-
Χαγια μια απορια.Εχω ενα rallye 106 με τα 120 αλογακια και τις απαισιες μαυρες ζαντες και τασια ασημι. Ελεγα να βαλω πανω 4 ζαντουλες χωρις να δωσω του κοσμου τα λεφτα γιατι ετσι και αλλιως σε κανα χρονο θα το πουλησω. Απλα να το σουλουπωσω λιγο. Μου ειπαν οτι για να βαλω ζαντα πρεπει να αλλαξω και λαστιχο λογω διαστασεων και οτι η καλυτερη λυση ειναι να βρω μεταχειρισμενες ή καινουργιες αν υπαρχουν ζαντες της εκδοσης gti που φερνει τα ιδια λαστιχα και ειναι ασημι (ηταν στανταρ στο εξοπλισμο του μοντελου). Αληθευει ή παραμυθια η ολη κατασταση?Και αν θελω απλα να βαλω πανω τις 4 ζαντες χωρις λαστιχα ποσο α κοστισει περιπου?Ελπιζω το τοπικ να μην πηγαινει στις βελτιωσεις...τανχ
-
Χαγια μια απορια.Εχω ενα rallye 106 με τα 120 αλογακια και τις απαισιες μαυρες ζαντες και τασια ασημι. Ελεγα να βαλω πανω 4 ζαντουλες χωρις να δωσω του κοσμου τα λεφτα γιατι ετσι και αλλιως σε κανα χρονο θα το πουλησω. Απλα να το σουλουπωσω λιγο. Μου ειπαν οτι για να βαλω ζαντα πρεπει να αλλαξω και λαστιχο λογω διαστασεων και οτι η καλυτερη λυση ειναι να βρω μεταχειρισμενες ή καινουργιες αν υπαρχουν ζαντες της εκδοσης gti που φερνει τα ιδια λαστιχα και ειναι ασημι (ηταν στανταρ στο εξοπλισμο του μοντελου). Αληθευει ή παραμυθια η ολη κατασταση?Και αν θελω απλα να βαλω πανω τις 4 ζαντες χωρις λαστιχα ποσο α κοστισει περιπου?Ελπιζω το τοπικ να μην πηγαινει στις βελτιωσεις...τανχ
-
-
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις τις άσπρες σιδερένιες ζάντες που είχε το 8βάλβιδο Rallye.
Ολόιδιες με τις δικές σου και σε σχεδίαση και σε διάσταση (6x14') αλλά λευκές.
Μπορείς να τις πάρεις καινούργιες είτε από την Peugeot (περίπου 200 ευρώ η 4άδα) είτε από τη Citroen (λίγο φθηνότερες).
Μεταχειρισμένες έχουν τα μισά λεφτά, περίπου 100.
Μετά υπολόγισε κανένα 20ευρο για να το βουλκανιζατέρ που θα σου κάνει την αλλαγή, κρατώντας τα λάστιχα που έχεις ήδη.
Τώρα θα σου έχουν μείνει όμως 4 μαύρες ζάντες.
Βάζεις λοιπόν μια αγγελία σε όλα τα αυτοκινητιστικά fora που γνωρίζεις και τις πουλάς 80-100 ευρώ. Εναλλακτικά, αν βαριέσαι να ψάχνεις αγοραστή τις αφήνεις στο βουλκανιζατέρ αν θέλει να τις κρατήσει, αλλά τα λεφτά που θα πάρεις θα είναι λιγότερα.Οι ζάντες του 106 GTi που λες φυσικά και μπαίνουν στο Rallye σου, αφού έχουν κι αυτές ακριβώς ίδιες διαστάσεις με τις παραπάνω.
Μάλιστα αερίζουν λίγο καλύτερα τα φρένα, ενώ από βάρος δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή με σιγουριά τί γίνεται.
Νομίζω ότι είναι ελαφρώς βαρύτερες από τις σιδερένιες.Αλλά έχουν 2 βασικά μειονεκτήματα:
- Είναι αρκετά ακριβότερες αφού αν τις βρείς μεταχειρισμένες 200 ευρώ θα είσαι πολύ τυχερός, συνήθως τις δίνουν παραπάνω.
Για καινούργιες δεν το συζητάμε! - Δεν ταιριάζουν καθόλου με το χαρακτήρα του Rallye.
Μόνο αν έχεις μαύρο Ραλλάκι πηγαίνουν, σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα μοιάζουν αταίριαστες.
Αυτό φυσικά είναι υποκειμενική άποψη και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσεις!
- Είναι αρκετά ακριβότερες αφού αν τις βρείς μεταχειρισμένες 200 ευρώ θα είσαι πολύ τυχερός, συνήθως τις δίνουν παραπάνω.
-
ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση..βασικα το προβλημα ειναι οτι δεν θελω να βαλω τις λευκες ζαντες που ειναι ολοιδιες με τις δικες μ αλλα σε λευκο χρωμα. Οταν πηρα το ραλλακι μου ειχε πει αν θελω να το παρω με τις λευκες αλλα θελω ακτινωτες. Λευκες ακτινωτες η χρυσαφι θα ηταν τελεια. Ειπα για το γτι γιατι σε αυτο στο στανταρ ειχε ακτινωτες ζαντες ασημι βεβαια σε χρωμα. Στο ραλλυ ειχε μονο τασσι ακτινωτο πανω σε μαυρη ζαντα ή την λευκη ζαντα που λες...το δικο μου ειναι σε μπλε χρωμα
-
Και δεν βάφεις άσπρες τις ζάντες σου; Μια χαρά θα δείχνουν με κόστος καμιά 20ριά ευρώ (το πολύ) για τα 2 σπρέυ που θα χρειαστείς.
http://www.in.gr/auto/parousiaseis/foto ... lye_05.jpg
-
χαχα καλη η ιδεα σου αλλα θελω να βαλω ακτινωτες και οχι απλα να αλλαξω χρωμα στις κλασσικες αν ηταν ετσι οταν το πηρα το αμαξι τις επαιρνα τσαμπα τις λευκες με καθυστερηση 1 εβδομαδα στην παραδοση. ακτινωτη θελω να βαλω και κυριως να μπορεσω να τις φορεσω στα ιδια ελαστικα και οχι να παω για αλλαγη ολου του συστηματος
-
Ε, τότε με τις ζάντες του GTi δεν πρόκειται να βρεις την υγειά σου, αφού ούτε αυτές είναι 'ακτινωτές'.
Το να βρεις ακτινωτές ζάντες, και μάλιστα άσπρες ή χρυσές σε διάσταση 6x14' που θες εσύ είναι λίγο δύσκολο.
Ένα μοντέλο που μπορείς να ψάξεις είναι οι OZ Superturismo WRC. (λευκές)
Αλλά είναι πανάκριβες, επειδή είναι ΟΖ...Υπάρχουν μερικές από άλλες μάρκες σε ασημί χρώμα, οπότε αν θες άσπρο ή χρυσό θα πρέπει να τις βάψεις.
Κατά τη γνώμη μου μη βάλεις χρυσές ζάντες σε μπλέ Rallye.
Δεν έχεις Impreza.Επίσης να ξέρεις ότι όλες αυτές οι ζάντες που μπορείς να βάλεις είναι πιο βαριές από τις σιδερένιες που έχεις τώρα. Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει.
Η μόνη ίσως πιο ελαφριά ζάντα είναι η Kosei K1 Racing TS Version, η οποία κάνει κανα 500ευρο αλλά αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έχει μια σχετική έλλειψη η αγορά.
Και δεν είναι 'ακτινωτή', αν κατάλαβα καλά τί εννοείς με τον όρο.Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και δεν βάφεις άσπρες τις ζάντες σου; Μια χαρά θα δείχνουν με κόστος καμιά 20ριά ευρώ (το πολύ) για τα 2 σπρέυ που θα χρειαστείς.Είναι κι αυτό μια λύση αλλά δεν είναι τόσο απλό.
Καταρχάς πρέπει να έχεις το μεράκι, την όρεξη και το χρόνο να κάτσεις και να βάψεις 4 ζάντες μόνος σου.
Μετά πρέπει να βρείς τρόπο να κινείται το αυτοκίνητό σου τις μέρες που εσύ θα μπογιατίζεις.
Το κόστος είναι μεγαλύτερο αφού άλλο ένα 20ρικο θα πάρει το βουλκανιζατέρ που θα σου βγάλει και θα σου ξαναβάλει τα λάστιχα και λίγα ακόμη θα χρειαστούν για βερνίκι. Αν δε βάλεις βερνίκι οι ζάντες θα είναι ματ, θα φαίνονται σαν να τις έχεις βάψει με πινέλο.Άρα είναι μακράν πιο εύκολο να πάρεις ένα σετ μεταχειρισμένες άσπρες, να σταματήσεις στο πρώτο βουλκανιζατέρ που θα βρείς και σε λίγη ώρα να φύγεις με τις ωραίες σου ζαντούλες, χωρίς βαψίματα και χωρίς κόπο.
Εκτός βέβαια αν θέλει κάποιος ντε και καλά να βάψει τις ζάντες του επειδή γουστάρει να ασχολείται, επειδή είναι μερακλής. Αυτό είναι άλλο θέμα.Πάντως τσάμπα το συζητάμε ακόμη αφού το παιδί λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
-
θες να πεις οτι το rallye μου δεν ειναι σαν impreza τελικα φαινεται πιο δυσκολη η ολη φαση απο οτι υπολογιζα και ειδικα ως προς το οικονομικο. Οντως δεν ειναι ακτινωτες του γτι αλλα απλα ειναι σαν τα τασι που εχει πανω το δικο μου οποτε ελεγα αν την βγαλω φτηνα να διωξω και να βαλω εστω αυτες. Θα τσεκαρω και τις μαρκες που μ ειπες και βλεπουμε. Αν τα βρω σκουρα θα το βαλω το ραλλακι στο βουλκανιζατερ και θα βγαινω με την φερραρι μου
Ζαντες rallye?