-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μεσα στην λευκή καψουλα έχει σκονη γάλα. Περνάει το ζεστο νερό και την διαλύει βγάζοντας γάλα. Κανονικά βεβαια με καποιο τροπο αφρόγαλα περίμενα αλλα τεσπα. Αρχικά βγαζει γαλα αλλα μετα απο λίγο ... βγάζει νερό 'με λευκή αποχρωση' χωρίς να συνεχίζει να διαλύει όμως το γαλα. Αν ανοιξεις την καψουλα θα δεις μια μαζα κρέμας (σχεδόν την μισή κάψουλα γεματη). Το ίδιο κανει και στην μαυρη (ή καφε δεν θυμαμαι) καψουλα του καφε.
Να επισημανω βεβαια ότι η ποσοτητα καφέ που βγαζει είναι οριακά για μικρό φλιτζάνι τσαγιού και όχι κούπας καφέ.Μα η κρέμα είναι γιατί έχει μείνει ποσότητα νερού μέσα στη κάψουλα, και έχει φτιάξει αυτη την κρέμα. Δηλαδή εσύ περίμενες να είναι άδεια η κάψουλα?
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Παντως τη καπουτσινο να γινει τωρα απο σκόνη?? Σαν τα ετοιμα φακελακι που πουλανε στα ΣΜ θα ειναι!! Μπλιαχ
Πλέον έχω σταματήσει να παίρνω τον καπουτσίνο της Dolce Gusto. Αγοράζω τα εσπρεσσάκια, και βάζω δικό μου γάλα για να φτιάξω εσπρέσσο.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Σωστά. Κ γω έτσι ξεκίνησα.
Δεν μας ειπες κ ποσο ψηλα εφτασες ,γιατι απο οτι κυκλοφορει στο φορουμ ,εσπρεσσο τελικα δεν πινεις
Διάβασε τα posts μου κ θα σου λυθεί η απορία
Τι έγινε μας την πέσαν οι ´ετοιματζήδες´;
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Μεσα στην λευκή καψουλα έχει σκονη γάλα. Περνάει το ζεστο νερό και την διαλύει βγάζοντας γάλα. Κανονικά βεβαια με καποιο τροπο αφρόγαλα περίμενα αλλα τεσπα. Αρχικά βγαζει γαλα αλλα μετα απο λίγο ... βγάζει νερό 'με λευκή αποχρωση' χωρίς να συνεχίζει να διαλύει όμως το γαλα. Αν ανοιξεις την καψουλα θα δεις μια μαζα κρέμας (σχεδόν την μισή κάψουλα γεματη). Το ίδιο κανει και στην μαυρη (ή καφε δεν θυμαμαι) καψουλα του καφε.
Να επισημανω βεβαια ότι η ποσοτητα καφέ που βγαζει είναι οριακά για μικρό φλιτζάνι τσαγιού και όχι κούπας καφέ.Μα η κρέμα είναι γιατί έχει μείνει ποσότητα νερού μέσα στη κάψουλα, και έχει φτιάξει αυτη την κρέμα. Δηλαδή εσύ περίμενες να είναι άδεια η κάψουλα?
Αυτο που λεω είναι ότι δεν βγαζει καν κρέμα αλλα γάλα. Τεσπα. Δεν είδα διαφορά απο τον καπουτσίνο σκόνη που κανω μερικές φορές στο σπίτι ... και έχω χασει, ξεχάσει κλπ την γευση του πραγματικού καπουτσίνου!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτο που λεω είναι ότι δεν βγαζει καν κρέμα αλλα γάλα. Τεσπα. Δεν είδα διαφορά απο τον καπουτσίνο σκόνη που κανω μερικές φορές στο σπίτι ... και έχω χασει, ξεχάσει κλπ την γευση του πραγματικού καπουτσίνου!
Έχεις δίκιο, βγάζει κάτι μεταξύ γάλακτος και αφρόγαλα(κτος? ). Εγώ, επειδή όπως προείπα βάζω δικό μου γάλα πλέον, το χτυπάω στο μιξεράκι και γίνεται κανονικό γάλα. Επίσης, μιας και η Dolce Gusto ειναι 'χειροκίνητη' και βάζεις όσο καφέ/γάλα θες, μπορείς πάντα να βάζεις λίγοτερο γάλα για να είναι πιο έντονη η γεύση του καφέ. Δηλαδή αν θεωρείς ότι είναι πολύ 'γαλακτωμένο', βάζε λιγότερο γάλα.
-
Παντως τη καπουτσινο να γινει τωρα απο σκόνη?? Σαν τα ετοιμα φακελακι που πουλανε στα ΣΜ θα ειναι!! Μπλιαχ
Πλέον έχω σταματήσει να παίρνω τον καπουτσίνο της Dolce Gusto. Αγοράζω τα εσπρεσσάκια, και βάζω δικό μου γάλα για να φτιάξω εσπρέσσο.
κ πολυ καλα κανεις, αφρογαλο χρησιμοποιείς τη μεθοδο μιξερακι φουρνομικρκυματων?
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Τσέκαρα τη μηχανή του LIDL. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή για τα 50 ευρω.
Toν αποτέλειωσες το 'δάσκαλο' !!!
μια χαρά ήταν και μάλιστα με τον ακριβό λαβατσα από το σουπερ μαρκετ.
για 45-50 ευρω ΠΕΤΑΓΕ
Την επόμενη εβδομάδα θα την κάνουμε με ελευθερο φίλτρο
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
κ πολυ καλα κανεις, αφρογαλο χρησιμοποιείς τη μεθοδο μιξερακι φουρνομικρκυματων?
Oh yes...
-
Oh yes...
+2 κι από μενα
και γάλα μίλκυ
-
Για όποιον ενδιαφέρεται:
είδα προσφορά στο Σκλαβενίτη, που έλεγε 'Με την αγορά 8 συσκευασιών με κάψουλες Illy Iperespresso [κάνουν 12 € έκαστη κι έχουν 21 κάψουλες, ήτοι συνολικά 96 € για 168 κάψουλες ή 0,57 € για κάθε κάψουλα/καφέ] ΔΩΡΟ η καφετιέρα' Illy Iperespresso! που κοστίζει 180 € μόνη της. Δεν ξέρω τι καφέ βγάζει, αλλά δεν θα είναι και κακός, η δε καφετιέρα είναι πολύ όμορφη. Είναι αυτή:http://www.skroutz.gr/s/292577/Illy-Y1- ... resso.html
Δεν έχει πάντως ακροφύσιο για αφρόγαλα.
-
πανεμορφη!!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
μια χαρά ήταν και μάλιστα με τον ακριβό λαβατσα από το σουπερ μαρκετ.
για 45-50 ευρω ΠΕΤΑΓΕ
Την επόμενη εβδομάδα θα την κάνουμε με ελευθερο φίλτρο
Δεν θυμαμαι, εχεις μυλο για να αλεθεις καφε? Διαφορετικα μην προσπαθησεις να την κανεις με ελευθερο...
Σχετικα με τις σκονες, τα γαλατα και τους καφεδες... ελεγα τα ΙΔΙΑ ακριβως σε εναν φιλο, ο οποιος σκεφτοταν οτι ισως μια τετοια θα ειναι καλυτερη..
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Τελευταία πρέπει να κάνει τεράστια υπομονή..
-
ρε παιδιά εντάξει μη τα γειώνουμε όλα, κι εγώ όταν ήμουν με την izzy νόμιζα ότι έπινα τον τέλειο καφέ. Το χουμε πει χίλιες φορές, το ωραίο για κάποιον είναι μέχρι αυτό που έχει γνωρίσει και στην πορεία μαθαίνοντας τα καλύτερα ωριμάζει και ο ίδιος.
Δείτε το σαν την οδήγηση, αν ξεκινήσει ένας νέος οδηγός με κανά τελευταίας τεχνολογίας αμάξι με όλους τους αυτοματισμούς και 200 άλογα και της παναγιάς τα μάτια πώς θα το αξιοποιήσει; το πιθανότερο είναι να σκοτωθεί ή να το καταστρέψει. Αν μάθει όμως με κανά παλιό πρώτα, Fiat 127, Yugo, παλιό mini cooper, Autobianchi θα μάθει αρκετά περισσότερα πράγματα γύρω απ'την οδήγηση και όταν πάει στο καλύτερο αμάξι θα έχει γίνει ένας πιο ώριμος οδηγός.
Δεν ξέρω τώρα αν είναι παράδειγμα προς μίμηση ή όχι, αλλά σε μένα και σε άλλους που γνωρίζω έχει δουλέψει, ενώ σ'αυτούς που ξεκίνησαν κατευθείαν με το καλό είχαν περισσότερες ζημιές στο μητρώο τους και ακόμα κ σήμερα να ανήκουν στα 'ζώα' οδηγούς
Όπως και να χει δε συγχίζομαι γιατί πίνω φρέσκο καπουτσίνο με άψογη κρέμα φτιαγμένο απ'τα ποδαράκια μου
-
Πολλές γενικεύσεις κάνεις...
Sent from my GNex using smoke signals.
-
τότε ή δε τα διατυπώνω εγώ σωστά για να γίνω κατανοητός ή δεν συμμερίζεσαι των απόψεών μου
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τότε ή δε τα διατυπώνω εγώ σωστά για να γίνω κατανοητός ή δεν συμμερίζεσαι των απόψεών μουή ......... προσπαθεί σε 'κουρδίσει' !!!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
...πίνω φρέσκο καπουτσίνο με άψογη κρέμα φτιαγμένο απ'τα ποδαράκια μουΑυτό πάλι πως το κάνεις;
Για τράβα κανα βιντεάκι... -
Υπαρχει κανενα καλο ελληνικο εσπρεσσο e shop για την αγορα καφε?
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
τότε ή δε τα διατυπώνω εγώ σωστά για να γίνω κατανοητός ή δεν συμμερίζεσαι των απόψεών μου
ή ......... προσπαθεί σε 'κουρδίσει' !!!
Εγώ; Όχι, απλά διαφωνώ τόσο στην θεώρηση των παλιών αυτοκινητων οσο και των καφετιέρων. Αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων, δεν βρίσκω λόγο να πάρει κανείς επί τούτου παλιό αυτοκίνητο ή καφετιέρα της δεκάρας...
Sent from my GNex using smoke signals.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)