-
Ευχαριστώ.
Αν η ΔΟΥ επιλέγεται με την κατοικία τότε μάλλον πάω εγώ στη ΔΟΥ της συζύγου. Αν δεν κάνω το έντυπο αλλά απλά κάνουμε κοινή δήλωση και την υποβάλλουμε σε κάποια ΔΟΥ της αρεσκείεας μας δεν είναι εντάξει?
Το πώς θα υπολογίσω το αποτέλεσμα εύκολα μόνος μου μπορείς να το επεξηγήσεις λιγάκι αν θέλεις? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ευχαριστώ.
Αν η ΔΟΥ επιλέγεται με την κατοικία τότε μάλλον πάω εγώ στη ΔΟΥ της συζύγου. Αν δεν κάνω το έντυπο αλλά απλά κάνουμε κοινή δήλωση και την υποβάλλουμε σε κάποια ΔΟΥ της αρεσκείεας μας δεν είναι εντάξει?
Το πώς θα υπολογίσω το αποτέλεσμα εύκολα μόνος μου μπορείς να το επεξηγήσεις λιγάκι αν θέλεις?Εφόσον αλλάζεις κατοικία (και αρμόδια ΔΟΥ) πρέπει να το δηλώσεις εκεί, όπως και το γάμο.
Θα πας είτε στη ΔΟΥ είτε σε ένα ΚΕΠ και θα κάνεις δήλωση μεταβολής ατομικών στοιχείων (έντυπο Μ1) όπου θα δηλώσεις τη νέα σου διεύθυνση και το γάμο.
Και με λίγη υπομονή, θα βγουν νέα προγράμματα για τις δηλώσεις αυτής της χρονιάς. Βιάζεσαι ελαφρώς.. -
Και εκεί που περίμενα επιστροφή, μου ήρθε το εκκαθαριστικό να πληρώσω και από πάνω
-
Εγω μολις παρελαβα το 'εκκαθαριστικο σημειωμα περαιωσης υποθεσης βασει Ν.3697/2008'
-
Για μια άλλη φορά ανακαλύπτω πόσο χρήσιμο είναι το φόρουμ! Μαθαίνεις πράγματα! Οπως αυτό που είπατε στην αρχή , όταν υποβάλλεις την δήλωση μέσω νετ την επόμενη βδομάδα σου έρχεται το εκκαθαριστικό, και αυτό δεν το θέλω διότι πληρώνω! Οπότε όχι με ιντερνετ.... χειροκίνητα!!!!!!! Ευχαριστώ!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
όταν υποβάλλεις την δήλωση μέσω νετ την επόμενη βδομάδα σου έρχεται το εκκαθαριστικόΕεε αυτό δεν είναι 100% ακριβές! Φέτος υπέβαλλα μέσω taxisnet, αλλά ήμουν στους 'τυχερούς' που η εφορία ήθελε να ελέγξουν τις αποδείξεις κ.λπ.. Μάλιστα ζήτησαν και τα αποδεικτικά των δύο προηγούμενων ετών.
Γι'αυτό το εκκαθαριστικό μού ήρθε τελικά τρεις-τέσσερις μήνες μετά την υποβολή.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Και εκεί που περίμενα επιστροφή, μου ήρθε το εκκαθαριστικό να πληρώσω και από πάνωΚάποιος ή κάποιοι από τους κωδικούς που μειώνουν τον φόρο δεν λήφθηκαν υπόψιν κατά την εκκαθάριση..
Δες στον πίνακα με τους κωδικούς του εκκαθαριστικού τι περάστηκε σε σχέση με το τι δήλωσες, και κυρίως γιατί (αυτό αυτοπροσώπως στη ΔΟΥ). Είπαμε.. όχι και κερατιάτικα... -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Και εκεί που περίμενα επιστροφή, μου ήρθε το εκκαθαριστικό να πληρώσω και από πάνω
Κάποιος ή κάποιοι από τους κωδικούς που μειώνουν τον φόρο δεν λήφθηκαν υπόψιν κατά την εκκαθάριση..
Δες στον πίνακα με τους κωδικούς του εκκαθαριστικού τι περάστηκε σε σχέση με το τι δήλωσες, και κυρίως γιατί (αυτό αυτοπροσώπως στη ΔΟΥ). Είπαμε.. όχι και κερατιάτικα...Φυσικά και θα πάω από Δευτέρα!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κάποιος ή κάποιοι από τους κωδικούς που μειώνουν τον φόρο δεν λήφθηκαν υπόψιν κατά την εκκαθάριση..
Δες στον πίνακα με τους κωδικούς του εκκαθαριστικού τι περάστηκε σε σχέση με το τι δήλωσες, και κυρίως γιατί (αυτό αυτοπροσώπως στη ΔΟΥ). Είπαμε.. όχι και κερατιάτικα...Φυσικά και θα πάω από Δευτέρα!
Τελικά ήταν λάθος πληκτρολόγηση ενός ποσού. Αντί 5.095 είχαν περάσει 50.095 Είναι καλό να ξέρει από πριν τι πρέπει να πληρώσεις. Φαντάσου τώρα κάποιον συνταξιούχο, θα ερχόταν το εκκαθαριστικό και θα το πλήρωνε.
-
Άλλο θέμα σοβαρότερο.
Τι ξέρετε για τις εταιρίες στην Κύπρο και την φορολογία τους? Απ'ότι διαβάζω έχουν 10%.
Είναι εύκολο να κάνεις μία εταιρία στην Κύπρο? Διαβάζω ότι μπορείς να αγοράσεις έτοιμες στα χαρτιά με συνοπτικές διαδικασίες. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Άλλο θέμα σοβαρότερο.Τι ξέρετε για τις εταιρίες στην Κύπρο και την φορολογία τους? Απ'ότι διαβάζω έχουν 10%.
Είναι εύκολο να κάνεις μία εταιρία στην Κύπρο? Διαβάζω ότι μπορείς να αγοράσεις έτοιμες στα χαρτιά με συνοπτικές διαδικασίες.εκτός απο wannabe τώρα και wannaknow
ξεράστε τα όλα -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Άλλο θέμα σοβαρότερο.Τι ξέρετε για τις εταιρίες στην Κύπρο και την φορολογία τους? Απ'ότι διαβάζω έχουν 10%.
Είναι εύκολο να κάνεις μία εταιρία στην Κύπρο? Διαβάζω ότι μπορείς να αγοράσεις έτοιμες στα χαρτιά με συνοπτικές διαδικασίες.Ετσι ειναι,ειναι 10% και ειναι πολυ ευκολη η διαδικασια.
Αλλα χρειαζεται μια μικρη ερευνα για να βεβαιωθεις οτι συμφερει να το κανεις,δηλαδη τι δραστηριοτητες θα εχει η εταιρεια αυτη στην Ελλαδα και πως αντιμετωπιζονται φορολογικα. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τελικά ήταν λάθος πληκτρολόγηση ενός ποσού. Αντί 5.095 είχαν περάσει 50.095 Είναι καλό να ξέρει από πριν τι πρέπει να πληρώσεις. Φαντάσου τώρα κάποιον συνταξιούχο, θα ερχόταν το εκκαθαριστικό και θα το πλήρωνε.Βασικά με τέτοιο 'λάθος' δεν θα πλήρωνε, όχι στην εφορία τουλάχιστον... Στον μπαμπούλα ίσως...
-
Εμένα φέτος, απλά, με πήδηξαν δίχως σάλιο.
