-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
:yahoo: ΝΑΙ!!!
Ο κουτσαν ισως μπερδευτηκε γιατι ενω στα ελληνικα η σειρα κυκλοφορησε ως Μαυρογενης στα γαλλικα ειναι Vieux Nick
Le Vieux Nick Et Barbe Noire
Aργοτερα προστεθηκε ο Μαυρογενης tome 12 (edit pardon)
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο κουτσαν ισως μπερδευτηκε γιατι ενω στα ελληνικα η σειρα κυκλοφορησε ως Μαυρογενης στα γαλλικα ειναι Vieux Nick
Aργοτερα προστεθηκε ο Μαυρογενης tome 5
Σωστόοοος
Les mutines de la semillante
Πάντως αν και τα ξέρω δεν έχω διβάσει κανένα ούτε γαλλικά ούτε ελληνικά...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aργοτερα προστεθηκε ο Μαυρογενης tome 12 (edit pardon)
Όχι στον 5 προστέθηκε
-
Kαπου πρεπει να εχω σε καποιο σκληρο τα γαλλικα, τα ελληνικα ειναι δανεικα κι αγυριστα και αντε τωρα να τα βρεις στα παλιατζηδικα
-
Στον 5 της επανεκδοσης, αλλα στον 12 της οριτζιναλ. Το λεει η bedetheque
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kαπου πρεπει να εχω σε καποιο σκληρο τα γαλλικα, τα ελληνικα ειναι δανεικα κι αγυριστα και αντε τωρα να τα βρεις στα παλιατζηδικαΧαλαρά μου τα στέλνεις όταν και αν μπορείς (ή όπως αλλιώς θες)
Je vous remercie d'avance M. GreoΩς προς την αρίθμηση :
Ναι ε? οκ.. Δηλ σε ποιο άλμπουμ εν τέλει...? -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Kαπου πρεπει να εχω σε καποιο σκληρο τα γαλλικα, τα ελληνικα ειναι δανεικα κι αγυριστα και αντε τωρα να τα βρεις στα παλιατζηδικα
Χαλαρά μου τα στέλνεις όταν και αν μπορείς (ή όπως αλλιώς θες)
Je vous remercie d'avance M. GreoΩς προς την αρίθμηση :
Ναι ε? οκ.. Δηλ σε ποιο άλμπουμ εν τέλει...?Σοκ
Τα βρήκα στο μουλάρι 442 ΜΒ
Άκυρο φυσικά
Je vais me debrouiller tout seul -
Στο 11 ειναι τελικα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
H Valetta ειπαμε ειναιΔεν είναι σίγουρο ότι είναι η Valletta, μία εικασία έκανα επειδή ο De La Valette ως Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη στη Μάλτα αδειοδοτούσε επίσημα κουρσάρους και το τάγμα έπαιρνε μερίδιο από τα λάφυρα. Αυτό όμως δεν τον κάνει πειρατή γιατί αυτή η πρακτική ήταν πολύ διαδεδομένη σε χώρες όπως η Αγγλία ή η Γαλλία ακόμα και μέχρι τον 19ο αιώνα. Εκτός κι αν είχε διατελέσει και ο ίδιος κουρσάρος την εποχή που ήταν ναύαρχος του Τάγματος, αλλά δεν το γνωρίζω αυτό.
Μα που είναι αυτός ο Pjathan; έβαλε την ερώτηση και την κοπάνησε! πολύ μας έχει ταλαιπωρήσει! -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εύκολο αλλά έτσι για να το μάθουν όσοι δεν το ξέρουν:
Για ποιόν επινοήθηκε πρώτη φορά ο όρος 'playboy';koutsan......
τούτο το εύκολο δεν το κατέχεις; -
Εύκολο αλλά έτσι για να το μάθουν όσοι δεν το ξέρουν:
Για ποιόν επινοήθηκε πρώτη φορά ο όρος 'playboy';koutsan......
τούτο το εύκολο δεν το κατέχεις;Τσου
Δεν πιστεύω να λες κάνα Marcello Mastroianni στο 'La dolce vita'?
-
Για ποιόν επινοήθηκε πρώτη φορά ο όρος 'playboy';Μήπως για τον Porfirio Rubirosa;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Για ποιόν επινοήθηκε πρώτη φορά ο όρος 'playboy';
Μήπως για τον Porfirio Rubirosa;
Θαυμάσιος τύπος
-
Από τα πολύ καλά παιδιά....
Άντε βρήκα και ένα που δεν ήξερε ο koutsan... -
Ζητώ συγγνώμη που σας ταλαιπώρησα,αλλά είναι και οικ....δουλειές στη μέση.Λοιπόν,σύμφωνα με τον παγκόσμιο γεωγραφικό άτλα που έχω,είναι τα νησιά Πίτκερν,στη Βρεττανική Ωκεανία και λέγεται Άνταμσταουν.Όλα καλά μέχρι εδώ,μόνο που έχω κάνει λάθος,δεν πήρε το όνομά της από πειρατή,αλλά από έναν στασιαστή του Μπάουντι.Για τιμωρία,θα μείνω 10 μέρες εκτός forum,για να μάθω να προσέχω άλλη φορά και να μην ταλαιπωρώ τσάμπα τόσο κόσμο.
-
Είπα κι εγώ....Δεν το ήξερε ο koutsan!Βρώμαγε η δουλειά...
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Ζητώ συγγνώμη που σας ταλαιπώρησα,αλλά είναι και οικ....δουλειές στη μέση.Λοιπόν,σύμφωνα με τον παγκόσμιο γεωγραφικό άτλα που έχω,είναι τα νησιά Πίτκερν,στη Βρεττανική Ωκεανία και λέγεται Άνταμσταουν.Όλα καλά μέχρι εδώ,μόνο που έχω κάνει λάθος,δεν πήρε το όνομά της από πειρατή,αλλά από έναν στασιαστή του Μπάουντι.Για τιμωρία,θα μείνω 10 μέρες εκτός forum,για να μάθω να προσέχω άλλη φορά και να μην ταλαιπωρώ τσάμπα τόσο κόσμο.Πες μας την πρωτεύουσα τώρα, έχω ψάξει όλες τις χώρες μέχρι και το O στην wikipedia αλλά δεν βρήκα τίποτα.
Έχω την υποψία ότι μπορεί να παίζει λάθος στην ερώτηση...Μήπως δεν είναι ανεξάρτητο κράτος, μήπως δεν είναι πειρατής που έχει πράγματι υπάρξει, μήπως εννοεί ότι ηχητικά θυμίζει το όνομα κάποιου πειρατή και δεν προέρχεται πράγματι από αυτόν...
Επειδή κάποτε είχα μάθει απ έξω OΛΕΣ τις πρωτεύουσες όλων των ανεξάρτητων χωρών του κόσμου ανακλστικά δεν μου θυμίζει κάτι αλλά δεν είμαι και βέβαιος...Με μια μικρή έρευνα που έκανα επίσης δεν βρήκα κάτι ψάχνοντας και pirates και buccaneer και filibuster...
Θα ξανακάνω μια προσπάθεια αλλά κάτι δε μου πάει καλά...Επίσης τα Pitcairn Islands δεν είναι ανεξάρτητα αλλά υπερπόντια εδάφη της Βρεττανίας
-
Βάζω μία και μετράω χρόνο απάντησης Koutsan:
Έλληνας διανοούμενος που αυτοκτόνησε στο Παρίσι στις 3-10-1979.
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
Βάζω μία και μετράω χρόνο απάντησης Koutsan:Έλληνας διανοούμενος που αυτοκτόνησε στο Παρίσι στις 3-10-1979.
Καστοριάδης?
-
koutsan απο μαθηματικα και φυσικη πως πας;
Quiz γενικών γνώσεων