-
Ο χρήστης PID έγραψε:
Θέλω να το επισκευάσω και γι' αυτό σε ρώτησα, μήπως ήξερες τίποτα περαιτέρω πληροφορίες! Το δικό μου πάντως (του παππού μου ήταν) έχει και αριθμό κυκλοφορίας Σόρρυ για το off-topic!Κι εγώ είχα αριθμό κυκλοφορίας στο ποδήλατό μου! (και δεν είμαι παππούς..)
-
Διανοουμενος ειναι ενας ανθρωπος που βρηκε κατι πιο ενδιαφερον απο το σεξ .
Ποιος το ειπε -
Πάντως μιας και μίλησες για ανακατασκευή ποδηλάτου για δες εδώ τι έχει κάνει κάποιος (και Έλληνας μάλιστα):
http://www.mbzponton.org/valueadded/oth ... icycle.jpg -
Aldus Haxley
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Διανοουμενος ειναι ενας ανθρωπος που βρηκε κατι πιο ενδιαφερον απο το σεξ .
Ποιος το ειπεAldous Leonard Huxley
Μάλλον χοντρομ@λ@κί@ είπε
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Aldus HaxleyΜε 'u' γράφεται ο Huxley
-
Α. Χάξλεϋ
-
+1
(@ koutsan: γ@μω την ορθογραφία μου...ήξερα το όνομα αλλά δεν θυμόμουν πως γράφεται.....Το +1 πάει στο σχόλιο σου για την ατάκα)
-
Μαλακια απο τις λιγες ειπε ο τυπος
-
σίγουρα δεν ήταν κινέζος ο τύπος
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
σίγουρα δεν ήταν κινέζος ο τύποςΘέλεις να πεις κάτι για τους κινέζους διανοούμενους?
-
Ποιά είναι η μόνη κατά κυριολεξία παύση της κυβέρνησης από το βασιλιά στην ελληνική συνταγματική ιστορία?
-
Η αποπομπή της κυβέρνησης Δηλιγιάννη το 1892 από τον Γεώργιο Α' (η οποία αποτέλεσε και αρνηση της Αρχής της Δεδηλωμένης) ?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ποιά είναι η μόνη κατά κυριολεξία παύση της κυβέρνησης από το βασιλιά στην ελληνική συνταγματική ιστορία?Της κυβέρνησης Δηλιγιάννη από τον Γεώργιο Α' το 1892;
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Η αποπομπή της κυβέρνησης Δηλιγιάννη το 1892 από τον Γεώργιο Α' (η οποία αποτέλεσε και αρνηση της Αρχής της Δεδηλωμένης) ?Ναι
Κατά νομική ακριβολογία η παύση ήταν μεν αντισυνταγματικότατη καθώς ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του δεν απομακρύνθηκαν για λόγους νομιμότητας, αλλά για λόγους σκοπιμότητας, πράγμα που σαφώς αντίκειτο στο άρθρο 31 του Συντάγματος του 1864 αλλά δεν ερχόταν ευθέως σε αντίθεση με την αρχή της δεδηλωμένης γιατί :
η παύση είναι ζήτημα, που αφορά την διατήρηση και όχι την ανάδειξη της κυβέρνησης πλειοψηφίας και δεν έρχεται επομένως σε αντίθεση με την αρχή δεδηλωμένης, όπως διακηρύχτηκε το 1875. Η παύση αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος του 1864, όχι όμως και παραβίαση της αρχής της δεδηλωμένης.
-
Τι έγινε για πρώτη φορά στις (με τις) εκλογές της 31ης Μαΐου 1915? Αυτό το γεγονός 'πρώτης φοράς' στηριζόταν σε ένα παράδοξο. Ποιό ηταν το παράδοξο?
-
ερώτηση: είσαι νομικός ή ιστορικός να υποθέσω?
Ας βάλω ένα εύκολο:
Ευρωπαίος ηθοποιός ο οποίος έγινε διάσημος όντας στην εξορία.
εδιτ: άκυρη η ερώτηση μέχρι να βρούμε το παράδοξο του 1915.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι έγινε για πρώτη φορά στις (με τις) εκλογές της 31ης Μαΐου 1915? Αυτό το γεγονός 'πρώτης φοράς' στηριζόταν σε ένα παράδοξο. Ποιό ηταν το παράδοξο?Αναφέρεσαι στην συμμετοχή εθνικών-θρησκευτικών μειονοτήτων της Βόρειας Ελλάδας στις εκλογές υπέρ των Εθνικοφρόνων (πρωην Βασιλοφρόνων)?
Αν αναφέρεσαι σε αυτό το γεγονός το παράδοξο είναι ότι οι Θρησκευτικές-Εθνικές μειονότητες (Μουσουλμάνοι) ψήφισαν υπέρ των Εθνικοφρόνων με αποτέλεσμα την συντριπτική διαφορά εδρών στην Μακεδονία σε βάρος των Φιλελευθέρων.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Τι έγινε για πρώτη φορά στις (με τις) εκλογές της 31ης Μαΐου 1915? Αυτό το γεγονός 'πρώτης φοράς' στηριζόταν σε ένα παράδοξο. Ποιό ηταν το παράδοξο?
Αναφέρεσαι στην συμμετοχή εθνικών-θρησκευτικών μειονοτήτων της Βόρειας Ελλάδας στις εκλογές υπέρ των Εθνικοφρόνων (πρωην Βασιλοφρόνων)?
Αν αναφέρεσαι σε αυτό το γεγονός το παράδοξο είναι ότι οι Θρησκευτικές-Εθνικές μειονότητες (Μουσουλμάνοι) ψήφισαν υπέρ των Εθνικοφρόνων με αποτέλεσμα την συντριπτική διαφορά εδρών στην Μακεδονία σε βάρος των Φιλελευθέρων.
Όχι : η κάλπη έβγαλε το γεγονός που λέω (για 1η φορά) και οι ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής δημιούργησαν το παράδοξο που συναρτάται με το γεγονός...
PS
Νομικός είμαι -
Εννοείς τη Βουλή των Λαζάρων? Συνεστήθη για δεύτερη φορά μετά τη διάλυσή της χωρίς νέες εκλογές και συνέχισε τη θητεία της ως τις εκλογές του '20.
Quiz γενικών γνώσεων