-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
:
α. τα προβλήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιπέδου σπασμένης τουρμπίνας που ανέφερες..και ομως ειναι αυτου του επιπεδου...
δε θελω να γενικευω αλλα ο κολλητος μου με TSi140 εχει αλλαξει ηδη μια στα 60.000χλμ και τωρα εχει 90.000χλμέχει αλλάξει τουρμπίνα? πρώτη φορά τ ακούω.. είσαι σίγουρος πως άκουσες καλά?
Δεν ειναι απιθανο , ειχα διαβασει στο vwforum για προβληματικη τουρμπινα σε tsi στα 43.000κ, εσπασε ο αξονας της φτερωτης
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Δεν ειναι απιθανο , ειχα διαβασει στο vwforum για προβληματικη τουρμπινα σε tsi στα 43.000κ, εσπασε ο αξονας της φτερωτης
ελλιπής λίπανση;
-
Τώρα εγώ να ρωτήσω κάτι για τα χρώματα που βγαίνει το Megane ή θα πέσουν ιπτάμενες - φλεγόμενες τουρμπίνες να με κόψουν;;
-
Ρωτα ρωτα...
για να χουμε φτασει στο χρωμα, πλεον εισαι πολυ αποφασισμενος... -
To coupe σε σκουρόχρωμο για να δείχνει η όμορφη μάσκα.
-
Εκτός από το πορτοκαλί το οποίο είναι πολύ ωραίο (όσοι γουστάρουν κίτρινα και κόκκινα χρώματα θα τους αρέσει), παίζει πολύ και το γκρι. Πρόσφατα είδα σε μια αντιπροσωπεία το μολυβί το οποίο για μένα είναι το καλύτερο από τα σκούρα. Το μαύρο δεν μου αρέσει ιδιαίτερα σαν χρώμα οπότε δεν μπορώ να δώσω άποψη. Το λευκό επίσης του πάει αλλά θα ταίριαζε φοβερά με μαύρη ζάντα. Δυστυχώς από την τοπική αντιπροσωπεία μου το ξέκοψαν ότι δεν την φέρνουν (θα ρωτήσω και σε άλλες).
Ψάχνω να δω μπλε χρώματα, και ειδικά ένα μη μεταλλικό μπλε έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ καλό. Μόλις το εντοπίσω θα σας πω. Επίσης το μπεζ/ζαχαρί είναι σοβαρό χρώμα αλλά θα ταίριαζε περισσότερο στο σεντάν.
Στο εσωτερικό τώρα, παίζουν μόνο δύο αποχρώσεις, μαύρη και ανοικτή, ενώ η Renault προσφέρει κι άλλες (πχ γκρι). Τι να πει κανείς... Η ανοικτή δεν είναι καλή, έχει και μια ψευτιά στη κονσόλα και καλά απομίμηση ξύλου... θα σας έλεγα να την αποφύγετε. Οι επόμενες εξορμήσεις μου θα γίνουν για να δω τι λένε οι άλλες αντιπροσωπείες γιατί έχω την εντύπωση πως με δουλεύανε. Θα δούμε... -
(Ελπίζω να ξεχωρίζουν)
Tα μπλέ:
![](http://i.ebayimg.com/13/!!sfCLmQCW0~$(KGrHqQOKiQEw13iIBCdBMPC4dB-WQ~~_27.JPG)
!Bm0~$(KGrHqEOKkME)LVN6KC(BMdTNv(OD!~~_27.JPG)
(Το σκούρο σε live μου άρεσε πολύ)(Nομίζω) το απλό:
QEG0~$(KGrHqR,!g4E)70soghuBMnfppOG(g~~_19.JPG)Του GT και του RS Gordini
![](http://i.ebayimg.com/07/!!s+rE!!!20~$(KGrHqF,!iMEyeRtpYM(BMtepjCJWQ~~_27.JPG)
-
Λένε...
ότι η εταιρεία στο προσπέκτους βάζει το αυτοκίνητο σε χρώματα που του πηγαίνουν καλύτερα από όλα.
Στην περίπτωση του Coupe έχει μόνο ένα χρώμα. Cayenne Orange Μεταλλικό. Το πορτοκαλί (όπως αναγράφει η άδεια) ή το κοραλοπορτοκαλοκόκκινο (όπως το ονομάζω εγώ). Επειδή πορτοκαλί δε το λες. Κόκκινο δε το λες...Το οποίο χρεώνεται πιο πολύ από όλα...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
(Ελπίζω να ξεχωρίζουν)
Tα μπλέ:Χα! Έπιασες το σφυγμό μου... κοιτούσα τον κατάλογο και συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μπλε μη μεταλλικό κ ήθελα να δω πώς μοιάζει... Έχω δει ένα μπλε στο δρόμο, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι το πρώτο που έχεις στη φωτογραφία.
