-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
§Πήγαμε απο αφετηρία.Τα πρώτα πέντε χιλιομετρα ειναι φανταστικά.(απο εκει ειναι οι φωτογραφίες)
Ξεκινήσαμε απο την παραλία της Ψάθας,και σκαρφαλώσαμε όλο του βουνό.
Το καλό ειναι ότι το εξοχικό μου ειναι 500μετρα πριν την ειδική,και μάλλον θα εγκατασταθώ εκει απο Παρασκευή βραδυ.Πήγες από Πίσια ε;
Θα πάω το Σάββατο να την δω και να τη συγκρίνω με την Κινέτα.Θα είναι έυκολο να παω μετα Κινέτα??
Από το Λουτράκι (ΗΒΗ) είναι πολύ εύκολο.
Από τον τερματισμό της Κινέτας (στα Πίσια) δε γνωρίζω και έχω αμφιβολίες, και για το πόσο καλός θα είναι ο δρόμος (προς τον τερματισμό της Κινέτας), αλλά και πόσο εύκολα θα κομπλάρει το σύμπαν αν πάνε πολλοί προς τα εκεί καθώς είναι στενός ο δρόμος... Η πρόσβαση από την ΗΒΗ (ασχέτως αν χρειαστεί να κατέβεις Λουτράκι), είναι χαλαρά πιο άνετη...Το καλό είναι ότι είναι πολύ κοντά σαν ειδικές από ό,τι έχω καταλάβει, το κακό είναι ότι είναι συνεχόμενες στο ωράριο αλλά και ότι οι προσβάσεις που συνδέουν τον τερματισμό της μίας (Κινέτα), με την αφετηρία της άλλης (Ψάθα), δεν πρέπει να είναι και ό,τι καλύτερο...
§
Μπορώ να φύγω παραλιακά απο Ψάθα για να φτάσω Κινέτα?Λές να έχει κλεισει ο δρόμος?(θα είμαι με μηχανή)
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
§Πήγαμε απο αφετηρία.Τα πρώτα πέντε χιλιομετρα ειναι φανταστικά.(απο εκει ειναι οι φωτογραφίες)
Το καλό ειναι ότι το εξοχικό μου ειναι 500μετρα πριν την ειδική,και μάλλον θα εγκατασταθώ εκει απο Παρασκευή βραδυ.Πήγες από Πίσια ε;
Θα πάω το Σάββατο να την δω και να τη συγκρίνω με την Κινέτα.Θα είναι έυκολο να παω μετα Κινέτα??
Από τον τερματισμό της Κινέτας (στα Πίσια) δε γνωρίζω και έχω αμφιβολίες, και για το πόσο καλός θα είναι ο δρόμος (προς τον τερματισμό της Κινέτας), αλλά και πόσο εύκολα θα κομπλάρει το σύμπαν αν πάνε πολλοί προς τα εκεί καθώς είναι στενός ο δρόμος... Η πρόσβαση από την ΗΒΗ (ασχέτως αν χρειαστεί να κατέβεις Λουτράκι), είναι χαλαρά πιο άνετη...Το καλό είναι ότι είναι πολύ κοντά σαν ειδικές από ό,τι έχω καταλάβει, το κακό είναι ότι είναι συνεχόμενες στο ωράριο αλλά και ότι οι προσβάσεις που συνδέουν τον τερματισμό της μίας (Κινέτα), με την αφετηρία της άλλης (Ψάθα), δεν πρέπει να είναι και ό,τι καλύτερο...
§
Έχω να περάσω χρόνια από τον δρόμο από Πίσια για Σχίνο που στην ουσία είναι ο δρόμος για τον τερματισμό της Κινέττας αλλά θυμάμαι ότι το χώμα τότε ήταν πάρα πολύ καλό.Νομίζω ότι είναι πλέον άσφαλτος.
Ποτέ δεν μπορεί κανένας να είναι σίγουρος ότι το κομμάτι από Πίσια προς τον τερματισμό θα είναι ανοικτό
Η πρόσβαση από Ηβη στο Λουτράκι είναι όντως χαλαρή, με 4,1χλμ χώμα, καλό απ' ότι θυμάμαι μπορεί να περπατηθεί σχετικά άνετα με ΙΧ -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
§
Πήγαμε απο αφετηρία.Τα πρώτα πέντε χιλιομετρα ειναι φανταστικά.(απο εκει ειναι οι φωτογραφίες)
§
Έχω να περάσω χρόνια από τον δρόμο από Πίσια για Σχίνο που στην ουσία είναι ο δρόμος για τον τερματισμό της Κινέττας αλλά θυμάμαι ότι το χώμα τότε ήταν πάρα πολύ καλό.Νομίζω ότι είναι πλέον άσφαλτος.
Ποτέ δεν μπορεί κανένας να είναι σίγουρος ότι το κομμάτι από Πίσια προς τον τερματισμό θα είναι ανοικτό
Η πρόσβαση από Ηβη στο Λουτράκι είναι όντως χαλαρή, με 4,1χλμ χώμα, καλό απ' ότι θυμάμαι μπορεί να περπατηθεί σχετικά άνετα με ΙΧΑΠΟ ΣΧΙΝΟ ΠΙΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
ΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης harriswrc έγραψε:
Πήγαμε απο αφετηρία.Τα πρώτα πέντε χιλιομετρα ειναι φανταστικά.(απο εκει ειναι οι φωτογραφίες)
Το καλό ειναι ότι το εξοχικό μου ειναι 500μετρα πριν την ειδική,και μάλλον θα εγκατασταθώ εκει απο Παρασκευή βραδυ.ΩΡΑΙΑ...ΤΟΤΕ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΙΛΙΑ, ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ!
Χάρη εσυ όπως θα έρχεσαι από Βίλια και με την ευκαιρία της καθόδου σου στον νότια θα πρέπει να κάνεις ένα προσκύνημα στις παλιές ss του Ακρόπολις και όχι μόνο.
Αμέσως μετά τα Βίλια στα δεξιά σου o μεγάλος χωματόδρομος που ανεβαίνει στον βουνό Κιθαιρώνα ήταν σαν κατέβασμα αλλά και ανέβασμα η ss Κιθαιρώνας.
Λίγο πιο κάτω στα αριστερά σου εκεί που είναι οι μπαριέρες ήταν άλλη μία ss (δεν θυμάμαι το όνομα της τώρα) άλλλοτε η εκίνηση γινόταν δίπλα στην άσφαλτο άλλοτε ήταν το μέσο της ss.
Και φτάνοντας στη κορυφή στο σημείο που θα δείτε την θάλασσα ήταν η πραγματική χωμάτινη Ψάθα (η φετεινή είναι μαϊμού) αυτός ο δρόμος κάθετη πτώση, που θέλει α.....α να τον κατέβεις και σήμερα που είναι άσφαλτος σε ρυθμό βόλτας.
Εκδρομή σε ιερούς τόπους δηλαδή. -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
§
§
Η πρόσβαση από Ηβη στο Λουτράκι είναι όντως χαλαρή, με 4,1χλμ χώμα, καλό απ' ότι θυμάμαι μπορεί να περπατηθεί σχετικά άνετα με ΙΧΑΠΟ ΣΧΙΝΟ ΠΙΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
ΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Για έναν πολύ απλό λόγο Λώρη.Γιατί και σε παλιότερα Ακρόπολις και όχι μόνο ενώ η κοινή λογική λέει ότι ένας δρόμος θα πρέπει να είναι ανοικτός έχουμε δει πολλές φορές να κλείνει αφού ο υπεύθυνος τηε αστυνομίας σου πετάει κατάμουτρα ένα 'για την ασφάλεια' και καθάρισε.
Ένα παράδειγμα που θα θυμούνται τα παιδιά (εσύ δεν νομίζω γιατί τρέχεις)
Ενώ μπορούσες να μπεις στην πρόσβαση της Ελάτειας για τον σκουπιδότοπο από την Ελάτεια όταν έβγαινες για να φύγεις δεν επιτρεπόταν να γυρίσεις από τον ίδιο δρόμο αλλά έπρεπε να κάνεις αριστερά και να φας στην μάπα κάμποσα χιλιόμετρα.Και αυτό δεν υπήρχε γραμμένο σε κανένα έντυπο.
Προφανώς γινόταν για να μην έχεις τα αγωνιστικά κόντρα, αλλά δεν ήταν και το μόνο σημείο που τα είχες κόντρα.Υπήρχα πάμπολα άλλα σημεία με το ίδιο 'πρόβλημα' χωρίς παρέμβαση.
Επίσης μια και το έφερε η κουβέντα θυμάμαι σε μία παλιά Κινέτα ενός Μαύρου Ρόδου που είχε τερματισμό στα Goodys στο Λουτράκι (γύρω στο 1994;) ο τερματισμός της Κινέττας δεν ηταν αυτός που είναι τώρα αλλά ήταν πολύ πιο κοντά στα Πίσια αλλά μακριά από το χωριό.
Ε τότε η τροχαία μας σταμάταγε στα Πίσια και δεν ήταν ο ποδαρόδρομος που τρώγαμε στην μάπα, αλλά και το γεγονός ότι το χωριό Πίσια είναι υπερβολικά στενό χωριό και πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να παρακάρεις εκεί μέσα. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Το καλό ειναι ότι το εξοχικό μου ειναι 500μετρα πριν την ειδική,και μάλλον θα εγκατασταθώ εκει απο Παρασκευή βραδυ.ΩΡΑΙΑ...ΤΟΤΕ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΙΛΙΑ, ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ!
Χάρη εσυ όπως θα έρχεσαι από Βίλια και με την ευκαιρία της καθόδου σου στον νότια θα πρέπει να κάνεις ένα προσκύνημα στις παλιές ss του Ακρόπολις και όχι μόνο....
Εκδρομή σε ιερούς τόπους δηλαδή.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ (ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ...) ΙΣΩΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 'ΙΕΡΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ'! ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ερώτηξις...Πού μπορώ να πάω και τι μπορώ να δω όσο το δυνατόν πιο κοντά στο SP και με δυνατότητα να την κάνω με ελαφρά όποτε θέλω, ώστε μεσημέρι να είμαι ΟΑΚΑ για να αναλάβω πόστο? Θα είμαι με το 250άρι on-off μου..!
Θενξς!!!
Kανείς?
-
§
Ο χρήστης pad έγραψε:
Μπορώ να φύγω παραλιακά απο Ψάθα για να φτάσω Κινέτα?Λές να έχει κλεισει ο δρόμος?(θα είμαι με μηχανή)Τι να σου πω, σε αυτό θα μπορώ να σου απαντήσω το Σάββατο ή την Κυριακή που θα κάνω μία επίσκεψη στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται ότι θα είναι ρίσκο κυρίως αν κατευθυνθούν προς τα εκεί πολλοί θεατές.
Πάντως την Κινέτα την πήγα μέχρι την Παναγία του Πράθι και δεν έφτασα στον τερματισμό, γιατί μετά γίνεται πολύ στενή και δεν είναι πολύ καλή για ΙΧ.
§
-
Ο χρήστης harriswrc έγραψε:
Χάρη εσυ όπως θα έρχεσαι από Βίλια και με την ευκαιρία της καθόδου σου στον νότια θα πρέπει να κάνεις ένα προσκύνημα στις παλιές ss του Ακρόπολις και όχι μόνο....
Εκδρομή σε ιερούς τόπους δηλαδή.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ (ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ...) ΙΣΩΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 'ΙΕΡΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ'! ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ!
Και την ss που είχα ξεχάσει την θυμήθηκα.Ήταν ο Πατέρας.Δεν είναι ανάγκη να κάνεις ειδική βόλτα.
Ειδικά την παλιά Ψάθα θα την πατήσεις θέλεις δεν θέλεις αν κατέβεις από τα Βίλια για την φετεινή Ψάθα. -
Στο επίσημο site του Rally Acropolis υπάρχουνε πολλές πληροφορίες για προσβάσεις στις ειδικές διαδρομές.
Έχω μια ερώτηση να κάνω και αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει γιατί νομίζω θα είναι χρήσιμο για πολλούς .
Για κάθε ειδική το επίσημο site δίνει αρκετές ενδιάμεσες προσβάσεις. Το θέμα είναι ποιά ή ποιές από αυτές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες.
Π.χ. για την ειδική της Θήβας γράφει κάπου >Το 'πεδίο βολής', όπως χαρακτηρίζεται ένα συγκεκριμένο σημείο της ειδικής όπου οι θεατές έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν για περισσότερο από ένα λεπτό τις προσπάθειες των οδηγών, αναμένεται να αποτελέσει τον πόλο έλξης. Και ρωτάω ποιό είναι αυτό το 'πεδίο βόλης' οεο? Δηλαδή ποιό από όλα τα σημεία είναι, γιατί δεν λέει.
