-
(τρελό up)
Βγήκε νέα γενιά λένε SB που είναι καλύτερη με 3 διαφορετικά προγράμματα: http://www.auto24.gr/html/ent/260/ent.43260.asp
Το έβαλε ένας γνωστός και είδε διαφορά από τις 3000rpm και κάτω.
Λέει? Είναι μόνο για αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό γκάζι?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Είναι μόνο για αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό γκάζι?Ναι ,ετσι λεει και στο αρθρο
Το SPRINT BOOSTER είναι μια συσκευή η οποία βελτιώνει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου εξαλείφοντας την καθυστέρηση στην απόκριση του γκαζιού που υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό γκάζι (drive-by-wire).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Είναι μόνο για αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό γκάζι?
Ναι ,ετσι λεει και στο αρθρο
Το SPRINT BOOSTER είναι μια συσκευή η οποία βελτιώνει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου εξαλείφοντας την καθυστέρηση στην απόκριση του γκαζιού που υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό γκάζι (drive-by-wire).
Άρα δε μπαίνει στο δικό μου.
(πάλι καλά γιατί θα την έκανα τη μ@λ@κί@ )
Thx Bill!
-
Thx Bill!
Σε τρωει ο
η τσεπη σου εσενα
Καταλαβαινεις καποιο delay στο αρπαγμα του κινητηρα; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Thx Bill!
Σε τρωει ο
η τσεπη σου εσενα
Καταλαβαινεις καποιο delay στο αρπαγμα του κινητηρα;Καθυστέρηση δεν έχω...ίσα-ίσα, επειδή δεν είναι ηλεκτρικό είναι σαφώς πιο γρήγορο...απλά λένε ότι δίνει καλύτερα χαμηλά εκεί που το μοτέρ είναι κάπως flat.
-
.ίσα-ίσα, επειδή δεν είναι ηλεκτρικό είναι σαφώς πιο γρήγορο...Αυτό σε γενικές γραμμές είναι μύθος.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
.ίσα-ίσα, επειδή δεν είναι ηλεκτρικό είναι σαφώς πιο γρήγορο...
Αυτό σε γενικές γραμμές είναι μύθος.
Πρακτικά όμως ισχύει. Που το βασίζεις? Δεν έχω τη στιγμιαία καθυστέρηση που έχει το ηλεκτρικό, λες και το πόδι σου είναι συνδεδεμένο στη πεταλούδα. Βεβαίως φταίει και η έλλειψη του valvetronic .
-
Εβαλα πριν μια εβδομαδα σε Cz3.
Το αποτελεσμα ηταν καλο και υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα.
Η πεταλουδα, υπαρχει περιπτωση να ανοιγει πιο πολυ οπως εχει συζητηθει, αλλα σιγουρα ανοιγει και πιο γρηγορα. -
δεν ξέρω αν αξίζει απλώς θα γράψω κάποια πράγματα που διαπίστωσα μετά από μετρήσεις στο αμάξι μου μέσω vag com:
-η πεταλούδα του γκαζιού χρειάζετι 1,4sec για να ανοίξει (τέρμα) από τη στιγμή που θα πατήσω τέρμα το γκάζι και- χρειάζεται μόλις 0,3sec για να κλείσει (τέρμα) από τη στιγμή που θα αφήσω το γκάζι.
Κοινώς ένα μικρό 'πρόβλημα' στην απόκριση υπάρχει.
Από κει και πέρα είναι θέμα επιλογής (το αποδέχομαι ή όχι) και κυρίως συνήθειας.Τέλος...όπως είναι φανερό, η πεταλούδα είναι προγραμματισμένη για να αργεί να ανοίξει και όχι ότι δεν μπορεί να ανοίξει πιο γρήγορα και κάτι τέτοιο λύνεται άμεσα (πιστεύω) με ένα πρόγραμμα στον εγκέφαλο (μαζί με κάποια αύξηση ιπποδύναμης ), οπότε...γιατί να το πληρώσει κάποιος??
Τέλοσπάντων.
