-
Αναφορικά με τις ιατρικες αποδειξεις, έστω ότι έχω μια εκκαθαριση (μιας απόδειξης) από τον ασφαλιστικό μου φορέα στις 4/1/2011 η οποία όμως εκκαθαριση αφορούσε ιατρ. απόδειξη που κόπηκε εντός του 2010.
Μπορώ αυτην να την υποβάλλω στην φετινή δήλωση του Ε1 ή η εφορία θα την αγνοήσει τελείως και θα μου την αφαιρέσει;
Διευκρινίζεται ότι η αρχική ιατρική απόδειξη την έχω αποδώσει στον ασφαλιστικό μου φορέα και από αυτόν έλαβα την εκκαθάριση, καθώς ο φορέας δέχεται να πληρώνει αποδείξεις από τον επόμενο μήνα που αυτές έχουν κοπεί.
Δηλαδή η ιατρική απόδειξη ήταν εντός του Δεκεμβρίου του 2010 αλλά ο ασφαλιστικός φορέας την δεχεται για εκκαθάριση τον επόμενο μήνα, δηλαδή εντός του Ιανουαρίου του 2011. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
στο express.gr λέει οτι 'Η δήλωση ... στέλνεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή μέχρι και την 1 Μαρτίου 2011'.
Ισχύει αυτό ή έχει λήξει; Γιατί πρέπει να στείλω τη δήλωση μου (ξεπαρθενιάστηκα φέτος ) μέσα στη βδομάδα και μια φίλη λογίστρια μου είπε να τη στείλω ταχυδρομικώς για να γλιτώσω ταλαιπωρία. Έχει δοθεί παράταση;Μέχρι τις 5 Μαΐου αν δεν έχεις εισοδήματα από μισθούς/συντάξεις.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
στο express.gr λέει οτι 'Η δήλωση ... στέλνεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή μέχρι και την 1 Μαρτίου 2011'.
Ισχύει αυτό ή έχει λήξει; Γιατί πρέπει να στείλω τη δήλωση μου (ξεπαρθενιάστηκα φέτος ) μέσα στη βδομάδα και μια φίλη λογίστρια μου είπε να τη στείλω ταχυδρομικώς για να γλιτώσω ταλαιπωρία. Έχει δοθεί παράταση;Μέχρι τις 5 Μαΐου αν δεν έχεις εισοδήματα από μισθούς/συντάξεις.
Εισοδηματίας είμαι (αν δεν κάνω λάθος), λεφτά από ενοικίαση διαμερίσματος παίρνω, οπότε το στέλνω ταχυδρομικώς. Σ'ευχαριστώ!
-
Ευχαριστω DAP
-
εντομεταξυ φετος εκανα μετακομιση και πηρα και επιπλα στο σπιτι που ηρθα και εχω αποδειξεις 8000€ και οι περισσοτερες ονομαστικες οποτε θα πανε στραφη..
-
Ανακοίνωση σχετικά με την παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικ. έτους 2011, της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2011 για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων, καθώς και των καταστάσεων της παρ. 1, του άρθρου 20 του Π.Δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.) ημερολογιακού έτους 2010:
Το Υπουργείο Οικονομικών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, ανακοινώνει ότι με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά,
-
η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ν.2238/1994, που έληγε την 5η Μαΐου 2011, (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή ανεξάρτητα της κατηγορίας τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., όσοι απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., κ.τ.λ.), που υποχρεωτικά υποβάλλονται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., παρατείνεται ως και τις 20 Μαΐου2011.
-
η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ν.2238/1994, που έληγε την 5η Μαΐου 2011, (εισοδήματα από ακίνητα, από κινητές αξίες, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης κ.τ.λ.), ανεξάρτητα αν η υποβολή τους θα γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα μέσω Δ.Ο.Υ και ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., παρατείνεται ως και τις 20 Μαΐου2011.
-
οι προθεσμίες υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 των υπόχρεων των υποπεριπτώσεων ββ' έως και ζζ' της περίπτωσης γ' της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ (εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ,συνταξιούχοι, εισοδήματα που προέκυψαν στο εξωτερικό κτλ.),που υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως από τον υπόχρεο ή από πρόσωπο που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτόν είτε ταχυδρομείται επί αποδείξει, για τις οποίες η ημερομηνία υποβολής τους ξεκινά από την 3η Μαΐου και ολοκληρώνεται την 31η Μαΐου, ανάλογα με το ΑΦΜ τους, διαμορφώνεται ως εξής:
Με ΑΦΜ 1 μέχρι τις 17 Μαΐου 2001
Με ΑΦΜ 2 μέχρι τις 18 Μαΐου 2001
Με ΑΦΜ 3 μέχρι τις 19 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 4 μέχρι τις 20 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 5 μέχρι τις 23 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 6 μέχρι τις 24 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 7 μέχρι τις 25 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 8 μέχρι τις 26 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 9 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 10 ή 20 ή 30 ή 40 ή 50 μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 και
Με ΑΦΜ 60 ή 70 ή 80 ή 90 ή 00 μέχρι τις 31 Μαΐου 2011.Εφόσον οι δηλώσεις των παραπάνω υπόχρεων, υποβάλλονται από τους ίδιους με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, καθώς και οι δηλώσεις των υπόχρεων της υποπερίπτωσης αα' της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ (εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρίες, αντιπρόσωποι, πράκτορες ασφαλιστικών εταιριών, ασφαλειομεσίτες κ.τ.λ.), που υποχρεωτικά υποβάλλονται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, η προθεσμία υποβολής τους παρατείνεταιμέχρι και τις 15 Ιουνίου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.
