-
5000
-
Καθε 5000-7500 χλμ αλλαγη κ καθε 2η αντικατασταση και του φιλτρου....
ClioRs 182 cup.Λαδια:Elf 5w40(αυτα προτεινει ο κατασκευαστης)
-
Καθε 5000χλμ.Καθε δευτερη αλλαγη λαδιων δωρο και ενα φιλτρο!!
-
Kαλησπέρα.
Κάθε 7.500χλμ σύμφωνα με την Nissan για το Almera μου και λάδια ημισυνθετικά 15/40 νομίζω ότι βάζουν..........αφού είναι εντός εγγυήσεως, άς βάζουν ότι θέλουν
-
Τα παλιά τα πετάς; Σίγουρα κάποιοι θα τα ήθελαν, αφού κρατάνε άλλο τόσο χαλαρά.
-
Εγώ απέκτησα κακές συνήθειες ως αποτέλεσμα κακής παρέας και έτσι τα αλλάζω κάθε 7500 χλμ
Ο κατασκευαστής λεει κάθε 15000
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Εγώ απέκτησα κακές συνήθειες ως αποτέλεσμα κακής παρέας και έτσι τα αλλάζω κάθε 7500 χλμΟ κατασκευαστής λεει κάθε 15000
Μήπως ν'αλλάξεις;
-
Κάθε 5000 χιλιόμετρα πάντα με αλλαγή και φίλτρου.
Castrol magnatech 5/40. -
Κάνω 25.000χλμ το χρόνο και τα αλλάζω κάθε 12.500.
Κάθε 6μηνο δηλαδή.Μετά απο δοκιμές σε Mobil1 και Valvoline Synpower στο προηγούμενο κάρο, έχω καταλήξει πια στα Castrol SLX.
-
Κάθε 7500χλμ.
-
Παίρνει και λάδια εκτός απο την βενζίνη ? Δεν το ήξερα.
-
Oσα λέει ο κατασκευαστής δηλ κάθε 10000 χλμ. Εγώ το πάω όταν συμπληρώσω 9500-9700 χλμ. Ο χρόνος δεν με προλαβαίνει διότι κάνω περίπου 12500-13000 χλμ ετησίως.
-
Κάθε 15000 στο Rav 2.0 D4D
και στο Punto 1.3 Multijet 90 κάθε 10000όσα λεει ο κατασκευαστής
-
Καλησπέρα.
Να ρωτήσω κάτι για τα λάδια γιατί νομίζω ότι η εδώ αντιπροσωπεία της Nissan με - μας?? - πιάνει 'Κώτσο' .....που λένε και στο χωριό μου.
Λοιπόν, λέει το βιβλίο του κατασκευαστή για το Almera 1.5 ('2005): Αλαγές λαδιών κάθε 15.000χλμ, εκτός εάν η κίνηση είναι συνεχώς σε δύσκολες συνθήκες π.χ εντός πόλεως, σε σκονισμένους δρόμους κτλ. Τότε, στη 2η περίπτωση δηλαδή, η αλαγή λαδιών να γίνεται πιο συχνά.
Ερωτώ λοιπόν, γιατί η εδώ αντιπροσωπεία μου είπε να το πηγαίνω για αλαγή λαδιών κάθε 7.500χλμ?? Το αμάξι κινείται αποκλειστικά και μόνο σε εθνική οδό πάντα!
Επίσης, γιατί οι αντιπροσωπείες της Nissan στην Ιταλία δεν αλάζουν τα διαστήματα αλαγής λαδιών και παραμένουν πιστοί σε ότι λέει ο κατασκευαστής? Εκεί δεν έχουν σκονισμένους δρόμους? Δέν έχουν κίνηση στην πόλη?
Μήπως πετάμε λεφτά τζάμπα βρε παιδιά, επειδή έτσι τους κάπνισε στην Ελληνική αντιπροσωπεία???
-
opel corsa C ecotec 1200
καθε 7500km με '5-30 opel'.Σημερα μετά απο 76000km+ παρατήρησα το δείκτη λίγο ποιο χαμηλά απότι συνήθως!Η πρώτη ένδειξη ότι έκψε λαδάκι...???
-
Με το 5-30 το συνθετικό; Πολύ λίγο το κρατάς.
Λίγο κάψιμο (ως 2-3 γραμμές ήτοι 400-600 ml μεταξύ των αλλαγών ή ανά έτος) δεν είναι καθόλου επίφοβο. Το παραπάνω θέλει προσοχή κι ας λέει τα δικά της η Opel. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα.Να ρωτήσω κάτι για τα λάδια γιατί νομίζω ότι η εδώ αντιπροσωπεία της Nissan με - μας?? - πιάνει 'Κώτσο' .....που λένε και στο χωριό μου.
