-
Φιλοξενία στον υιό της, χωρίς να συμπληρώσει τον πίνακα 5.
Το όλο ζήτημα είναι να δηλωθεί το τεκμήριο διαβίωσης για την κατοικία. Ο ιδιοκτήτης δεν το δηλώνει, εφόσον δεν διαμένει εκεί. Το δηλώνει αυτός στον οποίο έχει παραχωρηθεί, οπότε άλλα πρόσωπα που μένουν μαζί του αλλά φορολογούνται σε χωριστή δήλωση απλά δηλώνουν φιλοξενία.
-
Ευχαριστώ StavrosG
-
Αγοράζει κάποιος ένα αυτοκίνητο αξίας π.χ. €20.000. Βάζουμε αυτό το ποσό στον κωδικό 719. Ωραία ως εδώ.
Πρέπει να συμπληρώσουμε και τον κωδικό 781 ; Και αν ναι με ποιό ποσό καλυπτόμαστε και πώς βγαίνει αυτό ;Μιλ Μερσί.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αγοράζει κάποιος ένα αυτοκίνητο αξίας π.χ. €20.000. Βάζουμε αυτό το ποσό στον κωδικό 719. Ωραία ως εδώ.
Πρέπει να συμπληρώσουμε και τον κωδικό 781 ; Και αν ναι με ποιό ποσό καλυπτόμαστε και πώς βγαίνει αυτό ;Μιλ Μερσί.
Βάζοντας στον 719 το κόστος του αυτοκινήτου προσαυξάνεται το τεκμαρτό εισόδημα και από κει και πέρα πρέπει να βρεις από που θα το καλύψεις. Επειδή συνήθως η αγορά γίνεται με δάνειο και δεν επαρκούν τα υπόλοιπα εισοδήματα για να δικαιολογηθεί η αγορά, μπαίνει το ποσό του δανείου στον 781, οπότε αφαιρείται το ποσό απο το τεκμαρτό εισόδημα και καλύπτεσαι έτσι.
Αμα δε θες να το βάλεις, με γειά σου με χαρά σου αλλά πρέπει να βρεις από που θα δικαιολογηθεί το ποσό για να μην το φορολογηθείς σαν εισόδημα, απλά είναι τα πράγματα -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Βάζοντας στον 719 το κόστος του αυτοκινήτου προσαυξάνεται το τεκμαρτό εισόδημα και από κει και πέρα πρέπει να βρεις από που θα το καλύψεις. Επειδή συνήθως η αγορά γίνεται με δάνειο και δεν επαρκούν τα υπόλοιπα εισοδήματα για να δικαιολογηθεί η αγορά, μπαίνει το ποσό του δανείου στον 781, οπότε αφαιρείται το ποσό απο το τεκμαρτό εισόδημα και καλύπτεσαι έτσι.
Αμα δε θες να το βάλεις, με γειά σου με χαρά σου αλλά πρέπει να βρεις από που θα δικαιολογηθεί το ποσό για να μην το φορολογηθείς σαν εισόδημα, απλά είναι τα πράγματαδηλ στο παράδειγμά μας , αγοράζει κάποιος κάρο με 20 χιλιάρικα. Δίνει τα 10 και βάζει 10 με δάνειο.
Στον 781 βάζει τα 10 που πήρε δάνειο; -
719--->το ποσό του τιμολογίου αγοράς.
781---> το ποσό του δανείου που πήρε.
727---> τις δόσεις του δανείου που πήρε κι έχει πληρώσει.
Αν έδωσε 5,10,15 χιλιάρικα από τη τσέπη του, δεν μπαίνουν πουθενά. -
Να στε καλά! Μεγάλη βοήθεια είστε. Θα διαβιβάσω την απάντησή σας στον έχοντα την απορία!
-
Ειδικά ο Σταύρος.
-
Οπ! και κάτι άλλο που με ρώτησε το παιδί μόλις. Για να το κάνω συγκεκριμένο όπως μου το είπε:
Αγόρασε ένα Αuris 1.6 αξίας €17.500. Εδωσε στην αντιπροσωπεία το παλιό του ανταλλαγή για €7.000 και έβαλε δόσεις με δάνειο για 10.500 τα υπόλοιπα δηλ. για 5 χρόνια ~ 2.600 τον χρόνο.
Θα δηλώσει στον 719 : 17.500.
Στον 781 : 10.500
Στον 727 : 2.600Σωστά; Γιατί ρώτησε φίλο του λογιστή και του είπε να βάλει 17.700 στον 781 ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οπ! και κάτι άλλο που με ρώτησε το παιδί μόλις. Για να το κάνω συγκεκριμένο όπως μου το είπε:Αγόρασε ένα Αuris 1.6 αξίας €17.500. Εδωσε στην αντιπροσωπεία το παλιό του ανταλλαγή για €7.000 και έβαλε δόσεις με δάνειο για 10.500 τα υπόλοιπα δηλ. για 5 χρόνια ~ 2.600 τον χρόνο.
