-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Σήμερα έχουν οι 4Τ συγκριτικό το astra 1.6T με το golf 1.4tsi 160 dsg. Πάλι θάβουν το astra στις επιδόσεις. Επιμελώς κρύβουν τις διαστάσεις της ζάντας του golf (για 17' μου φάνηκε, έναντι 19') και την διαφορετική κλιμάκωση των κιβωτίων (dsg με χειροκίνητο).
Η μέτρηση της 3ης σχέσης έβγαλε νικητή το golf κατά 0,4 sec. Σκεφτείτε τι θα γινόταν με 17' το astra.Εντελώς φιλικά να διευκρινίσω λίγα πραγματάκια που μάλλον αγνοείς. Στο συγκριτικό που αναφέρεις λέει και άλλα πολλά. Έχει 3 μετρήσεις για ρεπρίζ με 3η. Στην πρώτη υπερέχει το Golf κατά 1,6' , στην επόμενη κατά 0,9' και στην τελευταία (80-110) όπως λες 0,4'. Κάτι όμως που παίζει ρόλο : η 3η του άστρα φτάνει μέχρι τα 135χλμ, ενώ η 3η του Golf μέχρι τα 111. Μήπως βρίσκεται σε φάσμα που αποδίδει καλά ο 1.6 του άστρα και ο 1.4 του golf βρίσκεται στον κόφτη όπου έχει αρχίσει να πέφτει η απόδοση? Μαντεύω πως ναι. Αν δεις και τις υπόλοιπες ρεπρίζ, για τα 80-110 με 4η και 5η βρίσκεται μπροστά κατά 2,7 και 3,9 δευτερόλεπτα το Golf. 120-140 με 6η η διαφορά είναι 5,7 ολόκληρα δευτερόλεπτα..... Σίγουρα το DSG και η διάταξη των σχέσεών του παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά και το χειροκίνητο να ήταν πάλι θα ήταν αρκετά πιο γρήγορο. Επίσης, το golf στο τεστ φοράει 16άρες σιδερένιες με τάσια σαν το δικό μου. Το γιατί βάζουν 19' στο astra, μόνο αυτοί το ξέρουν....
Υ.Γ. Όταν έχεις μεγαλύτερη ζάντα, η περίμετρος του τροχού παραμένει περίπου η ίδια, διότι μεγαλώνοντας τη διάμετρο της ζάντας, μικραίνεις και το προφίλ, με στόχο να κρατήσεις στο τέλος την ίδια διάμετρο τροχού. Με τα γνωστά υπέρ και κατά σε κάθε περίπτωση. π.χ. 195/65 15, 205/55 16, 225/45 17 είναι 3 διαφορετικές διαστάσεις, που έχουν ίδια διάμετρο τροχού.
-
Επίσης, το golf στο τεστ φοράει 16άρες σιδερένιες με τάσια σαν το δικό μου. Το γιατί βάζουν 19' στο astra, μόνο αυτοί το ξέρουν....
Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στις ζάντες. Ακόμα πιο λάθος τα συμπεράσματα.
η 3η του άστρα φτάνει μέχρι τα 135χλμ, ενώ η 3η του Golf μέχρι τα 111
Άλλος ένας λόγος που δεν πρέπει να συγκρίνουμε την 4η του golf με την 4η του astra.
Από 17' στις 19' όπως βλέπω τώρα απέναντι παρκαρισμένο το δικό μου νομίζω οτι μεγαλώνει η περίμετρος. Δεν βλέπω στην περίμετρο των τροχών μου να χωράει 19' ζάντα + ελαστικό.
-
Αν θες να κάνεις μια πιο σωστή σύγκριση(που και πάλι είναι πιο μπακάλικη, αλλά τέλος πάντων..) δες 80-110 με 4η το astra έχει 6,8' ενώ το golf με 5η όμως έχει 5,4'. Η 4η του αστρα βγάζει 187χλμ και η 5η του golf 199. Και πάλι είναι αρκετά γρηγορότερο. Trust me, και με χειροκίνητο 160άρι, μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές, αλλά πάλι είναι πίσω το astra. Και είναι απόλυτα λογικό, αν υπολογίσεις τις μακριές σχέσεις και το μεγαλύτερο βάρος. Όπως σου είπα τα λέω εντελώς φιλικά αυτά. Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι το astra είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, και σε καθημερινές συνθήκες είναι απολύτως επαρκές το 1.4, αλλά κι εσύ βρε αδερφέ θέλοντας να δείξεις κάτι τέτοιο πήρες το λάθος συγκριτικό.
-
Από 17' στις 19' όπως βλέπω τώρα απέναντι παρκαρισμένο το δικό μου νομίζω οτι μεγαλώνει η περίμετρος. Δεν βλέπω στην περίμετρο των τροχών μου να χωράει 19' ζάντα + ελαστικό.
Πες μου κάτι. Τι διάσταση φοράει ακριβώς με τις 17άρες και τι με τις 19άρες αν γνωρίζεις και θα σου πω.