Λοιπόν, λέει το βιβλίο του κατασκευαστή για το Almera 1.5 ('2005): Αλαγές λαδιών κάθε 15.000χλμ, εκτός εάν η κίνηση είναι συνεχώς σε δύσκολες συνθήκες π.χ εντός πόλεως, σε σκονισμένους δρόμους κτλ. Τότε, στη 2η περίπτωση δηλαδή, η αλαγή λαδιών να γίνεται πιο συχνά.
Ερωτώ λοιπόν, γιατί η εδώ αντιπροσωπεία μου είπε να το πηγαίνω για αλαγή λαδιών κάθε 7.500χλμ?? Το αμάξι κινείται αποκλειστικά και μόνο σε εθνική οδό πάντα!
Επίσης, γιατί οι αντιπροσωπείες της Nissan στην Ιταλία δεν αλάζουν τα διαστήματα αλαγής λαδιών και παραμένουν πιστοί σε ότι λέει ο κατασκευαστής? Εκεί δεν έχουν σκονισμένους δρόμους? Δέν έχουν κίνηση στην πόλη?
Μήπως πετάμε λεφτά τζάμπα βρε παιδιά, επειδή έτσι τους κάπνισε στην Ελληνική αντιπροσωπεία???
Τα χουμε γράψει τόσες φορές. Ότι και να λένε οι κατασκευαστές, κοίτα και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Αφού ότι και να λένε, στα 7,5-10 θα το πάνε οι περισσότεροι, γιατί οι αντιπροσωπείες να πουν κάτι διαφορετικό;
Εδώ έχει γραφτεί και η άλλη άποψη, ότι επίτηδες λένε οι κατασκευαστές για αραιές αλλαγές λαδιών και σέρβις για να... χαλάσουν οι κινητήρες και να τους πληρώσεις περισσότερο
Ήθελα να ξέρα τι χρησιμεύουν τα μεταβλητά διαστήματα σέρβις που έχουν αρκετοί κατασκευαστές που είναι βάσει ένδειξης Στις BMW ξέρετε πως γίνεται το σέρβις και τι αλλάζουν πλέον;
@manosk: όντως τα 5/30 είναι υπερβολικά λίγα τα 7,5. Να μην πω πόσο διαρκούν στο δικό μου
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με το 5-30 το συνθετικό; Πολύ λίγο το κρατάς.
Λίγο κάψιμο (ως 2-3 γραμμές ήτοι 400-600 ml μεταξύ των αλλαγών ή ανά έτος) δεν είναι καθόλου επίφοβο. Το παραπάνω θέλει προσοχή κι ας λέει τα δικά της η Opel.Και λίγο παραπάνω να καίει, όχι μόνο δεν πειράζει αλλά είναι καλό - λαδώνονται καλά τα τοιχώματα του κυλίνδρου, δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Αν αλλάζεις λάδια πιο αραιά (άνετα) πρέπει να συμπληρώνεις. Μόλις συμπληρώνω στο δικό μου, ο κινητήρας γίνεται πιο ήσυχος.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα χουμε γράψει τόσες φορές. Ότι και να λένε οι κατασκευαστές, κοίτα και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Αφού ότι και να λένε, στα 7,5-10 θα το πάνε οι περισσότεροι, γιατί οι αντιπροσωπείες να πουν κάτι διαφορετικό;Στο δικό μου (σιβικ 1995) γράφει να αλλάζω τα λάδια κάθε 5.000 χλμ. Εγώ τα αλλάζω από 8-12.000 χλμ. Τα λάδια (συνθετικά) είναι μια χαρά, ο κινητήρας πεντακάθαρος και δουλεύει καλύτερα από καινούριος. Αν έκαιγε λίγο περισσότερο λάδι ώστε να συμπληρώνω αρκετά θα τα κρατούσα πιο πολύ. Αν δεν θέλει συμπλήρωμα καλύτερα να τα αλλάζεις νωρίς.
-
Ανήκω στην κατηγορία 7.500 με 10.000 χλμ (πλέον).
Χρησιμοποιώ (πλέον) ένα 5w-40 συνθετικό λιπαντικό της Amsoil (european formula).Ανοίξαμε πάρα πολλά topics για τα λιπαντικά, ή μου φαίνεται;
Κάθε πόσα χλμ αλλάζετε λάδια