-
Ειχα γραψει σε αλλο θεμα για τη περιπτωση μιας γνωστης μου με ενα Ibiza, αγορασμενο πριν μερικους μηνες, που σταματησε το αυτοκινητο στην ακρη του δρομου και πηγε απεναντι στο περιπτερο να παρει τσιγαρα, αλλα αφησε τα κλειδια μεσα στο αμαξι με αποτελεσμα να της το βουτηξει αγνωστος, να τρακαρει 4-5 αλλα αμαξια για να βρεθει παρατημενο σε ενα δρομο με ολη τη δεξια πλευρα του σμπαραλιασμενη. Το αμαξι ειχε μικτη ασφαλεια.
Πηγε λοιπον το αμαξι στην αντιπροσωπια πηγε ο εμπειρογνωμονας, ειδε το αμαξι. Στη Seat της ελεγαν:
'Ενταξει Μαρια μη στεναχωριεσαι'
'Θα το φτιαξουμε Μαρια'
'Θα το καλυψουμε Μαρια'Η ζημια ηταν 4000, το αμαξι φτιαχτηκε και ξαφνικα την παιρνουν τηλ απο τη Seat και της λενε οτι η ασφαληστικη δεν θα την καλυψει και οτι πρεπει να πληρωσει αυτη τη ζημια, διοτη θεωρηθηκε οτι με δικια της υπαιτιοτητα εγινε οτι εγινε. Το μονο που της ειπαν ηταν οτι μπορουν να της κανουν μια εκπτωση 50% στα ανταλακτικα.
Αν οντως ειναι ετσι τα πραγματα και πραγματικα η ασφαληστικη δεν πρεπει να την καλυψει, δεν θα επρεπε να της το ελεγαν απο την αρχη; -
Ειχα γραψει σε αλλο θεμα για τη περιπτωση μιας γνωστης μου με ενα Ibiza, αγορασμενο πριν μερικους μηνες, που σταματησε το αυτοκινητο στην ακρη του δρομου και πηγε απεναντι στο περιπτερο να παρει τσιγαρα, αλλα αφησε τα κλειδια μεσα στο αμαξι με αποτελεσμα να της το βουτηξει αγνωστος, να τρακαρει 4-5 αλλα αμαξια για να βρεθει παρατημενο σε ενα δρομο με ολη τη δεξια πλευρα του σμπαραλιασμενη. Το αμαξι ειχε μικτη ασφαλεια.
Πηγε λοιπον το αμαξι στην αντιπροσωπια πηγε ο εμπειρογνωμονας, ειδε το αμαξι. Στη Seat της ελεγαν:
'Θα το φτιαξουμε Μαρια'
'Θα το καλυψουμε Μαρια'Η ζημια ηταν 4000, το αμαξι φτιαχτηκε και ξαφνικα την παιρνουν τηλ απο τη Seat και της λενε οτι η ασφαληστικη δεν θα την καλυψει και οτι πρεπει να πληρωσει αυτη τη ζημια, διοτη θεωρηθηκε οτι με δικια της υπαιτιοτητα εγινε οτι εγινε. Το μονο που της ειπαν ηταν οτι μπορουν να της κανουν μια εκπτωση 50% στα ανταλακτικα.
Αν οντως ειναι ετσι τα πραγματα και πραγματικα η ασφαληστικη δεν πρεπει να την καλυψει, δεν θα επρεπε να της το ελεγαν απο την αρχη; -
'Θα το φτιαξουμε Μαρια'
Αν το κυνηγησει και φαει το χρονο της θα δικαιωθει
Βασιζονται οτι δε θα το κυνηγησεις κλασσικα..απατεωνες..
-
καμια λογικη σε αυτο που της ειπαν...
η μεικτη και γενικα ολη η ασφλαεια του αμαξιου ειναι και προς τριτους.
δηλαδη για οποιοδηποτε το οδηγησει...
ξερω περιπτωση ανθρωπου που του κλεψανε το αμαξι τρακαρανε 3 αυτοκινητα και ενα περιπολικο και μετα τους συλλαβανε.
η ασφαλιστικη της υποχρεωθηκε να πληρωσει ολο το κοσμο...μηπως της ειπαν κατι αλλο? πολυ περιεργη υποθεση
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
η ασφαληστικη δεν θα την καλυψει και οτι πρεπει να πληρωσει αυτη τη ζημια, διοτη θεωρηθηκε οτι με δικια της υπαιτιοτητα εγινε οτι εγινε.μα γι αυτο κανεις τετοιυ ειδους ασφαλεια. για να σε καλυψει οταν η υπετιοτητα ειναι δικη σου.
εμενα παντως μου καλυψαν κανονικα ολοκληρο το αυτοκινητο μετα απο ενα πολυ σοβαρο τροχαιο που ειχα περυσι και βγηκε ολικη καταστροφη.
