-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
... Σχεδίαση για cruising και χαμηλή κατανάλωση. Ότι πρέπει για το hatch/station με εικονίτσα μέσα 'μην τρέχεις μπαμπά'
Ο συνδυασμός που μάλλον δείχνει μειονεκτημα! Σκέφτομαι ένα ηλεκτρόγκαζο και επιδόσεις εν κινήσει ή απο στάση ... για πολύ υπομονή!
Διαφωνώ εν μέρει.Ακόμα και με ηλεκτρόγκαζο και με μακριές σχέσεις μην ξεχνάς τα 115 άλογα και τα 19 κιλά ροπή.Δηλαδή το auris 1.33 με τα 99 άλογα και τα 13 κιλά ροπή με μακριές σχέσεις πρέπει να είναι πιο αργό από επιτάφιο .Μια χαρά θα πηγαίνει για το 90% των οικογενειαρχων το 1.2 tce με τη βενζίνη στο 1,80 και με τα χαμηλότατα τέλη(119 χ 0,9) και με μια τιμή στα 16000€.Για μένα η ιδανικότερη επιλογή είναι πλέον ο 1,2.Και με μακριά 6η στο ταξίδι κάνεις οικονομική και αθόρυβη κρουαζιέρα.Επίσης το megane είναι από τα ελαφριά μικρομεσαία,περίπου 150 κιλά λιγότερα από τη φάλαινα το astra .
Δυστυχώς επικεντρώνουμε πολλές φορές στους 'μηχανικούς' αριθμούς και παραβλέπουμε κάποιους άλλους που 'κρύβουν' καποια πραγματα. Βάρος. Εδω και μια 10ετία τουλάχιστον ακόμα και τα superminis έχουν γίνει για διαφορους λόγους 'χοντρα'. Μικρομεσαία 10-15 χρόνια πριν με 100 άλογα ίσα που ξεπερνούσαν τον τόνο ενώ τωρα ...
Ελαστικά! Περιμένω απο την Οπελ πρώτη να βάλει ... 20άρα ζάντα στο 1000άρι Corsa ... κλπ.
Πέρα απο τα γνωστά: Καταναλωση! Αν ακολουθήσεις σε καποια αυτοκίνητα τις προτεινομενες αλλαγές ταχύτητας του trip computer ... βρες και ένα σύστημα αφύπνησης! Καυσαέρια! Αποδεδειγμένο πρέπει να είναι ότι αντιστρόφως αναλογη η επιταχυνση και η τελική ταχύτητα με τα CO2!!! -
http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1459332
Διαβάστε αυτο. Ανατρέπει πολλούς υπολογισμούς και η ζυγαριά βαραίνει υπέρ του ντίζελ γενικώς. Το αρνητικό βλέπω οτι πιθανόν να μπεί επιπλέον καπέλο απο τις εταιρίες. Φυσικά δεν ξέρω τι θα κάνει η Ρενό.
Εχει κανεις στοιχεία απο μέση κατανάλωση TCe 115 και DCi 110; Εκείνο το γερμανικό site έχει τίποτα; (sprint... κάτι) -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Νομίζω πως πρέπει να μας απασχολήσει το θέμα TCe 1.2 vs DCi 1.5. Εκεί είναι το δίλημμα.και ειχα την εντυπωση πως προηγουμενως ειχες πει πως βλεπεις το 1.4..
αφου κανεις τα χιλιομετρα εκτος πολης το θεμα ειναι απλο. αν το κυνηγας πας στο 1.4, αν το κρουζαρεις πας στο 1.2... για diesel μονο ισως με καποια προσφορα κλεισει η ψαλιδα με το 1.2 αλλα και παλι χλωμο το βλεπω.
για παγια εξοδα δεν συζητω με προλαβαν αλλοι... -
Θα δω τιμες edmond. Αμα πρόκειται για κανα 1500€ διαφορά (dynamic) δεν θα διστάσω. Πάντως τι διαφορά εχουν τα πάγια έξοδα του 1.4 με το 1.5; Ας πούμε οτι επειδή κάνω λίγα χλμ το πάω κάθε χρόνο για λάδια και κάθε δευτερο για φιλτρα. Τι διαφορά υπάρχει; Το tce εχει και 250€ το χρονο τελη ενω το dci τιποτα. Ασφάλεια και τεκμήριο περίπου τα ίδια.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Θα δω τιμες edmond. Αμα πρόκειται για κανα 1500€ διαφορά (dynamic) δεν θα διστάσω. Πάντως τι διαφορά εχουν τα πάγια έξοδα του 1.4 με το 1.5; Ας πούμε οτι επειδή κάνω λίγα χλμ το πάω κάθε χρόνο για λάδια και κάθε δευτερο για φιλτρα. Τι διαφορά υπάρχει; Το tce εχει και 250€ το χρονο τελη ενω το dci τιποτα. Ασφάλεια και τεκμήριο περίπου τα ίδια.με μπερδευεις
στο τελος ειπες πως πιο πολυ ενδιαφερον ειναι το 1.2 TCE vs 1.5 dCi.
αρα οι διαφορες ειναι λιγακι μεγαλυτερες... -
Δεν είναι μπερδεμένο καθόλου. Μπες στην Ρενό Ισπανίας και δες τιμές. Λέω Ισπανίας γιατί έχει πάνω κάτω τις ίδιες τιμές με Ελλάδα, εκτός ότι είναι και χώρα κατασκευής του megane.
Για το κουπέ:
tce 115 17900
tce 130 19100
dci 110 20700
dci 130 21450http://www.renault.es/gama-renault/rena ... figurador/
Για το hatch:
tce 115 17250
tce 130 18250
dci 110 20050
dci 130 20800http://www.renault.es/gama-renault/rena ... figurador/
Οι diesel είναι με start & stop, έκδοση dynamic όλοι. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται.
(δώστε μερικά σχόλια αν θέλετε και θα σας πω εγώ τι συμπέρασμα βγάζω, αν υπάρξει παρόμοια πολιτική τιμών) -
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Απλά ...
ΑΜΑΝ το πράσινο το θέλω
-
Lotus?
-
Μπα το χρώμα μ' αρέσει
-
Εγω θα έπαιρνα το Red Bull και θα έβαζα στην ποτηροθηκη Monster!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Εγω θα έπαιρνα το Red Bull και θα έβαζα στην ποτηροθηκη Monster! -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Το χρώμα ειναι το eclipse grey αν βλέπω καλά, έ;Αυτό είναι, ναι. Είναι ίδιο με το χρώμα του δικού μου που παρέλαβα σήμερα...
Ω, ναι, επιτέλους! Δεν ξέρω γιατί αλλά μου φάνηκε σαν να το είχα από πάντα.. Δηλ. η αίσθησή του δε μου είναι καθόλου καινούρια, ούτε σαν όγκος, ούτε σαν χειρισμός, λείπει όμως και του 'wow, πήρα καινούριο τουτου!!!!'. Μάλλον θα το συνειδητοποιήσω όταν θ' αρχίσω να ανοίγω το γκάζι
Παραξενεύτηκα ευχάριστα που είδα στον εξοπλισμό (energy) αυτόματα φώτα και αισθητήρα βροχής, το οποίο το κατάλαβα όταν φεύγοντας άνοιξαν οι ουρανοί, πρωτού προλάβω να θυμηθώ (απ' το Clio της αδερφής μου) τι να κάνω με τον δεξί μοχλό. Επίσης καλοδεχούμενο το bluetooth, κι ας μου είναι εντελώς ξένο στη χρήση (μόλις πήρα κινητό που να έχει..). Επίσης είδα στις αποσκευές βαλιτσάκι με πυροσβεστήρα, τρίγωνο και φαρμακείο.. μωρε μπράβο!
Παραξενεύτηκα δυσάρεστα, όμως, που δεν είδα θύρα USB. Πώς θυμόμουν ότι θα είχε... Υπάρχει αντάπτορας να τον κουμπώσω στις 2 τρυπούλες που έχει και να βγάζει σε USB?Ευτυχώς τα χειριστήρια είναι σαν το Clio και δε χρειάζομαι πολύ εξοικείωση. Ψιλο-μάπα τα κουμπάκια του radio-cd (η πρώτη αίσθηση, μην παρεξηγηθώ..), αλλά δε βαριέσαι.. λατρέυω το σχεδόν minimal κεντρικό ταμπλώ κι ας προτιμώ γενικά τους περιστροφικούς διακόπτες (για volume, συχνότητες, κλιματισμό, κλπ).
