφεις έτσι αυτά...
να μην γελάσουμε και 'μεις λίγο , έχασα τέτοιο επισόδιο χθές.
-
@Μango
Δεν πειραζει που δεν την πηρες, καλυτερα, βγαινει οσονουπω νεα 911 με ακομα
χαμηλοτερες καταναλωσεις, καλυτερη τεχνολογια, και οση περισσοτερη εμπειρια εχεις σε ισχυρα πισωκινητα, τοσο περισσοτερο θα απολαμβανεις την οδηγηση της αν την επιλεξεις
καποια στιγμη αργοτερα.
Στην 'μπουμπου' εβαλες τις ζαντες που ελεγες?
Τωρα πρεπει να εχεις στρωσει φανταζομαι. 'φουσκωνουν' καλα οι 'σαλιγκαροι'?Για την συζητηση πριν που διαβασα, αναφορικα με προτιμηση Τurbo-απλης, ή και αλλων supercar κοντα στο budget (σχετικο αυτο,,,) ,απο την μικρη μου εμπειρια με σχετικα προσφατα μοντελα της Porsche, θεωρω ιδανικη την τωρινη 2S/4S, που θεωρειται και ως μικρη GT3 οπως εχουν γραψει πολυ ευστοχα και καποιοι ξενοι δοκιμαστες.
Απο Turbo, ειχα μια καλη 'επαφη' με μια απο τις πρωτες (ισως και η πρωτη που πατησε Ελλαδα) 996ΤΤ στα Μεγαρα το Νοεμβριο του 2000, και παρολο που απο την βιαιη επιταχυνση της, την πρωτη φορα κοντεψα να μην καταφερω να αλλαξω γρηγορα απο 2α σε 3η , εντουτοις μου φανηκε λιγο 'συνθετικη' για το υπολοιπο πακετο τεχνολογια-ανοθευτη οδηγοκεντρικη αισθηση που προσφερει. Περιπου τα ιδια σχολια (με σαφως μικροτερο lag βεβαια και ακομα καλυτερη επιταχυνση, στησιμο για την 997ΤΤ) εχω διαβασει-ακουσει απο αρκετους 'αρρωστους Πορσακηδες' γενικως.
Απο την αλλη για εμενα τουλαχιστον η επαφη με 997S , με εκανε αμεσα να αναφωνησω
'ειναι οπως πρεπει', με κορυφαια αμεση αποκριση απο χαμηλες στροφες με οποιαδηποτε σχεση, χωρις ξεσπασματα, φουσκωματα-ξεφουσκωματα, αλλα με δυναμη ΠΑΝΤΟΥ σαν
ηλεκτρικο!, και ηχο ΜΑΓΙΚΟ! Το στησιμο βεβαια και η γενικοτερη αισθηση στο δρομο ακομα και σε σφιχτη bumpy τοπικη διαδρομη της Ερμιονης ηταν απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ με την αναρτηση ρυθμισμενη βεβαια στην θεση Νοrmal (ειχε το sport Chrono pack με τα κουμπακια για αναρτηση, χαρτογραφηση και διπλα για manual ρυθμιση αεροτομης), δεν ανοιγε ποτε την τροχια της ακομα και με ατσαλα τιμονια στην 'εισοδο' (με PSM βεβαια ON).
Υπο αρκετη πιεση, σε βαθμο προκλητικο του στυλ 'θα σε ξεκολλησω' (δεν τολμησα βεβαια να βγαλω ποτε off το PSM) ανοιγε ελαχιστα και στιγμιαια την τροχια, για να γατζωθει σχεδον βιαια στην 'σωστη' παραλληλη θεση με τον δρομο. Ολα τα χειριστηρια (τιμονι-κιβωτιο-φρενα) με τελεια 'μηχανικη' και ακριβεστατη αισθηση και σε τελεια αρμονια μεταξυ τους!
Το μοναδικο, μα μοναδικο μειονεκτημα που βρηκα προσωπικα, ηταν το σχετικα μικρο παχος
της στεφανης του (sport) τιμονιου... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
απο τη στιγμη που σε ευθεια την πλησιαζει (γιατι δεν ειναι και τοσο γρηγορη η απλη 911, σε σχεση με τη τουρμπο που ειναι αστεια γρηγορη ) ή μαλλον τη περναει , τα υπολοιπα ειναι θεμα οδηγου
παρε και χρονους της M3 vs της facelift, οι μη-αμεσου ψεκασμου εχουν ακομα μεγαλυτερο προβλημαhttp://fastestlaps.com/comparisons/46f3 ... 2d468.html
(φυσικα δε μιλαω για αισθησεις και λοιπα, μιλαω μονο για καθαρη αποτελεσματικοτητα)
Τα νέα off-topic μεταφέρθηκαν στο γνωστό θέμα http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=40794, το οποίο ξεκλειδώθηκε, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού. Αν επιμένετε ότι έχει νόημα η συνέχιση του ζητήματος, ας κάνετε τουλάχιστον τον χαβαλέ σας εκτός του βασικού θέματος της Porsche. Νέα off-topic σε αυτό το θέμα θα τιμωρούνται παραδειγματικά [Mod]
-
παντως παιδια επειδη το χω ψαξει το θεμα σε εξουσιοδοτημενο της porsche, η turbo ειναι πολυ πιο δυστροπη και περιπλοκη εννοειται και δαπανηρη στη συντηρηση και τα σερβις. Για μενα καλυτερα μια απλη 911 (το απλη ειναι βεβαια σχημα λογου γιατι και αυτη ειναι τερας δυναμης) και πιο ησυχο κεφαλι παρα μια turbo με πονοκεφαλο
-
ναι αλλα και δραματικα πιο γρηγορη, ο,τι πληρωνεις παιρνεις
-
-
Ο χρήστης ghostdoc έγραψε:
παντως παιδια επειδη το χω ψαξει το θεμα σε εξουσιοδοτημενο της porsche, η turbo ειναι πολυ πιο δυστροπη και περιπλοκη εννοειται και δαπανηρη στη συντηρηση και τα σερβις. Για μενα καλυτερα μια απλη 911 (το απλη ειναι βεβαια σχημα λογου γιατι και αυτη ειναι τερας δυναμης) και πιο ησυχο κεφαλι παρα μια turbo με πονοκεφαλοi agree... ατμόσφαιρα και εχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
-
Ο χρήστης ghostdoc έγραψε:
παντως παιδια επειδη το χω ψαξει το θεμα σε εξουσιοδοτημενο της porsche, η turbo ειναι πολυ πιο δυστροπη και περιπλοκη εννοειται και δαπανηρη στη συντηρηση και τα σερβις. Για μενα καλυτερα μια απλη 911 (το απλη ειναι βεβαια σχημα λογου γιατι και αυτη ειναι τερας δυναμης) και πιο ησυχο κεφαλι παρα μια turbo με πονοκεφαλοΟλα τα turbo μοτερ θελουν μια τροπον τεινα ειδικη μεταχειρηση και χρηση. Να εχουν ζεσταθει καλα πριν τα πατησεις, να τα αφησεις να παγωσουν πριν σβησεις, δεν μπορεις να φυγεις να πας Αθηνα Σαλονικη flat out διοτι θα το παρεις στο χερι κτλ...
Το ιδιο ειναι και με 911, με Evo, με Punto GT... οτι αμαξι εχει turbo γενικος.
Αν το παρει ο καθε ασχετος χωρις ιχνος βασικων μηχανικων γνωσεων και το μεταχειρηζετε για να κανει παταγο στην εισοδο - εξοδο απο το villa Mercedes καλυτερα να παρει ατμοσφαιρικη.
Η αισθηση της δυναμης και της επιταχυνσης μεσα σε 911 turbo ( 997 ) δεν συγκρινετε οπυτε με αυτη της Scuderia!
-
μηπως εισαι υπερβολικος οτι δε μπορεις να κανεις ταξιδι flat out? (ή για να μην υπερβαλλουμε να πουμε οτι θα εισαι πολλη ωρα 50 χλμ πριν τη τελικη) σιγα τι θα παθει?
τα ατμοσφαιρικα γιατι να αντεξουν περισσοτερο? και ατμοσφαιρικα ξερω (πολυ πιο ταπεινα) που εχουν διαλυθει με αυτο τον τροπο (γιατι αν πηγαινεις με 180 συνεχεια εχοντας τελικη τα 200 εχεις ενα θεμα ) δε νομιζω οτι ειναι θεμα turbo/ατμοσφαιρας
οποιοδηποτε αυτοκινητο το κινεις κοντα στην τελικη ή στο κοφτη για πολλη ωρα νομιζω οτι θα το κλαις πιστευω, ανεξαρτητως μοντελου, μαρκας, κυβικων, τουρμπο κτλ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μηπως εισαι υπερβολικος οτι δε μπορεις να κανεις ταξιδι flat out? σιγα τι θα παθει?τα ατμοσφαιρικα γιατι να αντεξουν περισσοτερο? και ατμοσφαιρικα ξερω (πολυ πιο ταπεινα) που εχουν διαλυθει με αυτο τον τροπο δε νομιζω οτι ειναι θεμα turbo/ατμοσφαιρας
Συγκεκριμενα με 911 turbo Και να θες δεν μπορεις να πας flat out γιατι θα εισαι στα 300 χλμ/ωρα.
Γενικα ομως τα turbo θελουν σεβασμο με την πιεση και τις θερμοκρασιες τους.
-
ε αυτο σου λεω δε μπορεις να πηγαινεις με 300 συνεχεια
αλλα αν εισαι 230-250 για παρα πολλη ωρα δε θα εχεις θεμα
απο την αλλη ενα αυτοκινητο ατμοσφαιρικο με 220 τελικη αν το πηγαινεις συνεχεια 220 (και τα 220 αυτα τα πιανει κοντα στον κοφτη) θα τα κλαις
τα τουρμπο παντως αν κρινω απο το δικο μου μπορουν να ανεβασουν θερμοκρασιες αν τα πηγαινεις για πολλη ωρα, πολυ γρηγορα και ας αεριζονται τοσο
κυριως το λαδι ανεβαζει μεγαλες θερμοκρασιεςμου εχει τυχει να δω και 105 τα καλοκαιρια (νορμαλ ειναι 90)
-
Κοιτα οι 100-105 αντε και 110 βαθμοι στο λαδι ειναι λιιιγο τσιμπημενη θερμοκρασια αλλα ειναι μεσα σε πολυ safe ορια...Μην τρελαινεσαι δηλαδη δεν ειναι οτι φτανει οριακα!
-
δεν τρελαινομαι, απλα μου εκανε εντυπωση γιατι ηταν ταξιδι
σε μια διαδρομη πχ λιμανακια-βαρκιζα εχω δει και 117
αλλα εκει δεν εισαι σε ανοικτο δρομο και ουτε πας με πολλα χλμ ωστε να αεριζεσαι πολυ, σπανια να πιασεις τα 160 και στην ευθεια αντε να 200αρισεις για μια στιγμη
επισης εκει το ολο θεμα θα κρατησει λιγα λεπτα, στο ταξιδι μπορει θα κρατησει και ωρες
αν ημουν σε κανα γερμανικο δρομο και πηγαινα συνεχεια με 250 (και οχι με μεση ταχυτητα 170-180 οπου εβλεπα τα 108) ισως και να πεταγα μοτερ εκει εχει δικιο ο Θοδωρηςκαι το αυτοκινητο μου εχει το λαδι πολυ χαμηλα σε σχεση με ενα gti πχ που το εχει σε νορμαλ συνθηκες γυρω στο 100
βεβαια ολα αυτα σχετικα με τις porsche απλα λογω συγγενειας ξερεις πώς πανε αυτα
-
Δεν ειναι θεμα ταχυτητας ( πχ 180-240-300 ) ειναι θεμα οτι δεν μπορεις να εισαι full boost με ενα turbo κινητηρα για παρατεταμενη διαρκεια.
Μπορεις να ταξιδευεις και με 250 και να μην τουρμπιζει καθολου. Εγω δεν ειπα για χιλιομετρα, ειπα οτι δεν μπορεις να πας flat out δηλαδη τερμα γκαζι!
Και με 180 μπορεις να πας, αλλα να εισαι μονιμος γκαζια φρενο γκαζια συνεχεια.
-
το οτι δεν ειναι full boost ο κινητηρας συνεχεια ομως γιατι ειναι τοσο κακο? ετσι ειναι το τουρμπο..
χανεις κατι απο την επιθυμητη επιταχυνση? καταλαβαινεις καποια (ουσιαστικη) διαφορα αν δε κοιταξεις το οργανακι?εσυ βεβαια μιλας για υπερκατασκευες στις οποιες εχουμε πει οτι το τουρμπο ειναι ισως ανουσιο απο τη στιγμη που εχεις lag και χανεις σε γραμμικοτητα, εκει ναι το καταλαβαινω να τα θες ολα (βεβαια η carrera δεν ξερω πώς θα μπορουσε να εχει μεγαλυτερο μοτερ), αλλα αν μιλαμε για πιο φθηνες κατασκευες και πιο πεζα πραγματα οπως λιγοτερα τελη και μικροτερη καταναλωση αυτα τα μειονεκτηματα τα παραβλεπεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και το αυτοκινητο μου εχει το λαδι πολυ χαμηλα σε σχεση με ενα gti πχ που το εχει σε νορμαλ συνθηκες γυρω στο 100αυτο δεν λεει κάτι
μπορει να μετρανε απο διαφορετικά σημεία τη θερμοκρασία λαδιού...
Porsche Forum