- η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τουςπαραπάνω υπόχρεους.
Επίσης με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των καταστάσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του π.δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.), για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2010, ως ακολούθως:
- Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1, 2, 3.
- Μέχρι την 23η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4, 5, 6.
- Μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7, 8, 9.
- Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 0.
Σε περίπτωση γενικής ή τοπικής αργίας ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας, οι παραπάνω προθεσμίες μετακυλίονται ανάλογα.
Σημειώνεται ότι για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των λογιστών και για λόγους ίσης μεταχείρισης η δυνατότητα που δόθηκε με την παράγραφο 1 της ΠΟΛ. 1070/7.10.2011 σε ορισμένα πρόσωπα (ατομικές, προσωπικές, ΕΠΕ κ.λπ.) για κλείσιμο του ισολογισμού μέχρι την προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ισχύει αναλόγως και για τις ανώνυμες εταιρείες και τους συνεταιρισμούς, καθώς και για τις Δημόσιες, Δημοτικές και Κοινοτικές Επιχειρήσεις.
-
-
Κι ένα ενδιαφέρον site για μισθωτούς: http://www.aftertax.gr/
-
Ερώτηση...Μέσα στο 2010 έχω(με τη σύζυγο) και δαπάνες ενοικίου για τους 5 πρώτους μήνες που νοικιάζαμε αλλά πρέπει να δηλώσω και την κύρια κατοικία που αγοράσαμε στον πίνακα 5 για τον υπολογισμό ετήσιας τεκμαρτης δαπάνης.Τα συμπλήρωσα , λοιπόν, στο Ε1 αλλά μου αναγνωρίζει την ιδιόκτητη κύρια κατοικία ως ενοικιαζόμενη...τί έχω κάνει λάθος;
-
Υπάρχει ένα κουτάκι (κωδ.203) στον πίνακα 5-1α για το αν είναι μισθωμένη η κατοικία ή όχι. το τσέκαρες μήπως;
-
Υπάρχει ένα κουτάκι (κωδ.203) στον πίνακα 5-1α για το αν είναι μισθωμένη η κατοικία ή όχι. το τσέκαρες μήπως;Δεν το τσέκαρα αφού αυτή είναι η κατοικία για ιδιοκατοίκηση (τους 7 μήνες του έτους) ενώ στις δαπάνες ενοικίου είναι για τους προηγούμενους 5.Μήπως το σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί και ιδιοκατοίκηση και ενοικίαση στο ίδιο οικονομικό έτος;
-
Παντως μου φενεται υπερβολικο να δηλωθει η μισθωμενη κατοικια στον πινακα 5 αφου ετσι κι αλλιως θα φαινονται τα στοιχεια απο τον πινακα 7 για δαπανη ενοικιου πρωτης κατοικιας. Σκεφτομαι να μη συμπληρωσω τιποτα στον πινακα 5 και αν με καλεσουν να το παιξω ανηξερος και να τους πω τους παρειχα τα στοιχεια απο τη δαπανη ενοικιου. Ετσι κι αλλιως τα τεκμηρια δεν με πιανουν και ειμαι και μισθωτος οποτε ξερουν και ποσα παιρνω.
-
Ο φιλος που μου εφτιαξε την δηλωση ,μου προτεινε να βαλουμε κ αγροτικο εισοδημα κ οτι αυτο μου δινει το δικαιωμα για αγορα τζιπ
Γνωριζει καποιος ,τι ακριβως ισχυει -
με δήλωση αγροτικού εισοδήματος (ανεξαρτήτου ποσού) δικαιούσαι να ταξινομήσεις αγροτικό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Vreel έγραψε:
Παντως μου φενεται υπερβολικο να δηλωθει η μισθωμενη κατοικια στον πινακα 5 αφου ετσι κι αλλιως θα φαινονται τα στοιχεια απο τον πινακα 7 για δαπανη ενοικιου πρωτης κατοικιας. Σκεφτομαι να μη συμπληρωσω τιποτα στον πινακα 5 και αν με καλεσουν να το παιξω ανηξερος και να τους πω τους παρειχα τα στοιχεια απο τη δαπανη ενοικιου. Ετσι κι αλλιως τα τεκμηρια δεν με πιανουν και ειμαι και μισθωτος οποτε ξερουν και ποσα παιρνω.Γιατί θέλεις να ταλαιπωρηθείς;
Μέσω internet, αν δηλώσεις δαπάνη ενοικίου ΔΕΝ θα προχωρήσει η υποβολή αν δεν συμπληρώσεις τον πίνακα 5.1.