Προσωπικά δε θα το έβαζα με τίποτα. -
Το Sprint Booster είναι στην πραγματικότητα ένας ψηφιακός μετατροπέας σήματος που παίρνει την έξοδο από το ποτενσιόμετρο του γκαζιού και την διαμορφώνει έτσι ώστε να λαμβάνει τιμές για τις οποίες ο εγκέφαλος παρακάμπτει τις προληπτικές διαδικασίες εξοικονόμησης καυσίμου (τεχνητή καθυστέρηση ανοίγματος πεταλούδας, ελαχιστοποίηση καυσίμου στο μίγμα κλπ). Είναι το αντίστοιχο με το να πατήσεις πολύ γκάζι στιγμιαία τη στιγμή που θες να επιταχύνεις (μέγιστο σήμα) ώστε να παρακάμψεις τα όποια delays και στη συνέχεια να ρυθμίζεις ασυνεχώς το σήμα του γκαζιού προκειμένου να επιτύχεις την επιθυμητή επιτάχυνση χωρίς να πέφτεις απ το κατώφλι του σήματος όπου εμφανίζεται η καθυστέρηση απόκρισης.
Δηλαδή σου μεταβάλλει διαρκώς την τιμή του γκαζιού ώστε να παρακάμπτει τα σημεία που εμφανίζονται καθυστερήσεις. Φυσικά το κάνει με τέτοιο τρόπο που ο οδηγός δεν μπορεί να παίξει με το γκάζι με αυτή τη συχνότητα και ακρίβεια.
Πάρ'αυτα, εγώ δεν θα έβαζα γιατί είναι ένα απλό μαραφέτι που κοροιδεύει τον εγκέφαλο σχετικά με το πάτημα του γκαζιού. lame -
Εγώ πάλι το σκέφτομαι σοβαρά. Στο C4 είναι τόσο μεγάλη η υστέρηση απο το ρελαντί μέχρι να αρχίσει να ανεβάζει στροφές που σε ανηφόρες είναι δύσκολο να ξεκινήσεις, θέλει βαθύ πάτημα του γκαζιού και αρκετό πατινάρισμα του συμπλέκτη αλλιώς σβήνει.
-
απο οσο ξερω, ο αντιπροσωπος το δινει για δωρεαν δοκιμη.
πας, στο τοποθετει, κανεις μια βολτα, και αν σου αρεσει το κρατας.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δηλαδή σου μεταβάλλει διαρκώς την τιμή του γκαζιού ώστε να παρακάμπτει τα σημεία που εμφανίζονται καθυστερήσεις. Φυσικά το κάνει με τέτοιο τρόπο που ο οδηγός δεν μπορεί να παίξει με το γκάζι με αυτή τη συχνότητα και ακρίβεια.
Πάρ'αυτα, εγώ δεν θα έβαζα γιατί είναι ένα απλό μαραφέτι που κοροιδεύει τον εγκέφαλο σχετικά με το πάτημα του γκαζιού. lameκι εδώ έρχεται η τεχνική απορία.
Εγώ πατάω τέρμα γκάζι (το σανιδώνω με τη μία, ενώ πριν δεν ακουμπούσα καν το γκάζι).
Εγώ έχω δώσει εντολή να ανοίξει 100% η πεταλούδα του γκαζιού.Τι επιπλέον κάνει το 'μαραφέτι' που θα κάνει την πεταλούδα σε αυτή την περίπτωση να ανοίξει πιο γρήγορα?Γιατί:
- αν ανοίγει γρηγορότερα η πεταλούδα από πριν τότε μάλλον τα πράγματα είναι περισσότερο ανησυχητικά.
2)αν δεν ανοίγει γρηγορότερα, πρακτικά δεν κερδίζεις πουθενά, εκτός από την αίσθηση (και καλά) και στην απόκριση κατά την εκκίνηση (από σταματημένο).
Αξίζουν τόσα λεφτά όμως για το ελάχιστο κλικ προς τα πάνω?
Προσωπικά όχι.Αν θέλει κάποιο αυτό το κλικ, ας βάλει πρόγραμμα που δεν θα επηρεάσει μόνο το πόσο γρήγορα ανοίγει η πεταλούδα του γκαζιού αλλά θα αλλάξει και άλλες παραμέτρους που θα κάνουν το αμάξι πιο 'ψυχωμένο' => πιο αποτελεσματική απόκριση γενικότερα.dog80,
όντως αυτή η υστέρηση στο Golf της μάνας μου ώρες ώρες μου τη δίνει και 1-2 φορές (παρκάρισμα σε μεγάλη κατηφόρα) με έχει φέρει σε δύσκολη θέση ακριβώς γιατί καθυστερεί η πεταλούδα να ανοίξει.
Παρόλα αυτά εγώ βρίσκω πιο αποδοτικό ένα πρόγραμμα στην ΕCU. - αν ανοίγει γρηγορότερα η πεταλούδα από πριν τότε μάλλον τα πράγματα είναι περισσότερο ανησυχητικά.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πάρ'αυτα, εγώ δεν θα έβαζα γιατί είναι ένα απλό μαραφέτι που κοροιδεύει τον εγκέφαλο σχετικά με το πάτημα του γκαζιού. lameκι εδώ έρχεται η τεχνική απορία.
Εγώ πατάω τέρμα γκάζι (το σανιδώνω με τη μία, ενώ πριν δεν ακουμπούσα καν το γκάζι).
Εγώ έχω δώσει εντολή να ανοίξει 100% η πεταλούδα του γκαζιού.Τι επιπλέον κάνει το 'μαραφέτι' που θα κάνει την πεταλούδα σε αυτή την περίπτωση να ανοίξει πιο γρήγορα?Γιατί:
- αν ανοίγει γρηγορότερα η πεταλούδα από πριν τότε μάλλον τα πράγματα είναι περισσότερο ανησυχητικά.
2)αν δεν ανοίγει γρηγορότερα, πρακτικά δεν κερδίζεις πουθενά, εκτός από την αίσθηση (και καλά) και στην απόκριση κατά την εκκίνηση (από σταματημένο).
Αρχικά πρέπει να πούμε ότι ο εγκέφαλος προσαρμόζεται στο στυλ οδήγησης. Σε ένα σύγχρονο εγκέφαλο, όταν οδηγείς οικονομικά και ξαφνικά βρεθείς να τσαρουχώνεις το γκάζι, προσπαθεί να δώσει την ελάχιστη δυνατή απόκριση μέχρι να διαγνώσει ότι θες να κινηθείς τέρμα γκάζι. Αν πηγαίνεις πλακωμένος για ώρα, συνήθως ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται πιο άμεσα παρακάμπτοντας αρκετές δικλείδες περί κατανάλωσης.
Επιπλέον, όταν πατήσεις τέρμα το γκάζι εσύ, ο εγκέφαλος λαμβάνει σαν σήμα όλη τη διαδρομή του γκαζιού στο ποτενσιόμετρο απ το νεκρό μέχρι το φουλ γκάζι. Σε αυτή την περίπτωση, το sprint booster έχει καταλάβει απότομη αύξηση της εισόδου κι έχει ήδη δώσει τέρμα γκάζι πριν εσύ φτάσειςστο τέρμα της διαδρομής, κάτι που και πάλι σημαίνει γρηγορότερη απόκριση. Αν και η μέγιστη βελτίωση στην απόκριση είναι εν κινήσει, όταν από λίγο γκάζι ξαφνικά το βυθίζεις. Εκεί είναι που εμφανίζεται η πραγματική διαφορά με και χωρίς το sprint.
-
επισης το προγραμμα δε λυνει το προβλημα της υστερησης
-
Ευχαριστώ Neos.
Αν κι εγώ έκανα μέτρηση ενώ πριν πήγαινα αρκετά γρήγορα (είχε πάρει ας πούμε τις γρήγορες ρυθμίσεις ο εγκέφαλος).
Το μόνο που μπορώ να καταλάβω γιατί θα ανοίγει νωρίτερα η πεταλούδα είναι γιατί το 'μαραφέτι' θα έχει δώσει νωρίτερα 'τέρμα-γκάζι' σήμα από όση ώρα κάνω εγώ (έστω αυτό το ελάχιστο) να πατήσω τέρμα το γκάζι.Ο χρήστης spiros έγραψε:
επισης το προγραμμα δε λυνει το προβλημα της υστερησηςΣπύρο, δεν έχεις δίκιο σε αυτό που λες.
Σε φιλικό αμάξι (με ίδιο κινητήρα με το δικό μου) που φοράει (επώνυμο) πρόγραμμα (=κονσέρβα δηλαδή, αν μπορεί να θεωρηθεί κάποιο πρόγραμμα έτσι), μετρήσαμε και σ'αυτόν διάφορα πράγματα (πιο πολύ θερμοκρασίες εισαγωγής και πίεση turbo σε συγκεκριμένες στροφές κοιτούσαμε απλώς τυχαία 'μπήκε' και η μέτρηση του γκαζιού) και η απόκριση στο δικό του γκάζι είναι αισθητά πιο γρήγορη.Δεν έχω το excel που του έδωσα με τις μετρήσεις αλλά θυμάμαι διαφορές μεγάλες.
Εμένα να κάνει να ανοίξει η πεταλούδα 1,5sec και του φίλου μόλις 0,6.
Στο κλείσιμο μάλιστα εμένα έκλεινε σε 0,3 sec (όπως έγραψα και πιο πάνω) και του φίλου σε 0,5sec.Εμένα μάλιστα έκλεινε απότομα ενώ του φίλου πιο γραμμικά και στην αρχή του χρόνου κλεισίματος έκλεινε με λίγο πιο αργό ρυθμό από ότι μετά.
Τέλοσπάντων.Θέλω να καταλήξω ότι επηρεάζεται η πεταλούδα από το πρόγραμμα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επισης το προγραμμα δε λυνει το προβλημα της υστερησηςΚαι όμως, μπορεί να αλλαχτεί αυτό.
-
Παντως και χωρις τερμα γκαζι, υπαρχει διαφορα στο ποσο δινει εντολη το s.b να ανοιξει η πεταλουδα.
Δεν ειναι μονο στο τερμα.
Με το τροπο που εξηγειτε, υπαρχει μια διαφορα στο χρονο και οχι μονο στη ποσοτητα του γκαζιου που κανει το αυτοκινητο πιο ''σπιρτοζικο'' αλλα ειδικα σε αυτοκινητα με προβλημα, φαινεται να ειναι μια λυση.
Τιποτα λιγοτερο αλλα και τιποτα παραπανω.
Kατι που παρατηρησα επισης, ειναι οτι οταν αφησω το γκαζι, αργουν να πεσουν οι στροφες, παντα συγκριτικα με πριν.
Και στα Cz3 τουλαχιστον, οταν βαζουν προγραμμα το s.b το βγαζουν γιατι φτιαχνουν και την υστερηση της πεταλουδας. -
Το sb από την αρχή που είχε βγει νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρο ότι το πλεονέκτημά του είναι σε επιταχύνσεις, άρπαγμα από χαμηλή ως μέτρια θέση του γκαζιού, στο τέρμα γκάζι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.... δεν γεννάει άλογα...!
-
Χθες μου δημιουργήθηκε μια απορία σχετικά με την απόκρυση ηλεκτρικού γκαζιού -έχοντας υπόψιν σαν τελική λύση και το Sprint Booster.
Οδηγώντας το δικό μου Splash και το Agila φίλου διαπίστωσα ότι γενικά η απόκριση του Agila -ιδίως κατα την εκκίνηση- ήταν πιο ... ασθενική να το πώ, λίγο πεθαμένη να το πω ... γενικά έδειχνε πιο αργή, σαν να είχε να κάνει με ένα τεράστιο και βαρύ όχημα. Ο κατοχος του δεν το πρόσεξε ποτέ παρα μόνο απο την στιγμή που οδήγησε το δικό μου που στην ουσία είναι τα ίδια αυτοκίνητα.
Αν έχει κάποιο πρόβλημα στο ηλεκτρόγκαζο μπορεί να φανεί στον εγκέφαλο που κάνει έλεγχο το εξουσιοδοτημένο συνεργείο? Διορθώνεται με κάποιο τρόπο ... με επαναπρογραμματισμό πχ?
Sprint Booster : Αξίζει ή Όχι ;