-
Συγνώμη αν τα γραπτά μου φαίνονται επιθετικά. Δεν γράφω έτσι. Είναι η 5η-6η φορά που λέτε οτι τα γράφετε φιλικά αυτά που γράφετε.
Κόψτε το να μην τα πάρω. -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Πες μου κάτι. Τι διάσταση φοράει ακριβώς με τις 17άρες και τι με τις 19άρες αν γνωρίζεις και θα σου πω.
Εγώ φοράω 215/50 r17. Οι 19άρες δεν ξέρω.
-
Αν κατάλαβα καλά επειδή σου έχει ξεγύγει ένα ψηφίο φοράς 215/50 17. H διάμετρος του τροχού σου είναι 64,68cm. Οι 19άρες από ότι βλέπω στο τεστ, είναι 235/40, όπου μας κάνει 67,06cm διάμετρο. Στην περίπτωση αυτή ναι, έχει μια μικρή διαφορά. Και μάλλον είναι λογικό, καθώς για να κρατήσει την ίδια διάμετρο θα έρπεπε να πέσει κάτω από το 40άρι προφίλ, και θα ήταν απαγορευτικό. Πάντως όπως και να έχει είναι πάλι μεγαλύτεροι οι τροχοί από τα περισσότερα αυτοκίνητα. Μια πιο συνηθισμένη διάσταση είναι η 205/55 16, όπου η αντίστοιχή της σε 17' είναι 225/45 και σε 18' 225/40, όπου όλα αυτά βγάζουν διάμετρο περίπου 63,5cm. Οπότε μόνο και μόνο από τους τροχούς έχει ένα μείον για τις επιδόσεις. Βάλε και το παραπάνω βάρος από ανταγωνιστικά μοντέλα, και γίνεται ακόμα χειρότερο. Άμα βάλεις και τις μακριές σχέσεις, τότε πάει, ψόφισε.... Σε πειράζω....
-
Στο τεστ του auto bild, με το leon και τις διαφορές που προκύπτουν με διαφορετικές ζάντες.
Ρεπρίζ 3η 30-120 205/55/16 225/45/17 225/40/18
13,64sec 291m 14.37sec 311m 14.88sec 321mΡεπρίζ 5η 50-130 205/55/16 225/45/17 225/40/18
23,02 sec 590m 23.56 605 25.18 652Με 19' ζάντα θα ήταν ακόμα χειρότερα.
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
.....
(τώρα δεν έρχομαι στο τοπικό γιατί είναι για κατόχους και δεν με θέλετε απλά είσαι καλός μαζί μου για να μην στεναχωρηθώ )Aλοίμονο , όλοι καλοδεχούμενοι!
Εδω ερχεται ο Ιταλάκιας και λέει ότι τ αυτοκίνητα χρειάζονται service ανα 100000km... αλλά εντάξει του το συγχωρούμε!! -
Βγαινει και με αλλη κλιμακωση το κιβωτιο του αστρα;Γιατι δεν εβαζε και η οπελ 17αρα ζαντα;
Δεν βγαίνει με άλλο κιβώτιο αλλά η ζάντα αλλάζει την κλιμάκωση. Δεν το ήξερες αυτό;
Στο τεστ που έκαναν στο leon με διαφορετικές ζάντες, η 16' με την 18' είχαν διαφορά πάνω από 1 sec στο 30-120 με 3η.
Δεν ξέρω τους λόγους που η opel επιλέγει να δίνει αυτοκίνητα με 19' , προφανώς τέτοια έχουν για τεστ drive στις αντιπροσωπίες. Ξέρω οτι οι μεγάλες ζάντες επηρεάζουν σημαντικά τις επιδόσεις στην επιτάχυνση, αλλά έχουν βελτιωμένη πρόσφυση και σε διαδρομή με σταθερή ταχύτητα (εθνικό δίκτυο) μειωμένη κατανάλωση.Τοτε γιατι κατηγορεις τα περιοδικα για θαψιμο και οχι τις επιλογες τις οπελ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τοτε γιατι κατηγορεις τα περιοδικα για θαψιμο και οχι τις επιλογες τις οπελ;
Γιατί σπεύδουν να ανακηρύξουν βασιλιάδες και πριγκίπισσες χωρίς να αναφέρουν πλήρως τα δεδομένα.
-
Γιατί σπεύδουν να ανακηρύξουν βασιλιάδες και πριγκίπισσες χωρίς να αναφέρουν πλήρως τα δεδομένα.
εδώ έχεις δίκιο...
Δεν έχει καμία απόλυτος αξία μετρήσεις με διαφορετικούς συντελεστές ... -
Γιατι να αναφερουν τι θα γινοταν αν φοραγε αλλες ζαντες ή... ή ....ή ... ;Αφου αυτο το αμαξι τους εδωσαν για να κανουν το συγκριτικο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι να αναφερουν τι θα γινοταν αν φοραγε αλλες ζαντες ή... ή ....ή ... ;Αφου αυτο το αμαξι τους εδωσαν για να κανουν το συγκριτικο.
Γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Να αναφέρουν όλα τα γεγονότα. Όταν μιλάς για βασιλιάδες πρέπει να είσαι προσεκτικός. Αυτή είναι η δουλειά τους. Αν δεν την κάνεις σωστά ή μεροληπτείς ή δεν είσαι ικανός.
Παρεμπιπτόντως, ήταν η πρώτη φορά που είδα σύγκριση ρεπρίζ με 3η σχέση και οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με 4η και 5η. Μόνο 0,4 sec με 3' διαφορά στις ζάντες(το leon με 2' διαφορά έχανε 1,2sec στο 30-120).
Αν δειτε και αυτό > (0-100 χλμ./ώρα, 0-400 μ. και 0-1.000 μ. σε 8,9, 16,3 και 29,6 δλ., έναντι 7,8, 15,7 και 28,6 δλ., αντίστοιχα, για το Golf),Θα δείτε οτι στα 0-100 το golf κερδίζει 1,1 sec αλλά στα 0-400 μέτρα η διαφορά μειώνεται στα 0,6 sec, δηλαδή από την ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα ως την ταχύτητα των 140 περίπου (τόσα δεν πιάνει στα 400 μέτρα;) το astra κερδίζει 0,5 sec.
Δηλαδή (και sorry για το πρήξιμο) αν βγεις στον δρόμο για προσπέραση το κάνεις με 3η και astra.
Εκεί που χάνει το astra είναι η 1η(δεν κάνει για φανάρι) και από 4η και πάνω σε επιτάχυνση. -
Ρε παιδιά, διυλίζετε τον κώνωπα...
-
Αλλά ο λόγος ίσως είναι αυτός.
n early March, Opel said it had received 100,000 orders and was expecting to sell around 180,000 for the first year of sales. A prevision which, truth be told, might be an understatement, given the fact that in the last three months, an extra 50,000 units have hit Opel dealerships. With 150,000 people cued to get the new Astra, the carmaker whose future was in doubt last year has reason for hope once again. Especially because the range is to be completed later this year with new Astra models.
Δηλαδή σκίζει πανευρωπαϊκά το astra.
Αν μεταφράζω σωστά, η opel υπολόγιζε να πουλήσει φέτος 180.000 astra. Στις αρχές Μαρτίου είχε φτάσει τις 100,000 παραγγελίες και μέχρι τα μέσα Μαΐου τις 150,000 παραγγελίες.
http://www.autoevolution.com/news/new-opel-astra-a-hit-in-europe-20816.html -
πρέπει να ανοίξει θέμα Chevrolet cruze vs Opel astra να γουστάρουμε
-
Αν δειτε και αυτό > (0-100 χλμ./ώρα, 0-400 μ. και 0-1.000 μ. σε 8,9, 16,3 και 29,6 δλ., έναντι 7,8, 15,7 και 28,6 δλ., αντίστοιχα, για το Golf),
Θα δείτε οτι στα 0-100 το golf κερδίζει 1,1 sec αλλά στα 0-400 μέτρα η διαφορά μειώνεται στα 0,6 sec, δηλαδή από την ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα ως την ταχύτητα των 140 περίπου (τόσα δεν πιάνει στα 400 μέτρα;) το astra κερδίζει 0,5 sec.
Δηλαδή (και sorry για το πρήξιμο) αν βγεις στον δρόμο για προσπέραση το κάνεις με 3η και astra.
Εκεί που χάνει το astra είναι η 1η(δεν κάνει για φανάρι) και από 4η και πάνω σε επιτάχυνση.Βασικά 0,6' στο 400άρι είναι μεγάλη διαφορά. 1 το κρατούμενο. Έπειτα δε μπορείς να βγάλεις σωστά συμπεράσματα με τον τρόπο που αναφέρεις, γιατί δεν είναι ακριβώς 0-140 το 400άρι. Το ένα έχει 139 χλμ και το άλλο 146 στα 400μ.. Σε καμμία περίπτωση δηλαδή δεν προκύπτει ότι θα χάνει με 1η, αλλά θα πλησιάζει με τις επόμενες, για να χάνει πάλι από 4η και πάνω. Αν θες να δεις κάτι πιο ενδεικτικό, μη στέκεσαι στη ρεπρίζ 80-110 με 3η. Αφού μετράνε 30-50, 50-80, και 80-110 κάνε ένα άθροισμα των τριών και θα βρεις το 30-110...
-
Κοίταξε. Το astra με τον 1,6Τ με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον tsi 160hp στις πολύ χαμηλές στροφές. Το να ξεκινήσεις ρεπρίζ τον 1,6Τ από τα 30 δεν παίζει. Το αμάξι θα έχει 1000 στροφές.
Αν έκανες ένα 60-130 (δεν μπορείς στο dsg), που είναι αυτό που θα χρειαστείς στην πράξη, με νορμάλ ζάντες στο astra (17') το astra έχει ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις με το golf.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ Στο τεστ συγκρίνουν 16' με 19'. Γράφω παραπάνω τις διαφορές που προέκυψαν στο leon όταν άλλαζαν ζάντες. -
Βαρέθηκα να γράφω....
Opel Astra 2009