Θα μου άρεσε να ακύσω όμως και για τις υπόλοιπες ποιά είναι τα πιο ενδιαφέροντα σημεία. -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Το καλό ειναι ότι το εξοχικό μου ειναι 500μετρα πριν την ειδική,και μάλλον θα εγκατασταθώ εκει απο Παρασκευή βραδυ.pad ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ (1-2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝΗΦΟΡΑΣ ΤΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ) Ή ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΑΠΟ ΛΟΥΜΠΑ, ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ 1 (4ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ), ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ?
-
Ο χρήστης Thalisbl έγραψε:
Για κάθε ειδική το επίσημο site δίνει αρκετές ενδιάμεσες προσβάσεις. Το θέμα είναι ποιά ή ποιές από αυτές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες.
Π.χ. για την ειδική της Θήβας γράφει κάπου >Το 'πεδίο βολής', όπως χαρακτηρίζεται ένα συγκεκριμένο σημείο της ειδικής όπου οι θεατές έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν για περισσότερο από ένα λεπτό τις προσπάθειες των οδηγών, αναμένεται να αποτελέσει τον πόλο έλξης. Και ρωτάω ποιό είναι αυτό το 'πεδίο βόλης' οεο? Δηλαδή ποιό από όλα τα σημεία είναι, γιατί δεν λέει.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ...
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ 6. -
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση . Δεν είχα δει ότι είχε 6 σελίδες το topic γιαυτο και δεν είδα το σχετικό post.
-
καλημέρα σε όλους,
τελικα διαβάζοντας τις οδηγίες μόνο ο υμηττος δεν θα είναι προσβάσιμος τρεις ώρες πριν τον πρώτο. ολες οι άλλες θα είναι τελικά η προβλέπονται εκπληξεις τελευταίας στιγμής????????????? -
§
Μάλλον θα ισχύσει αυτό που λένε (τουλάχιστον για το πρωί), καθώς πέρσι η Άμφισα δεν άνοιξε μετά το πρώτο πέρασμα από ό,τι μου είπαν φίλοι μου τους οποίους περίμενα ψηλά στο βουνό...
Όσοι θέλουν να κλειστούν λοιπόν καλό θα είναι να πάνε από νωρίς στο πρώτο πέρασμα...
Το πιο σημαντικό είναι να μην κλειστούμε σε μία ειδική από τα άγρια χαράματα και μετά φάμε την ακύρωση πακέτο...
Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που φοβούνται ακυρώσεις...
§
-
συμφωνω και γω να μην κλειστούμε μεσα και τελικα φαμε μια ακύρωση . Ετσ οπως ειναι το προγραμμα είναι πολυ καλυτερο να κλειστεις σε μια ειδική και να την δείς δυο φορές παρα τρέξιμο τους δέκα πρώτους και σφαίρα για την επόμενη δημιουργωντας προβλήματα.... αυτές οι εποχές έχουν περάσει πια...... προσοχή σε όλους λοιπόν ... δε θέλει και πολύ να μας βγεί τονομα και να μας πάρουν τον αγώνα ... μετά τι θα λ.εμε εμείς και οι άλλοι που δημιούργησαν τα προβλήματα?????? προσοχή να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα τόσων χρόνων
-
Καπου διαβασα οτι απαγορευεται η προσβαση με αυτοκινητο στις αφετηριες και στους τερματισμους.
Και κανεις δεν ειναι στο μυαλο καθε οργανου της ταξεως που θα ορισει που ειναι το εγγυτερο σημειο.
Για να σας βλεπω στα γυμναστηρια για κανα tuning. -
Μια ερώτηση. Εκτός από το επίσημο σαιτ που αλλού μπορούμε να βρούμε πρόγραμμα; το Επίσημο πρόγραμμα, το τυπωμένο εννοώ, που υπάρχει;
-
ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΚΙ ΜΕ 3 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ, Η ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΤΗΡΙΑ BP
-
ΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΟΧΙΚΟ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΑΘΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΜΠΩ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ?? Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ??
ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ , ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ 'ΜΑΝΔΡΑ ΑΝΑΠΟΔΑ' ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ , ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΝΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ???? ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ?? Η ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ??
ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!! ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.....
Προσβάσεις SS του 53ου 2006