Οι επιλογές μου (θα) είναι μεταξύ λευκού, μπλε, γκρι-ανθρακί-ή-πώς-αλλιώς-το-λένε....
Τώρα αν βρω κάτι άλλο στην φτήνια (γιουρομπόνους τάδε) ίσως κάνω κ σκόντο στο χρώμα...
Και ναι, ήρθε περίπου η ώρα για αγορά. Αλλά τι είναι πάλι αυτά με τις σκέψεις για μείωση τελών ταξινόμησης κλπ..... Επίτηδες το κάνουν να περιμένω κι άλλο;;;
Πάντα για 5θυρο dynamic μιλάμε...PS Η επιλογή χρώματος γίνεται με κυρίαρχο κριτήριο την 'αντοχή' του στο χρόνο. Και 'αντοχή' εννοώ όχι πόσο θα αντέξει ποιοτικά σαν χρώμα, αλλά πόσο 'καινούριο' θα μοιάζει το αυτοκίνητο σε 10 -ας πούμε- χρόνια. Κοιτώντας σήμερα αυτοκίνητα 10ετίας, 15ετίας κλπ, παρατηρώ ότι λίγα χρώματα είναι εκείνα που τα κάνουν να μοιάζουν 'φρέσκα', τα διατηρούν σε κάποιο επίπεδο βρε παιδί μου. το λευκό πχ δεν δείχνει να χάνει ποτέ, όπως και το μαύρο. Αντίθετα αυτοκίνητα πχ σε κόκκινο ή άλλα ...ημίαιμα χρώματα γερνούν πιο γρήγορα... ιδέα μου;
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Λένε...
ότι η εταιρεία στο προσπέκτους βάζει το αυτοκίνητο σε χρώματα που του πηγαίνουν καλύτερα από όλα.Συνήθως σε προσπέκτους και διαφημίσεις βάζουν ή κάποιο καινούριο (και ξεχωριστό) ή κάποιο της μόδας και τις εποχής (σε προηγούμενες γενιές πρωτοστατούσε το κίτρινο, το ασημί, το μαυρο και το μπλε σκούρο).
Το 'πορτοκαλί' όντως είναι πολύ εντυπωσιακό αντίθετα με το κόκκινο που δεν μου άρεσε.'Κλασικό και χαρακτηριστικό χρώμα' πάντως για μένα σε Megane Coupe από την 1η γενιά έως και τωρα το μπλε σκούρο.
Στο 5θυρο του πάει το λευκό:
-
Όχι το μπλε αυτό πού έβαλες είναι περλέ. Το απλό μπλε πιστεύω ότι είναι λιγότερο φωτεινό αλλά πιο ωραίο. Το μπλε του GT πρέπει αν είναι το μπλε Roy πολύ καλό επίσης και αυτό. Το μολυβί που έχει ο φίλος στη δεύτερη φωτο είναι καταπληκτικό. Προσωπικά το κίτρινο που έχω στο Megane coupe I κλείνει δεκαετία και με λίγη συντήρηση δείχνει το ίδιο ακόμα...
-
JarnoT τι τιμες παιζουν αυτη την εποχη..Εγω το εχω παρατησει το θεμα εντελως και πλεον φαινεται να βολευομαι με το clio, το οποιο τελικα μια χαρα με με βολευει..
Αλλα για πες μας τιμες να παρουμε μια ιδεα
Παντως εγω νομιζω σε μαυρο θα τα επαιρνα και τα δυο και αν κοιτουσα προς estate το γκρι...
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
PS Η επιλογή χρώματος γίνεται με κυρίαρχο κριτήριο την 'αντοχή' του στο χρόνο. Και 'αντοχή' εννοώ όχι πόσο θα αντέξει ποιοτικά σαν χρώμα, αλλά πόσο 'καινούριο' θα μοιάζει το αυτοκίνητο σε 10 -ας πούμε- χρόνια. Κοιτώντας σήμερα αυτοκίνητα 10ετίας, 15ετίας κλπ, παρατηρώ ότι λίγα χρώματα είναι εκείνα που τα κάνουν να μοιάζουν 'φρέσκα', τα διατηρούν σε κάποιο επίπεδο βρε παιδί μου. το λευκό πχ δεν δείχνει να χάνει ποτέ, όπως και το μαύρο. Αντίθετα αυτοκίνητα πχ σε κόκκινο ή άλλα ...ημίαιμα χρώματα γερνούν πιο γρήγορα... ιδέα μου;Με μία συντήρηση του χρώματος κάθε χρόνο θα το έχεις συνέχεια σαν καινούργιο. Ότι αφήνεις σ'αφήνει λένε στο χωριό μου.
