-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Μια χαρά απόδοση έχει του pivilege ή το απλό 4x15W; Ως τώρα έχω μάθει ότι το Arkamys έχει το 4χ30W και διαφορετικά ηχεία από το απλό. Επίσης διαβάζω ότι αρκετοί στο εξωτερικό που έχουν πάρει το RS λένε ότι είναι τυπικά καλό αλλά το απλό έχει φτηνιάρικα ηχεία, και σε αυτό οφείλεται ο κακός ήχος.Η εκδόσεις Dynamic και Privilege του Fluence έχουν 4χ35w χωρίς το ηχοσύστημα της Arkamys.Το βασικό εχει 4χ15w.Πιθανότατα το Megane στις πιο ακριβές εκδόσεις έχει τα ίδια ηχεία με το Fluence μου στα οποία ο ήχος είναι αρκετά προς πολύ καλός.Ελπίζω να σε κάλυψα.
-
Έκανα ερώτηση στην γραμμή επικοινωνίας της PGA για το θέμα του megane και μου είπαν σε 48 ώρες θα έχουν αναλυτικά στοιχεία.
-
εγώ δε πιστεύω να είναι πάνω από 5Watts RMS το ηχοσύστημα.
15Watts τα οποία λέτε είναι πάρα πολλά.Εκτός και αν αναφέρεστε σε peak level.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Μια χαρά απόδοση έχει του pivilege ή το απλό 4x15W; Ως τώρα έχω μάθει ότι το Arkamys έχει το 4χ30W και διαφορετικά ηχεία από το απλό. Επίσης διαβάζω ότι αρκετοί στο εξωτερικό που έχουν πάρει το RS λένε ότι είναι τυπικά καλό αλλά το απλό έχει φτηνιάρικα ηχεία, και σε αυτό οφείλεται ο κακός ήχος.
Η εκδόσεις Dynamic και Privilege του Fluence έχουν 4χ35w χωρίς το ηχοσύστημα της Arkamys.Το βασικό εχει 4χ15w.Πιθανότατα το Megane στις πιο ακριβές εκδόσεις έχει τα ίδια ηχεία με το Fluence μου στα οποία ο ήχος είναι αρκετά προς πολύ καλός.Ελπίζω να σε κάλυψα.
πάντως εγώ που έχω το 1.4 privillege το ηχοσύστημα σε θέμα έντασης μου φαίνεται πολύ χαμηλό, σαφώς χειρότερο στο τομέα αυτό με του focus που είχα.
-
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
Μια χαρά απόδοση έχει του pivilege ή το απλό 4x15W; Ως τώρα έχω μάθει ότι το Arkamys έχει το 4χ30W και διαφορετικά ηχεία από το απλό. Επίσης διαβάζω ότι αρκετοί στο εξωτερικό που έχουν πάρει το RS λένε ότι είναι τυπικά καλό αλλά το απλό έχει φτηνιάρικα ηχεία, και σε αυτό οφείλεται ο κακός ήχος.
Η εκδόσεις Dynamic και Privilege του Fluence έχουν 4χ35w χωρίς το ηχοσύστημα της Arkamys.Το βασικό εχει 4χ15w.Πιθανότατα το Megane στις πιο ακριβές εκδόσεις έχει τα ίδια ηχεία με το Fluence μου στα οποία ο ήχος είναι αρκετά προς πολύ καλός.Ελπίζω να σε κάλυψα.
πάντως εγώ που έχω το 1.4 privillege το ηχοσύστημα σε θέμα έντασης μου φαίνεται πολύ χαμηλό, σαφώς χειρότερο στο τομέα αυτό με του focus που είχα.
Τις ρυθμίσεις του ηχοσυτήματος τις έχεις ψάξει??
-
τι εννοείς?
-
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
τι εννοείς?Το ηχοσύστημα έχει ένα κάρο ρυθμίσεις μέσα τις έχεις κοιτάξει???
-
σαφώς. εγώ δε μίλησα για ποιότητα ήχου, αλλά για ένταση.
-
Καλά... χαλαρά τα 15W είναι PMPO... σιγά μην βγάλουν από ένα radiocd Β' διαλογής 60W rms. Παίζει αυτό της Arkamys να έχει γύρω στα 40W. Ελπίζω τα ηχεία που φοράει να είναι καλύτερα. Είδα ότι στις πόρτες έχει και tweeter ξεχωριστό.
