-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@Niga1ον** ποτε εγινε αυτο**?
2ον αυτα που λες δεν προβλεπονται απο τον ΚΟΚ, απο που κι ως που εγιναν?
3ον αστον να σου κανει μηνυση, κ μετα να εξηγησει το γιατι, ειδικοτερα οταν του κανεις κ εσυ...Έγινε τον Μάιο στο Χολαργό. Φυσικά δεν σκοπεύω να τρέχω σε δικαστήρια γιατί θα χάσω περισσότερες ώρες από αυτές που έχασα να πάω στα Γλυκά Νερά. Το θέμα είναι ότι έχοντας μελετήσει εκ των προτέρων τον ΚΟΚ ήμουν βέβαιος ότι θα είχα την υποχρέωση να προσκομίσω στη συνέχεια το δίπλωμα για να αποδείξω ότι το έχω. Δεν είμαι όμως σε θεση να αποδείξω ότι είναι έτσι γιατί τώρα που το ξαναψάχνω τον ΚΟΚ δεν το βρίσκω!!!
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=43365&catid=6
Αλλά βέβαια... Το να οδηγάει ο πιτσιρικάς το αυτοκίνητο/αγροτικό/τρακτέρ του πατέρα είναι μαγκιά και παλλικαριά...
Κρίμα για όλους (μας)...Να έρθει ο Γιώργος να μας πει τη γνώμη του (ή ακόμα καλύτερα ο πατέρας του αν μπορεί)...
Συγχίστηκα τωρα λόγω εντοπιότητας -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=43365&catid=6
Αλλά βέβαια... Το να οδηγάει ο πιτσιρικάς το αυτοκίνητο/αγροτικό/τρακτέρ του πατέρα είναι μαγκιά και παλλικαριά...
Κρίμα για όλους (μας)...Να έρθει ο Γιώργος να μας πει τη γνώμη του (ή ακόμα καλύτερα ο πατέρας του αν μπορεί)...
Συγχίστηκα τωρα λόγω εντοπιότηταςΑυτό ακριβώς είχα στο νου μου Κωνσταντίνε και το πόσταρα...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δεν εχω διαθεση να σε διαψευσω μακαρι να ειναι οπως τα λες, ομως κοιτα τι λεει εδω ο φιλοςΣου οριζει την ημερομηνια που το θελει και του το στελνεις.Το χαμε παθει με τον πατερα μου.Επρεπε να φυγουμε εκτακτος για Καλαματα και δεν το αναθεωρησε(επαγγελματικο),οταν το ειδε ο αστυνομικος του την χαρισε και του ειπε πανε αναθεωρησε το και στειλτο μου με fax μεχρι την ταδε ημερομηνια.
και μια απορια απο μενα: πως τοτε φαινεται εαν εχεις διπλωμα η οχι?? με τη λογικη αυτη κ οι ανηλικοι που οδηγουν ετσι θα πληρωναν 20€ και θα τη γλιτωναν...
EDIT: για τα 35€ το ειχα διαβασει πριν ενα-δυο χρονια τυχαια στη λιστα με τα προστιμα...
Tου εδειξε το διπλωμα αλλα ηταν ληγμενο,αυτο εγινε το 2005.Αν δεν παρουσιασεις καθολου διπλωμα υπαρχουν αμφιβολιες.Οσον αφορα τους ανηλικες θα δουν απλα την ταυτοτητα και την ημερομηνια γεννησης.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@grc panos
Πριν ενα μηνα, σε ελεγχο απο τους ΔΙΑΣ κ ενω ειχα ολα τα χαρτια μαζι μου, ελεγχηκαν ως προς την γνησιοτητα τους κ ειδικοτερα αν τυχον ειναι κλεμμενο το αυτοκινητο, επι τοπου. Κ ολα αυτα απο ΔΙΑΣ = μηχανες = μεσω ασυρματου. Δεν νοειται, τουλαχιστον στα μεγαλα αστικα κεντρα να μην μπορει να γινει κατι τετοιο.
