-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αυτοι οι ανθρωποι?
Δηλαδη για σενα, ΟΛΟΙ ειναι ντοπαριμενοι?Οι πρωταθλητές - Υπεραθλητές; Φυσικά! Γιατί, για σένα υπάρχει περίπτωση ΕΝΑΣ να γεννήθηκε τόσο χαρισματικός; ΣΑΦΩΣ έχουν τη σωστή κατασκευή για το άθλημά τους, αλλά δίχως βοήθεια, κάτω από τα 10,5 δλ στα 100 μ θα κατέβαινε ένας τη δεκαετία...
Παλιά τους φούσκωναν ουσίες (μερικές με επικίνδυνες παρενέργειες), σήμερα τους περιποιούνται και γονιδιακά. Είπαμε, προοδεύουμε. Και, επαναλαμβάνω, για μένα όλοι αυτοί είναι άξιοι προσοχής. Αλλά πρέπει και να ξέρουμε τι βλέπουμε, όχι;Γονιδιακα? 10.5? Δεν ξερεις τι λες και για τα δυο.
Και ο λογος ειναι διοτι στην Ελλαδα, και αλλου, δεν καταλαβαινεται την δυναμη της σωστης και ζυγισμενης προπονησης, διατροφης και αναρωσης.
Το εχω δει εγω στον εαυτο μου με αποδειξη.
Εγω εκανα 10 χρονια βολλευ στην Ελλαδα, απο 12 μεχρι 22 με τους καλυτερους προπονητες και με τον Γκιουρδα και αλλους στο ιδιο γυμναστηριο. Απο πλευρας ισχυς (πως χτυπουσα την μπαλα επιθετικα) εφτασα σε ενα σημειο. Σταματησα καθε ειδους φυσικης αγωγης απο τα 22 μεχρι τα 32. Και μαλιστα δουλευοντας απο το σπιτι τα τελευταια 5 το οποιο σε κανει να ατροφεις σε επικυνδυνο επιπεδο (δεν μπορουσα να ανεβω τα σκαλια να παω επανω να κυμηθω χωρις να με πονανε τα ποδια σε χιλια σημεια, σε τετοια low κατασταση ειχα φτασει απο πλευρας φυσικης καταστασης). Και γιαυτο αποφασισα να αρχισω να πηγενω στο γυμναστηριο. Ομως εκανα ερευνα για τις τελευταιες γνωσεις/μεθοδους για το τι ειδους προπονησης και γιατι επρεπε να κανω για τους στοχους που ειχα (ενας απο τους κυριους στοχους μου ηταν να ξαναρχισω να παιζω βολλευ σε ερασιτεχνικο επιπεδο εδω στο Naperville, IL). Μετα απο δυο χρονια συγκεκριμενης προπονησης, εχω φτασει σε σημειο να ειμαι πολυ πιο 'ισχυρος' απο οτι στα 22 μου (και ειμαι 34 τωρα) και με τους προπονητες που ειχα τοτε.
Με αλλα λογια, αυτα που ξερουμε για το πως δρου ή αντιδρουν οι μυς και γενικα το σωμα σε διαφορα ερεθισματα ειναι λιγοτερα απο αυτα που δεν ξερουμε (ως τομεας). Το ιδιο και για την διατροφη.
Σιγουρα δεν συγκρινω εμενα με κανενα πρωταθλητη σε οποιδηποτε αθλημα. Ομως, καθε 10 χρονια γινοντε τεραστια αλματα απο ερευνες και γνωσεις που αποκτα ο χωρος, ειδικα στο θεμα ισχυς! Balistic, dynamic biomechanics. Που ειναι ο χωρος των περισστερων αθληματων του στιβου και αλλων.
Με αλλα λογια, μην υποτιμας την γνωση (διατροφης, αναρωσης και προπονησης) σε συνδυασμο με το ταλεντο.
Τελος 10.5 για τα 100, τρεχουν παραπανω απο οι μισοι παιχτες μεσα σε οποιαδηποτε ομαδα του πρωταθληματος Αμερικανικου ποδοσφαιρου NFL. Δεν ξερεις τι λες.
-
Ρε φίλε μου, μια ομάδα μπάσκετ Α1 κατηγορίας για παράδειγμα παίρνει 2 ντουζίνες χάπια κάθε πρωί, τα έχω δει με τα μάτια μου. Δεν είναι παράνομα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό να παίρνεις όλα αυτά.
Δεν γίνεται με ταλέντο, σωστή διατροφή και προπόνηση να γίνεις παγκόσμιος ρέκορντμαν πως να το κάνουμε δηλαδή. Κάποια ντόπα παίρνεις, μπορεί όχι παράνομη και ανιχνεύσιμη αλλά πάιρνεις.
Δεν άκουσες τον Τζέκο? 'Ντοπέ είναι αυτός που τον πιάνουν'.
Μάλλον ζεις στον κόσμο σου, χωρίς παρεξήγηση.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Ρε φίλε μου, μια ομάδα μπάσκετ Α1 κατηγορίας για παράδειγμα παίρνει 2 ντουζίνες χάπια κάθε πρωί, τα έχω δει με τα μάτια μου. Δεν είναι παράνομα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό να παίρνεις όλα αυτά.Δεν γίνεται με ταλέντο, σωστή διατροφή και προπόνηση να γίνεις παγκόσμιος ρέκορντμαν πως να το κάνουμε δηλαδή. Κάποια ντόπα παίρνεις, μπορεί όχι παράνομη και ανιχνεύσιμη αλλά πάιρνεις.
Δεν άκουσες τον Τζέκο? 'Ντοπέ είναι αυτός που τον πιάνουν'.
Μάλλον ζεις στον κόσμο σου, χωρίς παρεξήγηση.
Α τωρα ειναι ντοπες και οι βιταμινες. ΟΚ. Μηπως πρεπει να σταματησουμε να τρωμε κιολας?
Ντοπες ειναι οι παρανομες ουσιες. Και ειναι παρανομες για συγκεκριμενους λογους.
Και οχι. Υπαρχουν (πολλοι) πρωταθλητες του Στιβου και αλλου που δεν εχουν παρει απαγορευμενες ουσιες.
Εαν για σενα ομως η κρεατινη ειναι ντοπα, τοτε μιλας για αλλη συζητηση.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Στην Ιταλία πάντως το μισό καμπιονάτο ακόμα τρέχει γι'αυτή την κρεατίνη...
Κι εδώ προκύπτει το φιλοσοφικό ερώτημα
Γιατί η κρεατίνη είναι (;) νόμιμη ενώ η αυξητική ορμόνη δεν (;) είναι;;; -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Γιατί η κρεατίνη είναι (;) νόμιμη ενώ η αυξητική ορμόνη δεν (;) είναι;;;Η κρεατίνη και τα παράγωγα αυτής (υδροκρεατίνη κλπ) ήταν ντόπες που επιτράπηκαν κάποια στιγμή.
Το χειρότερο? Στα γυμναστήρια τις δίνουν πιο εύκολα κι από ασπιρίνες, ακόμα και σε παιδάκια 14-15 ετών
-
Κατι παρομοιο θα πιστευε και η Τζοινερ μαλλον (πριν δει τα ραδικια αναποδα).
-
Εδώ η Αν. Γερμανία για να κερδίζει μετέτρεπε τέτοιες
σε τέτοιες -
Ο χρήστης Da Silva έγραψε:
Κατι παρομοιο θα πιστευε και η Τζοινερ μαλλον (πριν δει τα ραδικια αναποδα).Εχεις στοιχεία φίλος; Τι είσαι, ο γιατρός της; Αλλα δε φταις εσύ, θύμα της προπαγάνδας είσαι και του λόγου σου.
Κι όπως είπε και η Κατερίνα Θάνου... 'Ολους εσάς που πιστεύετε οτι έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών σας γράφω στα @@ μου' -
Κι όπως είπε και η Κατερίνα Θάνου... 'Ολους εσάς που πιστεύετε οτι έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών σας γράφω στα @@ μου'
-
Εχεις στοιχεία φίλος; Τι είσαι, ο γιατρός της; Αλλα δε φταις εσύ, θύμα της προπαγάνδας είσαι και του λόγου σου.
Κι όπως είπε και η Κατερίνα Θάνου... 'Ολους εσάς που πιστεύετε οτι έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών σας γράφω στα @@ μου' -
Εγώ νομίζω οτι ο gavriil1 έχει δίκιο, το έχει ψάξει το πράγμα
-
-
Τα αναβολικά δεν σε μαστουρώνουν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο
-
Εχεις στοιχεία φίλος; Τι είσαι, ο γιατρός της; Αλλα δε φταις εσύ, θύμα της προπαγάνδας είσαι και του λόγου σου.
Κι όπως είπε και η Κατερίνα Θάνου... **'Ολους εσάς που πιστεύετε οτι έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών σας γράφω στα @@ μου' **Παναθεμάσε πρωινιάτικα
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Α τωρα ειναι ντοπες και οι βιταμινες. ΟΚ. Μηπως πρεπει να σταματησουμε να τρωμε κιολας?
Ντοπες ειναι οι παρανομες ουσιες. Και ειναι παρανομες για συγκεκριμενους λογους.
Και οχι. Υπαρχουν (πολλοι) πρωταθλητες του Στιβου και αλλου που δεν εχουν παρει απαγορευμενες ουσιες.
Σχετικά με τις βιταμίνες, άμα ο γιατρός σου λέει να πάρεις 1 χάπι την βδομάδα και ο αθλητής παίρνει 2 την μέρα ξέρεις τι κάνει στον οργανισμό του?
Αλλά τι λέμε, εδώ θεωρείς την κρεατίνη μια χαρά και φυσιολογικό να πίνεις λίγη, θα σε πειράξουν οι λεπτομέρειες...
-
Γιατί η κρεατίνη είναι (;) νόμιμη ενώ η αυξητική ορμόνη δεν (;) είναι;;;Σιγα τα οφελη τις κρεατινης. Την παιρνω εδω και 2.5 χρονια, on and off. Τιποτε το ιδιαιτερο.
Οταν θα δεις τα αποτελεσματα της αυξητικης ορμονης τοτε θα καταλαβεις γιατι ειναι απαγορευμενη.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γιατί η κρεατίνη είναι (;) νόμιμη ενώ η αυξητική ορμόνη δεν (;) είναι;;;Η κρεατίνη και τα παράγωγα αυτής (υδροκρεατίνη κλπ) ήταν ντόπες που επιτράπηκαν κάποια στιγμή.
Το χειρότερο? Στα γυμναστήρια τις δίνουν πιο εύκολα κι από ασπιρίνες, ακόμα και σε παιδάκια 14-15 ετών
Η κρεατινη ειναι απαγορευμενη καπου?
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Σχετικά με τις βιταμίνες, άμα ο γιατρός σου λέει να πάρεις 1 χάπι την βδομάδα και ο αθλητής παίρνει 2 την μέρα ξέρεις τι κάνει στον οργανισμό του?
Ναι ξερω. Φευγουν απο τις κατω τρυπες οπως μπαινουν απο τις πανω. Και? What's your point?
Αλλά τι λέμε, εδώ θεωρείς την κρεατίνη μια χαρά και φυσιολογικό να πίνεις λίγη, θα σε πειράξουν οι λεπτομέρειες...
Γιατι τι ειναι η κρεατινη νομζεις. Εχεις εμπειρια προσωπικη?
-
Το αλλο που πρεπει να ειπωθει διοτι εινα παρεξηγημενο ειναι το εξης:
Αν και ειμαι 100% εναντια απογορευμενων ουσιων και αυτων που θα βγουν στο μελλον, ειναι σημαντικο να ανγωνρισθει οτι εχει παρεξηγηθει το ποσο καλο και το ποσο βοηθουν οι απαγορευμενες αυτες ουσιες. Δεν κανουν την διαφορα του πρωταθλητη απο τον οχι πρωταθλητη, απο την στιγμη που ο ενας παιρνει και ο αλλος οχι. Δεν παιρνεις τα ταδε χαπια και πας για υπνο και ξαφνικα τρεχεις 9.77 τα 100μ.
Αυτοι που ντοπαριστικαν και βγηκαν πρωταθλητες καπου, ασχετα απο το εαν πιαστηκαν ή οχι, εφτυσαν επισης (οπως και οι αλλοι) ΑΙΜΑ καθε μερα. Απο ολες τις πλευρες. Και σκληροτατη προπονηση εκαναν και ακολουθησαν συγκεκριμενη διατροφη η οποια ειναι δυσκολο να ακουλουθηθει για τοσο καιρο οσο την ακολουθησαν και εχουν την ψυχολογικη δυναμη που αλλοι δεν εχουν (και την ψυχολογια δεν την αποκτας με χαπια) και και και. Δηλαδη εχουν ΟΛΑ τα χαρισματα του πρωταθλητη.
Για μενα, χωρις να εχω δει συγκεκριμενες ερευνες, εαν επρεπε να το βαλω σε νουμερα το παραπανω, θα ελεγα οτι εαν ο Γκατλιν παιρνει απαγορευμενες ουσιες (που κατα 95% δεν παιρνει), αντι να ετρεχε 9.77 φετος θα ετρεχε 9.87 φετος. Δηλαδη, με αλλα λογια, με την ιδια προσπαθεια και τα ιδια προσοντα, παλι θα ηταν απο τους γρηγοροτερους στον κοσμο.
Μην τα θεοπηοιτε τα φαρμακα, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
-
Με τα παραπανω μου μπαινει ορεξη για ξυλο στο γυμναστηριο. Today it is deadlifting day. Later!
Στιβος