-
Ρε μάγκες... από συναγερμό τι παίζει; Βάλατε δικό σας; Με αυτό το ηλεκτρονικό κλειδί της Renault υπάρχουν συμβατοί, εκτός του εργοστασιακού; Δεν με απασχολεί το θέμα κλοπής μερικής/ολικής. Έχω τη φιλοσοφία ότι ο πρεζάκιας θα σου σπάσει το τζάμι ότι και να κάνεις, βαρέσει δεν βαρέσει. Επίσης το immobilizer αποθαρρύνει τα κοινά κλεφτρόνια, και ελπίζω οι επαγγελματίες να μην ασχοληθούν μαζί μου.
Με ενδιαφέρει κυρίως το θέμα 'αντικραδασμικό και τηλεειδοποίηση'. Να σας πω τι εννοώ: στο coupe I έχω Cobra με τηλεειδοποίηση και με αυτήν έχω τσιμπήσει τυπάκι σε parking καφετέριας που με έγδαρε στο ξεπαρκάρισμα του και ετοιμαζόταν να την κάνει. Τα λεφτά του τα έβγαλε πάντως ο cobra. -
Φυσικά και υπάρχουν συμβατοί συναγερμοί και μάλιστα δεν είναι ανάγκη και να δώσεις και ένα σκασμό λεφτά. Να προσέξεις περισσότερο για τον μάστορα που θα 'ξεκοιλιάσει' το αυτοκίνητο για να τοποθετήσει τον συναγερμό γιατί μιλάμε για πραγματικό 'ξεκοίλιασμα'!
Προσωπικά δεν θα έβαζα. Το λες και μόνος σου ό,τι δεν κερδίζεις και πολλά. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Φυσικά και υπάρχουν συμβατοί συναγερμοί και μάλιστα δεν είναι ανάγκη και να δώσεις και ένα σκασμό λεφτά. Να προσέξεις περισσότερο για τον μάστορα που θα 'ξεκοιλιάσει' το αυτοκίνητο για να τοποθετήσει τον συναγερμό γιατί μιλάμε για πραγματικό 'ξεκοίλιασμα'!Να σε επιβεβαιώσω! Σε 4 αυτοκίνητα που μπήκαν aftermarket συναγερμοί απο τις αντιπροσωπίες ... είδα 'χαμό' απο καλώδια, πλαστικά απο τις κολώνες (για να μπουν οι αισθητήρες) να τρίζουν και μια διάρκεια ζωής ... το πολύ 5 χρόνια.
Στο Micra (ο εργοστασιακός του εγκατεστημένος όμως εδώ) μία φορά πέρσι 'μπλόκαρε' και το οδηγησα με την σειρήνα μέχρι το συνεργείο ενώ στο QQ εξαρχής το είχα αποκλείσει αυτό και δεν έβαλα. -
Ο cobra μου κλείνει δεκαετία και του έχω αλλάξει μόνο μπαταρία και κέλυφος στο remote. Κανένα πρόβλημα και με έσωσε μια φορά. Από καλωδίωση είχε σχετικά μικρή ανακατωσούρα, στον πιτσιρικά όμως που τον έβαλε στεκόμουν στο κεφάλι του και λίγο έλειψε να τον καρπαζώσω (είμαι ηλεκτρονικός)
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Ο cobra μου κλείνει δεκαετία και του έχω αλλάξει μόνο μπαταρία και κέλυφος στο remote. Κανένα πρόβλημα και με έσωσε μια φορά.Εμένα στο Megane είχαν βάλει απο την αντιπροσωπία έναν -δεν ξέρω μάρκα- και στα 6 χρόνια βρήκα το αμάξι με αναμμένα τα αλάρμ. Ο ηλεκτρολόγος τότε μου είπε για 'πλακέτα' και μου τον απενεργοποίησε. Όταν μου έσπασαν το τζαμι στην περιοχή του ΑΧΕΠΑ για να μου πάρουν μια θήκη με cd και έναν Zippo 'ειδοποιησε' αλλά η ζημιά ήδη είχε γίνει!
Αχρείαστος να είναι!!! -
Κλασσική κλοπή πρεζάκια ξοφλημένου. Αυτοί σπάνε το τζάμι και βουτάνε ότι βρουν και ο συναγερμός στα @@ τους. Εαν δεν αφήνεις τίποτα (όταν λέω τίποτα... τίποτα) μέσα και δεν είναι σε σκοτεινό σημείο δεν κινδυνεύεις. Έτσι και δούνε βάση GPS την έχεις κάνει. Η πιθανότητα να έχει μείνει το gps στο ντουλαπάκι τους είναι αρκετή. Αυτό που ίσως ξεσκίσουν σε ολική κλοπή θα είναι το RS. Εμένα πάντως με ανησυχούν οι γκόμενες με κάτι κουβαδάκια (Getz κτλ). Αυτές σου παίρνουν το φτερό και φεύγουν και μόνο στο σπίτι τους μετά καταλαβαίνουν τι ζημιά έκαναν...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φυσικά και υπάρχουν συμβατοί συναγερμοί και μάλιστα δεν είναι ανάγκη και να δώσεις και ένα σκασμό λεφτά. Να προσέξεις περισσότερο για τον μάστορα που θα 'ξεκοιλιάσει' το αυτοκίνητο για να τοποθετήσει τον συναγερμό γιατί μιλάμε για πραγματικό 'ξεκοίλιασμα'!
Να σε επιβεβαιώσω! Σε 4 αυτοκίνητα που μπήκαν aftermarket συναγερμοί απο τις αντιπροσωπίες ... είδα 'χαμό' απο καλώδια, πλαστικά απο τις κολώνες (για να μπουν οι αισθητήρες) να τρίζουν και μια διάρκεια ζωής ... το πολύ 5 χρόνια.
Στο Micra (ο εργοστασιακός του εγκατεστημένος όμως εδώ) μία φορά πέρσι 'μπλόκαρε' και το οδηγησα με την σειρήνα μέχρι το συνεργείο ενώ στο QQ εξαρχής το είχα αποκλείσει αυτό και δεν έβαλα.Υπάρχουν μαστόρια που την κάνουν την 'εγχείρηση' μια χαρά και στο ηλεκτρονικό κομμάτι και στο κυρίως 'ξεκοίλισμα', αλλά γινονται και εγκλήματα καμιά φορά. Καλύτερα να γίνεται μέσα στην αντιπροσωπεία η τοποθέτηση, γιατί εκεί σε περίπτωση που σπάσει κάποιο κλιπσάκι κάποιο μικρό πλαστικό θα το έχουν για να το αντικαταστήσουν οπότε δεν θα υπάρχουν στο μέλλον τριξίματα κλπ.
Επίσης για την διάρκεια ζωής που λές, οι αντιπροσωπείες ειδικά στους συναγερμούς που κάνουν δώρο, αγοράζουν συναγερμούς καλούς μεν αλλά φτηνούς με διάρκεια ζωής εκεί περίπου που είπες.
Όταν λέμε φτηνούς, τους αγοράζουν ακόμα και 25-30 ευρώ, αλλά και πάλι και να καούν στην πεντεατία μπορεί πάλι ο ιδιοκτήτης να αντικαταστήσει πάλι φτηνά το κυρίως σώμα του συναγερμού χωρίς περαιτέρω αλλαγή στις καλωδιώσεις.
Επίσης για όποιον δεν αντέχει τις 'σκληρές σκηνές' στην τοποθέτηση που είδες και εσύ, καλύτερα να μην είναι μπροστά. -
Γυρνώντας σπίτι σήμερα και ακολουθώντας ένα 5θυρο megane 1ης γενιάς, διαπίστωσα το εξής παράξενο σε 2-3 συνεχόμενα φανάρια: Κάθε που επιτάχυνε και έβαζε 3η (μάλλον) ταχύτητα η οδηγός του άναβαν στιγμιαία τα φώτα της όπισθεν!!
Προς στιγμήν με τρόμαξε που εν κινήσει φάνηκε να θέλει να πάει προς τα πίσω..... 'πώς στο καλό έβαλε όπισθεν εν κινήσει' σκέφτηκα στιγμιαία, αλλά ΟΚ. Συμβαίνουν αυτά.... (σε αμάξια με εγκεφάλους, αισθητήρες, ηλεκτρ. αναφλέξεις κλπ)
-
Ελπίζω να μην ετοιμάζεται ο εγκέφαλος να τινάξει τα πέταλα...
-
Δεν νομιζω οτι υπαρχει εγκεφαλος που αναβει τα λαμπακια της οπισθεν.Το κουμπακι μαλλον για καποιο λογο κλεινει κυκλωμα και αναβουν τα φωτα.Η οπισθεν πως ειναι στα ρενο και διπλα σε ποια ταχυτητα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η οπισθεν πως ειναι στα ρενο και διπλα σε ποια ταχυτητα;Στο πρώτης γενιάς είναι σηκώνοντας ένα 'δακτυλίδι' πάνω και μπροστά απο την πρώτη.
Μάλλον για βραχυκύκλωμα μου φαίνεται.
Renault Megane III