Αν πάλι τη στείλεις ταχυδρομικώς ΘΑ σε καλέσουν στη ΔΟΥ για να παρέχεις τα στοιχεία αλλιώς δεν θα εκκαθαριστεί η δήλωσή σου, και αυτό σημαίνει αρκετό χάσιμο χρόνου (όπως οτιδήποτε έχει να κάνει με επίσκεψη σε ΔΟΥ). -
Παντως μου φενεται υπερβολικο να δηλωθει η μισθωμενη κατοικια στον πινακα 5 αφου ετσι κι αλλιως θα φαινονται τα στοιχεια απο τον πινακα 7 για δαπανη ενοικιου πρωτης κατοικιας. Σκεφτομαι να μη συμπληρωσω τιποτα στον πινακα 5 και αν με καλεσουν να το παιξω ανηξερος και να τους πω τους παρειχα τα στοιχεια απο τη δαπανη ενοικιου. Ετσι κι αλλιως τα τεκμηρια δεν με πιανουν και ειμαι και μισθωτος οποτε ξερουν και ποσα παιρνω.
Γιατί θέλεις να ταλαιπωρηθείς;
Μέσω internet, αν δηλώσεις δαπάνη ενοικίου ΔΕΝ θα προχωρήσει η υποβολή αν δεν συμπληρώσεις τον πίνακα 5.1.
Αν πάλι τη στείλεις ταχυδρομικώς ΘΑ σε καλέσουν στη ΔΟΥ για να παρέχεις τα στοιχεία αλλιώς δεν θα εκκαθαριστεί η δήλωσή σου, και αυτό σημαίνει αρκετό χάσιμο χρόνου (όπως οτιδήποτε έχει να κάνει με επίσκεψη σε ΔΟΥ).Ηλεκτρονικη κανω παντα. Δεν το ηξερα οτι φετος δεν προχωραει αν δε συμπληρωσεις τον πινακα 5 γιατι δεν το δοκιμασα ακομα. Παντως περσι δεν ισχυε αυτο.
-
Oποιος καταφερει να εκτυπωσει εκκαθαρισιτικο ας ριξει συρμα να μην προσπαθούμε αδικα και φορτωνει το συστημα
-
Κόλλησε το σύστημα; Εγώ δεν είχα πρόβλημα τη Δευτέρα το βράδυ με είσοδο, επεξεργασία, εκτύπωση. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη ώρα.
-
Κι εγώ γενικά δεν είχα πρόβλημα.
Για το εκκαθαριστικό, βγάλτο HTML, όχι PDF. -
Γιατί θέλεις να ταλαιπωρηθείς;
Αν πάλι τη στείλεις ταχυδρομικώς ΘΑ σε καλέσουν στη ΔΟΥ για να παρέχεις τα στοιχεία αλλιώς δεν θα εκκαθαριστεί η δήλωσή σου, και αυτό σημαίνει αρκετό χάσιμο χρόνου (όπως οτιδήποτε έχει να κάνει με επίσκεψη σε ΔΟΥ).Στον πίνακα 5 του taxisnet πρέπει οπωσδήποτε να γράψουμε τα στοιχεία της μισθωμένης κατοικίαςκαι να τσεκάρουμε τον κωδικό 203;Γιατί πέρυσι δεν το είχα συμπληρώσει!Εγώ που αγόρασα πρώτη κατοικία πρέπει ή όχι να τη γράψω στον πίνακα 5.Επίσης πώς μπορώ να αλλάξω στοιχεία του πίνακα 5 που έχω περάσει από το παράθυρο στο Ε1;...γιατί προσπαθώ και δεν μπορώ...
-
Για το πατερα μου.,..
Το σπιτι μας ειναι 100τμ και στο 1ο οροφο. Αλλα στο ισογειο εχουμε αλλα 100τμ που ειναι ανεξάρτητα του πρώτου και χωρισ αλλη χρηστη. Ειναι απλά κλειστό γιαπι. Μεχρι πέρυσι όμως δηλωνόταν ως 200τμ η κατοικια κάτι που γίνετε και στη ΔΕΗ για δημοτικα τελη. Αυτο ειναι σωστό? Μ'ηπως πρέπει στη φορολογικη να δηλωθουν μονο τα 100 ως κατοικια και τα υπόλοιπα ως καποιο αλλο χαρακτηρισμό?
Ποια η φορολογηση των τετραγωνικων μέτρων στισ 1ες κατοικιες? Υπάρχει κάποιος πίνακας?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος