-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εεεε, χωρίς google η Capella Sixtina; (μπρρρ )H Capella Sixtina είναι ξεχωριστό παρεκκλησι εκτός του Αγ. Πέτρου
-
Μετραφράστε εις την Νεοελληνική;
Α.Εγερθείς όρθρου βαθέος οίος ωχόμην απιών και άμα έω αφικόμην εις το εντευκτήριον ημών
Β.Ίθι όρχησαι νανίον ίνα ορών σε ευφρανθώ κόρδακα οθωμανόν ευοί ευάν , ευοί ευάν , ευοί ευάν , ευοί …..
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ποιό είναι το μόνο έργο τέχνης από αυτά που βρίσκονται στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό το οποίο φέρει την υπογραφή του δημιουργού του;Έργο του Michelangelo di Lodovico Buonarroti ...Σωστά;;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
α)Ο Αστερίξ Λεγεωνάριος
β) Ο πίνακας εμπνεύστηκε από το ναυάγιο της γαλλικής φρεγάτας 'Meduse' το 1816
Εύγε...Για τους γαλλόφωνους παρατηρήστε και το μικρό λογοπαίγνιο του πειρατή...
Η Μέδουσα είχε αναλάβει να μεταφέρει το νεό κυβερνήτη της Σενεγάλης (στη Σενεγάλη) και 400 ακόμα άτομα...
Λόγω έλλειψης λέμβων (μόνο 6) 150 άτομα ανέβηκαν στη σχεδία (και 17 έμεινα στη Μέδουσα, από τα οποία βρέθηκαν ζωντανοί και μισότρελλοι 3, 52 μέρες μετά!! )...Ενώ οι λέμβοι έπρεπε να σύρουν τη σχεδία οι βαθμοφόροι και οι ναυτικοί που προνομιακά είχαν επιβιβαστεί στις λέμβους έκοψαν τα σχοινιά και την εγκατέλειψαν...Μετά από 13 μέρες!! περισυνελλέγησαν 15 άνθρωποι ζωντανοί από τους 150 της σχεδίας σε άθλια κατάσταση...Κατά τη διάρκεια αυτών των 13 ημερών είχαν επανειλημμένα τσακωθεί μεταξύ τους με αποτέλσμα νεκρούς και τραυματίες, έτρωγαν πτώματα, αφού τα άφηναν και στον ήλιο να ξεραθούν για να μειώσουν την αηδία, πέταγαν τους πληγωμένους στη θάλασσα και υπέφεραν φριχτά από δίψα...
Το ναυάγιο της Μέδουσας στα ανοιχτά της Μαυριτανίας συγκλόνισε και δίχασε τη γαλλική κοινή γνώμη για πολύ καιρό... -
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Μετραφράστε εις την Νεοελληνική;Β.Ίθι όρχησαι νανίον ίνα ορών σε ευφρανθώ κόρδακα οθωμανόν ευοί ευάν , ευοί ευάν , ευοί ευάν , ευοί …..
Σήκω χόρεψε κουκλί μου να σε δω να σε χαρώ τσιφτετέλι τούρκικο νι να ναι etc etc...
Το άλλο θα το πάλεψω λίγο -
-
pasxos
Σωστά. Η Pieta του Μιχαήλ Αγγελου. Γενικά, τα έργα τέχνης που προοριζόταν για κάποιον ναό ήταν ανυπόγραφα ως ένδειξη ταπεινότητας.
Οταν ο Michelangelo κατασκεύασε αυτό το αριστούργημα ήταν μόλις 27 ετών και δεν είχε προλάβει να γίνει ιδιαίτερα γνωστός. Προκειμένου να σφυγμομετρήσει τη γνώμη του κόσμου ανακτέυτηκε στο πλήθος που θαύμαζε τα έργα τέχνης του Αγιου Πέτρου.
Οταν άκουσε δυο τύπους να λένε κάτι σαν 'Ρε συ ποιανού είναι αυτό; Γαμάτο είναι!' 'Του τέτοιου είναι ρε συ... πεστο... εδω το'χω... του Χαλεπά!' τα πήρε αγρίως και μπήκε νύχτα στον ναό και λάξευσε το όνομά του στη ζώνη της Παναγίας! -
**«σε κάθε κατάσταση θερμοδυναμικής ισορροπίας ενός συστήματος υπάρχουν μερικές απείρως γειτονικές καταστάσεις ισορροπίας στις οποίες δεν μπορούμε να φτάσουμε με αδιαβατικές μεταβολές». **
Ποιός διατύπωσε αυτή την πρόταση (και από ποιόν δέχτηκε επιστολή θαυμασμού αργότερα);;;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
**«σε κάθε κατάσταση θερμοδυναμικής ισορροπίας ενός συστήματος υπάρχουν μερικές απείρως γειτονικές καταστάσεις ισορροπίας στις οποίες δεν μπορούμε να φτάσουμε με αδιαβατικές μεταβολές». **Ποιός διατύπωσε αυτή την πρόταση (και από ποιόν δέχτηκε επιστολή θαυμασμού αργότερα);;;
Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Επίστολή δέχτηκε από τον Αϊνστάιν
http://www.karatheodori.gr/index.php?co ... f=2&page=1
-
Πολύ σωστά..!!(αυτό έλειπε cmarin..!).
Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (Βερολίνο, 13 Σεπτεμβρίου 1873 – Μόναχο, 2 Φεβρουαρίου 1950), ήταν κορυφαίος έλληνας μαθηματικός που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Καραθεοδωρή ήταν γνωστός εκτός Ελλάδας ως Constantin Caratheodory και συχνά αναφέρεται (λανθασμένα) ως Καραθεοδωρής.
Οι μαθηματικές του αποδείξεις χαρακτηρίζονται από «κομψότητα και απλότητα», αλλά και αυστηρότητα που δίνει απόλυτη ασφάλεια στα συμπεράσματα που προκύπτουν. Με την συμβολή του στον Λογισμό των Μεταβολών άνοιξε τον δρόμο για την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας προκαλώντας τον θαυμασμό του ίδιου του Αϊνστάιν:
«Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εξηγήσετε ακόμα και τους κανονικούς μετασχηματισμούς θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου, θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια. Πίσω από αυτό υπάρχει κρυμμένο κάτι που είναι αντάξιο του ιδρώτα των καλυτέρων.» — Επιστολή του Αϊνστάιν προς τον Καραθεοδωρή, 1916
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Διαμαρτύρομαι εντονότατα κύριοι, λάθος διατυπωμένη ερώτηση
Το 1957 ο Ροντήρης ίδρυσε το «Πειραϊκό Θέατρο» και όχι το Πειραματικό θέατρο το οποίο ίδρυσε ο Δαμιανός όπως έγραψα πιο πάνω...
Είπα κι εγώ...Το site του Υπουργείο Πολιτισμού αναναφέρει σαφώς ότι ο Δαμιανός, ίδρυσε το 'Πειραματικό Θέατρο'.
http://www.culture.gr/2/22/222/22200/di ... 2d119.html
Εχετε απολυτο δικιο.Εχω ραντεβου με τον δαιμονα του τυπογραφειου των εκδοσεων απο οπου αντλησα τις λεπτομερειες για να εχουμε μια τελικη λυση.
Οσον αφορα τη τιμωρια μου σας αφηνω την εκλογην και κρατω τη εφαρμογη της. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Διαμαρτύρομαι εντονότατα κύριοι, λάθος διατυπωμένη ερώτηση
Το 1957 ο Ροντήρης ίδρυσε το «Πειραϊκό Θέατρο» και όχι το Πειραματικό θέατρο το οποίο ίδρυσε ο Δαμιανός όπως έγραψα πιο πάνω...
Είπα κι εγώ...Το site του Υπουργείο Πολιτισμού αναναφέρει σαφώς ότι ο Δαμιανός, ίδρυσε το 'Πειραματικό Θέατρο'.
http://www.culture.gr/2/22/222/22200/di ... 2d119.html
Εχετε απολυτο δικιο.Εχω ραντεβου με τον δαιμονα του τυπογραφειου των εκδοσεων απο οπου αντλησα τις λεπτομερειες για να εχουμε μια τελικη λυση.
Οσον αφορα τη τιμωρια μου σας αφηνω την εκλογην και κρατω τη εφαρμογη της.Εγώ δεν το γνώριζα έτσι κι αλλιώς.
Μου έκανε εντύπωση που επέμενε ο 'koutsan' το έψαξα και τελικά είχε δίκιο. -
Το πραγματικο ονομα του ειναι Κωστας Μπουμπους.
Το παρωνυμο του το πηρε απο τον τοπο καταγωγης του πατερα του.
Γεννηθηκε στο Μπουργκας της Βουλγαριας το 1884.Σπουδασε στη Φιλιππουπολη,στην Αθηνα και τη Σορβοννη.
Εργαστηκε ως καθηγητης Μεσης Εκπαιδευσης και κατοπιν ως δημοσιογραφος και μεταφραστης.Ασχοληθηκε με ολα τα ειδη του γραπτου λογου και αναδειχτηκε ενας απο τους καλυτερους λογοτεχνες της γενιας του.
Και κατι απο αυτα που ελεγε:
' Στη σημερινη κοινωνια μοναχα με δυο τροπους μπορει να συντηρηθει ο ανθρωπος:κλεβοντας η ψευδομενος.Εγω προτιμησα το δευτερο και ετσι δουλευω στα λεξικα απο το πρωι εως το βραδυ'.
Πεθανε το 1974.
Υ.Γ. Δεν βαζω αλλες λεπτομεριες γιατι ειναι μαρτυριαρες. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Το πραγματικο ονομα του ειναι Κωστας Μπουμπους.
Το παρωνυμο του το πηρε απο τον τοπο καταγωγης του πατερα του.
Γεννηθηκε στο Μπουργκας της Βουλγαριας το 1884.Σπουδασε στη Φιλιππουπολη,στην Αθηνα και τη Σορβοννη.
Εργαστηκε ως καθηγητης Μεσης Εκπαιδευσης και κατοπιν ως δημοσιογραφος και μεταφραστης.Ασχοληθηκε με ολα τα ειδη του γραπτου λογου και αναδειχτηκε ενας απο τους καλυτερους λογοτεχνες της γενιας του.
Και κατι απο αυτα που ελεγε:
' Στη σημερινη κοινωνια μοναχα με δυο τροπους μπορει να συντηρηθει ο ανθρωπος:κλεβοντας η ψευδομενος.Εγω προτιμησα το δευτερο και ετσι δουλευω στα λεξικα απο το πρωι εως το βραδυ'.
Πεθανε το 1974.
Υ.Γ. Δεν βαζω αλλες λεπτομεριες γιατι ειναι μαρτυριαρες.Κώστας Βάρναλης μυρίζει
-
Δεν μυρίζει, είναι!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν μυρίζει, είναι!Αντε απο δω και οι δυο σας.
Να αλλη μια.
Ποιος ποιητης μας γεννηθηκε στο Χαρμπιν της Μαντζουριας.
Αυτο τιποτε αλλο. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν μυρίζει, είναι!
Αντε απο δω και οι δυο σας.
Να αλλη μια.
Αυτο τιποτε αλλο.Νίκος Καββαδίας
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν μυρίζει, είναι!
Να αλλη μια.
-
Φτου γαμώτο 1:21 και οι 2 αλλά ήρθα δεύτερος...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν μυρίζει, είναι!
Να αλλη μια.
Koutsan σε προλαβε ο γιατρος.
Quiz γενικών γνώσεων