παροτι τρακαρα μονος μου με μπαριερα και τοιχο (αν κι εγω ημουνα συνοδηγος).ξερω ομως και αλλες περιπτωσεις οπου σε παραβιασεις ΣΤΟΠ ή απαγορευτικου η μικτη καλυωε κανονικα. εξ'αλλου εκει ειναι που την χρειαζεσαι.
ποια σαφαλεια εχει η κοπελα?το μονο το οποπιο μπορουνα να υσχηριστουνε ειναι οτι το αυτοκινητο εκλαπη απο δικη της αμαλεια, οποτε εκει μπορει και να μην την αποζημειωσουν.
σκεωου οτι εαν δεν το εβησκε το αυτοκινητο και ειχες δηλωσει κατι τετοιο (ασχετα με την μικτη) εαν ειχε ασφαλεια κλωπης δεν θα επερνε φραγκο.
καλθυτερα λοιπον να ελεγε οτι τρακαρε μονη της τα αλαλ αυτοκινητα στην περιπτωση που βαζιζονται εκει ή ακομη να μην ελεγε οτι αφησε τα κλειδια επανω.
σε αυτην την περισπτωση θα επερνε ολα τα λεφτα.
υπαρχει ομως και ακατι χεριροτερο.
εαν η ασφαληστικη δεν αποζημειωσει ουτε τους αλλους τοτε θα πρεπει εκεινη να στραφει εναντιον της εταιριας γιατι αλλιως.......οι αλλοι θα ζητησουν με ολα τα μεσα τα χρηματα απο την ιδια.
εαν ομως καλυψει τους αλλους τοτε εχει ενα ''πατημα'' να παρει και η ιδια τα χρηματα της -
Ξερω σιγουρα οτι αν σου το κλεψουν με τα κλειδια πανω παιζει να μην παρεις ουτε ευρω πισω,για την περιπτωση ατυχηματος μετα την κλοπη δεν ηξερα αλλα φαινεται οτι και εκει παιζει κατι αντιστοιχο.
Ας ρωτησει δικηγορο βεβαια αλλα εκ πρωτης οψεως πιστευω οτι οι πιθανοτητες ειναι εναντιον της. -
τιποτα απο οσα λετε δεν εχει νομικη υποσταση...
πρεπει να ειναι πολυ κουκουρουκου η εταιρεια για να τα επικαλεστει...
οταν λεει οτι καλυπτει και τριτους σαν οδηγους εκτος του ιδιοκτητη δε λεει ανα υτος ειναι ο γκομενος ο κλεφτης ή ο .........κουμπαρος!
οσον αφορα αυτο για κλειδια πανω το δοκιμασαν μερικες ασφαλιστικες και τους επιασε για μερικα ζωα που το πιστεψαν...γενικα ουτε αυτο ισχυει.
αν δηλαδη σου βγαλει οπλο ο αλλος και σε κατεβασει απο το αμαξι τι θα του πεις???
οι ασφαλιστικες περνανε μεγαλο ζορι και λενε οτι θελουν.απο την αλλη για μενα πρωτα φταιμε εμεις οι ιδιοι...
οταν πας καραγκιοζη και κανεις μεικτη στη τζενεραλ π.χ ή σε αλλες εταιρειες στο πυθενα τι περιμενεις μετα??????καλα να παθεις.
δεν σημαινει αυτο οτι οι μεγαλες ειναι παντα καλες αλλα τουλαχιστον σε μια σοβαρη εταιρεια αν διαφωνεις θα τη τρεχεις στο δικαστηριο οχι στο επικουρικο -
Οι εταιρειες ολες τους ιδους ορους εχουν,και ολες ειναι αντασφαλισμενες,το θεμα ειναι απλως να μην εισαι σε καμια Astra.
Αν σε κατεβασουν κατω με την απειλη του οπλου,προφανως δεν φταις.
Αν ομως αφησες τα κλειδια πανω και εφυγες ,τοτε παιζει μεχρι και περιπτωση απατης και πρεπει να διερευνηθεί (με το συμπαθειο αλλα αυτη η κοπελα με το ibiza που μεγαλωσε;Στην Γαύδο;) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι εταιρειες ολες τους ιδους ορους εχουν,και ολες ειναι αντασφαλισμενες,το θεμα ειναι απλως να μην εισαι σε καμια Astra.Αν σε κατεβασουν κατω με την απειλη του οπλου,προφανως δεν φταις.
Αν ομως αφησες τα κλειδια πανω και εφυγες ,τοτε παιζει μεχρι και περιπτωση απατης και πρεπει να διερευνηθεί (με το συμπαθειο αλλα αυτη η κοπελα με το ibiza που μεγαλωσε;Στην Γαύδο;)Δε διαφωνω, αλλωστε το ξερει και η ιδια. Γιατι ομως δεν της το ειπαν απο την αρχη;
-
Άμα ήταν έτσι απλά τα πράγματα (εις βάρος της ασφαλιστικής δηλαδή), όποιος βαριόταν το αμάξι του θα το άφηνε με ανοιχτά παράθυρα και τα κλειδιά στη μίζα μέχρι να του το πάρουν και θα εισέπραττε την αποζημίωση.