Θα δηλώσει στον 719 : 17.500.
Στον 781 : 10.500
Στον 727 : 2.600Σωστά; Γιατί ρώτησε φίλο του λογιστή και του είπε να βάλει 17.700 στον 781 ...
Καλά του είπε ο φίλος του. Τα 7000 είναι ποσό από διάθεση περιουσιακού στοιχείου (παλιό αυτοκίνητο) και μπαίνει στον 781. Το δάνειο επίσης μπαίνει στον 781, οπότε 17500 (ή όσο είναι το ακριβές άθροισμα των 2 τέλος πάντων).
-
Mάλιστα.
Δύσκολη επιστήμη το ελληνικό φορολογικό σύστημα.
-
Ο 781 θα συμπληρωθεί με το ποσό του δανείου + το ποσό που εισέπραξε από τη διάθεση του προηγούμενου αυτοκινήτου. Άρα 7.000 + 10.500 = 17.500
O 727 σωστά θα συμπληρωθεί με 2.600.
Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι ο 719 με τον 781 ισοσκελίζονται, άρα δεν έχουμε τεκμήριο αγοράς και μένει μόνο το τεκμήριο των δόσεων(2600) -
Διαγράφηκε, βρήκα απάντηση.
-
Στο κωδικο 655 τι συμπληρωνουνμε ( αν). Με συμβαση ενος ετους δουλευε η κοπελα μου μεχρι φετος το μαρτιο. Απο αρχες του ετους ειχε μειωση στο μισθο ~70€. Μπορουμε ( πρέπει) να γραψουμε αυτη τη διαφορα ? Ή επειδη εχει απολυθει, πλεον και ειναι σε ταμειο ανεργειας πρέπει να γράψουμε ολες τις αποδοχες?
Επισης αγορασε ενα ΙΧ περυσι, πρεπει να γραψουμε το ποσο αγορας στο κωδικο 719, γιατι δεν καταλαβα αν αναφερεται ή οχι στα ιδιωτικα ΙΧ ή επαγγελματικα χρησης ΙΧ. -
Ο 655 δεν αφορά την περίπτωση σας. Αφορά συνήθως εισόδημα από ακίνητα που υπήρχε τη προηγούμενη χρονιά και τώρα το ακίνητο παραμένει κενό, οπότε αναγράφεις το εισόδημα, μειωμένο με τις αποσβέσεις, ώστε να μην υπολογιστεί προκαταβολή φόρου. Δλδ. το ότι ήσουν μισθωτός και απολύθηκες δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις εκεί.
Η αγορά αυτοκινήτυο δηλώνεται κανονικά στον 719 (ποσό τιμολογίου ή ποσό της υπεύθυνης δήλωσης αν είναι αγορά από ιδιώτη)
-
σημερα εκανα τη δηλωση μου...Στα 40 σχεδον χιλιαρικα μου αναλωγει φορος 12.000. +4.000€ φοροι ακινητων+1000€ εκτακτη εισφορα. Αμα ειχα 2 παιδια θα χα προβλημα...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
σημερα εκανα τη δηλωση μου...Στα 40 σχεδον χιλιαρικα μου αναλωγει φορος 12.000. +4.000€ φοροι ακινητων+1000€ εκτακτη εισφορα. Αμα ειχα 2 παιδια θα χα προβλημα...Oντως με 2 παιδιά βγαίνει να πληρώσεις άλλα 500 ευρώ , αλλά είναι ωραία τα παιδιά και αυτά τα 500 είναι ψίχουλα μπροστά στα άλλα έξοδα τους...... (φαγητό , ντύσιμο, φροντιστήρια κ.λ.π. χαχαχαχαχαχα)
-
Κάποιος μου είπε χτες ότι φέτος με την δήλωση του 12 θα πληρώσουμε και την έκτακτη εισφορά του 11; Πέρσι τι πληρώσαμε; Του 10; Και έχουν το θράσος να την αποκαλούν έκτακτη τα κ@θίκι@ του κερατά;
Και κάτι άλλο, μέχρι πόσες δόσεις μπορώ να βάλω αν την κάνω αρχές Ιούνη; Τρεις; Γιατί σαν να μου βγαίνει μεγάλο το νούμερο...
-
Ναί στο εκκαθαριστικό σου υπολογίζει την έκτακτη εισφορα του 2011. Η πληρωμή μπορεί να γίνει και σε 6 δόσεις, αλλά κάθε δόση δεν θα είναι λιγότερη των 300 ευρω.
Sent from my E10i using Tapatalk
-
ΟMG!
Πως μπορώ να διακανονίσω το πως θα τα πληρώσω; Σου δίνει επιλογή το taxis;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος