-
Χαιρετώ,
Επείδή ακούω διάφορες απόψεις, γνωρίζει κανείς ποιός έχει προτεραιότητα σε περίπτωση αλλαγής λωρίδας στην Ε.Ο.;
-
Χαιρετώ,
Επείδή ακούω διάφορες απόψεις, γνωρίζει κανείς ποιός έχει προτεραιότητα σε περίπτωση αλλαγής λωρίδας στην Ε.Ο.;
-
Χαιρετώ,
-
Υποτιθεται οτι φταιει αυτος που θα χτυπησει τον αλλον απο πισω
-
Εννοώ σε περίπτωση πλάγιας επαφής...
-
τελειως πλαγια? πορτα με πορτα ?
-
Αν δηλαδή αλλάξουν λωρίδα ταυτόχρονα δύο οχήματα από αριστερά και δεξιά προς μεσαία λωρίδα; Ή αν αλλάξουν ταυτόχρονα λωρίδα προς την ιδια κατεύθυνση δυο οχήματα που κινούνται στην ίδια λωρίδα;
-
Είτε αλλάξουν ταυτόχρονα προς τη μεσαία, είτε αλλάξει μόνο το ένα όχημα.
-
Λαμβάνοντας υπόψη τους βασικούς κανόνες:
- Προτεραιότητα από δεξιά
- Προτεραιότητα σε αυτόν που κινείται στη λωρίδα του σε σχέση με αυτόν που αλλάζει λωρίδα
- Προτεραιότητα στο μπροστινό σε σχέση με τον πίσω
τότε πιστεύω πως:
α. Αν αλλάξει ένα όχημα τότε έχει προτεραιότητα αυτός που ήδη κινείται στη λωρίδα του
β. Αν αλλάξουν και τα δύο οχήματα τότε έχει προτεραιότητα ο εκ δεξιώνΠάντως καλύτερα να μην φτάσει σε αυτό το σημείο διότι άντε να αποδείξεις τι έγινε...
-
Δηλαδή, εάν κάποιος προσπερνάει ένα φορτηγό που κινείται στη μεσαία, από αριστερά (δηλ. νόμιμα) και ταυτόχρονα προσπερνάει κάποιος το ίδιο φορτηγό από δεξιά (δηλ. παράνομα και μη μου πείτε πως δεν το βλέπετε όλο και συχνότερα να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια... ) και επιχειρήσουν και οι δύο προσπερνώντες να μπουν στη μεσαία λωρίδα την ίδια στιγμή, προτεραιότητα θα έχει αυτός που έχει κάνει την παράνομη προσπέραση, επειδή έρχεται από δεξιά ;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
β. Αν αλλάξουν και τα δύο οχήματα τότε έχει προτεραιότητα ο εκ δεξιών
Οταν γίνεται κίνηση σε παράλληλους στίχους (για την περίπτωση που πανε ταυτόχρονα και οι δύο να μπουν στη μεσαία) θα μου φαινόταν λογικό να έχει προτεραιότητα ο εξ αριστερών με τη λογική οτι ο εκ δεξιών έχει σημαντικά καλύτερο οπτικό πεδίο σε σχέση με τον αριστερό του
-
panta ftaiei autos pou allazei lwrida se periptwsi atuximatos....mou etuxe,,,kai etsi to ematha....
-
Ο χρήστης panvlgr έγραψε:
panta ftaiei autos pou allazei lwrida se periptwsi atuximatos....mou etuxe,,,kai etsi to ematha....
Αυτό είναι σαφές, το θέμα είναι τι γίνεται οταν αλλάζουν ταυτόχρονα και συγκρούονται στη μεσαία...
-
Αυτός που είναι στη δεξιά φταίει, ειδικά άμα προσπαθει να κινηθεί στην αριστερή χωρίς λόγο. (χωρίς να θέλει να προσπερασει). Και να θέλει να προσπεράσει πρέπει να κοιτάξει πρώτα αν υπάρχει κάποιος αριστερά και μετά να πραγματοποιήσει προσπέραση.