Αν και για μένα δε χρειάζεται να ανησυχείς. Ακόμα και πέρλα να διαλέξεις, τα σύγχρονα υλικά είναι πολύ ισχυρά. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
JarnoT τι τιμες παιζουν αυτη την εποχη..Δεν έχω ιδέα
Επειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω τιμές κ διαθεσιμότητες παίζουν με τις μέρες -τουλάχιστον τα των προσφορών- δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τιμές, παρά μόνο την εβδομάδα εκείνη που θα είμαι έτοιμος. Άλλωστε και που πήγαινε προ μηνών σε μια αντιπροσωπεία, ποτέ δεν μου έλεγε τελική τιμή 'όταν θα είναι να το αποφασίσεις, τότε θα σου πούμε', αχαχα!- 'Μα άμα δεν μου πείτε ακριβώς πώς θα αποφασίσω;;'
- 'Ε, υπολόγισε περίπου τόσο...'
Χοντρικά εγώ βάζω στο νου μου 18.500 για νέα παραγγελία (5θυρο dynamic) κ αν πετύχω κανα eurobonus γύρω στα 17.000 (μια χαρά θα ήταν...). Εκκρεμεί και η παράλληλη αγορά αυτοκινήτου για την αδερφή μου, ακόμα της ψήνω ένα Clio...
Όπως και να 'χει, κυκλοφορία όχι πριν το Γενάρη, αλλά με τους δικούς μου ρυθμούς και φόρτους, αρχίζω να ξαναψήνομαι από τώρα ώστε να είμαι έτοιμος τότες.
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Με μία συντήρηση του χρώματος κάθε χρόνο θα το έχεις συνέχεια σαν καινούργιο. Ότι αφήνεις σ'αφήνει λένε στο χωριό μου.
Αν και για μένα δε χρειάζεται να ανησυχείς. Ακόμα και πέρλα να διαλέξεις, τα σύγχρονα υλικά είναι πολύ ισχυρά.Δεν έχω αμφιβολία, αλλά να, ας πω ένα παράδειγμα:
Έχεις 2 αυτοκίνητα ολόιδια, ίδια χρήση, ας πούμε Megane coupe 1ης γενιάς. Ίδια χιλιόμετρα.
Το ένα μαύρο, το άλλο κίτρινο. Καλογυαλισμένα ουάου.
Ποιο είναι πιο ακριβό;; χα,χα!Κατάλαβες τι εννοώ;;
Η σκέψη μου δεν πάει στη μεταπώληση, σε καμία σκέψη... το αυτοκίνητο θα πεθάνει μαζί μου. Απλά έτσι το αναφέρω.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Με μία συντήρηση του χρώματος κάθε χρόνο θα το έχεις συνέχεια σαν καινούργιο. Ότι αφήνεις σ'αφήνει λένε στο χωριό μου.
Αν και για μένα δε χρειάζεται να ανησυχείς. Ακόμα και πέρλα να διαλέξεις, τα σύγχρονα υλικά είναι πολύ ισχυρά.Δεν έχω αμφιβολία, αλλά να, ας πω ένα παράδειγμα:
Έχεις 2 αυτοκίνητα ολόιδια, ίδια χρήση, ας πούμε Megane coupe 1ης γενιάς. Ίδια χιλιόμετρα.
Η σκέψη μου δεν πάει στη μεταπώληση, σε καμία σκέψη... το αυτοκίνητο θα πεθάνει μαζί μου. Απλά έτσι το αναφέρω.
Κοίτα από την εμπειρία μου το μόνο που σώζει από το ηλιακό ψήσιμο είναι το κλειστό πάρκινγκ. Ούτε όξινη βροχή ούτε κουτσουλιές ούτε ακτινοβολίες. Αν δεν έχεις τέτοιο τότε θα χρειαστείς μία κουκούλα. Ναι είναι μπελάς αλλά δεν την βάζεις κάθε λεπτό. Θα την βάλεις όταν θα το αφήσεις αρκετές ώρες. Τώρα πέρα από αυτά ένα γυάλισμα θα αφαιρέσει και τις γρατσουνιές και θα κάνει και το βερνίκι να μην κρατάει βρωμιές και νερά στους πόρους του.
