-
... και δεν κάνει και καλό καφέ!
-
Το Σαββατο (παραμονη πρωτοχρονιας), κατεβηκα με την κοπελα μου στο Ταφ, να παρω κοκκους και μια και δεν ειχαμε πιει καφε στο σπιτι, καθησαμε για πρωτη φορα να πιουμε στο μαγαζι.
Παραγγειλαμε La Margarita να μας φτιαξουν. Η εκπληξη μου ηταν οτι στους δικους μου γευστικους θηλακες και οσο μπορω να αντιληφθω, ο καφες που ηπια, ειχε την ιδια γευση, πραγμα που σημαινει οτι κι εγω στο σπιτι τον φτιαχνω σωστονε!
Την ιδια γνωμη ειχε και η κοπελα μου.
Περα απ' αυτο, προτιμουμε τον Sweet Blue, απ τον La Margarita.
Αυτα! -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
... και δεν κάνει και καλό καφέ!τον έχω σαν τελευταία επιλογή όταν δε βρίσκω απ'τους άλλους που παίρνω, δεν είναι χάλια. αλλά ακριβά 4.20 και για το χέρι και τέτοια εποχή. τουλ. έχει φθηνούς κόκκους
30φυλλε και γω αφού σταμάτησε ο San Pedro (αλήθεια Γιάννη, με τι τον έχεις αντικαταστήσει;) πήρα την τελευταία φορά Sweet Blue + El Constaquiador. Συμπαθητικός ο sweet blue, ο 2ος αρκετά ελαφρύς μου φάνηκε, μάλλον θα χρειαστεί να λεπτύνω κόψιμο (ποιος τα κάνει αυτά πρωινιάτικα με τη τσίμπλα στο μάτι κ να βιάζεται)
-
εφ' οσον βρηκαμε το χαρμανι που μας ικανοποιει, δεν υπαρχει λογος να πειραματιζομαι με διαφορετικα κοψιματα..
Για καλη μας τυχη, ο La Margarita ηθελε το ιδιο κοψιμο με τον Sweet Blue, οποτε δεν μας χαλασε, για εκεινη την μια φορα που πηραμε και δοκιμασαμε! -
Σε χωριά, ακόμα και στα λεγόμενα 'τουριστικά', αλλα και σε πολλές επαρχιακές μικρές πόλεις, είναι σπάνιο να πιείς αξιοπρεπή espresso και συναφή 'σκευάσματα'.
Για αυτό και είναι προτιμότερο να μην τα ζητήσεις+00
Η τελευταία τέτοια εμπειρία μου στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας την πρωτοχρονιά σε καφέ με πινακίδα lavazza
To πιο αηδιαστικό καμένο νεροζούμι που εχω πιει ever! αν και μετά την πρώτη τζούρα δεν κατάφερα να πιω δεύτερη -
Πάντως ακόμη μένω χωρίς μύλο και παρότι η καφετιέρα μου ειναι non pres (la pavonni)
φτιάχνει ρε παιδιά γαμώ τους καφέδες... μετά από 10 χρόνια
Αν πάρω απλό μύλο... θα κερδίσω άρωμα...
Αν παρω φτηνό μύλο θα είναι χειρότερα στις non press μηχανές??? Δηλαδή αν ο μύλος δεν κόβε πολύ ψηλά, τότε θα ειναι χειρότερο για τέτοια μηχανή? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πάντως ακόμη μένω χωρίς μύλο και παρότι η καφετιέρα μου ειναι non pres (la pavonni)
Αν παρω φτηνό μύλο θα είναι χειρότερα στις non press μηχανές??? Δηλαδή αν ο μύλος δεν κόβε πολύ ψηλά, τότε θα ειναι χειρότερο για τέτοια μηχανή?To σιγουρο ειναι οτι δεν θα ειναι χειροτερα εγω εχω http://www.antonisloumidis.gr/eshop/esh ... 3&item=980 κανω την δουλεια μου αλλα λερωνει
Παντως η pavoni χωρις μυλο δεν μπορει να σου αποκαλυψει τις δυνατοτητες της , ειναι κινηση υποχρεωτικη -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
κανω την δουλεια μου αλλα λερωνει .................Δηλαδής ???
-
πέφτει καφές έξω.
-
Βρέ το κατάλαβα ότι ο καφές θα πέφτει έξω, αλλά ρωτάω γιατί ??? Κατασκευαστικό λάθος, κακή οδήγηση της ροής του κομμένου καφέ, άβολη θέση για τον συλλέκτη , κλπ, κλπ ???
-
φθηνιάρικος doserless τι περιμένεις; ποιότητα mazzer ;
-
δεν νομίζω οτι υπάρχει doserless που να μην λερώνει, λίγο ή πολύ.
ακόμα και οι mazzer κλπ επαγγελματικοί doserless που κατά καιρούς έχω δει σε μαγαζιά νινί καπέλο είναι ο πάγκος τριγύρω. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Βρέ το κατάλαβα ότι ο καφές θα πέφτει έξω, αλλά ρωτάω γιατί ??? Κατασκευαστικό λάθος, κακή οδήγηση της ροής του κομμένου καφέ, άβολη θέση για τον συλλέκτη , κλπ, κλπ ???Tα ειπες ολα ,δεν αφησες τιποτα για μενα κ εκτος απο τα παραπανω ,μενει κομμενος καφες στη μηχανη που δεν θελεις να χρησιμοποιησεις γιατι εχει μπαγιατεψει .Μικρη ποσοτητα αλλα οπως κ να το κανουμε ειναι σπαταλη
Αυτο ομως που δεν αντιμετωπιζεται ειναι οι φωνες της νοικοκυρας
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον wannabe -
Αν παρω φτηνό μύλο θα είναι χειρότερα στις non press μηχανές??? Δηλαδή αν ο μύλος δεν κόβε πολύ ψηλά, τότε θα ειναι χειρότερο για τέτοια μηχανή?To σιγουρο ειναι οτι δεν θα ειναι χειροτερα εγω εχω http://www.antonisloumidis.gr/eshop/esh ... 3&item=980 κανω την δουλεια μου αλλα λερωνει
Παντως η pavoni χωρις μυλο δεν μπορει να σου αποκαλυψει τις δυνατοτητες της , ειναι κινηση υποχρεωτικηΑρα δεν πειράζει που η μηχανή μου είναι non press.
Αν πάρω μύλο θα αποκτήσω πιο άρωμα και κρέμα...
Ακόμα κι αν εχει μία μηχανή (εχω κι άλλη φτηνότερη) των 100 ευρω ένας μύλος έστω και των 30-40 ευρω θα βγάλει αποτέλεσμα καλύτερα από τον καφέ του σουπερ μάρκετ?Το λέω γιατί δεν είμαι προετοιμασμένο ψυχολογικά να δωσω 150 τωρα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Παντως η pavoni χωρις μυλο δεν μπορει να σου αποκαλυψει τις δυνατοτητες της , ειναι κινηση υποχρεωτικηΑρα δεν πειράζει που η μηχανή μου είναι non press.
Αν πάρω μύλο θα αποκτήσω πιο άρωμα και κρέμα...
Ακόμα κι αν εχει μία μηχανή (εχω κι άλλη φτηνότερη) των 100 ευρω ένας μύλος έστω και των 30-40 ευρω θα βγάλει αποτέλεσμα καλύτερα από τον καφέ του σουπερ μάρκετ?Το λέω γιατί δεν είμαι προετοιμασμένο ψυχολογικά να δωσω 150 τωρα
Φυσικα δεν πειραζει ,δεν παυει να ειναι pavoni
Αν χρησιμοποιεις καφε σκονη του εμποριου (σουπερ-μαρκετ) δεν κανουν για την pavoni γιατι ειναι χοντροκομμενοι
θελει ψιλοκομμενο καφε για να σου δωσει πλουσιο καιμακι ,το αρωμα εξαρταται απο την ποικιλια κ το καβουρδισμα (ενα κλικ παραπανω ) .Μπορεις να αγορασεις pellini (κοκκο ) απο το ιντερνετ στα 22 ευρω το κιλο .
O ascaso δεν ειναι κακος μυλος κ μπορεις να τον αγορασεις με εκπτωση κ σε εξι δοσεις .
Ποια pavoni εχεις τελικα ,γιατι ενας αντιπροσωπος ειναι στο mall στο Μαρουσι ,μπορω να σου δωσω το τηλεφωνο του κ θα λυσεις τις αποριες σου η αν δισταζεις τον ρωταω εγω ,αρκει να μου πεις το μοντελο . -
.Μπορεις να αγορασεις pellini (κοκκο ) απο το ιντερνετ στα 22 ευρω το κιλο .Aν πάς διακοπές Ιταλία με easyjet (70€ μετ΄επιστροφής) και φέρεις 5 κιλά ** Pellini απο εδώ (δές σελίδα 13 )** , ..... σου μένει το ταξίδι δώρο !
Pellini Classico in grani (σε κόκκο) με 6,60€ το κιλό, σε μεγάλη αλυσίδα supermarket !
Και κάθε βδομάδα υπάρχει αντίστοιχη προσφορά, σε άλλη μάρκα ή σε άλλη αλυσίδα ΣΜ!Ελλάδα αθάνατη !
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.Μπορεις να αγορασεις pellini (κοκκο ) απο το ιντερνετ στα 22 ευρω το κιλο .
Aν πάς διακοπές Ιταλία με easyjet (70€ μετ΄επιστροφής) και φέρεις 5 κιλά ** Pellini απο εδώ (δές σελίδα 13 )** , ..... σου μένει το ταξίδι δώρο !
Pellini Classico in grani (σε κόκκο) με 6,60€ το κιλό, σε μεγάλη αλυσίδα supermarket !
Και κάθε βδομάδα υπάρχει αντίστοιχη προσφορά, σε άλλη μάρκα ή σε άλλη αλυσίδα ΣΜ!Ελλάδα αθάνατη !
http://www.topespresso.gr/components/co ... 307bb7.jpg
Αυτον να τον πιεις εσυ εισαι γελασμενος αν νομιζεις οτι με αυτον τον τροπο θα εξασφαλισεις δωρεαν εισιτηριο για Ιταλια ,οι Ελληνες δεν πιανονται κοροιδα κυριε -
............. εισαι γελασμενος αν νομιζεις οτι με αυτον τον τροπο θα εξασφαλισεις δωρεαν εισιτηριο για Ιταλια ,
οι Ελληνες δεν πιανονται κοροιδα κυριεΜωρέ, αν φορτώσω μιά βαλίτσα καμμιά 10ριά κιλά απ' τον Classico και τον βγάλω στη γύρα με 15 € για τους φίλους του τοπικού,... εσύ μην έρθεις να πάρεις !
-
βάλε και κανά 5κιλο παρμεζάνα και σου στέλνω το χρήμα
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
βάλε και κανά 5κιλο παρμεζάνα και σου στέλνω το χρήμαΣελίδα 7 του καταλόγου, Grana Padano με 11,90€ το κιλό, ..... καλά είναι.
Αν είναι έτσι, πρέπει να πάω με ΑΝΕΚ και το αμάξι, για να αξίζει τον κόπο και να φέρουμε καμιά 50ριά κιλά πραμάτια
Λές ???
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)