Καλά, αυτά τα βελάκια πάνω-κάτω για τις σκέχεις στο κιβώτιο, γιατί παίζουν μεταξύ 1500-2000rpm? Μη μου πείτε ότι λαμβάνουν υπόψιν τους το στρώσιμο του μοτέρ και μετά από λίγο θα αποκτήσουν πιο φυσιολογικό εύρος...
Όλα όμορφα. Περισσότερα και ουσιαστικότερα (αν και σε περίοδο ευλαβικού σρτρωσίματος) από Τρίτη, μετά το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη. Στο δρόμο να είναι όπως πρέπει, τα υπόλοιπα μικρά είναι θέμα συνήθειας και μόνο.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Παραξενεύτηκα δυσάρεστα, όμως, που δεν είδα θύρα USB. Πώς θυμόμουν ότι θα είχε... Υπάρχει αντάπτορας να τον κουμπώσω στις 2 τρυπούλες που έχει και να βγάζει σε USB?
Ευτυχώς τα χειριστήρια είναι σαν το Clio και δε χρειάζομαι πολύ εξοικείωση. Ψιλο-μάπα τα κουμπάκια του radio-cd (η πρώτη αίσθηση, μην παρεξηγηθώ..), αλλά δε βαριέσαι.. λατρέυω το σχεδόν minimal κεντρικό ταμπλώ κι ας προτιμώ γενικά τους περιστροφικούς διακόπτες (για volume, συχνότητες, κλιματισμό, κλπ).
Καλά, αυτά τα βελάκια πάνω-κάτω για τις σκέχεις στο κιβώτιο, γιατί παίζουν μεταξύ 1500-2000rpm? Μη μου πείτε ότι λαμβάνουν υπόψιν τους το στρώσιμο του μοτέρ και μετά από λίγο θα αποκτήσουν πιο φυσιολογικό εύρος...
Λοιπόν μπροστά απο την ποτηροθήκη που είναι μπροστά απο το λεβγε ταχυτήτων έχει ένα πορτάκι με μία θύρα απο πίσω.
Εκεί έχει Rca θύρα ή usb με Aux in.
Τσέκαρε το
Τα βελάκια σε ειδοποιούν που να αλλάζεις ταχύτητα για μέγιστη οικονομία σε κάυσιμο** Καλοτάξιδο λοιπόν και καλα χιλιόμετρα**
-
Καλοτάξιδο (και καλορίζικο για τα παρκαρίσματα ).
-
--Ω, ναι, επιτέλους! Δεν ξέρω γιατί αλλά μου φάνηκε σαν να το είχα από πάντα...
Yes!!! Λέγεται έρωτας με την πρώτη ματιά!
-
Σας ευχαριστώ όλους.
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Λοιπόν μπροστά απο την ποτηροθήκη που είναι μπροστά απο το λεβγε ταχυτήτων έχει ένα πορτάκι με μία θύρα απο πίσω.
Εκεί έχει Rca θύρα ή usb με Aux in.
Τσέκαρε τοΝαι, usb δεν έχει, έχει μόνο θύρα RCA (που δεν έχω ιδέα τι είναι..). Με δυο τρυπούλες, μια κόκκινη και μια λευκή νομίζω. **Το ερώτημα παραμένει: Υπάρχει ανταπτοράκι που να μετατρέπει από RCA σε USB? **Κι αν ναι, θα αναγνωρίζει μ' αυτό τον τρόπο το σύστημα της Renault μια συσκευή USB? Όχι ότι καίγομαι, σιγά το θέμα, απλά να το ξέρω.
-
Αν θες τόσο πολυ Usb δεν είναι ανάγκη να πάρεις ανταπτοράκι.Αρκεί να αλλάξεις τη θύρα αυτή με την αντίστοιχη που υπάρχει σε πλουσιότερες εκδόσεις κι έχει Usb κι Aux in.
Βέβαια αυτο απαιτεί λύσιμο του ταμπλό και δεν ξέρω αν θες απο τόσο νωρίς να αρχίσεις τα λύυσε δέσε -
JarnoT Καλοτάξιδο
-
να ρωτησω ρε παιδια ποτε θα ερθει ελλαδα το facelift με τον 1,5 diesel με 90 gr Co2 ? ο φιλος απο πανω αυτο πηρε? εδω που μενω μου ειπε ο πωλητης τελη ιουλιου!!! με δουλευουν?
Renault Megane III