προσωπικη εμπειρια προ 2 μηνών.. να εχω μαζί μου μόνο φωτοτυπία διπλώματος+αντιγραφο βιβλίου συμβάντων με δηλωμένη την κλοπή του διπλώματος και να μην το δέχονται. μαλλιασε η γλώσσα μου να τους λεω οτι αλλο να μην εχεις βγάλει ποτε και να οδηγάς παράνομα και αλλο να στο χουνε κλέψει και να μην το εχεις αντικαταστήσει ακόμα. οταν μάλιστα ρώτησα 'δεν μπορείτε να βεβαιώσετε οτι ο τάδε αριθμός αδείας ανήκει σε εμένα?' δεν πήρα απάντηση περαν του οτι αυτοι μπορουν να μάθουν μόνο αν ειναι κλεμενο το όχημα η το δίπλωμα...
-
Η φωτοτυπια δεν ισχυει σε αδεια που μπορει να κατασχεθει.Συμφωνω παντως στο να το τσεκαρουν μεσω ασυρματου,τωρα γιατι δεν το κανουν ειλικρινα δεν μπορω να το καταλαβω.
-
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
@grc panos
Πριν ενα μηνα, σε ελεγχο απο τους ΔΙΑΣ κ ενω ειχα ολα τα χαρτια μαζι μου, ελεγχηκαν ως προς την γνησιοτητα τους κ ειδικοτερα αν τυχον ειναι κλεμμενο το αυτοκινητο, επι τοπου. Κ ολα αυτα απο ΔΙΑΣ = μηχανες = μεσω ασυρματου. Δεν νοειται, τουλαχιστον στα μεγαλα αστικα κεντρα να μην μπορει να γινει κατι τετοιο.
προσωπικη εμπειρια προ 2 μηνών.. να εχω μαζί μου μόνο φωτοτυπία διπλώματος+αντιγραφο βιβλίου συμβάντων με δηλωμένη την κλοπή του διπλώματος και να μην το δέχονται. μαλλιασε η γλώσσα μου να τους λεω οτι αλλο να μην εχεις βγάλει ποτε και να οδηγάς παράνομα και αλλο να στο χουνε κλέψει και να μην το εχεις αντικαταστήσει ακόμα. οταν μάλιστα ρώτησα 'δεν μπορείτε να βεβαιώσετε οτι ο τάδε αριθμός αδείας ανήκει σε εμένα?' δεν πήρα απάντηση περαν του οτι αυτοι μπορουν να μάθουν μόνο αν ειναι κλεμενο το όχημα η το δίπλωμα...
Μολις απεδειξες οτι αμα θελει ο μπατσος να σου πει παπαριες, θα τις πει. Κ οτι αν ξερεις τι να απαντησεις, θα του κοψεις τον βηχα. Πες του επι τοπου ' Οκ, κατηγορηστε με οτι οδηγω χωρις να εχω διπλωμα'. Μολις το κανει αυτο κ γινει επισημο, τοτε αρχιζεις να τον τρεχεις. Ή δεχεσαι τις παπαριες κ κανεις το κοροιδο.
-
τα γραφα και σε αλλο τοπικ νωριτερα, το ποσες παρανομίες κάνουνε δεν παίζεται. ελα ομως που δεν ειχα την τιμη να εχω προηγουμενη εμπειρια τα τελευταια 12 χρονια που το χω το ρημαδι το διπλωμα.. που θα παει... μαθαινουμε...
-
Εγω θελω να πω ενα περιστατικο που μου συνεβη προσφατα. βγαινουμε εξω παρεα (ειχε ενας γεννεθλια) και επειδη ξερω οτι θα πιω, αφηνω το αμαξι καπου ετσι ωστε να το παρω αυριο. οποτε πριν φυγω για το σπιτι μου λεει αυτος π εχει γεννεθλια να του δωσω τα κλειδια, και αν χρειαστει να μου το φερει την επομενη μερα το απογευμα μεχρι το σπιτι. Ο τυπος δινει σε 2-3 βδομαδες εξετασεις αλλα ξερει να οδηγαει. του δινω τα κλειδια με την προυποθεση να μου το φερει αν υπαρξει μεγαλη αναγκη. Το πιθανοτερο ειναι να το παιρνα εγω με τα 2α κλειδια που ειχα, την επομενη μερα.
Ελα ομως που το παλικαρι ειχε ορεξη για βολτιτσες στις 5 το πρωι μεθυσμενος (χωρις εγω να εχω ιδεα για ολα αυτα) και μου τρακαρε το αμαξι πανω σ εναν τοιχο. να μην τα πολυλογω, ειπε στους αστυνομικους οτι εχει βγαλει διπλωμα αλλα δεν το χει στα χερια του και το περιμενει. προφανως και καταλαβαν αυτοι οτι λεει ψεματα αλλα επειδη με ειδαν και μενα οτι δεν ηξερα τπτ για το συμβαν (ηρθα μετα που με πηρε τηλ ο εορταζων, με ταξι) , μου ειπαν οτι εγω δεν εμπλεκομαι καθολου και οτι μονο σ αυτον θα ρθει χαρτι για δικαστηριο σε 1 χρονο. και του τονισε να μην εμφανιστει χωρις διπλωμα γιατι τοτε θα μπλεξει κ εμενα. οποτε ο τυπακος μου χρωσταει 3000 ευρω ζημια, 1210 ευρω κληση για μεθη (605 αν την πληρωσει σε 10 μερες) και 2 μερες μετα το συμβαν τον πηραν τηλ να τους παει το διπλωμα γιατι οπως ειπαν 'υπαρχει μια εκρεμοτητα' αρα προφανως εννοουσαν κατασχεση για 6μηνες.Τους ειπε οτι θα το εχει σε 1-1μιση μηνα και ειπαν οκ. Επισης, του ειπαν οι ιδιοι οι αστυνομικοι να πει στο δικαστηριο οτι εφοσον ηταν τα γεννεθλια του, ηπιε 2 ποτηρακια παραπανω και πηρε το αμαξι. στο ατυχημα παντως δεν επαθε κανεις τπτ εκτος απ το αμαξι μου, ουτε ενπλακη αλλο οχημα (ευτυχως για μενα).
εγω παντως για να ειμαι σιγουρος οτι δεν εμπλεκομαι και δεν θα μου γινει κανα ξαφνικο χωρις να φταιω, πηρα και ρωτησα και εναν αστυνομικο και εναν δικηγορο, και μου ειπαν και οι 2 οτι το χειροτερο που μπορω να παθω εγω ειναι να εμφανιστει στο δικαστηριο ο τυπος χωρις διπλωμα και να πει κιολας οτι εγω του δωσα τα κλειδια για να το παρει. οποτε θα φαω 2 μηνες φυλακιση με αναστολη. αυτο βεβαια δεν προκειται να συμβει γιατι και διπλωμα θα χει μεχρι τοτε, και δεν προκειται να ριξει την ευθυνη πανω μου, αφου αυτος πηρε μονος του πρωτοβουλια να οδηγησει μεθυσμενος με ξενο αμαξι χωρις να το ξερει ο ιδιοκτητης.
Οποτε θελω να ρωτησω. Το πιθανοτερο ειναι να γινει αυτο που του ειπαν οι αστυνομικοι (δειχνει διπλωμα και αθωωνεται αμεσως). Σωστα;
-
Το τι θα γινει κανεις δεν το ξερει.Αν μεχρι τοτε τσακωθητε για γκομενα και θελει να σε εκδικηθει;
Εσυ εχεις ευθυνη( ο ιδιοκτητης δηλαδη) που παραχωρησες οχημα σε ατομο που δεν ειχε την αναλογη αδεια οδηγησης.Του εδωσες τα κλειδια......
