-
Από το site http://www.benrubi.gr/products/izzy.htm βλέπω ότι η 1415Β Cafestreto είναι μοντέλο που έχει καταργηθεί.
Αξίζει μήπως η c201 τα 10 Ε παραπάνω από το http://www.electroworld.gr/site/product ... tid=113541
Η διαφορά της c201 la crema , από την c201 spicy red είναι μόνο στο χρώμα? Είναι δυνατόν να δίνεις διπλάσια τιμή για το χρώμα μόνο ( τα specs είναι ίδια στον κατάλογο)(Ξέρω διυλίζουμε τον κώνωπα τώρα....αλλά....)
-
Σημερα πως κ εσωτερικος δεν πηγες στην παρελαση να δεις τα μινι των κοριτσιων
ε ,μια εθνικη αναταση θα την ειχες δεν θα την ειχες -
Αχμ....με τον κίνδυνο να βγούμε Off topic (λέμε τώρα) παρέλαση σήμερα κάναν οι μαντράχαλοι με ολίγο από μίνι....
Η καλή μαθητική ήταν χτες... και μετά την παρέλαση ήταν η χαρά του να πίνεις καφέ στο κέντρο της πόλης.
-
σ,αλλον απευθυνομουνα αλλα φαινεται οτι εχουμε τις ιδιες αποψεις
-
Ο καταραμένος ο ΣΕΠ φταίει για όλα (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός). Άλλο έπρεπε να είχα σπουδάσει και θα χεζόμουν στο τάληρο.
Ψυχολόγος, σεξολόγος, κάτι τέτοιο... Άμα ο κοσμάκης έχει ανάγκη από κοριτσόπουλα με μινάκια για να αισθανθεί ανάταση...
Εν πάσει περιπτώσει, μιας και το έχεις φίλε Γιώργο έγνοια, όποτε γουστάρω να 'αναταχθώ', το καλύτερο που έχω να κάνω είναι...να μείνω σπίτι. -
Οπότε μεταξύ izzy 1415B Cafestreto και 201 La Crema ( στα 59Ε και 49Ε ) τι προτείνετε?
-
Ασχετως των τεχνικων προδιαγραφων δεν μπορει κανενας να σου προτεινει τιποτα αν δεν το εχει χρησιμοποιησει .Την μικρη της krups για μενα γιατι την εχω χρονια κ φτιαχνει εξαιρετικο εσπρεσσο εν αντιθεσει με την μεγαλη που φτιαχνει μονο αφρογαλα .
Η Ιzzy που εχω στο γραφειο (ακριβουτσικη) δουλευει κ με μεριδες φτιαχνει επισης καλο εσπρεσσο οχι ομως καπουτσινο .Οπως καταλαβαινεις σε αυτη την κατηγορια ειναι κ θεμα τυχης να σου βγει καλο το μηχανακι . -
μια απορία γιατί το συζήταγα με έναν φίλο σήμερα εκεί που έφτιαχνα καφέ (απαραίτητη γνώση για stagier at Nederland )
το φλυτζάνι του εσπρέσσο πρέπει να το ζεστάνεις με καφτό νερό πριν το βάλεις στην καφετιέρα? θεωρώ τον εαυτό μου ψιλοψιχάκια με τον καφέ αλλά αυτός μου τη βγήκε απο δεξιά
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μια απορία γιατί το συζήταγα με έναν φίλο σήμερα εκεί που έφτιαχνα καφέ (απαραίτητη γνώση για stagier at Nederland )το φλυτζάνι του εσπρέσσο πρέπει να το ζεστάνεις με καφτό νερό πριν το βάλεις στην καφετιέρα? θεωρώ τον εαυτό μου ψιλοψιχάκια με τον καφέ αλλά αυτός μου τη βγήκε απο δεξιά
Να είναι κάπως ζεστό, ναι. Με το να το ζεστάνεις όμως με βραστό νερό, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να κάψεις τον καφέ καθώς πέφτει στο φλυτζάνι, γιατί το φλυτζάνι θα ζεματάει. Ας γίνουν όλα τα προηγούμενα βήματα σωστά, και το αποτέλεσμα δεν επηρρεάζεται τόσο από αυτό.
