-
Από που βγήκε η Αγγλική λέξη POSH;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ειναι πρωτευουσα τινος????????????
οχι χωρας
Αλσατία (είναι ευκολο αλλά το ξέρω λόγω του σκύλου)
Λαθος διατυπωση , οδηγησε σε λαθος απαντηση .
Δικο μου το λαθος .Του κρασιου
-
Της ρετσίνας είναι τα Μεσόγεια πάντως.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
οχι χωρας
Πρώτη φορά το ακούω
Ακόμα και των αλσατικών κρασιών 'πρωτεύουσα' είναι το Colmar και όχι το Στρασβούργο... -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Από που βγήκε η Αγγλική λέξη POSH;Ε κι εσύ τώρα την εποχή του google, τι βάζεις
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Από που βγήκε η Αγγλική λέξη POSH;
Ε κι εσύ τώρα την εποχή του google, τι βάζεις
Φτου γ@μώτο δεν το σκέφτηκα
-
Δεν ξέρω αν έχει μπει ξανά.
Πώς δημιουργήθηκε η λέξη Quiz;
(μη γκουγκλάρετε ρε )(παίζει να είναι αυτό που γνωρίζω παραμύθα, αλλά το έχω διαβάσει πολύ παλιά)
-
οχι χωρας
Πρώτη φορά το ακούω
Ακόμα και των αλσατικών κρασιών 'πρωτεύουσα' είναι το Colmar και όχι το Στρασβούργο...Οι γιορτες γινονται στο Στρασβουργο . το κολμαρ εχει τους μεγαλους αμπελωνες , καθως και τα βοσγια . Ολη η περιοχη λεγεται Αλσατια και μιλουν διαλεκτο , ειναι Γερμανοι κυριως .
-
Ποιος ήταν ο Δράκουλας?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχει μπει ξανά.Πώς δημιουργήθηκε η λέξη Quiz;
(μη γκουγκλάρετε ρε )(παίζει να είναι αυτό που γνωρίζω παραμύθα, αλλά το έχω διαβάσει πολύ παλιά)
Το χαβά σου κι εσύ ε?
Από ένα στοίχημα κάποιου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μέσα σε 48 ώρες θα μπορούσε να κάνει γνωστή στην πόλη του μια ακατονόητη-ανύπαρκτη λέξη..Γέμισε τους τοίχους της πόλης με αυτή... -
Ένας πρίγκηπας/κόμης/βασιλιάς ξέρω 'γω τι της Ρουμανίας που ήταν (λένε) σκληρός. Σκότωσε πολλούς Τούρκους αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή ευτυχώς που δεν ανακάλυψε το Hollywood τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ποιος ήταν ο Δράκουλας?Βασικά δεν ήταν κανείς και όλα ξεκίνησαν από αυτή τη βλακεία που έγραψε ο Μπράμ Στόουκερ . Επειδή ο Βλαντ είχε βάλει άγριο χέρι στους εμπόρους της Ευρώπης, απο κοντά και οι Βογιάροι, από κοντά και οι παπάδες (λείπει ο Μάρτης;;) , πάρτον τον 'Δράκουλα'
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ποιος ήταν ο Δράκουλας?Vlad III the Impaler
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ποιος ήταν ο Δράκουλας?Φιλική συμβουλή: Αν έχεις χρόνο διάβασε από την αρχή το παρόν thread. Επικεντρώσου στις ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον koutsan και δώσε βάση και στον χρόνο που του χρειάστηκε για να τις απαντήσει.
Οπως καταλαβαίνεις η παραπάνω ερώτηση δε λέει...
Δοκίμασε κάτι σε... 'ποιο ήταν το πατρικό όνομα της γιαγιάς του Δράκουλα (από την πλευρά της μητέρας του) και ποια είναι η ετοιμολογία του' -
Το χαβά σου κι εσύ ε?
Από ένα στοίχημα κάποιου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μέσα σε 48 ώρες θα μπορούσε να κάνει γνωστή στην πόλη του μια ακατονόητη-ανύπαρκτη λέξη..Γέμισε τους τοίχους της πόλης με αυτή...Σ' αυτό το σημείο να προτείνω για τα παιδιά σας μια εξαιρετική σειρά βιβλίων που είχα μικρός (πρέπει να κυκλοφορούν ακόμα), τα οποία λέγονται 'ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;', 'ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;', 'ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;', 'ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ;', 'ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ;' κλπ.
Πολλές γνώσεις δοσμένες με απλό τρόπο. Ό,τι πρέπει για να κάνετε τα παιδιά σας κουτσανάκια. -
Ρε, θα απαντήσει κανείς ποιο είναι το αντίθετο του 'ζόρι'?
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ποιος ήταν ο Δράκουλας?
Φιλική συμβουλή: Αν έχεις χρόνο διάβασε από την αρχή το παρόν thread. Επικεντρώσου στις ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον koutsan και δώσε βάση και στον χρόνο που του χρειάστηκε για να τις απαντήσει.
Δοκίμασε κάτι σε... '**ποιο ήταν το πατρικό όνομα της γιαγιάς του Δράκουλα (από την πλευρά της μητέρας του) και ποια είναι η ετοιμολογία του' **τι λες ρεεεεεεεεε υποψήφιος για MVP και φέτος
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ποιος ήταν ο Δράκουλας?
Φιλική συμβουλή: Αν έχεις χρόνο διάβασε από την αρχή το παρόν thread. Επικεντρώσου στις ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον koutsan και δώσε βάση και στον χρόνο που του χρειάστηκε για να τις απαντήσει.
Δοκίμασε κάτι σε... 'ποιο ήταν το πατρικό όνομα της γιαγιάς του Δράκουλα (από την πλευρά της μητέρας του) και ποια είναι η ετοιμολογία του'ΟΚ! Ποιο ήταν το Προσωνύμιο του Δράκουλα στα ρουμάνικα? και πως πήρε το επώνυμό του o πατέρας του (Vlad II Dracul)?
(είναι καθόλου δύσκολο ή πάλι πρέπει να ανατρέχω? )
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Οι γιορτες γινονται στο Στρασβουργο . το κολμαρ εχει τους μεγαλους αμπελωνες , καθως και τα βοσγια . Ολη η περιοχη λεγεται Αλσατια και μιλουν διαλεκτο , **ειναι Γερμανοι κυριως **.
- Τι θα πει το υπογραμμισμένο? Δεν στέκει σα φράση, απλά μιλούν την αλσατική διάλεκτο (Elsasserdeutsch) που είναι γερμανικής προέλευσης...
- Θα θεωρηθείς personna non grata στη Γαλλία με αυτά που λες
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ποιος ήταν ο Δράκουλας?
Δοκίμασε κάτι σε... 'ποιο ήταν το πατρικό όνομα της γιαγιάς του Δράκουλα (από την πλευρά της μητέρας του) και ποια είναι η ετοιμολογία του'ΟΚ! Ποιο ήταν το Προσωνύμιο του Δράκουλα στα ρουμάνικα? και πως πήρε το επώνυμό του o πατέρας του (Vlad II Dracul)?
(είναι καθόλου δύσκολο ή πάλι πρέπει να ανατρέχω? )
Vlad Ţepeş (ο παλουκωτής - ανασκωλοπιστής )
Από την εισαγωγή του στο Τάγμα του Δράκου από τον αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας Σιγκισμούνδο (Sigismund) το 1431.
Quiz γενικών γνώσεων