-
Αν τυχει και τσακωθουμε οπως λες, μπορω να πω κ εγω με τη σειρα μου την αληθεια. Οτι δηλαδη δεν ηξερα τιποτα για το οτι βγηκε στο δρομο εκεινη την ωρα που εγινε το ατυχημα και οτι τα κλειδια μου τα ζητησε ο ιδιος για να μου κανει μια μικρη εξυπηρετηση αν υπαρξει αναγκη. Σε καμια περιπτωση δεν του ειπα εγω 'οριστε τα κλειδια. βγες στο δρομο μεθυσμενος'
-
Ο χρήστης SpyrosC έγραψε:
Αν τυχει και τσακωθουμε οπως λες, μπορω να πω κ εγω με τη σειρα μου την αληθεια. Οτι δηλαδη δεν ηξερα τιποτα για το οτι βγηκε στο δρομο εκεινη την ωρα που εγινε το ατυχημα και οτι τα κλειδια μου τα ζητησε ο ιδιος για να μου κανει μια μικρη εξυπηρετηση αν υπαρξει αναγκη. Σε καμια περιπτωση δεν του ειπα εγω 'οριστε τα κλειδια. βγες στο δρομο μεθυσμενος'Αφου του εδωσες τα κλειδια .Εχεις ευθυνη.Ηξερες,ή δεν ελενξες , οτι δεν εχει διπλωμα.....
-
Ναι, αλλα δεν θα πρεπει να το ισχυριστει ο ιδιος αυτο; Δηλαδη να με κατηγορησει ο ιδιος οτι εγω φταιω; Αν παρει την ευθυνη πανω του οπως πρεπει, ο αστυνομικος μου ειπε πως εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Εχεις παρομοια εμπειρια εσυ και γνωριζεις κατι παραπανω;
-
Στο περιπου.Μακαρι να πανε ολα οπως θες .
-
Κοιτα, ο δικηγορος μου ειπε οτι εγω δεν θα χρειαστει καν να παρευρεθω στο δικαστηριο αν δεν μου ερθει καποιο χαρτι. Επισης οι αστυνομικοι το μονο που ειδαν ειναι το διπλωμα μου για να δουν αν ειναι κλεμμενο το αμαξι ή αν οντως μου ανήκει. Δεν μου ειπαν κατι για δικαστηριο. Αντιθετα μου ειπαν οτι δεν μπλεκομαι εγω καθολου. Υπαρχει δηλαδη περιπτωση ξαφνικα να πρεπει να παω κ εγω;
-
Αν δεν σου ερθει χαρτι ,σωστα.Γιατι να πας;
-
Αυτο εννοω οτι δεν εμπλεκομαι καθολου. Απλα ετσι οπως το παρουσιασες φαινοταν οτι θα πρεπει να παω ετσι κ αλλιως γιατι αυτοματα εχω την ευθυνη, ακομα και αν ο αλλος την παρει επανω του, ή οτι ειχες παρομοια εμπειρια. Στην κληση του παντως δεν φαινεται πουθενα το ονομα μου.
-
Δεν χρειαζεται να πας γιατί πλέον έχουν περάσει οι εποχές που κατάσχαν τα οχήματα μεθυσμένων οδηγών και απο την στιγμή που δεν υπήρξε τραυματισμός ή κάποια άλλη αυτεπάγγελτη δίωξη για αστικές/ποινικές βλάβες δεν θα σου κάνουν τίποτα.
-
Αν εχω δωσει και εχω περασει για το αυτοκινητο αλλα δεν το εχω παρει ακομα στο χερι και παρω το αμαξι απο την αντιπροσωπεια στο σπιτι μου για να το αφησω λετε να μου κανουν τιποτα?
-
Παλιότερα με το σύστημα του Δικασιμου , απλά δεν πλήρωνες την κλήση και περιμενες το Δικαστήριο για να δώσεις την απόδειξή οτι το έιχες βγάλει πριν και σε αθώωναν. Τώρα που δεν υπάρχει αυτό , θα την φάς την κλήση και δεν θα μπορεις να κάνεις κάτι.....
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.