Πάντως πρέπει η κούπα να είναι ζεστή. Αν δεις επαγγελματικές μηχανές, έχουν χώρο από πάνω για να ζεσταίνει τα φλυτζάνια -
όντως αυτό με τις μηχανές το έχω παρατηρήσει, απλά δεν ήξερα ότι τα ζεσταίνει
Θα του την πώ αύριο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
...Θα του την πώ αύριο'Ρε εμείς βγάλαμε το φραπέ, θα μας πεις και πως γίνεται ο εσπρέσος' πέστου ...
'Όταν χτίζαμε παρθενώνες, είσασταν τρωγλοδύτες' κλπ -
έχω εμφυαλώσει ήδη τις ατάκες λέμε
ξέχασες το 'όταν εσείς τρώγατε βαλανίδια εμείς είχαμε χοληστερίνη' -
Και αν ειναι Ιταλος του λες 'ξερεις τι ειναι ο capuccino freddo ρε βάρβαρε ή ακομα καυτό καφέ πίνεις το καλοκαιρι;'
-
υπάρχει καμία εσπρεσσιέρα για οικιακή χρήση που να μπορεί να φτιάξει ζεστό αφρόγαλα για καπουτσίνο χωρίς να μπλέκω με μίξερ γκαζάκια και ιστορίες?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
υπάρχει καμία εσπρεσσιέρα για οικιακή χρήση που να μπορεί να φτιάξει ζεστό αφρόγαλα για καπουτσίνο χωρίς να μπλέκω με μίξερ γκαζάκια και ιστορίες?Η KRUPS σάυτον τον τομεα παιρνει αριστα ,κυριως η διπλη που φτιαχνει κ καφε φιλτρου
Κανε μου μια προσφορα
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
υπάρχει καμία εσπρεσσιέρα για οικιακή χρήση που να μπορεί να φτιάξει ζεστό αφρόγαλα για καπουτσίνο χωρίς να μπλέκω με μίξερ γκαζάκια και ιστορίες?
Η KRUPS σάυτον τον τομεα παιρνει αριστα ,κυριως η διπλη που φτιαχνει κ καφε φιλτρου
Κανε μου μια προσφορα
τι είμαι να σου κάνω προσφορά? dealer?
για krups έχω ακούσει απόψεις που διίστανται
-
Η KRUPS σάυτον τον τομεα παιρνει αριστα ,κυριως η διπλη που φτιαχνει κ καφε φιλτρου
Κανε μου μια προσφορα
τι είμαι να σου κάνω προσφορά? dealer?
για krups έχω ακούσει απόψεις που διίστανται
Εμενα η αποψη μου ειναι μια .Δεν φτιαχνει εσπρεσσο ,φτιαχνει καλο καφε φιλτρου κ κυριως αφρογαλα .
Εχω μια κ εξακολουθω να περιμενω την προσφορα σου (την πουλαω σε μια συμβολικη τιμη ) -
πήρα τον μύλο Gaggia MM. Δε ξέρω γιατί αλλά δεν είχε οδηγίες μέσα. anyway. Κόβω τον καφέ στην 3η σκάλα από δεξιά και εντάξει φαίνεται να βγαίνει, βγάζει καϊμάκι η εσπρεσσιέρα μου (izzy c201).
τα ερωτήματα μου τώρα είναι:
- τα σπόρια καφέ πού να τα φυλάω? όταν έπαιρνα αλεσμένο το φύλαγα στο ντουλάπι σ'ένα αεροστεγές δοχείο. στα κοφιγουέι μου είπαν στο ψυγείο τους κόκκους και λίγο να μείνουν έξω όταν είναι να κοπεί
- επειδή δεν έχει οδηγίες η βλακεία, έχει κανείς τον μύλο να μου πει αν βγαίνει το πάνω μέρος που μπαίνουν οι σπόροι για να καθαριστεί ?
- αξίζει η αγορά μου ή έκανα μλκία ?
-
Τον καφέ σε αεροστεγές. Ψυγείο δε χρειάζεται..
Για την άλεση δες να σου βγάζει 25ml σε 25sec. Έτσι θα καταλάβεις αν είναι σωστή η άλεση -
υπάρχει καμία εσπρεσσιέρα για οικιακή χρήση που να μπορεί να φτιάξει ζεστό αφρόγαλα για καπουτσίνο χωρίς να μπλέκω με μίξερ γκαζάκια και ιστορίες?Δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια...
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)