-
Να ρωτησω...
Αν εχεις απλη ασφαλεια, (οχι μεικτη)
και καποιος σου κλεψει το αμαξι και τρακαρει με αυτο αλλα 2 παρκαρισμενα, η ασφαλιστικη σου δεν πρεπει να καλυψει τα 2 παρκαρισμενα????/ -
Κανονικά δεν έχεις ευθύνη. Όμως αν είσαι αμελής ως προς τη φύλαξη του οχήματος, πιστεύω πως ευθύνεσαι.
-
Γειά σας,
Σε κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο υπάρχουν τα ...χοντρά αλλά και τα ψιλά γράμματα!
Εκεί αναφέρεται για το τι και το πως είναι καλυμένος ο καθένας μας.
Το '...ξέχασα τα κλειδιά στο αυτοκίνητο' και άλλα παρόμοια, είναι απλά ...εφόδια, που κάθε εταιρεία θα φροντίσει να εκμεταλλευθεί όσο μπορέσει (και συνήθως το καταφέρνει!).Φιλικά
Μάξιμος
-
Το οτι αφησε τα κλειδια πανω στο αμαξι, η ασφαλιστικη το θεωρει αυτο που στα αγγλικα ονομαζεται 'gross negligence', δηλαδη χωντρη μλκια εκ μερους σου που ειχες την ευθυνη να παρεις οποιο ΛΟΓΙΚΟ μετρο ωστε να ΜΗΝ προκυψει το προβλημα (πχ να στο κλεψουν και τρακαρουν). Εγω ειμαι σιγουρος οτι το συμβολαιο της ασφαλειας λεει μεσα οτι σε περιπτωση που ο ιδιοκτητης υποπεσει σε gross negligence οσον αφορα την αποτροπη της κλοπης του αυτοκινητου, δεν καλυπτει. Και αμα ειναι ορος στο συμβολαιο που εχει υπογραψει, τοτε καλως δεν την καλυπτουν και δεν φταινε εκεινοι.
ΥΓ Μονο εμενα μου φαινεται ΠΟΛΥ υποπτο που επειδη δεν καλυπτει η ασφαλεια για εναν **αμφισβητουμενο **λογο, η αντιπροσωπεια δεχεται να κοψει 50% απο τα ανταλλακτικα? Ή πολυ γενναιοδωροι ειναι, Ή βγαζουν τρελλαααααααααα λεφτα απο τα ανταλλακτικα και τους παιρνει να κοψουν τοσο (συνεχιζοντας παραλληλα να ειναι γενναιοδωροι γιατι κανεις δεν τους υποχρεωνει να το κανουν αυτο), Ή κατι πολυ περιεργο συμβαινει, Ή εγω ειμαι πολυ παρανοικος...
-
Μπας και η ασφαλιστική είναι της αντιπροσωπείας και πρόκειται για φιλική προσφορά;
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ειχα γραψει σε αλλο θεμα για τη περιπτωση μιας γνωστης μου με ενα Ibiza, αγορασμενο πριν μερικους μηνες, ...Μάλλον.
-
Εχχμ, τοτε μηπως ειναι ΑΚΟΜΑ πιο υποπτος αυτος ο 'διακανονισμος'/'φιλικη προσφορα'? Δεν ξερω, 50% κατω μου φαινεται ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ φιλικο...
-
Κλασική συμπεριφορά ασφάλειας που θέλει να γλιτώσει λεφτά και ψάχνει κορόιδο!!! Δεν σου δίνουμε τίποτα για τους χ ψ κουλούς λόγους αλλά σου κάνουμε μια έκπτωση και θα τελειώσουν όλα γρήγορα να ξεμπερδεύουμε. Ουστ βρε αλήτες! Αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Την ζημιά από 3000 την έκαναν 4000 θα τις κόψουν από τα ανταλλακτικά το πολύ 1000 ευρώ και θα θέλουν να τους πει και ευχαριστώ. Μεγάλα λαμόγια λέμε!!!
Μανώλη για ποια εταιρία καλοπληρωτών λέμε. Αν έχεις πρόβλημα να την αναφέρεις πέμψε μου pm και θα κανονίσω εγώ την διαπόμπευση!!!! -
Ναι ρε παιδια, πειτε πια ασφαλιστική είναι... Επίσης δεν νομίζω οτι θα ήταν διαφήμηση, οι γνώστες, να αναφέρετε ποιες θεωρούνται οι καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες ή έστω βάλτε ενα λινκ από προσφτατο αρθρο και έρευνα που να τις αναφέρει...
-
Το τελευταιο δεν παιζει. Οσες φορες εχει γινει τετοια κουβεντα, η καλυτερη ασφαλιστικη για τον εναν ειναι η χειροτερη για τον αλλον.
Μικτη Ασφαλεια και...κουραφέξαλα