Ότι και να σκέφτεσαι για το χρώμα, σκέψου το ότι εσύ το προσέχεις και έρχεται ένα τσογλάνι και στο χαρακώνει. Ή σε ένα πάρκινγκ από σούπερ μάρκετ ακουμπάει κάποιος το καρότσι. Ή ανοίγουν την πόρτα τους επάνω στο δικό σου και μετά λενε 'Ούπς'...
Οπότε καλά είναι να τα προσέχεις αλλά πλέον σκέφτομαι και λίγο πιο ρεαλιστικά.
-
Α, εάν είσαι σε μεγάλη πόλη πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα έχεις τέτοια οπότε μια επίσκεψη σε αυτούς που διορθώνουν ζημιές τοπικά έως και φαναρτζή κάθε δύο χρόνια την έχεις σίγουρη. Από χαρακιές έχω προσωπική πείρα (από έναν θρασύδειλο καθυστερημένο και μάλιστα συνάδελφο). Όταν όμως δεν έχεις αποδείξεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και ευτυχώς που δεν τον έχεις πιάσει επί το έργο γιατί μπορεί να βρεθείς πίσω από κάγκελα. Το παίρνεις απόφαση λοιπόν ότι θα έχεις φθορές και ασχολείσαι με πιο ουσιαστικά πράγματα όπως κινητήρας, τροχοί, σύστημα διεύθυνσης κτλ
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Μαζί με το αμάξι μεγαλώνουμε και εμείς. Όταν ήταν να πάρω το Megane η μόδα και το ... στοκ 'έλεγε' κίτρινο. Θυμάμαι ο πωλητής να μου λέει όταν άκουσε ότι μιλάω για 10ετή τουλάχιστον συμβίωση 'οτιδήποτε άλλο εκτός του κίτρινου. Μόδα είναι και θα περάσει και θα το βαρεθείς. Και δεν είχε άδικο. 8 χρόνια μετά μαζί με φίλο που είχε κίτρινο -ο οποίος στα 40 του τότε το κίτρινο το έβρισκε πλέον extreme και περα απο την εικόνα του- είπαμε να τα διώξουμε. Το δικό μου σε 24 ώρες και σε τιμή που ήθελα, το κίτρινο ... ανταλλάχτηκε σε αντιπροσωπία σκοτωμένο αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Βλέποντας πλέον τα γούστα που είχα όταν το πήρα με τα τωρινά σίγουρα θα το μετάνιωνα -όχι για το κίτρινο- αλλά για το 'ξεχωριστό' του χρώματος. Ετσι νομίζω είναι τώρα το 'πορτοκαλί', το λαχανί, το τυρκουάζ κλπ έντονα χρώματα πέρα των συνηθισμένων κόκκινο και άσπρο. Μόδες.
Καλό είναι κατα την επιλογή του χρώματος να σκφτόμαστε λίγο μακροπρόθεσμα. Μετά απο χρόνια που ούτως ή άλλως θα το έχουμε 'βαρεθεί' - δεν θα υπάρχει ο αρχικός ενθουσιασμός- καλό είναι να μην του βρίσκουμε και οπτικά 'κουσούρια'. -
Για το κίτρινο δεν συμφωνώ. Μετά από μια δεκαετία εξακολουθεί να μένει και εντυπωσιακό και εμπορικό. Σκέψου ότι δεν είναι το γνωστό καγκουρέ κίτρινο που κυκλοφορούσαν κάτι Ibiza ή σαν τα ταξί. Το ίδιο και το cayenne. Δεν είναι χτυπητό και πιστεύω θα παραμείνει για αρκετά χρόνια.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Για το κίτρινο δεν συμφωνώ. Μετά από μια δεκαετία εξακολουθεί να μένει και εντυπωσιακό και εμπορικό. Σκέψου ότι δεν είναι το γνωστό καγκουρέ κίτρινο που κυκλοφορούσαν κάτι Ibiza ή σαν τα ταξί. Το ίδιο και το cayenne. Δεν είναι χτυπητό και πιστεύω θα παραμείνει για αρκετά χρόνια.έχεις κίτρινο μεγκάνε??
Renault Megane III