-
Moυ έτυχε κάτι παρόμοιο το Σάββατο το βράδυ στην Βουλιαγμένης χωρίς επαφή ευτυχώς
Είμαι στην αριστερή περνάω έναν στη μεσαία και βγάζω φλάς ρίχνω μια ματιά στον καθρέφτη μήπως έρχεται μηχανή-χώθηκε κανείς από την δεξιά και μετά από μισό sec ακούω κόρνα. Ήταν ένας στη δεξιά και άλλαζε προς την μεσαία χωρίς φλάς χωρίς τπτ. Αν χτυπάγαμε θα χτύπαγαμε με την πόρτα του οδηγού του στο πίσω φτερό μου..
Καλά αυτός ήταν τελείως άσχετος αφού του λεω ρε φίλε φλας γιατί δεν έβγαλες να σε δω? Σε δρόμο με 3 λωρίδες να βγάλω φλας μου λέει...? κάπου εκεί σταμάτησε και η πολιτισμένη συζήτηση μεταξύ μας
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Moυ έτυχε κάτι παρόμοιο το Σάββατο το βράδυ στην Βουλιαγμένης χωρίς επαφή ευτυχώςΕίμαι στην αριστερή περνάω έναν στη μεσαία και βγάζω φλάς ρίχνω μια ματιά στον καθρέφτη μήπως έρχεται μηχανή-χώθηκε κανείς από την δεξιά και μετά από μισό sec ακούω κόρνα. Ήταν ένας στη δεξιά και άλλαζε προς την μεσαία χωρίς φλάς χωρίς τπτ. Αν χτυπάγαμε θα χτύπαγαμε με την πόρτα του οδηγού του στο πίσω φτερό μου..
Καλά αυτός ήταν τελείως άσχετος αφού του λεω ρε φίλε φλας γιατί δεν έβγαλες να σε δω? Σε δρόμο με 3 λωρίδες να βγάλω φλας μου λέει...? κάπου εκεί σταμάτησε και η πολιτισμένη συζήτηση μεταξύ μας
Ζωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωαααααααααα....
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δηλαδή, εάν κάποιος προσπερνάει ένα φορτηγό που κινείται στη μεσαία, από αριστερά (δηλ. νόμιμα) και ταυτόχρονα προσπερνάει κάποιος το ίδιο φορτηγό από δεξιά (δηλ. παράνομα και μη μου πείτε πως δεν το βλέπετε όλο και συχνότερα να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια... ) και επιχειρήσουν και οι δύο προσπερνώντες να μπουν στη μεσαία λωρίδα την ίδια στιγμή, προτεραιότητα θα έχει αυτός που έχει κάνει την παράνομη προσπέραση, επειδή έρχεται από δεξιά ;Govus, νομίζω ότι η παρανομία υπερισχύει της προτεραιότητας. Άρα, από τη στιγμή που γίνεται παρανομία (προσπέραση από δεξιά), αυτή βάζει σε θέση ισχύος τον άλλο οδηγό.
-
Δεν είναι βέβαιο αυτό. Σε τρακάρισμα αυτοκινήτου που έβγαινε από STOP σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με κάποιον που είχε μπει παράνομα σε λεωφορειολωρίδα προσπερνώντας μάλιστα λεωφορείο από δεξιά, υπαίτιος θεωρήθηκε ο πρώτος.
-
Mε αποσχολεί και εμένα το θέμα αυτό εδώ και καιρό αφού στην καθημερινότητα του Κιφισού - Συγγρού μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε αρκετές περιπτώσεις...
-
Η παράβαση του STOP δεν είναι πιο σημαντική από παραβίαση λεωφορειολωρίδας ή/και προσπεράσματος από δεξιά;
Ερώτηση ΚΟΚ. Αλλαγή λωρίδας