-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Golf με 8V αρχαϊκού τύπου
- Golf FSI που πίνει σούπερ
- Golf FSI που δεν πίνει σούπερ (λένε)
- Golf GT TSI
- Golf TFSI
- Golf GTi
- Golf Plus
7 εκδόσεις δηλαδή. Αναμείνατε για τη δική μου ερώτηση.
EDIT: Βγαίνει και σε A3, Jetta, Octavia, TT κλπ.
R32 ναι, κυκλοφορούν ανάμεσά μας
κι επίσης τον θεϊκό, ανεπανάληπτο... 1.4 16V με 75 ολόκληρα άλογα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Να βάλω μία? Ο Μάνος κοιμήθηκε μάλλον
shoot....θα το σκεφτω αυριο και θα πεταξω σφηνα...που ειναι και ο lkar...
Πάμε:
Από το όνομα ποιού (το εύκολο μέρος) και κυρίως ΓΙΑΤΙ (το δύσκολο μέρος) ονομάστηκε Αμερική η ήπειρος που ανακάλυψε ο Κολόμβος το 1492?
Amerigo Vespucci.
Το άλλο έχει να κάνει με το 'Mundus Novus'; Ή με το ότι έφτασε στην Αμερική υπό πορτογαλική σημαία με ανταλλάγματα για τον βασιλιά;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πάμε:
Από το όνομα ποιού (το εύκολο μέρος) και κυρίως ΓΙΑΤΙ (το δύσκολο μέρος) ονομάστηκε Αμερική η ήπειρος που ανακάλυψε ο Κολόμβος το 1492?
Amerigo Vespucci.
Το άλλο έχει να κάνει με το 'Mundus Novus'; Ή με το ότι έφτασε στην Αμερική υπό πορτογαλική σημαία με ανταλλάγματα για τον βασιλιά;
Έχει να κάνει με το ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ για την Αμερική
-
Πάμε:
Amerigo Vespucci.
Έχει να κάνει με το ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ για την Αμερική
'Mundus Novus', δηλαδή!
Στο βιβλίο αυτό έγραψε ότι στο ταξίδι του ανακάλυψε μια νέα ήπειρο. Σε αντίθεση με τον Κολόμβο ο οποίος πίστευε ότι βρέθηκε στις Ινδίες...
-
Ορθόν!
Ήταν ο πρώτος που μίλησε για νέα ήπειρο, το 1495 νομίζω. Ως τότε όλοι πίστευαν ότι απλώς είχε βρεθεί άλλος δρόμος για την Ασία, καθότι με τα μέσα της εποχής ήταν δύσκολος ο υπολογισμός αποστάσεων. Να σημειωθεί ότι το επάγγελμα του Βεσπούκι ήταν χαρτογράφος. Κάτι ακόμα που ίσως δεν ξέρουν πολλοί: ο Κολόμβος περίπου στη μέση του Ατλαντικού άλλαξε πορεία νοτιότερα. Με τους αρχικούς του υπολογισμούς, θα πήγαινε καρφωτός εκεί που σήμερα είναι η... Φλόριντα. Ίσως ο κόσμος ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικός σήμερα.Γιατρέ, βάζεις την επόμενη
-
Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ:
'Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών'...
Πότε (περίπου), τι, ποιός και αποτέλεσμα...
-
Να βάλω μία? Ο Μάνος κοιμήθηκε μάλλονΤο καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ:
'Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών'...
Πότε (περίπου), τι, ποιός και αποτέλεσμα...
Γερμανία, εξόντωση από τους χιτλερικούς των πολιτικών αντιπάλων και ουσιαστικά εγκαθίδρυση δικτατορίας. Καθάρισαν πρωθυπουργούς, καγκελάριους, κομματάρχες, δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Πριν τον Β' ΠΠ βεβαίως, κάπου στο 1935.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Σε ποιο τμήμα της επικράτειας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν εφαρμογή οι συνθήκες της; -
Στις πρεσβείες χωρών που δεν είναι μέλη; Edit και στις αμερικανικες στρατιωτικές βάσεις;
Παρατήρηση για την προηγούμενη ερώτηση
από εδώ
Πραξικόπημα του Ρεμ, Röhmputsch
Δηλαδή στα Γερμανικά, το πραξικόπημα λέγεται πουτς; -
Staatsstreich. Το putsch δεν είναι καν λέξη, αλλά putz (που ακούγεται το ίδιο) σημαίνει καθάρίζω. Λογικόν.
Όχι, οι πρεσβείες κλπ είναι γενικές περιπτώσεις. Η περιοχή που λέω αναφέρεται ρητά στη συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ και επαναλαμβάνεται σε όλες της τις τροποποιήσεις ως σήμερα.
-
Αγιο Ορος; Στην αρχή εκει πηγε το μυαλό μου αλλά από την διατύπωση της ερώτησης νόμιζα οτι εννοούσες κάτι πιο γενικό.
-
Σωστά. Σε βοήθησα πολύ που έγραψα για την Ελλάδα. Λάθος μου!
-
Τι είναι τα Πιερνίκι και πώς συνδέονται με την Αστρονομία;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Τι είναι τα Πιερνίκι και πώς συνδέονται με την Αστρονομία;Είναι Πολωνικά γλυκά σε διάφορα σχήματα, σαν ψωμο-μπισκότα με ζάχαρη που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Συνδέονται με την αστρονομία, γιατί η εταιρεία που τα πρωτοέβγαλε ονομάζεται Kopernik SA (Κοπέρνικος A.E.)
Σωστά?
-
Ααααααντε να το δεχτούμε
Ειναι όντως Πολωνικά γλυκά με τζίντζερ και σοκολάτα και είναι η τοπική σπεσιαλιτέ της πόλης Torun (torunski pierniki)
Το Τόρουν είναι η γενέτειρα του Κοπέρνικου, και οι Τορουνιώτες ορμώμενοι από μαρκετίστικα κίνητρα έδωσαν το όνομά του στην σπεσιαλιτέ ετσι ωστε να δώσουν μια ώθηση στην κατανάλωσή τους και στην επισκεψιμότητα της (όμορφης) πόλης τους. -
Ααααα, γι' αυτό το PIERNIKI στο google μου έβγαλε το http://www.kopernik.com.pl!
-
Οπως και στον Σπύρο άλλωστε
-
Οπως και στον Σπύρο άλλωστεTo θέμα είναι να μην κωλώσεις να πατήσεις στο Πολωνέζικο λινκ
Ποιος βάζει?
-
Ποιός ήταν ο Adam Johann von Krusenstern?
-
ενας τύπος πάνω σε έναν zippo
κανονικά ο zippo ρωτάει
-
ενας τύπος πάνω σε έναν zippoκανονικά ο zippo ρωτάει
είμαι εγκάθετος, το ξέρω...
Quiz γενικών γνώσεων