Μου έκαναν τακτικό έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων των τελευταίων 10 χρόνων. Πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους Έλληνες (αν όχι ο μοναδικός) που έχει υποστεί τέτοιο έλεγχο. Μιλάμε για τις προσωπικές δηλώσεις εισοδήματος, όχι για εταιρία ή επαγγελματία, εντάξει;
Η έκθεση ελέγχου ήταν 21 πυκνογραμμένες σελίδες κι έκανε 6 μήνες να ετοιμαστεί! Μου βρήκε ότι το 2003 που έκανα μια αγορά, το συμβόλαιο έγραφε ότι θα πλήρωνα με δάνειο από την ΕΤΕ μέχρι τέλη Μάρτη κι εγώ πήρα το δάνειο τον Αύγουστο (καθυστέρησε η τράπεζα). Θεώρησε ότι δεν δικαιολογούνταν τα χρήματα και μου έβαλε φόρο στο ποσόν (λόγω τεκμηρίου αγοράς) 3.400 Ε. Το ότι τον προηγούμενο χρόνο είχα δηλωμένο εισόδημα διπλάσιο από το ποσό της αγοράς δεν το έλαβε καθόλου υπ' όψιν του, 'γράψε το στην προσφυγή' μου είπε.
Ο δικηγόρος μου ζήτησε 2.000 Ε για να μου κάνει την προσφυγή. Επειδή είναι φίλος του λογιστή μου, αλλιώς θα ήθελε 2.500. Άλλα 300 ήθελε ο εδώ δικηγόρος για να την καταθέσει, ο δ/ντής της δου μου δήλωσε ότι θα έκανε έφεση αν την κέρδιζα και ότι δεν θα μου έδινε φορολογική ενημερότητα μέχρι να τελειώσουν οι δίκες, αν δεν κατέθετα ολόκληρο το ποσόν (14.000 Ε - 3% τόκος τον μήνα).
Ο λογιστής μου, καλός οικονομολόγος 60άρης, δεν είχε αντιμετωπίσει άλλη τέτοια περίπτωση. Κατέβασε 25 τόννους καντήλια, ήπιε δυο κιβώτια ντεπόν κι ετοιμάστηκε να κάνει ένα σημείωμα, για να κάνουμε την προσφυγή.
@@ μάντολες.
Πήγα και πλήρωσα. 9.338,45 Ε.
Επειδή πλήρωσα με 5 μήνες καθυστέρηση... -
Ου μπλέξεις ...
-
Είναι κυριολεκτικά απελπισμένοι για ρευστό, δεν εξηγείται αλλιώς.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Είναι κυριολεκτικά απελπισμένοι για ρευστό, δεν εξηγείται αλλιώς.Σταυρο... θα διαφωνησω ελαφρως! Ο συγκεκριμενος υπαλληλος που εκανε ελεγχο τον ililias απλα ηθελε λάδωμα! Τετοιου ειδους αυστηροτητα ειναι απλά ανήκουστη.
-
Οχι, δεν είναι θέμα λαδώματος. Είναι στημένη δουλειά. Από κάποιον.
Αν ήταν για λάδωμα, δεν θα υπήρχε έκθεση.Τι να σου πω ρε Ηλία. Καλά κουράγια.
-
'Ισως αν το λάδωμα είχε γίνει εγκαίρως να μην υπήρχε ούτε έλεγχος...
Αλλά όχι, με τους κερατάδες. Καλύτερα 9 χιλιάρικα στη μαμά Ελλάδα, παρά 3 - 4 στις τσέπες τους.
Την επόμενη φορά όμως (γιατί θα υπάρξει επόμενη, είναι βέβαιο), θα βάλω μέσον. Ως εδώ και μη παρέκει! -
Το να πήγαν καρφωτοί δεν το αποκλείω.
Όμως από την στιγμή που θα επισκεφθούν κάποια επιχείρηση, πάντα κάνουν πλήρη έλεγχο και έκθεση ώστε να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερες παραβάσεις και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο το τελικό ποσό του προστίμου και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Βάζω στοίχημα πως αν τους έδινε 3-5κ κάτω από τραπέζι το θέμα θα είχε κουκουλωθεί.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος